söndag 30 mars 2014

Underbar förmiddag och bio

Vilket väder det har varit den här helgen! Strålande sol och ingen vind. Termometern visar på ca 12 grader. Vad kan då vara bättre att börja en söndag med än en ridtur ut i skogen? För mig total livskvalitet. Riiskas var helt slut efter ridturen och det gick väldigt långsamt på hemvägen. Det var tydligen jobbigt att galoppera på sandvägarna, som var hur fina som helst. Men vi kommer att rida mer där från och med nu.

Det här vädret är verkligen efterlängtat efter tisdagens "höststorm". Det var helt galet väder. Regnade och snöade samtidigt. Och som det blåste. Ölandsbron blev avstängd för allt utom bilar i några timmar. Och då blåser det kan jag säga. Det lugnade ner sig lite framåt kvällen med det var helt galet väder. Jag hoppas verkligen att det var det sista ovädret för den här säsongen. Nu vill jag bara ha sol och skönt. Men säg den lycka som varar, nästa vecka ska det tydligen bli sämre och framförallt kallare. På tisdag ryktas det om +2 grader. Brr säger jag bara.

Igår var det ju dags för Earth Hour. Jag är ju rätt duktig på detta varje kväll eftersom jag oftast inte har några lampor på utan kör med ljus istället. Mycket större mysfaktor tycker jag. Kalmar stad är faktiskt väldigt duktiga på detta och släcker ner alla gatlampor. Det är lite häftigt när det är kolsvart när man tittar ut.

För ett tag sedan så läste jag ut Me Before you eller Livet efter dig som den heter på svenska, av Jojo Moyes. Den var inte särskilt bra i början, men sedan blev det en helt underbar bok med ett slut som var både lyckligt och sorgligt på samma gång. När jag fyllde år fick jag en annan bok av samma författare av min syster. Sophies historia heter den. Och jag måste säga att den har varit bra ända sedan första sidan. DET är inte ofta man får tag i sådana böcker. Nu läser jag ju inte särskilt fort längre. Förut så slukade jag böcker, men nu är det så himla mycket annat som ska hinnas med. Men den här boken längtar jag verkligen efter att läsa. Men jag måste känna att jag har tid och bara kan koppla av i minst en timma. Annars känns det liksom inte lönt att öppna den.

I måndags var jag på bio. Såg En familj- August Osage County.


Det var verkligen en bra film om en familj som hade en massa skelett i sin garderob. Meryl Streep var verkligen bra liksom Julia Roberts. Jag kan verkligen rekommendera den. Men kanske inte om man vill se en feelgood-film. För den är så långt ifrån det som det går att komma.

Nej, nu är det dags att laga lite mat.

Ha en fortsatt skön söndag.

Tjingeling

söndag 23 mars 2014

Boktips och bra nyhet

Hemkommen efter en rolig kväll på jobbet. Mycket folk och hyfsad fart hela kvällen. Me like!
Kände att jag behövde koppla av hjärnan med jobb. Det låter inte klokt, jag vet, men just nu är det rena av kopplingen för min hjärna där det surrar värre än i en bikupa att vara i receptionen. För där måste jag fokusera på det jag gör och det finns ingen tid att tänka.

En kompis ringde mitt på dagen och hojtade om något om en god nyhet. Åhh, så väl jag behövde det. Pållens barnvaktstid är nu över och han får komma tillbaka till sina kompisar i de stora hagarna. Nu behöver han inte försöka att knapra i sig alla staket som finns utan kan äta det lilla gräs som finns istället. Han har varit en ypperlig barnvakt, men jag tror att han har saknat sina kompisar och de stora hagarna som de går i. Matte är glad, och pålle också.

Tänkte att jag skulle tipsa er om en bok som jag läste ut idag. Gillar ni inte spänning eller deckare så är den kanske inte något för er. Men här är den.


Den bästa jag läst av Marie Jungstedt hittills. Nu har jag ju inte läst alla hon har skrivit, men den här hade korta kapitel med ett bra flyt som gjorde att jag knappt kunde lägga ifrån mig boken.
Det hela kör igång med ett rån, en påkörd liten flicka och ett mord och sedan virvlar det på i precis den stil som jag gillar då jag inte vet vem mördaren är förrän de sista 40+ sidorna.
Jag kan verkligen rekommendera ett av mina bästa rea-fynd någonsin.

Nu ska jag börja läsa en helt annan typ av bok som jag fick i födelsedagspresent. Jag återkommer till den när jag har läst klart den, vilket nog kommer att ta ett tag. Förr kunde jag läsa snabbt, men inte nu längre. Det tar längre tid för mig att läsa böcker nu har jag märkt. Väldigt frustrerande ibland. Kanske har jag inte ro eller tid att bara sitta/ligga och läsa lika ofta. Jag vet inte vad det beror på. Men jag saknar det och försöker nu komma igång med mitt läsande igen.

Nej, nu är det dags att sova lite.

God natt

torsdag 20 mars 2014

Happy

Det blev fint väder till slut idag. Riktigt härligt vårväder. Hoppas att det fortsätter imorgon då jag är ledig. För att avsluta dagen kikar jag nu på Blacklist. En av de bästa serier som jag sett på länge.



Och så gillar jag den här låten.

Ha en skön torsdagskväll.

Tjingeling

Busy bee

Jag har massor att göra på jobbet. Vi har massor av gäster, ja faktiskt många fler på dessa tre månader än förra året. Jättekul, för jag gillar när det är mycket folk. Men å andra sidan så innebär det mycket jobb. Sen måste jag ju ta hand om Riiskas också. Jag klagar inte, men hinner inte med bloggen som jag skulle vilja. Måste ju äta och göra lite här hemma också. Men det dröjer inte mer än någon dag eller så innan jag är tillbaka :)

God natt

måndag 17 mars 2014

Håll tag i hatten eller peruken

Ja, det är ett ganska bar tips idag. För som det blåser. Himmel och pannkaka, det var ingen idé att fixa till frisyren innan jag drog iväg till jobbet imorse. Såg ut som ett troll när jag kom dit. Och då åkte jag ändå bil!
Häruppe under takpannorna så låter det som sjutton, visserligen har jag vant mig men ibland tror jag att takpannorna ska komma lös av den kraftiga blåsten. Hoppas att det avtar snart.

Samtidigt som jag sitter och skriver lyssnar jag på P4 Extra på webben. Jag gillar verkligen det programmet, men har svårt att lyssna på jobbet eftersom min telefon oftast går varm.

Idag var jag tvungen att ta ett mindre trevligt beslut, men som tur var hade jag ett bollplank i form av en av mina chefer att bolla med. Och vi kom fram till beslutet att det var bäst att låta den här personen gå. Det är en person som jobbar extra och som inte verkar ta till sig av mina, eller någon annans, instruktioner.  Sånt funkar inte på vår arbetsplats. Nu har hon ju fått x antal chanser att förbättra sig, utan framgång, så det kommer inte out of the blue liksom.

Min hälsa är fortfarande lite skakig, men jag hoppas att det kommer att bli mycket bättre snart. Penicillinen verkar ju hjälpa. Och så kör jag med nässpray för allergi och bihåleinflammation. Men å andra sidan så känner jag väldigt täppt i näsan när jag är på jobbet. Min svåger trodde att jag drabbats av damm allergi. Himmel, det hoppas jag verkligen inte! Herregud, måste han komma på det värsta han kan? Är jag allergisk mot hästen så kommer jag att bryta ihop på riktigt. Jag kommer att ta varenda känd medicin mot det isåfall. Men det verkar inte vara något problem när jag är där, inte mer än vanligt i alla fall. Så jag tror att jag kan utesluta det.

Pulled pork har ju blivit superpopulärt här hemma. I USA har det ju funnits hur länge som helst. Vill man nu inte göra detta själv så finns det färdigt att köpa på Ica. Har inte testat det än, men ska nog göra det i veckan för att se hur det smakar. Utlåtande kommer under veckan.
Jag hoppas att det är gott då det verkar vara något för mig som oftast äter middag väldigt sent de dagar jag är hos hästen. Har provat färdiga Baby back Ribs som var rätt bra, men jämfört med de amerikanska står de sig rätt slätt. Tror att det beror på bbqsåsen. Så nu har jag köpt american bbq sauce, Sweet Baby Rays. Den är god tycker jag.

I lördags hade jag familjen här på lite mat och födelsedagsfirande. Det blev mexikanskt eftersom det oftast blir alldeles för mycket mat att äta ensam. Dessutom älskar jag ju fajitas så det är synd. En tårta avslutad det hela. Alice som är laktosintolerant fick glass och jordgubbar istället. Det gick ner bra. Tyvärr var mamma tvungen att åka hem relativt snabbt, men förhoppningsvis så kan hon stanna längre nästa gång hon kommer hit.

Dags att dra igång någon form av matlagning.

Ha det gott.

Tjingeling

fredag 14 mars 2014

Ingen bra början på året, men hoppas att det blir bättre snart

God fredagskväll.

Bloggen har fått lida lite väl mycket. Jag har haft den sämsta tänkbara starten på detta året, hälsomässigt alltså. Blev sjuk i början på december, men vilade inte tillräckligt mycket och sedan har det inte varit mer än max en vecka i sträck som jag har känt mig rätt ok. Nu har jag i alla fall travat iväg till en läkare, något som jag undviker i det längsta, eftersom jag har ont i huvudet, öronen och halsen. Det visade sig att jag har öroninflammation och en bihåleinflammation samt att mitt immunförsvar verkar vara lite vekt just nu. Men läkaren skrev ut en penicillinkur som jag ska ta i 10 dagar så sen ska jag förhoppningsvis bli frisk. Vilket jag verkligen hoppas för jag är astrött på att känna mig halvrisig och inte orka särskilt mycket mer än att jobba.

Det har varit jättefint väder här de senaste dagarna, men idag och igår har jag mest ägnat mig åt vila, då jag varit hemma från jobbet, eftersom jag har gräsligt ont i öronen och huvudet. Försökte mig på att rida lite idag, men efter 30 min fick jag ge upp då det bara dånade i skallen. Det var nog inte min smartaste idé måste jag säga.
Nu är jag ledig i helgen och då ska jag bara vila. Ja, förutom några timmar imorgon då familjen kommer hit för att käka lite försenad födelsedagsmiddag.
På måndag ska jag förhoppningsvis kunna återgå till jobbet igen. Det är ju så himla tråkigt att ligga hemma och inte må bra. Jag har bara försökt vila och sova så mycket som möjligt. Men det kändes nödvändigt att göra det för jag har massor att göra på jobbet.

Nu verkar det fina vädret vara över för denna gången då det blåser som sjutton och regnar lite då och då. Det verkar som om vädret nästa vecka kommer att bjuda på både regn och ... snö! Det sistnämnda kan jag verkligen vara utan nu när krokusar och blåsippor kikar upp ur vinterdvalan. Men å andra sidan måste man ju räkna med bakslag när vårvärmen har kommit rekordtidigt.

I flera dagar har det varit mycket prat om flygplanet från Malaysia Airlines som har försvunnit. Det måste vara fruktansvärt för de anhöriga att inte veta vad som hänt deras anhöriga. Det verkar ju mycket märkligt att man inte har hittat ett enda spår efter flygplanet, om det nu störtat. Mysteriet fortsätter.

Vi har mycket att göra på jobbet och hittills har det gått väldigt bra. Hoppas att det fortsätter så för då kommer det att bli ett bra år med mycket jobb för alla mina extraanställda som jag måste säga är helt kanonbra. Ja, givetvis är mina 2 fast anställda klippor men det är de extra som räddar oss när vi har mycket att göra. Stor eloge till både fast och extra personal som sliter hårt varje dag.

Nej, dags att städa lite till innan det är dags att sova.

God natt

Lets Dance är ju i full sving på fredagarna nu. Och för första gången den här säsongen har jag faktiskt lyckats hålla mig vaken genom hela programmet. Känns som en bedrift i nuläget :)

måndag 3 mars 2014

Bula, Oscarsgalan & bokrea

Äntligen måndag! Och jag är ledig :) Det har varit en helgalen vecka, jobbmässigt. Men samtidigt väldigt rolig. Men idag känner jag att jag är lite trött så det blir en lugn dag med en tur hem till mamma för att äta semlor.

I lördags råkade jag ut för en liten olycka som resulterade i en ordentlig bula rakt ovanför ena ögonbrynet. Jag skulle bära ner några stolar i källaren på jobbet och ramlade i trappan och drog skallen i en av stolarna. Jädrans vad ont det gjorde! Ena knät är också väldigt ömt. Men det går väl snart över. Det kunde ha blivit värre.

Vädret är väl inte så mycket att orda om, mest dimma eller grått. Ja, förutom häromkvällen då det snöade som sjutton. Men det försvann redan dagen därpå. Tack för det.

Vaknade någon gång under natten på soffan, råkade somna där, och slängde ett öga på tv:n som sände Oscarsgalan. Gravity verkar varit den film som drog hem flest priser. Ja, förutom för bästa film som gick till 12 years a slave. Har faktiskt inte sett några av dem, men det är inte omöjligt att det händer inom en snar framtid. Just nu är jag mest sugen på att titta på Captain Philips och En familj - August Osage County. Den sistnämnda hade premiär här i fredags.
Flera av de filmer som jag vill se har precis kommit ut på dvd så det kanske blir en tur till videobutiken i eftermiddag för att kolla in om några finns inne. Jag gillar att man får ha dem en vecka för då blir det ingen stress med att titta. Dessutom är det ju verkligen filmväder. Så får det nog bli.

Jag var en snabb sväng på bokrean förra veckan. Och jag måste säga att jag tyckte att den var väldigt blandad. Ena va bokhandlarna i stan verkade ha en mycket bättre rea än den andra, där det såg väldigt skralt ut. Jag köpte bara med mig två pocket hem, men det blir nog en tur in på fredag för en närmare undersökning av utbudet.

Nej, nu är det dags att sparka igång dagen.

Tjingeling