måndag 26 januari 2009

Väder och en norrman

Igår var det sol ett litet tag men idag är vädret tillbaka till det normala, dvs grått. Nu ikväll har dessutom dimman dragit in i stora sjok. Känns lite som att vara insvept i en våt ullfilt. Då passar det bra att tända en massa ljus, brygga en kanna te och krypa upp i soffan och titta på TV.


Vädret ja, det måste väl vara svenskarnas käraste samtalsämne. Och det förstår man när man till och med gör filmer som "Vi hade ialla fall tur med vädret". Den första var ju enormt
kul och är väl näst intill kultförklarad.
Själv föredrar jag sol, värme, en och annan palm är inte heller helt fel.
När jag var i USA i somras var det ungefär 40 grader mer eller mindre hela tiden. Visst kunde det bli lite väl varmt, men för det mesta blåste det en skön bris. Särskilt vid havet där jag tillbringade några timmar varje dag. Min älskade hade väldigt roligt åt mig då tempen sjönk till 25-27 grader och jag sa att jag tyckte att det var kallt. Ja, jag är väldigt frusen och har flera gånger sagt till min mamma att jag måste vara född i fel land.


Äntligen har pratshowen Skavlan kommit tillbaka och denna gång i svensk version! Om du inte har sett denna norrmans talkshow tidigare så är det dags att göra det nu. Måste vara ett av de bästa program som visats på SVT. En helt suverän talkshow värd som verkar få gästerna att känna sig väldigt bekväma på ett lättsamt sätt.


På något sätt ska jag försöka att knyta ihop säcken för idag. Hur ska det gå till med väder och en norrman?
Det enda jag kan komma på är väl att Norge förmodligen har ännu mer regn än vi har så Skavlan borde vara van.
Sov Gott.

2 kommentarer:

Katja sa...

Har aldrig hört talas om Skavlan! Vilken kanal? Ha en bra dag. :)

Camilla sa...

Skavlan går på ettan, fredagar kl. 21.