fredag 31 maj 2013

Väldigt trevlig kickoff

Hemma igen efter några trevliga timmar med mina kollegor.
Vi startade det hela på Söderport, som bara ligger ett stenkast från jobbet, med räkmacka och lite dryck till det. Är ni i Kalmar är det ett ställe som ni absolut inte ska missa. Hur trevligt som helst och de flesta kvällar är det någon form av livemusik där.
Därefter drog vi iväg till Kalmarsundsparken för att spela brännboll och dricka lite vin och alkoholfria alternativ. Fint väder, men inte så himla varmt var det där nere vid vattnet. Men vad gör det? Vi hade hur kul som helst och skrattade så jag har ont i magmusklerna. Perfekt sätt att göra något som alla kan vara med på. Alla verkade dessutom ha roligt, precis som det ska vara.

Nu ska jag bara titta lite på TV och skypa lite med Tom när han kommer hem om en timma innan det är dags att krypa ner i snarkofagen med en bok innan det är dags att slå ihop korpgluggarna.
För imorgon drar jag igång jobbandet igen. Det kan nog bli full fart imorgon på jobbet. Det ska bli kul. Jag har ju förmånen att ha två jobb just nu på samma arbetsplats, det tycker jag är perfekt. Eftersom det ena kan jag göra mer eller mindre i sömnen medan det andra som är i receptionen ger mig mer utmaning. Sånt gillar jag. Så himla glad att jag fick den chansen för jag lär mig nya saker hela tiden. Och sånt gillar jag. Är nog ganska otålig och tycker att det lätt blir trist när det inte händer något nytt. Sådan har jag varit sedan jag var liten och det lär nog aldrig gå över.

Dags att snart sova.

God natt

Månadens sista dag

Jaha, då var sista dagen i maj kommen och sommarmånaden juni står och knackar på dörren.

Vi har redan gått in i högsäsong på jobbet och det har tidvis varit hektiskt och värre lär det bli. Som tur är så har jag fått ihop ett bra gäng som jobbar i sommar så det ska nog gå bra.
Det som kan vara lite krabbigt är att folk verkar ha en förmåga att boka rum ganska så sent, vilket gör att det i princip är omöjligt att göra ett vettigt schema för hela sommaren. Man får vara väldigt flexibel och inte stirra sig blind på almanackan när det gäller lördag och söndag. Ledig helg kan ju lika gärna vara tisdag och onsdag. Så måste man tänka när man sommarjobbar, vilket mina medarbetare har blivit informerade om.

Idag ska vi ha en liten försommarfest med jobbet. Ett jättebra tillfälle för de som inte har jobbat hos oss förut att lära känna oss andra lite grann. Brännboll står på schemat så jag hoppas att vädret håller i sig. Just nu är det mest grått. Det är helt ok, bara det inte regnar.
Igår var det strålande väder och riktigt varmt. Får väl se om det rätar till sig under dagen.
Kul ska det i alla fall bli.

När det gäller väder så har ju Norrland värsta värmeböljan. Och jag såg på FB att en kompis som bor utanför Umeå redan har badat! Måste säga att det nog lär dröja innan jag kastar mig ut i böljan den blå. Det kan inte vara någon vidare värme med tanke på att isen låg kvar så himla länge. Förra året badade jag nog bara en enda gång tror jag. Under 20 grader är alldeles för kallt tycker jag.

Nehej, nu är det väl dags att göra något innan jag blir upphämtad vid kl 11 av en kompis då vi ska iväg på en liten shoppingexpedition.

Ha en skön fredag.

Tjingeling

torsdag 30 maj 2013

Så nöjd

God morgon!

Ett litet inlägg så här på morgonkvisten innan det är dags att dra iväg till jobbet. Där är det full rulle så det är högsta växeln som gäller. Som tur är så är jag ledig imorgon så att jag kan återhämta mig lite innan det är dags för jobb hela helgen. Nästa vecka är jag ledig i fyra dagar, tors-sön, och det ska verkligen bli skönt. Det blir som minisemester.

Jag trodde att mina ben skulle kännas som två stockar idag, men det känns helt ok faktiskt. Visst känns det men värre än så är det inte. Hur gick det då i gårdagens lopp? Väldigt bra faktiskt. Vi slog förra årets tid med 10 minuter! Jag och min kollega har redan börjat tänka på målsättningen för nästa år. Det gjorde vi redan under loppet. Men vi är mycket nöjda med vår insats i år.
Vädret var bästa tänkbara. Strålande sol och runt 20 grader varmt.

Tanken var att åka och rida lite idag, men jag ska tvätta och med tanke på att min tvättkorg har fullständigt svämmat över så får jag se om det finns någon tid till det.
Imorgon är det också full fart så det blir nog väl snärjigt att hinna med det. Så det verkar som om Riskas får lite ledigt så att han kan njuta av att vara ute på sommarbete. Men nästa vecka är vilan slut för hans del. Det gäller att hålla igång honom eftersom han har en tendens att gå upp i vikt och nu har han ju bantat hela vintern så då vore det trist att börja om från början i höst igen. Jag räknar med att han kommer att gå upp lite, men det ska inte alls bli som förra året.
I år har jag ju stenkoll på mitt schema så då är det enklare att planera in ridning. Det kommer att bli bra.

Nehej, dags att starta dagen.

Ha en skön dag.

Tjingeling

onsdag 29 maj 2013

Ikväll är det dags

Ikväll är det dags för Drottning Margaretha loppet att gå av stapeln. 5 km i fin miljö väntar på flera tusen kvinnor. Roligt att det brukar vara så mycket folk som kollar längs banan. Till och med livemusik på sina ställen. Målet för mig och kollegan är att slå vår tid från förra året. Det ska inte vara några problem. Tidigare år har vi bara gått, men i år har vi beslutat oss för att springa/jogga lite också. Det ska nog gå bra.


Jag lånade en bild från nätet eftersom jag inte hade någon själv.

Vädret än så länge är väl sådär, men å andra sidan regnade det igår när jag drog iväg till pållen men sedan blev det jättefint. På Öland alltså. När jag väl kom tillbaka till Kalmar var det så disigt att man inte såg några byggnader som var högre än tre våningar. Hoppas på bättre väder ikväll.

Riskas hade ingen lust att hänga med in från hagen igår, inte så konstigt kanske då de öppnat upp en annan hage för nu kommer de att vara ute dygnet runt till i höst. Han stod och gömde sig bland några träd och sprang iväg när jag kom. Men så kom han på att matte hade godis i fickan så då var det inga problem att fånga in honom.

Det smyger runt andra djur i skogarna i Kalmar Län, varg har det rapporterats om i över ett år. Men nu har en nytt djur siktats, och till och med fastnat på bild, en tvättbjörn! Nu är jakten i full gång för att fånga den. Vi får väl se hur det går med det.

Snart dags att dra iväg till jobbet. Jag har mycket att göra där idag så det blir full fart.

Ha en bra dag.

Tjingeling

tisdag 28 maj 2013

Fullspäckad vecka

Nu har jag sovit ifatt efter att ha sovit rätt uselt de senaste dagarna för nu är det dags att övergå till att jobba på dagen igen.

Den här veckan händer det en hel del. Idag blir det en tur till pållen för att motionera både honom och mig. Jag gissar att han har ägnat sig åt lerinpackning över hela kroppen. Det är liksom ett måste när det regnar tydligen.

Och regnat har det gjort i flera dagar nu, inatt åskade det också. Vaknade av ett ordentligt mullrande, men eftersom jag var så himla trött så somnade jag om rätt så fort.
Men det verkar faktiskt som om det ska bli uppehåll imorgon kväll. Det hoppas jag verkligen för då är det dags för Margarethaloppet här i stan. 4-5000 kvinnor ska ta sig runt en 5 km lång bana. Det springs, joggas, lunkas och promeneras. Det är valfritt hur man vill göra, och det är verkligen kul. Vi är ett gäng från jobbet som är med och jag och min kollega satsar på att slå vår tid från förra året. För att lyckas med det har vi konstaterat att vi nog måste jogga bitvis. Ingen av oss är ute och joggar i vanliga fall, men det ska nog gå bra. Vi är taggade:)
Efter målgång får man en fikakorg, om man är ett lag på 5 och eftersom vi är 10 så får vi 2 st. Trevligt när alla sitter i stadsparken och fikar tillsammans efteråt.

På fredag blir det mer umgänge med jobbkollegorna då det är dags för Försommarfest för alla som jobbar och även för de som ska jobba i sommar. Brännboll står visst på dagordningen. Roligt tycker jag att det ska bli. Och extra roligt att de flesta som ska jobbar sommar på min avdelning vill vara med. Det ger dem en chans att lära känna de som de ska jobba med i sommar under mer avslappnade former. Jag håller tummarna för att vädret håller sig hyfsat.
Jag jobbar hela helgen så det kommer nog inte att bli så sent.

Innan det är dags för umgänget på fredag så ska jag och en kompis dra iväg och hitta en studentpresent. Det ska nog gå alldeles utmärkt. Vi har spånat lite på vad vi vill ha och då blir det nog enklare att hitta det vi söker.

Nej, nu är det dags att sparka igång dagen så att jag hinner med det jag ska. Jag ska ju ha ett möte med vår tvättleverantör på förmiddagen och sedan måste jag ringa en annan leverantör för att höra vad de håller på med eftersom de inte skickar det som jag beställer.

Ha en skön tisdag.

Tjingeling

lördag 25 maj 2013

Efter midnatt

Ett inlägg från nattugglan.

Jag sov inte särskilt bra på dagen. Efter 3,5 timma vaknade jag och sedan var det stört omöjligt att somna om. Som tur var fick jag några timmars sömn innan det var dags att bege mig till jobbet. Det var ju tur det, men det lär väl bli en lång natt ändå. Det verkar vara någon vajsing i vårt datasystem som inte alls vill som jag vill. Jag tror inte att jag ger mig på att försöka lösa det utan väntar nog till min kollega kommer imorgon bitti så att vi kan lösa det tillsammans.

På stan är det full rulle. Ett av uteställena inte så långt härifrån firar 20 år. Jisses, vad de spelar. Jag hör det ända hit. Hoppas att det är mycket folk och att de har det kul.

För att hålla mig vaken så tittar jag på Skärgårdsdoktorn som nu börjat sändas igen på SVT. Jag gillade den serien så det blir kul att se den igen. Sedan blir det väl någon dokumentär också.

Jag hade tänkt rida, men det skippade jag. Så istället blev det lite gos med pållen och lite pyssel så att det finns mat och att han fick det rent och fint. Jag tror inte att han har något emot det precis.

Jag hoppas att jag kommer att sova bättre idag för det behöver jag verkligen. Det här med nattjobb verkar inte vara min grej riktigt. Men det funkar då och då, men jag skulle aldrig ta ett jobb där man bara jobbar natt. Det skulle aldrig funka.

Dags för sista koppen kaffe.

Tjingeling

fredag 24 maj 2013

Mitt i natten

Här sitter jag med en kopp kaffe, alla gäster sover. Det är tyst och lugnt.
Kollar på TV för att ha lite sällskap och hålla mig vaken. Men just nu känns det fortfarande helt ok. Känner mig ganska hyfsat pigg faktiskt. Ja, så pigg man nu kan känna sig kl 02.00. Värre blir det om två timmar då man kommer in i vargtimman. Då hjälper inte ens kaffe. Jag har därför sparat lite grejer som jag kan göra då som innebär att jag måste gå runt lite. Det blir nog bra eftersom första väckningen är redan 04,30. Sedan rullar de på ända till 06.

Egentligen passar detta med nattjobb mig väldigt dåligt eftersom jag har så in i bänken svårt att sova på dagen. Jag hade jättesvårt att somna några timmar igårkväll, det tog ett bra tag innan jag somnade så jag gick och lade mig redan  vid 18. Jag försöker att sova några timmar innan jag börjar för det har jag igen under natten. Men jag sov himla skönt när en kompis ringde, hon agerade väckarklocka. Det är skönt att prata lite med någon innan det är dags att dra iväg till jobbet. Det hjälper mig att vakna till.

Just nu kollar jag på sista avsnittet av Mot alla odds och sedan blir det Mästarnas Mästare. Jag gillar verkligen SVT Play:)
Förutom TV så har jag med mig både tidning och bok. Just nu läser jag Seriously..I'm kidding av Ellen Degeneres. Den är faktiskt riktigt kul.

Nu är det ju inte så att jag bara sitter och tittar in i en vägg när jag jobbar natt i receptionen, även om det händer bra mycket mera på dagen. Det känns rätt bra att jag hinner göra en del administrativt på min egen avdelning. Då kan jag utnyttja en del av tiden till det istället för att göra det hemma.

Föresten så såg jag säsongens första igelkott förut. Så himla söt den var. Att de där små benen kan springa så fort är helt otroligt.

Klockan börjar närma sig 03 och himlen börjar ändra färg i öster. Snart kommer solen att gå upp. Det blir nog en fin dag.
 Snart dags att ta en tur runt hotellet för att kolla att allt är som det ska.
Nej, nu ska jag sluta skriva för den här gången. Återkommer nog imorgon natt.

Tjingeling

torsdag 23 maj 2013

Blandad kompott

God morgon.

Idag blir det blandad kompott. Jag kör igång med svenskarnas favoritämne alla kategorier, vädret.

Sitter och kollar på Nyhetsmorgons väderprognos. Kan vara bra att veta hur vädret ska bli nu när det är tänkt att jag ska vända på dygnet. Jag börjar jobba natt ikväll och sluta på måndag morgon. Jag blev rätt nöjd när jag såg att det skulle bli regn på lördag. Det gör det lite lättare att sova på dagen än om solen skiner som bara den.
Just nu är det molnigt med några regnstänk som kommer då och då. På eftermiddagen finns det däremot chans för sol. Samma som igår då. Inte illa alls.

Eftersom jag vaknade i vanlig tid imorse så får jag väl gå och lägga mig vid 18 ikväll istället och sova några timmar så att jag orkar med natten. Datorn får hänga med så kan jag jobba lite med schema för sommaren och andra grejer och kanske sy ihop lite blogginlägg också.

Eventuellt blir det lite ridning i eftermiddag för att bli riktigt trött. Jag ska ut och shoppa lite också. Mina ridskor har pajat inuti. Den ena får jag knappt av mig så nu är det dags för nya. Slitstarka rackare som har funkat bra i nästan 3 år. Så det blir ett par likadana eftersom de är så himla sköna.
En solstol till mamma ska jag också köpa. Det är ju Mors Dag på söndag, och hon ville ha en sådan så jag och syrran har bestämt att det ska hon få istället för en massa blommor.

Om jag nu åker till Öland och pållen i eftermiddag så tänker jag minsann dra iväg innan 15.30. Alla som kör över Ölandsbron flera gånger i veckan eller dagligen är vana vid reparationer. De har hållit på i 10 år, till och från. Vissa arbeten märks mer än andra för alla som kör. Just nu håller de på att asfaltera och river upp det mesta av vägbanan innan de lägger ny asfalt. Väldigt välbehövligt kan jag säga. Men det blir otroliga köer när folk ska till eller från jobbet då det är 2 istället för 4 filer. Igår tog det över en timma att ta sig över. Alla som bor i storstäder säger att det inte är något att klaga på. Men bron är ju inte längre än 6,7 kilometer så då fattar ni hur långsamt det går. Det är bara att gilla läget och alla är tacksamma att det blir ny beläggning eftersom den gamla var fruktansvärt dålig.
Däremot är det trist att de byter ut alla lampor till nya som drar mindre el. Denna syn kommer att försvinna eftersom bron kommer knappt att synas från land.

 
Det gillar jag inte eftersom det är ett stort symbolvärde för Öland som försvinner. Men så tänkte inte vägverket. Uppenbarligen ingen annan heller tydligen.

På olika ställen i Stockholmsområdet löper ungdomar amok, sätter massor av bilar i brand och slänger gatsten mot polis och räddningstjänst. Anledningen har jag faktiskt inte lyckats fatta om jag ska vara helt ärlig. Och varför de bränner upp vanligt folks bilar verkar helt vansinnigt. Hoppas att de som bor i dessa områden sätter ner foten och visar att detta beteende inte alls är acceptabelt. För det är ju dessa ungas föräldrar som får stå för notan, direkt eller indirekt. Ungar, skärp till er!

Nehej, dags att dra igång dagen kanske.

Ha en fin torsdag.

Tjingeling

tisdag 21 maj 2013

Rain drops fallin'

God morgon där ute i världen!

Igår var det riktigt skönt väder, men idag är det total omvändning. Regnet formligen öser ner ackompanjerat av enstaka åskknallar. Jag tänker inte klaga över regnet, för det behövs verkligen. Det är snustorrt och behövs en hel del regn. Enligt väderprognosen ska det bli regn i några dagar nu, så det blir nog bra med det.
Dessutom tycker jag att det är lite mysigt när det regnar. Ja, såvida det inte håller på hela tiden förstås. Men några dagar är helt ok. Sedan hoppas jag att det blir sol igen.

Några farliga väderfenomen har vi ju inte här, som tur är. Såg precis på TV om den där tornadon som drog fram i Oklahoma och dödade minst 90 personer. Fy sjutton, vilken skräck det måste vara att råka ut för en sådan. Vart tar man vägen liksom. Visserligen verkar det finnas sådana där skyddsrum nergrävda i jorden, men det gäller ju att hinna till ett sådant också. Stackars människor.

Eftersom jag är ledig idag så tänkte jag pyssla lite här hemma. Det kommer inte att bli så mycket av det eftersom jag jobbar natt resten av veckan. Så det enda jag kommer att göra är sova och ta hand om pållen.

Nej, nu ska jag dricka lite kaffe och njuta av ljudet av regn på taket medan jag funderar på vad jag ska göra sedan.

Tjingeling

måndag 20 maj 2013

ESC och VM-guld

Vilken helg det har varit! Final i ESC och som kronan på verket så tog Sverige VM-guld i hockey. Och så jobb förstås.

Vi kör väl igång med lite ESC-snack.
Danmark lyckades ju vinna det hela, men själv tyckte jag att Norges bidrag faktiskt var bättre. Rysslands bidrag var det bästa de någonsin sänt sedan de kom med i tävlingen. Hon sjöng himla bra, den tjejen.
Finlands var trallvänlig. Sedan var det ju killen som sjöng någon slags opera men lät som en tjej och såg ut som Dracula. Jag minns inte ens vart han kom ifrån. Hua.

Petra Mede, som jag normalt inte gillar särskilt mycket, skötte sitt uppdrag som programledare med bravur. Och vilka klänningar hon hade! Ujuj! Och håret sen. Måste ha varit kvällens högsta frisyr.



(Bilder lånade från nätet)

Många bidrag var det och hela tävlingen var inte över förrän efter midnatt.
För Sverige gick det väl lite sådär halvhyfsat. En 14:e plats får man väl vara nöjd med tycker jag.

Jag passade på att Skypa med Tom under tiden. Och när ESC var över så passade vi på att spela på Preakness, en av de största galopploppen i USA. Det visade sig vara ett helt rätt beslut då vi vann över 2000 kr, vår insats var totalt 60 kr. Tom hade spelat på vinnaren och tvåan och jag hade spelat på tvåan. Favoriten, som de allra flesta spelade på, kom fyra. Den spelade inte vi på. Lite trist att de inte hade live video från loppet, vilket de ibland har så att även jag kan se. Så Tom fick agera kommentator. Han ska nog inte ge upp sitt jobb för att ge sig in på den banan, då fattar ni hur mycket info jag fick av honom under loppet. Den var minst sagt bristfällig;)

Igår vid 20.30 var det dags för VM-final i ishockey i Globen. Sverige skulle möta Schweiz, och normalt sett så skulle väl inte det vara några större problem för Tre Kronor, men med tanke på att Schweiz tagit sig till final för första gången sedan 20 eller 30-talet så var ju inget givet.
Nu måste jag erkänna att jag inte kollade så värst mycket eftersom jag jobbade så hade jag lite att göra. Så det blev en liten kik då och då. Nu gick det ju vägen för svenskarna.
Grattis till guldet säger jag.

Igårkväll började det att åska när jag var på jobbet. Det var bara 20 min till min kollega skulle dyka upp för att avlösa mig. Men plötsligt står han där i dörren. Han sa att han sett att det börjat åska och kommit tidigare eftersom han vet jag tycker att det är otäckt. Så himla snällt!!
Det försvann ganska snabbt, tack och lov för det.

Vädret idag är lite sol och moln, men det gör inget för jag har tänkt åka till syrran och hälsa på lite. Kanske får jag med mig en cykel därifrån också eftersom jag ska låna en av henne.
Lite annat ska jag väl också hinna med.

Dags att sparka igång dagen med lite frukost.

Ha en bra dag.

Tjingeling

fredag 17 maj 2013

Underbart väder :)

Himmel, det är redan fredag igen! Tiden har en förmåga att gå i raketfart när det är mycket att göra.
Vädret är bästa tänkbara med mycket sol, även om det regnat några dagar, och termometern håller sig runt 20 grader. Inte dumt alls.

Förra helgen var jag ledig och jag tog en liten tur på Öland då det både var Konstrunda och Öland spirar. Massor av duktiga konstnärer som ställde ut sina alster och folk som öppnade upp sina trädgårdar. Jättetrevligt evenemang. Tur med vädret hade de också även om det blåste en del. Så någon tur ner till Ölands södra udde och Långe Jan blev det inte, även om jag var rätt sugen att åka ner och titta på sälarna. Men jag hade ingen jacka med mig så det struntade jag i. Det får bli en annan dag helt enkelt.


 
 
 
Gallerier ploppar upp överallt och detta var det minsta jag hittade.
 
Det finns flera mysiga caféer men med tanke på hur mycket folk det var så skippade jag det och istället så köpte jag en våffla och kaffe i någons trädgård. Mysigt att sitta där och kika runt. För när annars travar man in i en vilt främmande människas trädgård och fikar?
 
Idag blir det klippning, mat hos mamma och sedan en tur till pållen för lite motion för oss båda. Sedan blir det i säng tidigt eftersom jag jobbar hela helgen och imorgon börjar jag klockan 7 så då gäller det att vara pigg och alert.
 
Nej, nu är det dags att åka över bron för en välbehövlig klippning.
 
Ha en skön fredag.
 
Tjingeling
 

fredag 10 maj 2013

Ledig fredag

Goddagens!

Är uppe i skaplig tid även om jag är ledig. Rätt skönt faktiskt så att jag hinner beta av några saker på listan.
Solen finns där bakom molnen men det är 15 grader varmt nu vid 9-tiden så det kommer nog att bli en skön dag ändå. Igår var det riktigt fint väder. Passade på att rida en lektion för en kompis. Jädrans, vad jobbigt det var! Jag var helt slut efteråt. Men det var otroligt roligt. Nu har vi lite nya grejer att träna på. Men idag blir det ingen hårdkörning för Riskas men ett ridpass blir det för det är bra för honom att få röra sig lite eftersom han nog är lite stel efter gårdagen.

Jag var ute och tog några bilder en dag då det var mulet och så här blev resultatet.

 
Vass kan bli väldigt fint när det är mulet.
 
 

Första delen av Ölandsbron. Nu ska de äntligen snart asfaltera om hela bron. Och det behövs verkligen eftersom det är riktigt spårigt nu. Inte någon höjdare när det regnar kan jag säga då man är rädd för att få vattenplaning. Och det vore verkligen ingen höjdpunkt att råka ut för där.
 
 
I det här området brukar det finnas mängder av svanar, men just den här dagen var det bara två stycken. Resten hade väl dragit till soligare platser.
 
 
Avslutar dagens bilder med en av stallets stora damer njuter för fullt av vårsolen.
 
 
 
Nu börjar trädens löv så smått komma fram så snart är det klorofyllexplosion här. Härligt, men inte för dem som lider av pollenallergi.
Den här helgen är det ju dags för Konstrunda på södra Öland och dessutom är det Öland Spirar samtidigt. Så imorgon tänkte jag ta en liten tur på ön för att kolla lite i olika trädgårdar och gallerier. Det ska dessutom bli fint väder så det blir skönt. Kameran kommer såklart att få hänga med.
 
Dags att mjukstarta dagen lite. Ska njuta av mina dagar som jag är ledig.
 
Ha en skön fredag.
 
Tjingeling
 


onsdag 8 maj 2013

Dagens update o några bilder

Jag hade tur idag och hann avsluta dagens ridtur innan regnet började. Måste säga att det är väldigt lokalt för när jag kom hem så hade det inte regnat en endaste liten droppe. Skillnaden fågelvägen kan inte vara mer än typ 2 mil. Däremot har jag sett flera blixtar nu ikväll. Förmodligen blir det mer under natten då väderfolket har yrat om att det kan komma en hel del regn och åska. Jag måste säga att det senare kan jag gärna vara utan. Jag är väldigt åskrädd.

Men jag ser fram emot fyra dagar ledigt så himla mycket.. Vet knappt när det hände sist. Sommaren kommer att rulla på utan semester. Den tar jag senare. Så dessa fyra dagar är guld värt.
PÅ lördag blir det en liten tur på Öland, då det är både konstrunda och Öland Spirar på samma gång. Jag ska ta med kameran, det är ett som är säkert.

I söndags var jag och en vän ute på en promenad i närheten av stallet. Följande foton är från den  turen.

 
 
 
 
 
 
Massor av Nunneört fanns det i en av hagarna. Tydligen har inte orkidéerna visat sig ännu. Men jag är redo för dem. På Öland finns det ju dessutom 28 arter. Och i Sverige finns det tydligen 44 arter, vilket betyder ju att Öland har merparten av dessa. Kruxet är att de lever på olika platser.
Jag har kameran med mig när jag åker iväg på expeditioner och ibland bara till stallet. Då jag kan ta bra bilder av hästarna.

Ikväll blir det bara chill. Imorgon är det dags för ett nytt ridpass. Det gäller att passa på när jag är ledig. Dessutom har jag planer på att Riskas ska få en välbehövlig dusch efteråt.

Men nu ska jag Skypa med Tom.

Tjingeling

söndag 5 maj 2013

Dagens ros

Jag undrar om inte den där värmen redan har kommit idag. Det är jätteskönt ute. Åtminstone vad jag kan känna från mitt öppna fönster. Ska bara käka lite frukost och sedan ge mig ut. Det gäller att ta vara på dagen innan det är dags att jobba. Så idag kör jag lite blandad kompott.

Dagens ros går till en genomärlig tjej som hittade en mans plånbok på bussen, med en ansenlig summa pengar i, och lämnade in denna till polisen. Som tack fick hon 10.000 kronor och en gigantisk blomsterbukett av mannen som trodde att han aldrig mer skulle se röken av vare sig pengarna eller plånboken. Ärlighet lönar sig alltid.

Enligt ett amerikanskt väderinstitut så ska vi få en kanonsommar i Sverige med temperaturer över det normala. Jag hoppas verkligen att de har rätt. Kan man stämma dem annars mån tro?

På jobbet hade vi en hel hög med nattgäster som skulle gå något som tydligen kallas för Coast 2 Coast. De ska gå mellan Kalmar och Varberg, en nätt sträcka på 36 mil ungefär. Starten gick klockan 8 imorse och med på färden finns tydligen en häst som heter Allan också. Men hästen ska inte ridas utan ledas hela vägen! Allt detta från en mycket säker källa (en av deltagarna).
Jag bara undrar varför man gör en sådan grej. De räknar visst med att vandra 3-4 mil om dagen, i 10 dagar! Tydligen ska de gå på olika vandringsleder och sova i tält eller vart man nu vill sova. Det låter inte riktigt som min grej. Men jag önskar alla deltagarna god tur och hoppas att det inte kommer att ösregna på dem under färden.

Får väl se om jag lyckas att se någon Arontorpsros när jag är uppe vid stallet. Det vimlar av olika typer av orkidéer där. Jag vet ju knappt hur en sådan ser ut om jag ska vara ärlig, men vi får väl se.
Dags att dra iväg alldeles strax.

Ha en skön söndag.

Tjingeling


lördag 4 maj 2013

På måndag kommer sommaren

God morgon!

Vaknar upp till en alldeles fantastisk dag. Solen strålar så mycket att man tror att den ska spricka. Och himlen är så där knallblå. Temperaturen kan jag inte klaga på heller, runt 15 grader ska det bli idag.
Men på måndag ska det bli riktig sommarvärme, 20 grader! Det är knappt så att jag tror att det är sant. Äntligen säger jag bara! Vintern har varit alldeles för lång och kall. Sista snön försvann ju inte förrän i mitten på april. Helt galet ju.
Om bara någon vecka så slår nog körsbärsträdet utanför mitt köksfönster ut. Det är massor med knoppar så det brukar bli rena rama explosionen när det väl är dags. När det väl drar igång så brukar ju allt hända i raketfart.

I sommar händer det massor av grejer här i stan. Jättekul med liv och rörelse, annat var det på 80-talet då Kalmar var mer eller mindre en spökstad på sommaren. Då var alla på Öland. I år kommer Gyllene Tider till den gamla fotbollsarenan som ligger jättenära där jag bor. Perfekt! Sedan spelas vissa matcher i EM i damfotboll här och så är det dags för andra året med Ironman. Det blev ett jättebra evenemang förra året, så det kan ju bara bli bättre i år. Det finns dessutom en massa som händer på stan i samband med dessa båda evenemang som nog kommer att locka massor av folk. Sedan körs det ju dessutom två utomhusteatrar precis som vanligt.
Hoppas att vädret visar sig från allra bästa sida under dessa evenemang, ja föresten gärna hela sommaren. Det behöver vi alla efter förra årets usla sommar då jag inte besökte badstranden en enda gång. Jag hoppas att det blir ändring på det denna sommaren.

Nu är det dags att sparka igång dagen och få något gjort innan det är dags att åka iväg och jobba.

Ha en skön helg.

Tjingeling

torsdag 2 maj 2013

Igår tog jag med kameran till stallet men det blev inga bilder förrän jag stannade på vägen hem. Underbart väder, liksom idag. Att rida i detta väder prioriteras kan jag säga då både pållen och njuter av det sköna vädret.

Nu är det dags att köra lite bilder tycker jag.


Kanske symbolen för Öland. I närheten av denna finns det ytterligare 2 väderkvarnar. Alla är belägna på landborgen där det alltid blåser som mest.


Här kan man se hur högt upp man är. I bakgrunden syns Ölandsbron, i diset. Man måste ha rätt bra syn insåg jag.

 
 
Det har blivit otroligt grönt på bara en vecka. Snart är träden på gång också. Öland kommer att bli jättefint om en vecka, typ.
 
 
Vy över några hus på Stensö, det mest exklusiva stället för villor i Kalmar. Jag skulle också vilja bo här:)
 
 
Inte så många båtar som ligger i ännu, men det lär snart bli fler :)
 
 
Lämnar er med dessa bilder från ett halvgrått (om vi tänker träden) Öland och Kalmar.
 
Nu är det snart sängdags. Jobba hela helgen.
 
 
Tjingeling

 

onsdag 1 maj 2013

Min önskan blev bönhörd

Jag skrev ju sent igårkväll att jag önskade att det skulle bli blå himmel och sol idag och ta mig tusan om inte den där väderguden hade tagit ur bomullen ur öronen och hörsammat min önskan. Det är strålande sol, klarblå himmel och fåglarna kvittrar som bara den.
Visserligen hade jag hoppats att få sova lite längre idag, men vid ca 07.30 drog telefonen igång med sms som rörde jobbet. Nu försöker jag att piggna till med en balja kaffe, men det går rätt så trögt kan jag meddela. Den blir nog en dag i ganska lugnt tempo.
Planen är att ge mig ut och fota en del. Funderade ett tag på att åka ner till Ölands södra udde, men det tror jag att jag väntar med tills jag är ledig en helg. Det är ju trots allt en bit dit. Men en skön ridtur utomhus lär det bli. Och lite kikande på naturen.

Ha en skön dag.

Tjingeling

Det blir nog sol

Ska snart gå och lägga mig, sitter bara och inväntar att John Blund ska infinna sig.
Det blir lätt så när jag slutar vid 23. Svårt att varva ner. Det tar ett tag och det får det väl göra. Imorgon, eller rättare sagt idag, är jag ju ledig.
Kikade lite på prognosen för dagen, och det är en stor sol! Fy fasiken vad skönt! Imorgon ska jag rida ute och ut och spana efter en massa vårblommor med kameran i högsta hugg. Såg att någon redan hittat Gullvivor i naturen runt stallet. Tydligen ska det finnas någon orkidée som slagit ut också. Jag vet ju inte riktigt hur en del av dem ser ut, det finns ju flera sorter på Öland, så det är väl bara att fota på och sedan kolla på nätet vad det är för något:)

Dags att se om det går att somna snart.

God natt