lördag 23 juli 2011

En galnings verk

Det som har utspelat sig i Norge är helt ofattbart. Först en bomb som exploderar inne i Oslo och dödar sju personer och bara lite senare så skjuter samma galning ihjäl minst 80 personer på Utöya där det är ett ungdomsläger. Man kan inte ens i sina vilda fantasi föreställa sig de fruktansvärda scener som utspelade sig där. Människor som blev nedmejade av en galning medan de sprang för sina liv. En del hoppar i vattnet för att rädda sig medan kuorna viner runt skallen. Det är som den värsta skräckfilm, enda skillnaden är att det här är verklighet.
Mitt i allt kaos och en ofattbar tragedi så har polisen fått tag i den person som sköt människor på Utöya. Nu hörde jag på TV att de även tror att det är samma man som är ansvarig för bomben inne i Oslo. Helt ofattbart att en enda person kan ställa till med sådan förödelse.

Mina tankar går till de anhöriga som förlorat någon, de som överlevde men som måste leva med minnesbilderna och de som förbrilt kämpar för att rädda livet på de som skadats eller ta hand om de som inte överlevde.

Gör som jag och tänd ett ljus för den tragedi som drabbat Norge den här helgen.

6 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Ja det är hemskt och ofattbart.

Kram Lotta

mammaxtre sa...

Jag har tänkt samma tanke. Att en ensam person lyckats med all denna förödelse.

Det som hänt är hemskt. Tyvärr kommer det att hända igen och igen.

Världen är upp och ned.

Camilla sa...

Lotta:

Ja, verkligen. Det går bara inte att fatta riktigt.
Kram

mammaxtre:
Ja, han verkar ju ha planerat detta hur länge som helst. Hoppas nu att galningen får ett ordentligt straff. Men det blir väl 20 år eller så. Det är ju löjligt.
Tyvärr hjälper det ju inte de anhöriga eller de som får stå ut med minnena av vad som hände på ön. Orden räcker inte till.
Tyvärr har du rätt om att det kommer att hända igen.

Kram

UNIVERSOUL!!! sa...

Oerhort hemskt! Men som Norges Statsminister sa, "om en man kan visa sa mycket hat, tank sa mycket karlek vi kan visa tillsammans"!

Tander ett ljus....

Caroline sa...

foregaende kommentar var fran mig... Caroline! hihi...mannen hade glomt att logga ut!

Camilla sa...

Caroline:

Ja, det är helt fruktansvärt. Men Norges statsminister har verkligen tagit landet i sina händer och visat verkliga känslor. Vilken man! Honom ska norrmännen vara stolta över.

Kram