måndag 28 oktober 2013

Simone är på G

Ja, det är namnet på stormen nu när hon ska dra in över Sverige. Och det har redan börjat blåsa ordentligt även om de säger att hon inte ska komma in över ostkanten förrän sent ikväll. Om det här bara är början så undrar jag vad som komma skall.

Eftersom blåsten gör att det känns kallt här inne, även om det inte är det, så är det full fart på ljusvekarna. Utanför viner vinden över taket och runt allt som finns däruppe. I Danmark har det uppmätts 54 m/s i byarna! Då blåser det väldigt mycket.

Öresundsbron stängdes vid kl 16.00, massor av tåg är inställda och varningar om höga vattenstånd etc.  Jättebra att det har vidtagits åtgärder, för nu är alla mer redo än när Gudrun drog in över södra Sverige och lämnade kaos efter sig. Hoppas att vi slipper det den här gången. Men det verkar som om det kommer att bli rörigt ändå.

Själv ska jag krypa ner under en filt i soffan medans vinden viner utanför.

Tjingeling

1 kommentar:

Charlie sa ... sa...

Skönt att du är inne och varm! Hoppas det har gått bra. Idag är det precis ett år sedan Sandy....oj, vad det var läskigt och vad det ställde till det. Fortfarande många vars liv inte är "back to normal".

Kram och tack för din fina hälsning!

Lotta