måndag 15 november 2010

Dyrt hotellprojekt

Dags för lite nyheter när det gäller resor och turism igen. Det var ju ett tag sen sist. Idag blir det lite nyheter från hotellvärlden. Håll tillgodo.

På Manhattan pågår ett hotellbygge som, trots ekonomisk kris, kommer att bli det dyraste hittills i New York. Det är Park Hyatt som bygger ett nytt hotell som ska öppna 2012. Hotellet kommer att bli 90 meter högt och ha 210 rum och 135 lägenheter. Och samtliga är faktiskt designade av en danskfödd arkitekt. Men priset för att bygga hotellet är högt, mycket högt. Eller vad sägs om en budget på knappt 13 miljoner, per rum! Kommer att bli intressant att se hur det kommer att se ut när bygget är klart.

Det är minsann inte bara i New York som det byggs hotell. Även i Köpenhamn är det full fart när det gäller att färdigställa Nordens största hotell som ska öppna nästa år. Bella Sky-Comwell Hotel kommer att bli 24 våningar högt och ha hela 814 rum. Dessutom är arkitekturen minst sagt annorlunda då hotellet består av två huskroppar som lutar ifrån varandra och sitter ihop med en brygga på översta våningen.

Att checka in i receptionen på hotell och hålla reda på små nyckelkort kan snart vara ett minne blott. För nu under november ska Clarion Hotel Stockholm nämligen testa ett nytt system där man checkar in från mobiltelefonen och så skickas det en bekräftelsekod till mobilen. Sedan är det bara att använda telefonen för att öppna dörren. När man checkar ut så är det bara att hålla telefonen mot en digital läsare i lobbyn och vips så har den digitala nyckeln raderats.
Det gäller bara att hålla hårt i mobilen så att man kommer in på rummet igen.

Inga kommentarer: