tisdag 30 april 2013

Nu kommer våren


Nu är vi snart inne i vårmånaden Maj, men innan dess ska ju Valborgsmässoeldar brinna ikväll. Någon varm Valborg med strålande sol kan vi glömma, åtminstone här. Det blåser som sjutton och solen kikar bara fram sporadiskt mellan molnen. Det är ingen risk att någon måste blåsa på elden för att få liv i den, det fixar naturen alldeles själv.
För min del blir det ingen brasa, istället blir det jobb hela kvällen. Men jag kommer förmodligen att känna lukten av brasan eftersom en av dem inte är speciellt långt ifrån min arbetsplats.
Imorgon är jag ledig och då hoppas jag att vinden har avtagit. Solsken från en klarblå himmel är också ett önskemål. Vi får väl se hur det blir med det.

Ha en bra dag.

Tjingeling

lördag 27 april 2013

Vad som helst

Fredag igen och den senaste veckan har rusat förbi i en farlig fart. Eftersom jag nu har jobbat sedan i lördags så tyckte jag att det var en bra idé att ta ledigt idag. På så vis blir jag ledig idag och imorgon för att sedan på söndag dra igång jobbandet igen.

Vädret under veckan har varit rätt så bra, förutom en massa blåst vissa dagar. Men idag regnar det. Visserligen öser det inte ner direkt, men det hade varit kul om det varit lika fint väder idag som igår.
Jag ska bara göra ett ärende på stan annars hade jag tänkt stanna inomhus tills det är dags att dra iväg till stallet. Får väl se om det går att rida idag eftersom den stackars pållen hade i onsdags blivit biten på olika ställen just där sadeln ligger. Förmodligen hade det kliat ordentligt eftersom det inte ens fanns något hår kvar på de ställena.

 
I söndags var det riktigt härligt väder och då passade en av de riktigt stora damerna på att njuta av solen.


Jag har börjat läsa den senaste boken av Ann Rosman. Åh, jag älskar hennes böcker! Och den är faktiskt riktigt bra redan från början. Jag ska försöka att bara krya upp i ett soffhörn och läsa senare under dagen. Först ska jag bara stöka undan alla måsten.

Föresten känns det som om jag börjar bli förkyld. Å andra sidan så är jag inte direkt förvånad då flera på jobbet är förkylda. Hoppas att det inte blir värre än vad det är nu eftersom det värsta är på morgonen och sedan verkar det räta till sig under dagen.

Igår var jag ute och fikade med en kompis innan det var dags att jobba. Och då hittade jag en jättefin blå top som kommer att passa bra till min knallröda byxor. Helt ok pris också så det inköpet kändes helt rätt.

Björn Ranelid är alltid en kontroversiell person och nu har han minsann slängt mer vatten på den kvarnen genom att säga att han har mer humor än hela mänskligheten sammantaget. Ehh... jaha Björn, ödmjukhet verkar inte riktigt vara din grej precis. Dessutom är ju humor något som uppfattas olika av olika personer. Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt hans uttalanden.

Jag återkommer nog imorgon igen då jag är ledig.

Tjingeling

lördag 20 april 2013

Sol och ingen blåst

Vilken underbar morgon att vakna upp till! Solen skiner och den där evinnerliga blåsten har dragit någon annanstans. Skönt det eftersom det har låtit som om en folk med vargar hade flyttat in här på taket. Nu är det tyst och skönt igen.





Den här helgen jobbar jag eftermiddag, vilket innebär jobb från 14.45-23. Jag hoppas på en massa trevliga gäster och att allt bara flyter på utan problem.

Igår kväll red jag ute och jag kan meddela att det inte var så himla varmt där i blåsten. Men så himla mycket skönare än att andas in allt damm inne i ridhuset. Både för mig och Riskas. Visst, han måste ju kolla in allt som finns. Man vet ju aldrig om det kommer att hoppa upp och sluka honom hel, typ. Men efter ett tag slappnade han av och vi kunde börja rida ordentligt.

Planen var att jag skulle prata lite med Tom via Skype när han kom hem från jobbet, men jag lyckades somna på soffan precis innan han kom hem. Det är ju inte direkt ovanligt att det inträffar eftersom han inte är hemma förrän 22.30. Ibland vaknar jag innan det är alldeles för sent, men igår var det helt kört. Jag vet inte ens vad klockan var när jag förflyttade mig över till sängen. Men sov gott gjorde jag efter några nätter med de där vargylen.

Nu ska jag bara starta dagen i lugnt tempo. En balja kaffe håller jag just nu på att hälla i mig. Jag tror inte att jag skulle kunna leva utan kaffe, särskilt inte på morgnarna. Sedan ska jag ringa till Tom och väcka honom för han ska iväg och installera a/c i ett hus som blev ordentligt skadat under stormen Sandy. Mycket jobb är det tydligen och lär väl inte bli klart idag.

Dags att sakta nu köra igång dagen. Energin ska ju räcka till sent ikväll :)

Tjingeling

fredag 19 april 2013

Lite bilder från New York

Du milde tid, vad det blåste igår! Rena stormen. Tur att man inte har peruk säger jag bara.
Idag tänkte jag ta med mig kameran och åka ut. Igår blev det mest lite matinköp och sådana tråkiga saker. Och vila eftersom jag varit otroligt trött. Men jag sov länge igår så det behövde jag nog.

I väntan på vårbilder så kör jag lite foton från senaste resan till USA. Håll tillgodo.


Vi åkte från snö till..snö. Så här såg det ut morgonen efter vi landat. Som tur var så försvann det dagen därpå. Då drog vi till New York.


Istället för att krångla oss in i stan med två bilar så tog vi en färja över till Finansdistriktet. Väldigt smidigt.

 
Freedom Tower är nästan klart. På utsidan i alla fall.

 
Synd att den gigantiska flaggan inte var uppe på börsen, men så här ser det ut utan flaggan i alla fall. Mindre område än vad jag trodde. Små, rätt smala gator var det.
 
 
 
Vy över New Jersey-sidan.
 
 
Himmelriket för en som gillar jordgubbar och choklad. Som jag :)
 
 
Times Square var ett måste och lika mycket folk som alltid. Det gällde att hålla reda på samtliga i sällskapet för det är ju lätt att komma ifrån varandra.
 
Det var alla bilder för den här gången men det kommer nog flera snart.
 
Tjingeling



 

onsdag 17 april 2013

Äntligen vår!!

Idag kom våren på allvar. 16 grader varmt och strålande sol! Härligt att kunna rida utomhus igen. Ridhuset är vi så otroligt trötta på nu, trots detta var pållen inte på hugget idag. Men jag hoppas att han är i form imorgon igen. Jag får rida lite andra dagar nu än jag normalt gör eftersom jag nu kommer att jobba varannan helg och lite extra dagar i receptionen. Då blir det lite upp och ner. Men då är det bra att inte dela pållen med någon. Jag hyr honom bara på halvfoder men får rida så mycket jag vill och när jag vill, inga problem. Underbart!


Pållen i vintras. Nu är som tur är all snö borta. Det gillar jag verkligen.

Planen är att ta med kameran varje gång nu, såvida det inte regnar förstås. För när det gäller levande varelser så vet man aldrig vad som händer. Det kan nog bli roliga bilder hoppas jag.

Jag hoppas att jag kan ta mig ut imorgon och fota lite. Det ska bli varmt men kan kanske bli regn, så det får nog bli på förmiddagen eller när vädret är bra.

Jag är ledig 2 dagar nu och hoppas att jag kommer att få några bra fototillfällen. Vi får väl se.

Dags att sova.

Tjingeling

lördag 13 april 2013

På begäran

På begäran av Annika så blir det nu lite bilder tagna med min nya kamera.
Det är väl lika bra att vi kör på.

 
Spåren från stormen Sandy syns fortfarande på vissa stränder.


Jag älskar verkligen sandstränder eftersom de ändrar skepnad hela tiden.


 
Snäckor är alltid fina. Så skira och ömtåliga.
 
 
 
Fiskmåsar tillhör väl inte mina favoritfåglar precis, men denna blev ett rätt bra objekt. Jag försökte fånga en Red Robbin, men den drog iväg innan jag hann fota den. Nästa gång kanske..
 

Godis är något som jag är väldigt svag för. Dessa var inte alls så tokiga. Och färgerna underbara!
 

Som vanligt så drog iväg på galopp. Denna gången till Queens i NYC. Trist bana så den lär vi inte återkomma till. Det var ingen värme precis så hjälpryttarna var ordentligt påpälsade. Jag förstår dem.
 

 
Avslutar dagens foton med ytterligare en snäcka.


torsdag 11 april 2013

På min TV just nu

Jag gillar ju att titta på TV, men ibland är det ju bara skräp. Just nu är det i alla fall något som är värt att titta på "Tina på besök" på TV4. I den här serien åker hon runt till olika kända människor och lagar mat tillsammans med dem. Ikväll är hon hos Sylvia Vrethammar som har fått ett uppsving efter att hon medverkade i Så mycket Bättre. Hon är faktiskt roligare att titta och lyssna på än att höra henne sjunga.
Förra veckan var Tina hos Andreas Carlsson i L.A. Han bor jättefint och vilken mat de lagade. Det bara vattnades i munnen på mig när hon drog igång Pulled Pork. Mums!
Annars är jag ju inte särskilt förtjust i matprogram med av någon anledning så älskar jag detta programmet.

Annars tycker jag faktiskt att Downton Abbey är en av de absolut bästa serier som sänts på flera år. Jag gillar den verkligen. Sen kollade jag på Selfridges när den gick, men mitt i allt så åkte jag ju till USA och missade flera avsnitt och när jag väl kom hem så var det sista avsnittet. Jag undrar vad som hände under tiden jag var borta.
Men vi hade så himla kul så vem hade tid att kolla på TV. Ok, jag och min vän K brukade kika lite på Real Housewives of... när vi chillade lite. Vi tycker båda att det är ganska underhållande att kika på dessa kvinnor som mest verkar skvallra om varandra och ryka ihop med jämna mellanrum.

Föresten tycker jag att det snart börjar bli dags att dra till Espresso House med K för en fika. Sånt himla mysigt fik och supergott kaffe. Och då mina vänner, finns det massor av fik här i stan, men det här kommer på delad första plats faktiskt tillsammans med Kullzenska som är mysigt och har underbara pajer. Ett tips om man vill fika i hemmiljö då fiket är inrymt i fröknarna Kullzéns hem.

Nu är det snart dags att hoppa ner i loppelådan, för imorgon är det dags för ett eftermiddagspass i receptionen.

Tjingeling

onsdag 10 april 2013

Lite värme tack

Kalla morgnar och under dagarna är temperaturen inte särskilt hög. Termometern vippar mellan 0-5 grader.
Nu pratar de som kan detta med väder om att det ska bli riktigt varmt nästa vecka. Det tror jag på när jag känner det. Vi får väl se. Men jag hoppas.

Här är det full rulle ända till sent på fredagkväll, då jag slutar kl 23.
Jag hör av mig igen i helgen.

Tjingeling

lördag 6 april 2013

Livstecken

Oj, vad tiden springer iväg! Det var ju ett tag sedan jag skrev nu så det är väl dags att ta tag i det hela igen efter ett litet uppehåll. Det kommer nog fortsättningsvis att bli lite sporadiskt mellan inläggen. Jag känner att bloggen inte ska bli en börda utan något som jag gör när jag känner att jag har tid och lust. Det är ju trots allt då det blir som bäst, eller hur?
Jag har en del att göra på jobbet eftersom jag från och med nu även jobbar i receptionen samt chefar på min egen avdelning. Just nu är jag uppe i slutfasen av rekrytering av sommarpersonal och mycket meck med schema och en massa annat administrativa saker. Det och pållen kommer trots allt först:)

Jag håller på att skriva några inlägg om senaste resan till USA och kärleken. Den här gången var ju min vän och hennes familj med. En annorlunda upplevelse eftersom jag alltid åker själv annars. Så himla mycket vi gjorde. Men det kommer som sagt var i andra inlägg så jag kan peta in några foton också.

Apropå foton så fyllde jag år när vi var i NJ hos Tom, och i födelsedagspresent fick jag, bland annat, en systemkamera med ett extra objektiv! Vilka bra kort den tar! Jag håller på att lära mig den nu så då blir det en hel del experimenterande. Jättekul är det verkligen.
I vår ska jag ta en hel del bilder på en kompis till häst. Vi tänkte dra iväg upp till någon hage när det börjar bli riktigt grönt och fint ute. Det kommer nog att bli bra.
Min lilla digitalkamera hänger dock alltid med i handväskan då den är lättare att få med sig.

Påsken kom och gick med påskmat hos mamma, jobb och sedan barndop på påskdagen. Jag blev en stolt gudmor till lilla Noel som skötte sig helt exemplariskt under hela dopet. Jag tror han var mest nyfiken på alla människor som var där.

I kyrkan hände något mycket oväntat. När jag gick förbi en bänkrad och skulle sätta mig så hörde jag någon som lågt sa mitt namn, jag vände mig om och där satt en tjej som jag inte sett på hur många år som helt. Vi gick i samma klass i gymnasiet. Ok, nu är ju inte Öland hur stort som helst men vad är oddsen att träffas just där liksom?
Vi hann prata lite efter att högmässan var över och det visade sig att hon inte bor alls långt ifrån min syster. Jag ska nog ringa henne någon dag och se om vi kan ta en fika och fortsätta prata för det vore hur kul som helst. Särskilt eftersom jag inte har någon kontakt med någon alls från den tiden.

Vädret den här veckan har varit riktigt fint, men inte särskilt varmt eftersom vindarna är ganska kalla. Men nu på morgonen blev jag nästan lite deppig när de började prata om snö igen. Ska det aldrig ta slut liksom? Jag hoppas att vi här nere blir förskonade från detta. Nu vill jag att all snö ska smälta bort fort som tusan.

Igår körde en kompis ett träningspass för mig och pållen. Shit vad jobbigt det var! Men så himla kul. Nu ska vi träna på ordentligt eftersom pållen haft semester ett tag innan det är dags för nästa träningspass. Jätteroligt är det när man märker framsteg.

Idag blir det födelsedagsmiddag hos mamma som fyllde 70 år i torsdags och innan dess en sväng i biltvätten. Imorgon är det jobb som väntar i receptionen. Första gången för mig att jobba förmiddag, men det ska nog gå bra tror jag.

Dags att dra igång dagen så att det inte blir stress innan jag ska iväg.

Ha en skön helg.

Tjingeling