fredag 17 augusti 2012

Invasion

Vi är invaderade här i stan av folk på en massa superdyra, superlätta cyklar iklädda hjälmar som ser ut som något ur en rymdfilm. Imorgon går Ironman av stapeln. Tydligen är denna Ironman någon slags kvalificering för VM i Ironman som går på Hawaii. Stora grejer tydligen. En del TV-bolag är här och tävlingen är full med 1600 deltagare som ska simma 3,86 km, cykla 180,2 km (där en stor del av cyklingen går på Öland. (Ölandsbron 2 gånger kommer att bli jobbigt.) och sedan löpning 42,195 km.
Phuu, jag blir trött av att bara läsa hur långt det är;) Men jag ska ut och kolla in det hela tänkte jag. Eller ja, när det gäller simningen får de faktiskt klara sig utan mitt stöd för den kör igång klockan 7. Och eftersom jag är ledig tänkte jag inte ge mig ut vid den tidpunkten.

Igår var det smygstart med mini-triathlon som en del som ska vara med i Ironman verkade delta i. Men de var inte de enda. Cyklisterna for förbi utanför mitt hus så jag gick ut för att kolla. Och jag kan meddela att cyklarna var allt ifrån superracers till 3-växlade damcyklar med cykelkorg. En dam hade till och med lyste på! Det kanske var lite överkurs med tanke på att solen sken. Men kul att se alla dessa som kämpade på. Ägaren till hotellet jag jobbar på ställde upp. Strongt med tanke på att han inte är 35 direkt.

Helgen är ledig och imorgon kommer man nästan ingenstans här då många gator och vägar är avstängda. Men vad gör det? Jag kan gå in till stan på 15 minuter så det går ingen nöd på mig. Förhoppningsvis kommer jag upp tidigt och kan slutföra städningen som jag påbörjade ikväll efter att ha varit hos mamma och hjälpt henne med en del saker. Middag fick jag där också.
Mammas vovve är inte så pigg, men när jag kom dit blev hon väldigt glad även om det inte var samma hälsningsprocedur som vanligt. Vi vet inte vad som är fel med henne, men mamma vill inte gärna åka till en veterinär eftersom hunden blir så himla stressad. Vi får väl se om hon piggnar till, vilket jag hoppas eftersom vi har ett så starkt band då jag tog hand om henne mycket då hon var valp.

Jag har chockat mig själv med att ha en helt TV-fri kväll. Det var väldigt längesedan det hände. Men istället lyssnar jag på MixMegapol. Fredagar är ju Förfest och de spelar en massa låtar från 80 & 90-talet. Helt suveränt tycker jag! För mig som älskar 80-talsmusik är det ju himmelriket. För er som bor utomlands kan jag meddela att det börjar 18.00 svensk tid så vill ni lyssna och bli nostalgiska är det bara att ratta in MixMegapol på datorn och lyssna.

Nehej, dags att avsluta dagens inlägg.

Ha en trevlig helg.

Tjing Tjing

2 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Ja, verkligen invasion! Tur att du har nära så du kan gå till det du vill.

Jag gillar också 80-talsmusik. Har hittat kanaler både på Spotify och Pandora. Tack för tipset när det spelas på SR.se

Ha en skön helg nu!! Hoppas din mammas vovve piggar på sig.

KRAM!

Camilla sa...

Lotta:

Det var verkligen kul med en så stor tävling. Massor med folk som var ute och hejade fram deltagarna. Själv hade jag turen att de cyklade förbi rätt utanför dörren, så det var bara att grabba tag i en brassestol och titta.

Det där programmet Föfest som spelar 80-talsmusik kan du höra på mixmegapol.se
Riktigt bra. De kör igång kl 18 (svensk tid) på fredagar.

Kram