måndag 19 augusti 2013

Ironman

Ny vecka och på Tv:n pratar de om att sommaren är slut. Va? Bara för att skolorna drar igång idag så är det ju inte automatiskt höst eller hur? Enligt väderfolket ska ju vädret vara jättefint här den här veckan. Så det där pratet om höst får de nog lägga ner ett tag till.

I lördags var det dags för Ironman Kalmar 2013. 2050 deltagare simmade, cyklade och sprang i ett underbart väder. Massor med folk var ute och hejade fram atleterna. En portugis vann det hela på tiden 8 timmar och 19 minuter. Helt enormt. Jag kan inte ens fatta att de orkar med att ta sig runt det hela.
Många såg inte sådär jättetrötta ut efter cyklingen, som trots allt är 18 mil, men då hade de ett helt maraton kvar att springa. Själv blir jag trött bara att tänka på det.

 
Jag slutade precis att jobba när starten gick kl 07 så istället för att åka och titta på simningen åkte jag hem för att sova några timmar så att jag kunde ge mig ut senare för att titta.
 
 
 
 
 
 
Massor av folk var ute och tittade. Det måste ha varit kul för de som deltog att höra alla som klappade i händerna och tjoade när de cyklade och sprang förbi.
 
 





Jag väntade inte tills den första deltagaren gick i mål, blev lite för trött för det. Å andra sidan var det väl inget jämfört med hur de aktiva måste ha känt sig när de nådde målgången.

Jaha, nu är det slut på evenemang för den här sommaren. Men tävlingen återkommer nästa år och det är bara att hoppas att vädret blir lika bra som det varit i år.

Nej, nu är det dags att ta tag i lite saker som jag måste göra idag innan det är dags att åka till hästen.

Ha en bra dag.

Tjingeling

4 kommentarer:

Annika sa...

Att göra en Ironman är verkligen en bragd.
FATTAR inte att de klarar det.
Det låter som om den som vann loppet fick en enormt bra tid.
Men vad vet jag?
Häftigt är det, men jag skulle aldrig ens komma på tanken.
Kram!

Camilla sa...

Annika:

Ja, det är verkligen en bragd. Eller galenskap;)
Jag fattar inte att de orkar.
De hade förhoppningar innan att någon skulle komma under 8 timmar, men det blåste för mycket på Öland och på tillbakavägen över bron för att det skulle bli verklighet tydligen.

Men det är kul att titta.

Kram

Charlie sa ... sa...

Wow! En ironman....det vore något. Jag är slut efter 30 minuter...

Jag tittar på istället ;)

Camilla sa...

Lotta:

Jag nöjer mig med att titta. Gick i två timmer, med några små stopp längs vägen. Det var väl ungefär så mycket jag orkade med;)
Jag gör som du, tittar på.

Kram