lördag 15 februari 2014

Äntligen GULD!!

Vilka tjejer! Och framförallt, vilken fantastisk tjej Charlotte Kalla är! För om vi ska vara ärliga så hade de inte vunnit någon guldmedalj utan henne på sista sträckan i stafetten. Hon körde ju in över 26 sekunder på sin runda, den sista. Jag smällde nästan av när hon gick förbi de andra två på upploppet och halva huset hörde nog mitt glädjetjut. Jag blev alldeles tårögd av glädje när guldet var säkrat. Tänk att idrott kan ha en sådan effekt. Det är ju suveränt att få sådana totala glädjekickar utan att behöva ett enda dugg själv.


Bilden på guldtjejerna har jag lånat från Aftonbladet.

Nu är det ju inte bara skidtjejerna det går bra för utan curlingfolket på både dam och herrsidan går det bra för, damkronorna är i semifinal och säkert någon/några fler som jag glömt. Sverige är verkligen i toppform. Och det bästa av det hela är ju att det inte bara är någon som är i form utan många i olika sporter verkar ha prickat toppform. Bara det är ju helt galet.

För Tre kronor var det lite svårare att vinna mot Schweiz som de mötte igår. Men till slut blev det 1-0 till kronorna. Ikväll är det dags för dem att ta sig an Lettland. Vi får väl se hur det går.

Har ju stalltjänstgörning hela helgen. Och idag var faktiskt inte det roligaste vädret för det. Ren och sedan snöblandat regn. Mina svarta ridbyxor är numera leopardfärgade, av lera. Kanske en ny trend. Imorgon gör jag om det hela men hoppas att slippa regnet. Ridning står också på schemat.
Skulle ha åkt en sväng till syrran mitt i det hela, men det har jag avstyrt eftersom hennes lille son är superförkyld. Min förkylning är på tillbakagång och jag har definitivt ingen lust att bli smittad igen. Jag håller mig lååångt ifrån alla som är förkylda. Jag har haft min beskärda del ända sedan början av december, tack så mycket.

Ikväll blir det tidig sänggång för imorgon blir det full fart igen hela dagen.
Jag har ingen som helst koll på Mellon i år, här är det OS som gäller på min tv. Och för att vara helt ärlig så är jag inte särskilt intresserad.

Nej, dags att kolla lite på ishockeyn.

Tjingeling

2 kommentarer:

Annika sa...

Ja, fantastisk bedrift av Kalla!!
Vilket mirakel. Hur lyckades hon? OCH verkligen på upploppet!
Nu ännu fler guld eftersom herrarna tog sitt också. YAY!!
Får se hur det kommer att gå på skidorna framöver, och i hockeyn.
Om en stund ska jag se isdansen live. LOVE it!!
Inga svennar där, men vackert så jag smäller av.
Kramar!!

Camilla sa...

Annika:
Javisst är hon helt grym!
Herrarna var ju helt överlägsna som ledde från start till mål, ja förutom under den första minuten då Lars Nelson tappade skidan, Värsta dramat! Men det gick ju bra.
Jag gillar konståkning, och kanske särskilt paråkningen. Men en svensk kille slog ju svenskt rekord i herrarnas åkning. Great!

Kram