
Tänkte dela med mig av receptet på vit choklad cheesecake. Hittade det i någon veckotidning hemma hos mamma. Riktigt smaskig är den :)
Botten:
ca 25 bragokex
75 g smält smör
Fyllning:
600 gram philadelphiaost
2 dl strösocker
4 ägg
250 g vit choklad
2 dl gräddfil
1/2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
Frosting:
200 g philadelphiaost
1/2 dl gräddfil
1/2 dl florsocker
25-50 g vit choklad
1. Blanda bragokex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
2. Rör ihop ost och socker. Tillsätt äggen, ett i taget.
3. Hacka chokladen fint och smält den över ett vattenbad. Rör ner chokladen och gräddfil i smeten. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner.
4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 1 tim. Ta ut kakan och låt den svalna helt.
5. Blanda ost, gräddfil och florssocker till frostingen och bred på kakan.
Hyvla över vit choklad. Kyl före servering.
Lycka till
3 kommentarer:
Guuud så god den ser ut !!
Bakar du så kommer jag förbi och fikar....
Det låter otroligt gott!!
Ja du den slamk ner lätt som en plätt!!! Ses i morgon/K
Skicka en kommentar