måndag 4 februari 2013

Ledig idag, blötsnö och ny bok

Nu var det ett tag sedan det var ett livstecken här. Jag har börjat skriva på en hel del inlägg men märkte nu att jag inte publicerat några sedan förra söndagen. De blev väl inget bra eller något i den stilen, så det kanske ni ska vara glada för.
Men nu så tar jag nya tag.

Min systerdotter var här i helgen och vi kikade på Mellon som drog igång med buller och bång i lördags. Hon var väldigt ombytlig den där lilla åttaåringen. En minuten avskydde hon en låt för att i nästa säga att hon gillade den. Jag måste säga att jag inte riktigt hängde med där, och det var ju tur att vi inte ringde och röstade för då hade vi lika gärna kunnat rösta på alla bidragen. Men kul hade vi bland skålar fulla med popcorn och godis.

Snön smälte bort ganska bra förra veckan. Skönt det. Men jag insåg för 5 minuter sedan att jag nog ropat hej lite väl tidigt. För nu kommer det ner mer snö. Vad fasen, det vill jag ju inte ha. Tydligen ska det komma mer under veckan också. Hoppas bara att det inte blir några mängder utan bara någon centimeter, max.

Idag är jag ledig och hade väl önskat att det hade varit lika fint väder som igår då solen sken från en klarblå himmel. Men eftersom det inte är så, och jag inte direkt har någon lust att gå ut på promenad i detta väder, tänkte jag pyssla lite inomhus och fortsätta läsa i boken som jag började läsa förra veckan. Det är faktiskt ganska bra. Jag har läst mest deckare den senaste tiden och var nu sugen på något annat. Förra veckan damp det ner ett paket i brevlådan med två böcker från en bokklubb. Den ena var Beslutet av Penny Vincenzi, och det är den som jag läser nu.
Jag har för mig att läst något av henne förut som jag inte gillade något vidare, men den här är bra. Visserligen med ett omfattande persongalleri men ändå lätt att hänga med i.
Jag har visserligen inte kommit så långt i denna tegelsten men om den fortsätter som den har börjat så lär jag inte bli besviken.
Däremot har jag en annan bok som jag ska ta med mig som läsning när vi flyger till USA, om jag har hunnit läsa ut denna vill säga. Men den återkommer jag till.

I lördags började SVT sända en ny serie som heter Mr Selfridge och handlar om mannen bakom det stora varuhuset i London. Den var riktigt bra så den kommer jag att fortsätta titta på. Synd bara att jag kommer att missa några avsnitt när jag är borta eftersom den bara går att se i Sverige på SVT Play. Men jag hoppas att mamma också kikar på den så jag kan få lite uppdatering från henne.

Dags för lite mer kaffe tror jag minsann. För det blir ridning med en kompis idag och då gäller det att vara vaken. Det blir kul eftersom det var längesedan sist.

Tjingeling

Inga kommentarer: