lördag 28 november 2009

Julmässa


Igår var jag och mamma på julmässa på Kalmar Slott. Det brukar vi göra varje år och det är mysigt att traska runt därinne och kika på alla saker som säljs. Sjäv kom jag hem med en tomte, snöbollsljus och en massa godsaker. Fudge brukar alltid vara ett stående inslag i mina påsar, och i år hittade vi en ny smak: Glögg. Den var väldigt god måste jag säga.
Massor av olika typer av mat och godis finns det och ett måste är att provsmaka av det mesta. Både jag och mamma har hittat våra favoriter som får följa med hem varje år men även några nya grejer brukar slinka ner.
Vi sprang också på min kusin C med flickvän och släktens senaste tillskott, Joar två månader. Han tog det hela med ro och sov som en stock. Men så söt han var.
Idag blir det lunch med min goa vän M och hennes pojkvän. De är på besök i stan för att bl a gå på julmässan. Det ska bli jättekul att ses igen. Det var ett tag sen sist.
Efter det blir projektet att sticka ner i källaren för att gräva fram mina adventsljusstakar. Som tur är brukar jag lägga dem överst i den stora kartongen med julgrejer.
Åh, nu kikar solen fram. Det blir en härlig dag på stan.
Tjingeling

2 kommentarer:

Nena in da USandA sa...

Vad bra att det finns en massa julmys du kan vara med på, förstår att det känns tungt att vara tillbaka själv. Då behövs extra mycket ljus och trevliga saker att göra... Hoppas att det känns lite bättre nu än när du kom hem!
Kram, ha en skön helg!

Camilla sa...

Magdalena:

Ja det är tur det, för annars hade det varit ännu värre än det är.
Ljus har jag i massor, måste nog dra iväg till Ikea igen nästa vecka för att åter fylla på förrådet.
Nu ska jag få lite sällskap i form av en valp som jag ska ha hand om medan min vän är på semester, så då blir det inte så ensamt. Skönt det.

Kram