torsdag 19 juni 2014

Bra vän, nagellack o lite annat

Dagarna i Göteborg var precis vad jag behövde. Bara att knata runt lite och resten av tiden prata och prata ännu mer med underbara vän. Vi har liknande uppväxt och det är så himla skönt att prata med henne då jag inte behöver förklara en massa. Hon förstår precis vad jag menar, för vi har liknande upplevelser och känslor. Älskade Anette, tack för så många gånger du fått pengen i mitt inre att falla ner under dessa dagar! Jag har verkligen saknat våra samtal och ditt sällskap. Nu får det förbaske mig inte dröja 15 år innan jag ser dina grabbar igen:)

Tyvärr har jag inte haft med mig kameran hela tiden. För varmt och för tungt tyckte jag. Och sedan blir det ju som alltid, spontana infall att åka någonstans. Nästa gång tar jag med bilen och då blir jag mer mobil.
Men jag måste ge en stor eloge till SJ! För de har de bästa tågen i Sverige. Såå bekväma säten och bekvämt på alla sätt och vis. Önskar att SJ körde överallt i Sverige, faktiskt. Nu är det ju strejk på de tågen som går från Kalmar till Köpenhamn och vissa andra linjer som drivs privat. Men SJ tuffar på, känns säkert & bra.

Vi åkte till Kungälv igår och käkade, besökte Bräckboden (för er som inte vet vad det, så är det Göteborgs Kex fabriksbod) där vi blev helt shoppinggalna, så billigt och så mycket gott!. Passar bra nu inför midsommar med kex till osten och på min o mammas lilla roadtrip på norra Öland på måndag. Det lär räcka ett tag det jag köpte. Himla bra.

När jag kom hem slängde jag bara in väskan, bytte skor och drog över till Öland för att köpa en bukett och hämta upp mamma innan vi drog till min svåger som idag fyllde 40 år.

Jag kan ge er två tips så här innan midsommar.

Jag gillar ju Marie Jungstdets böcker och läste ut "Den farliga leken" på 3 dagar. Så himla bra den var! Är festen du går på trist, ta upp denna ur väskan och det trista försvinner. Garanterat.

Andra tipset blir L'Oréal Color Riche nagellack och då särskilt i färgen Exquisite Scarlet nr408. En underbar korallröd färg. Sitter hur bra som helst. Kommer att sitta på mina naglar hela sommaren, garanterat.

Lämnar er med en av mina favvolåtar just nu med gruppen Clean Bandit.


Ha en bra dag.

Tjingeling

söndag 15 juni 2014

Imorgon åker jag, eller rättare sagt idag


Idag åker jag, hem till min gamla hemstad. Staden där jag blev vuxen, föräldrarna bodde på andra kusten. Jag älskar Göteborg och den staden kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta. Nu var det vääldigt längesedan jag kände doften av salt hav, som jag saknar så mycket, men snart är det dags igen. Väldigt snart.
Kameran är laddad och jag kan inte somna så uppspelt känner jag mig. Får väl sova lite på tåget istället :)

                                                           Bild lånad från nätet
Ska bo hos en av mina allra bästa vänner. Ni vet en sådan som bor långt bort och som man kanske inte hör av så ofta, men som ändå finns där. Hon var här för 2 år sedan och det var suveränt. Jag ville inte att hon skulle åka hem för det fanns så mycket mer att prata om. Nu ska jag bo hos henne. Och gissa om vi kommer att prata. Om allt och ingenting. Vi har ganska lika uppväxt, men ändå inte. Vi kan relatera till varann. Och när det verkligen krisar är hon den jag ringer helst för att prata för att hon är klok och vi kan resonera. Jag älskar min vän, och det ska bli så kul att ses. Och återse min gamla hemstad.

lördag 14 juni 2014

Snart semester

Vaknar upp till den sista arbetsdagen den här veckan. Det har varit hektiskt, minst sagt. Men nu känns det skönt för imorgon börjar min semester! Första sommarsemestern sedan 2001. Som jag sett fram mot dessa två veckor.

Imorgon sätter jag mig på tåget och åker till mitt älskade Göteborg några dagar för att hälsa på en god vän. Kan inte tänka mig en bättre start på semestern än det. Så himla kul det ska bli! Dessutom verkar det som om det ska bli riktigt bra väder. Kameran får givetvis följa med.

När jag kommer hem ska jag susa till svågern för att fira hans 40-årsdag och sedan är det midsommar. Ska bara koppla av och göra roliga saker så att jag är laddad för resten av sommaren som nog kommer att bli intensiv. Ska nog ta en vecka ledigt när det hela är över.

Dags att dra igång här hemma innan det är dags att susa hem till en kompis för att bli klippt. Sen är det dags att börja jobba.

Ha det gott.

Tjingeling

fredag 6 juni 2014

Att skruva ihop utemöbler är en utmaning

Åter hemma efter att spenderat två soliga dagar hos mamma. Obligatorisk gräsklippning stod på schemat och lite annat.

 Igår var jag på akupunktur för första gången. Jag har problem med min häl sedan nästan en månad tillbaka, och eländet har spridit sig till sidan av hälen. De tror att det har något att göra med hälsenan samt ett muskelfäste. Har fått tag i en bra doktor som fattar att jag inte gå kan gå hemma sjukskriven, så efter att ha provat diverse medikamenter utan någon vidare framgång ska jag nu testa akupunktur för att se om vi kan få det att släppa. Hellre det än operation. Det var inte så farligt som jag trodde, är ju skraj för nålar, men på ett par ställen kändes det riktigt ordentligt. Det är väl där det värsta sitter trodde hon som utförde det hela. Så det blir återbesök.

Idag har jag och svågern skruvat ihop mammas nya utegrupp. Fasen, vad fint det blev. Men vilket jobb! Jag och mamma skruvad ihop en fåtölj igår och det tog nog 1,5 timma. Jag är inte så stark i fingrarna längre, så vi fick kalla en som var lite starkare. Men idag fick vi ihop den andra fåtöljen och soffan. Tack och lov så kom bordet ihopsatt.
Men det var värt all svett för det blev så himla fint och mamma var supernöjd. Och det var huvudsaken.
Båda busungarna var hos mamma idag så vi tog en tur till hamnen för att käka glass. Något som uppskattades av samtliga inblandade i den expeditionen. Vi stannade till på en lekpark på vägen hem så att de fick leka. Alice, som är 9, gillar ju att gunga och Noel, snart 1,5, han gillade en liten rutschkana. Men allra bäst var nog en grind som han öppnade och stängde ca 200 gånger. Små folk är minsann lättroade. Men moster & gudmor, alltså jag, är han livrädd för. Jaja, det ändrar sig väl med tiden.

Imorgon är det dags för jobb igen. Synd att min kompis ringde idag och ville att jag skulle komma på grillkväll imorgon. Men det får vi ta en annan gång. Det blir lätt struligt med mitt schema nu är semestrarna börjar ta fart, men det är så det är. Jag jobbar bara nästa vecka också och sedan har jag två veckors semester. Det ska bli så himla skönt. Jag slutar jobba på lördag nästa vecka och på söndag drar jag till Göteborg i några dagar.

Ha en skön helg.

Tjingeling

torsdag 5 juni 2014

onsdag 4 juni 2014

Allt o lite till

Nu är jag åter på banan, även om det kan bli mer sporadiskt under sommaren. Men jag är tillbaka!

I söndags råkade jag ut för ett bombardemang. Ja, eller kanske inte jag direkt, men min bil. Av måsar! Herregud, vad den såg ut! Jag kunde ju knappt se ut, så då fattar ni hur illa det var. Det var bara att köra iväg till en biltvätt för att avlägsna spåren av dessa eländiga fåglar. Kommer inte att parkera nära huset bredvid förrän till senhösten då fågeleländena flyttar, för annars finns väl risken att jag kommer att bli stamkund på biltvätten. Jädrans måsar!

Nu närmar det sig. Jobbar bara en vecka till och sedan har jag semester i 2 veckor. Så himla skönt det ska bli! Särskilt eftersom det måste ha varit ca 10 år sedan jag hade sommarsemester senast. Det blir ju så eftersom jag pluggade på universitet sent i livet och då jobbade som en tok hela sommaren. Men nu är det äntligen dags. Jag ska åka till en kompis i Göteborg, jag har ju flera stycken där efter att ha bott där i 12 år, som jag ska besöka några dagar. Kanske vi kan dra ihop några gamla jobbarkompisar för en grillkväll. Vi får väl se.
Visserligen måste hon nog tyvärr jobba lite, men det gör inte mig något då jag känner till stan väldigt väl och tanken är att gå på upptäcksfärd i min gamla hemstad med kameran i högsta hugg. Tur att jag köpte ett nytt, stort minneskort förra året. För det kommer nog att bli en massa fotande medan jag vandrar runt i stan. Kanske träffar jag någon gammal kollega för lunch eller fika. Det får bli som det blir. Hursomhelst så ska det bli väldigt skönt att åka tillbaka igen. Det var nog 10 år sedan jag var där senast. Så det är verkligen på tiden.

Har ju lärt mig älska min smartphone. Och framförallt frö att jag kan lyssna på massor av radioprogram i efterhand när jag gör något annat. Har insett att det gåt mycket snabbare att städa hemma när jag lyssnar på ett program i efterhand. Det är nog det jag mest ägnar mig åt, förutom att jag använder den väldigt mycket i jobbet.
Nu har jag ju äntligen lyckats klura ut hur jag överför bilder till datorn. Jippi! Jag vet, jag är ju ingen som laddar ner massor av prylar. Jag orkar inte gå igenom alla appar som finns.

Imorgon ska jag traska iväg för att få akupunktur i min häl då jag har haft ont i en månad ungefär. Först trodde de att det var min hälsena som spökade, men nu har de tydligen ändrat inställning. Eller så vet de inte vad det är (verkar mest troligt). Måste att jag känner mig lite lätt orolig för alla nålar eftersom jag är superrädd för nålar. Men en kollega sa att det känns mest när de sticker i den. Och om jag ska vara ärlig, så skiter jag i vad de gör bara det blir bra. För nu har jag överskridit min gräns för vad som är ok. När jag vaknar mitt i natten för att det gör ont så är det inte ok längre.
Jag har inte ridit på flera veckor eftersom det gör så j-a ont och när jag hoppar av och landar på foten är jag nära att skrika högt eftersom det gör så ont. Och nu är det ju ännu värre så det har jag inte ens velat testa.
Men himmel vad jag saknar min lilla pålle! Så jag hoppas att jag kan rida imorgon. Det var alldeles för länge sedan sist. Och det är ju det bästa jag vet att umgås med härliga lilla häst. Ja, jag vet, han är inte min i realiteten, men i hjärtat.

Igår avslöjades det vilka som kommer att bli värdar för programmet Sommar. Här kan ni se vilka det är i år. Det finns flera som jag tycker verkar intressanta. Många som jag inte vet vilka de är men som kanske kan överraska mig. Jag kommer att återkomma med de som jag har lyssnat på och som jag tyckt varit bra. Jag gillar Sommarprogrammen för att jag gillar när folk berättar om spännande saker. Musiken kan jag i många fall skippa eftersom det  är inte mitt primära mål, utan vad de som är Sommarvärdar har att berätta. Det är mycket mer intressant

Det har tillkännagivits vilka som kommer att få Victoriastependiet den 14 juli på kronprinsessans födelsedag, som alltid firas i Borgholm på Öland. Och i år är det båda stafettlagen i längdåkning, alltså både herr- och damlaget.  Helt rätt tycker jag. Ska bli kul att titta på det på TV eftersom det brukar vara ett bra evenemang. Hoppas bara att de skaffar en annan programledare för den som var förra året var faktiskt ingen höjdare. Kör Måns Zelmerlöv säger jag bara, då blir det ordning och reda. Hoppas att de hörsammar min önskan:)

Just nu är det strejk bland vissa tåganställda, och jag förstår verkligen att de gör det. Tur för mig att jag inte behöver åka till Kastrup för vidare färd över Atlanten.

Jordgubbarna är redan igång. På Öland skörades de första jordgubbarna redan förra veckan. Allt verkar vara tidigt i år. Syrenerna är redan överblommade och flädern är snart på G. Jag och mamma ska åka upp till stallet och plocka i omgivningarna där eftersom det växer hur mycket fläder som helst där. Jag älskar flädersaft! Så himla gott. Och gott att blanda i en drink också.

Det kommer mera..

Tjingeling