fredag 29 november 2013

Snart är julmånaden här. Äntligen!

En dag kvar av november och sedan går vi in i julmånaden. Jag älskar det!

Idag åker ljusstakarna fram och sedan stannar de uppe till tjugondag Knut, liksom julpyntet. Jag kör jul så länge det går ;) Julpyntet hinner jag nog inte få upp idag så det får bli nästa vecka. Julgardinerna får nog vänta tills Tom kommer hit eftersom jag alltid har en fajt med gardinstången. Vi vill liksom inte samma sak, plus att det blir ganska trångt när jag försöker att sätta upp den. Risken att riva ner så mycket som finns är med andra ord stor när det gäller detta projekt.

I år ska jag nog försöka att kolla på julkalendern också. Årets julkalender är Barna Hedenhös uppfinner julen. De flesta som är födda på 70-talet har väl någon gång läst någon bok om Barna Hedenhös. Jag hade en som var väldigt välläst.
Ska bli kul att se hur den är. Julkalendrarna brukar ju faktiskt vara riktigt bra.

Fenomenet med Black Friday, där man kan göra riktiga klipp, har nu flyttat österut och även dykt upp här. Lite trevande kanske i år då jag inte kan komma ihåg att jag såg något om detta förra året. Men det utvecklar sig nog till nästa år.
Igår köpte jag de första julklapparna, eller kanske inte när jag tänker efter för jag köpte ju lite i USA och sedan när jag var i Ullared.
Jag har fått vika en hörna här hemma för de påsar som innehåller julklappar. Har ju två veckor på mig att handla till Tom nu, för det vill jag gärna ha klart innan han kommer hit. Särskilt med tanke på att han är så himla nyfiken när det gäller presenter. Det går absolut inte att handla dem till honom när han är med eftersom han är som ett barn. Det går liksom inte att skicka in honom i en annan affär så länge medan jag handlar.

Nej, nu är det dags att sparka igång dagen. Jag har ju redan fått i mig en kanna kaffe. Mår lite smårisigt fortfarande. Hoppas att det inte blir värre än så här, åtminstone inte före måndag.

Tjingeling

torsdag 28 november 2013

Premiär ikväll

Ojoj, nu var det ett bra tag sedan jag hade tid/ork/lust att skriva men nu så kör jag bara.

Förra veckan bestod bara av jobb och så hästar hela helgen. Vi har ju helgtjänstgörning ett par gånger om året i stallet. Min axel brände som sjutton på söndag eftermiddagen. Nu är det över för i år, ja förutom på söndag då jag ska hjälpa min vän som jag bytte helg med eftersom jag jobbar denna som egentligen är min. Men hon jobbar på söndag eftersom julskyltningen är då. Så är det när man jobbar i butik, men hjälps vi åt så kommer vi att vara klara tidigt. Bra upplägg tycker vi båda.

Idag känner jag mig helt kass. En förkylning är nog på G. Var ute och handlade lite förut och nös mest hela tiden och nu känns det som jag har feber. Tur att jag är ledig imorgon så jag kan vila lite. Men jag kommer nog inte ligga på soffan direkt eftersom planen är att städa, sätta upp adventsljusstakarna och gå på Julmässan på Slottet.

Nu ska jag bara krypa under en filt och käka pepparkakor med ädelost på och dricka julmust och kolla på Blacklist. Det är premiär för det. Mycket julmust kommer att gå åt här hemma eftersom jag fullkomligen älskar julmust. Såå himla gott!

Apropå Blacklist är det faktiskt en av de bättre serier jag sett på länge. Tack och lov att TV3 har köpt in den. Det händer ju grejer hela tiden och jag blir inte riktigt klok på den eftersom det händer nya grejer hela tiden. Helt i min smak.

När den är slut så ska jag gå och lägga mig och läsa lite innan det är dags att försöka sova bort den hotande förkylningen. Å andra sidan är jag inte förvånad att den är på G eftersom flera har varit dåliga på jobbet. Jag har nog bara försökt att hålla mig ur vägen för de som känt sig risiga. Den planen verkar inte ha funkat hela vägen om vi säger så.
Jag hoppas bara att jag inte blir dålig i helgen då jag jobbar i receptionen och det är mycket att göra. Och det är svårt att få in någon annan. Det blir nog bra med det, hoppas jag. Det är bara att köra på. Jag kan vara sjuk nästa vecka om jag måste, men just nu har jag definitivt inte tid med detta.
Dessutom kommer ju Tom om 15 dagar så ska jag bli sjuk så är det bättre att bli det nu.

Köpte en keyfinder till mammas man idag, han flyttar ju runt sina nycklar hela tiden och kommer sedan inte ihåg vart de är och mamma får spendera flera timmar åt att leta efter dem. Kom hem med påsen  och tänkte att jag skulle testa grejen. Vad händer? Absolut ingenting! Så imorgon får jag åka tillbaka med hela grejen och då får de minsann testa den innan jag lämnar butiken så jag vet att den funkar. Har ju fasiken inte tid att åka fram och tillbaka fler gånger. Så surt säger jag bara.

Nej, nu är det hög tid att försöka mota bort den här förkylningen.

Tjingeling

måndag 18 november 2013

Vem släckte lampan?

Skulle ha varit ledig idag men fick flytta på den eftersom jag och vår vaktmästare, som bara jobbar 2 dagar i veckan nu eftersom han är på praktik, hade bestämt oss för att det var dags att putsa fönster i vår glasveranda på jobbet. Munblåsta glasrutor som är väldigt sköra. Eftersom de är väldigt gamla fönster och dubbla, ni vet sådana där som man får lyfta ur, så tar det hur lång tid som helst innan man är klar. Nu är det gjort, men min axel tyckte inte att det var helt kul sista timman kan jag säga. Men det är inte ens hälften så illa som det var i lördags, tack och lov för det säger jag bara.
Imorgon är jag ledig istället. Skönt det. Då kan jag rida tidigt på eftermiddagen. Innan dess ska jag nog in till stan och kolla efter julklappar till Tom.

Efter 14.00 var det som om någon släckt lampan. Det blev så mörkt. Visserligen var det mulet ute, men det var liksom läge att tända lampor för att se vad man gjorde. Nu har det börjat regna och är kolsvart ute. Himmel, klockan är inte ens fem! Jag gillar verkligen inte den här årstiden då det blir mörkt så tidigt. Det känns som om det är mörkt hela tiden i flera månader. Så himla trist.

Tom ville att jag skulle kolla vad för kläder han har lämnat kvar här. Jag kan bara säga att han bara behöver ett handbagage till de grejer som han ska ha med sig för egen del. Han har ju hur mycket kläder som helst här! Å andra sidan så är det kanske bra eftersom jag nu måste rensa ordentligt i min garderob för att få plats med alla hans kläder.

För två veckor sedan började programmet Sverigequizen. En typ av frågesportprogram där man till och med kan spela på TV4 via dator eller mobil, mot sig själv och andra. Jag gillar ju Oldsberg och Hellberg. Det går på fyran på onsdagar kl 21för den som inte sett det och är intresserade. Jag gillar ju frågesport så detta program passar mig som handen i handsken.

Dags att laga lite mat. Det blir något snabbt eftersom jag håller på att tvätta.

Ha det gott.

Tjingeling

lördag 16 november 2013

Min bästa vän just nu

Värken i nacke och axlar fortsätter och idag råkade jag ut för att det hela utvecklade sig till en gräslig huvudvärk. Som tur var körde det igång en timma innan jag skulle gå hem från jobbet. Jag undrar ju hur det faktiskt gick till eftersom jag jobbar i receptionen den här helgen. Inget slit alls och då får jag svinont. Fattar absolut ingenting.

Så nu är min bästa vän en varm vetekudde som ligger på mina axlar. Så himla skönt och gör gott för mina superspända muskler.
Min chefskollega pratade häromdagen om att det fanns ett friskvårdsbidrag på 500 kr. Det är nog på tiden att beställa en nackmassage och utnyttja det nu så att jag kan må bra igen. För det här påverkar mig negativt alldeles för mycket just nu känner jag.

Igår var det dags för klippning. Det blev lite annorlunda och kul. Efter jag var klar med det åkte jag till stallet och mötte upp en vän. För nu skulle Riskas få sin klippning, för första gången i hans nioåriga liv. Jag hade varit lite orolig för detta skulle gå eftersom han är lite skraj/fjantig av sig. I början tyckte han att den där skrälliga klippmaskinen var läskig och for runt lite, men efter att han fick undersöka den så körde vi igång och då stod han helt stilla. Tror att han tyckte att det var skönt att bli av med lite vinterpäls. När vi skulle ta andra sidan så fick han syn på sladden och då var det lite trixande igen för den var ju grymt läskig. Efter att vi fladdrat med sladden framför honom och visat att den inte var farlig så var det inga problem. Snacka om att hitta läskigheter i allt möjligt.
Men när vi klippte honom stod han blixtstilla, till och med när vi var uppe vid öronen och klippte. Visserligen med hjälp av en massa mat, men ändå. Lilla hjärtegrynet. Var så stolt över honom eftersom jag vet att vissa hästar knappt går att klippa även om de fått lugnande innan.

Nu är det snart dags att för att ha en date med sängen. Ska upp tidigt imorgon och jag hoppas att kunna sova ordentligt.

Kollar på Så mycket bättre och det är Titiyos dag. Agnes sjöng precis en av hennes låtar. Och som hon gjorde det, superbra verkligen!

Nej, dags för en Ipren, min varma vetekudde och läsa några sidor i min bok innan det är dags att dra ner ögongardinerna.

Tjingeling

tisdag 12 november 2013

Vad kommer härnäst?

Jahaja, inte nog med att ischias nerven spökar i ena benet, nu har jag grymt ont i högra axeln och upp i nacken också. En kollega masserade lite på jobbet eftersom det är helt stenhårt mellan axel och nacke. Skönt? Inte det minsta! Jag nästan grät så j-a ont gjorde det. Det kändes pyttelite bättre efteråt men nu är det lika eländigt som innan. Jag får väl helt enkelt gå och lägga mig med varm vetekudde på det området.
Undrar vad som kommer härnäst? Kommer någon kroppsdel att ramla av eller vad?
Sånt här har jag verkligen inte tid med.

Nej, nu är vetekudden uppvärmd så det är väl lika bra att slänga på den och sedan sova.

Tjingeling

måndag 11 november 2013

Nervskrället spökar

Idag har det varit en mellandag, vädermässigt alltså, med lite sol och inget regn. Men det varar inte länge för imorgon är det dags igen. Igår regnade det precis hela dagen. Och när jag hade ridit färdigt så regnade det ordentligt. Jag var helt genomblöt när jag kom hem så det var faktiskt riktigt skönt att hoppa in i en dusch för att tina upp.

Ikväll ska jag bara kika lite på TV. Sommarpratarna på SVT blir det. Får väl försöka kurera min hals som känns lite halvmysko och lägga en varm vetekudde på min rygg eftersom det där ischias-nervskrället spökar. Lika bra att försöka mota bort eländet innan det blir värre.

Ha det gott

Stackars människor

Ni har väl sett bilderna från Filippinerna?

Bild lånad från Sveriges radio

Herregud, vilken katastrof! Stackars människor som bor där och som nu har förlorat allt.
Hörde att en stad är till 95% helt utplånad och hur många människor som dött i denna förödelse överallt är det ingen som vet.
Hur lång tid detta kommer att ta att återställa allt vågar man ju inte ens fundera på.
Såg precis på Aftonbladet att det redan kommit in 1000 000 kronor till Röda Korset för att hjälpa människorna i Filippinerna. Jag har också skänkt pengar och det tycker jag att alla som kan ska göra. 100 kr kan rena 11 000 liter vatten, då blir det lite mer förståelse för vad pengarna kan gå till.

Har ni möjlighet så skänk en hundring eller två till hjälp för de drabbade i Filippinerna.

söndag 10 november 2013

Eftermiddagen/kvällens begivenheter


Har spenderat eftermiddagen/kvällen med familjen för att fira mammas sambo som fyllde år i torsdags. Som alltid hos mamma var det trerätters middag och tårta på det. Så ni kan ju tro att jag är mer än mätt.
Syrran och svågern stod för underhållningen tillsammans med mig. Så kul vi hade. Massor av skratt, precis som det ska vara. Tyvärr är det inte alltid så, men det är en annan historia.
Jag hade nog inte behövt en bil för att ta mig hem över bron, jag hade kunnat rulla i den starka vinden. Men god var maten. Som alltid.

Imorgon återser jag mamma igen då jag ska tanka hennes bil och fylla en jeepdunk med bensin till gräsklipparen. Efter det åker jag till Riskas för ett träningspass. Vi brukar ungefär vara lika svettiga efteråt. Enda skillnaden är ju att han har vinterpäls, som jag och min vän funderar på att klippa honom lite  eftersom han svettas så mycket på vissa ställen. Vi får se när vi båda har tid detta projekt.

Det är rätt skönt att ha en helt ledig helg. Innan jag åkte på semester så vet jag inte ens när jag hade det senast.

Nu sitter jag med ett glas vin och kollar på gårdagens Skavlan. Det är ju, enligt mig, den bästa talshowen på hemmaplan.

Det blev en bra dag, trots allt. Så bra det kan bli med en styvfar (hatar det ordet eftersom han aldrig kan ersätta min pappa) som har en sjukdom som är en anhörigsjukdom. Och som drabbar min mamma allra mest. Jag avskyr vad hon måste gå igenom. Hon förtjänar att kunna göra det hon vill och inte behöva leva i ett fängelse utan galler. Så är det att leva med någon som har demens, som dessutom förvärras långsamt.

Dags att kolla på TV och sedan gå till sängs för att, förhoppningsvis, få en god natts sömn.

God natt

lördag 9 november 2013

Måste man alltid vara tillgänglig?

Läste precis en artikel i AB om hur nyblivna mammor inte kan låta mobilen vara, inte ens på BB. Tydligen låter de mobilen ligga bredvid bebisen och använder den när de ammar eller är på informationsmöten. Nu undrar jag bara om de inte har hört talas om alla larm som kom för något år sedan om den strålning som mobiler utsöndrar?
Jag menar, måste man vara uppkopplad precis hela tiden? Världen går ju inte under om man inte är tillgänglig hela tiden.
I förra veckan kom ett annat larm från barnläkare och dagispersonal om att föräldrarna förlorar uppsikten över sina barn då de hela tiden är distraherade av mobilen.
Är mobilen viktigare än att umgås med barnen eller hålla dem under uppsikt på platser där de kan bli skadade?
Kanske är det dags för dessa föräldrar att ta en titt på sitt mobilanvändande och lära sig att man  inte alltid måste vara nåbar.
Koppla ner och koppla av :)

Det blir en bra dag


Lördag morgon, ledig helg och födelsedagsmiddag hos mamma idag. Det kan inte bli så mycket bättre just nu.

Känns skönt att vara ledig nu för de senaste nätterna har sovit riktigt dåligt. Jag har vaknat hur många gånger som helst av att jag varit så himla varm. Igår kväll var jag helt slut så Riskas fick faktiskt vila. Jag gillar inte att hoppa över ridningen nu när det går så bra och han är pigg och glad, men detta var första gången jag har gjort det sedan jag kom hem så det är ändå ok. Imorgon kör vi igen så svetten lackar.

Igår hade däckfirman där jag förvarar mina däck lägre pris för att skifta dem, så jag slog till. Visserligen är det inga minusgrader dagtid, men det har varit frost och kallt på morgnarna och med tanke på hur blöta vägbanorna är så är det bara en tidsfråga innan det slår till och blir halt. Och då är i alla fall jag förberedd. Det känns skönt att slippa tänka på det. Nu ska jag bara serva bilen också. Har försökt att ringa dem och det är i princip omöjligt att komma fram på telefon. Jag har liksom inte tid att sitta i telefonkö i 20-30 minuter när jag jobbar. Glöm det! Så jag får väl helt enkelt åka dit och beställa en tid över disk. Eller åka någonannastans.

Innan det är dags att åka till Öland och fira mammas man så tänkte jag pyssla lite här hemma så slipper jag det imorgon.

Hoppas att ni får en riktigt trevlig helg.

Tjingeling

måndag 4 november 2013

Regnet, ni vet det där som skulle komma ikväll, har fortsatt mest hela dagen. Med inslag av hagel. Tog en liten tupplur när jag vaknade upp av ett vansinnigt smällande på mina takfönster. Det blåste och haglade som sjutton då. Jag har inte stuckit ut nosen mer än då jag gjorde en minitur till soptunnan.
Jag hoppas på noll regn imorgon.
I väntan på morgondagen tänder jag en hel massa ljus och tittar på TV, i väntan på att tvätten ska bli klar.

Träd kan vara farliga, även för skogens konung

Ingen sovmorgon idag heller. Vaknar innan kl 7 varje dag verkar det som, oavsett när jag somnar. Med tanke på att jag inte somnade förrän efter 01 någon gång inatt så hade det ju varit skönt att åtminstone sova EN timma längre. Men nähejdå, 06.45 for ögonlocken upp som en rullgardin. Ja. det är bara att gilla läget. Det kommer att bli en fin dag för nu skiner solen från en klarblå himmel, men det gäller att passa på att njuta för det ska tydligen bli regn framåt kvällen.

Den senaste tiden, eller ja kanske hela året, tycker jag att det verkar som om våldsbrotten ökar. Man läser nästan dagligen om dödsskjutningar, mord och överfall. Jag har en känsla av att det har ökat väldigt mycket. Åtminstone får jag den känslan. Och jag tycker att det är otäck utveckling. Vad är det för fel på folk egentligen? Har de blivit helstolliga i huvudet eller vad?
Häromdagen läste jag om någon som rusat in på en restaurang i Göteborg och skjutit ihjäl en eller två personer. Fy fasiken, vad läskigt om man hade suttit på den restaurangen! Risken är ju stor att någon annan träffas också, ja förutom de som skotten var avsedda för alltså. Jag har en känsla av att sådana händelser har något med gänggrupperingar att göra.
Det känns otäckt att liknande händelser eller bara oprovocerat våld verkar öka. Är det något fel i hela samhället eller vad är det som sker? Jag vet inte, men jag tycker att det är en otäck utveckling.

Nu till något helt annat.

Älgjakten är ju som bekant i full gång och älgarna gör nog bäst i att hålla en låg profil. Men ibland är det inte en jägare som fäller skogens konung utan... träd. Det fick en älg känna på under stormen Simone, då ett träd blåste över den och älgen dog. Förra året sprang en älg in i ett träd och bröt nacken. Inte ett enda skott behövdes för att fälla den älgen heller.
Det är tydligen inte bara jägare och bilar som älgarna behöver se upp med.

Ojdå, inlägget blev bara liggande så då kan jag ju passa på att tala om att det där regnet som skulle komma ikväll redan har anlänt. Och då är inte ens klockan 11.
Jag håller mig nog inne idag och hittar på något istället för att gå ut och bli blöt.

Tjingeling

söndag 3 november 2013

Vaken alltför tidigt


God morgon!

Jag antar att det inte är någon vettig människa som är vaken. Det hade jag inte heller tänkt vara, planen var att ha sovmorgon då jag jobbar till 23 ikväll. Men uppenbarligen är hjärnan och kroppen inte riktigt synkade eftersom jag vaknade vid 06.45 och inte kunde somna om. Det är ju inte direkt så att jag drar igång dammsugaren vid denna tidpunkt för då tror väl grannarna att jag fått spader. Så istället har jag flyttat mig till soffan där jag sitter under en pläd och tittar på Dr Phil. Det är ungefär vad som finns att kolla på vid den här tidpunkten. Kanske somnar jag av en liten stund senare.

Igår kväll var jag och bowlade och sedan drog vi in till stan för lite mat. Jättetrevlig kväll verkligen.
Tom är ju i Texas med grannen så då passade jag på istället för att bara sitta hemma och uggla. Jag gillar när det händer lite grejer. Och då blir jag inte lika trött heller.

Idag ska jag åka till pållen och bara göra rent hos honom och fixa mat. Det blir ingen ridning idag, det tar jag imorgon istället. Annars blir det alltför stressigt innan jag ska åka till jobbet för jag ska hinna äta middag innan också.

Måste kolla på det senaste avsnittet av Blacklist också. En serie helt i min smak där det händer grejer hela tiden men syftet är höljt i dunkel.

I fredags passade jag på att åka till kyrkogården då det inte skulle finnas någon tid till det igår. Det är så fint på kyrkogårdar vid Alla Helgon helgen med alla tända ljus men samtidigt sorgligt.

Grått och trist väder är det så jag tänder lite ljus för att det är rätt mysigt att nu när jag ändå är uppe tidigt. Ska nog äta lite frukost i sällskap med mina ljus och vad det nu är på TV.

Imorgon är jag ledig och som vanligt blir det fullt upp. Ska hem till mamma med lite grejer som jag köpt till henne. Jag ska visst hjälpa henne med någon lampa också. Sedan drar jag vidare till Riskas för en liten ridtur. Det gäller att hålla igång nu eftersom han bantar och har gått ner en hel del. Vi har ändrat om hans kost lite så att han får mer energi när jag rider, men inte så mycket att det lägger sig på magen. Vi har en del kvar och det verkar som om det är det värsta att bli av med. Men målet var jul och dit är det ett tag så vi kommer nog att nå målet. Han känns redan mycket piggare och verkar tycka att det är riktigt roligt att fara runt med matte på ryggen.
När jag är färdig med det ska jag hem och tvätta. Det måste vara något av det tråkigaste som finns att göra när man bor i lägenhet och inte har egen tvättmaskin.

Nej, dags att sätta på lite kaffe och fixa frukost.

Ha en skön söndag.

Tjingeling