torsdag 28 februari 2013

Skandaler

Idag om en vecka vid den här tiden sitter jag med mitt ressällskap på ett tåg med destination Köpenhamn för vidare färd över Atlanten. Tiden dit kommer att gå fort för jag har mycket att göra. På onsdag tar jag en sista ridtur och gosar lite extra med pållen, sen får han också lite semester.

Igårkväll pratade jag med en kompis samtidigt som jag drack kaffe. Det där kaffedrickandet visade sig inte vara så smart. Satte i halsen och hostade som en galning. Det gjorde riktigt ont i bröstet. Hua!

Skandalen med hästkött rullar vidare. Det som jag tycker är värst i detta är att företagen har en innehållsdeklaration som säger att produkten innehåller nötkött eller liknande. Alltså att företagen inte verkar ha en aning om vad deras produkter egentligen innehåller.
Att äta hästkött har jag ingenting emot men med tanke på hur mycket medikamenter som stoppas i hästar under deras livstid, och att många av dessa mediciner har livstidskarens dvs hästen inte får slaktas för att användas som människoföda, så känner jag mig inte så himla sugen på det. Vi föder ju trots allt inte upp hästar för att de ska bli mat här.
Skandalen rullar som sagt vidare.

En annan grej som nästan fick mig att gå i taket när jag hörde om den igår var den 23-åriga svårt cancersjuka kille som ville tillbringa sin sista tid hemma och som inte fick sjukpenning. Han vände sig till föreningen Ung Cancer som ringde upp Försäkringskassan och pratade med killens handläggare. Då visade det sig att de ville ha ett intyg med beräknat dödsdatum!! Ja, ni hör ju hur det låter. Hur tänkte den där handläggaren undrar jag.
Generaldirren för försäkringskassan uttalade sig igår och yrade något om att detta måste ha varit något missförstånd. Vadå? Människan som pratade med handläggaren hörde väl inte helt fel? Maken till brist på empati har jag väl knappt aldrig hört talas om. Försäkringskassan har visserligen blivit sämre de senaste åren men detta tar väl ändå priset. Skärpning så ger jag bara! Ingen ber om att bli sjuk och då ska försäkringen förbaske mig fungera utan krångel! Folk som är sjuka har nog med att bli friska istället för att lägga den energin på att strida med F-kassan.

Nej, dags för lite mer kaffe innan det är dags att åka iväg till jobbet.
Solen skiner föresten :)

Tjingeling




måndag 25 februari 2013

Ny vecka

Måndag morgon igen.

Helgen ägnades som sagt åt hästeri för fullt. Det är helt meningslöst att gå på styrketräning, det är bara att köra en helg i stallet så får man det gratis. Hur många lass med skottkärror jag har kört har jag tappat räkningen på, men många är det. Sen släpa mat hit och dit. Och så denna evinnerliga sopning. Just det momentet gillar inte min axel alls. Himmel, vad ont jag hade igår. Kunde knappt få upp sadeln på pållens rygg. Och spänna sadelgjorden var nästan omöjligt. Sedan en ridtur på en pålle som i ren frustration rusade på som ett lokomotiv. Men jag ger mig inte. Och till slut så funkar det, även om det kan ta 20 min. Svetten rann floder. Tur man har mössa med sig då håret är dyngsurt när jag tar av hjälmen.
Jag kan säga att jag sov som en sten.

Idag står bara tvätt på schemat, ja efter jobbet alltså. Sen ska jag inte göra något mer alls. Det får minsann räcka. Ska bara vila min kropp innan det är dags att rida igen imorgon.

Solen skiner så det kommer nog att bli en riktigt bra dag känns det som. Skönt att det inte snöar för jag hoppas verkligen att det inte kommer mer nu.

Slötittade/lyssnade lite på mellon i lördags och jag måste säga att jag inte tycker att kvaliteten är direkt hög. Det blir faktiskt sämre varje gång. Hur nu detta är möjligt? Army of Lovers var först ut. Vad ska jag säga? Uselt faktiskt.

Desto roligare att svenskar knep hela tre Oscarsstatyetter. Jätteroligt tycker jag. Tyvärr fanns det ingen möjlighet för mig att sitta uppe och följa det hela. Jag har inte sett en enda klänning, men jag antar att jag kommer att få se några av dem på bloggar ikväll.

Får sluta nu så att jag inte ser ut som en fågelskrämma när jag kommer till jobbet.
Bara 1,5 vecka kvar innan vi åker.

Tjingeling

fredag 22 februari 2013

Äntligen verkar det ha slutat snöa

Kikar försiktigt ut genom fönstret och hoppas på att inte behöva mötas av samma syn som tidigare morgnar denna veckan, dvs snöfall. Men än så länge syns inga snöflingor singla ner. Skönt det.
Har verkligen fått nog av detta evinnerliga snöande. Nästa vecka ska det tydligen bli mildare, och med det blir det väl slask. Halka är vardagsmat här. Det känns som det är ständigt halt och man går med inte alltför hög hastighet för att inte riskera att halka omkull.

Helgen kommer att ägnas uteslutande åt hästeri då jag har helgtjänstgöring i stallet. I onsdags var det viljornas kamp mellan mig och pållen kan jag säga. Till slut var han så frustrerad att han sprang på som en tok. Jag var helt slut när vi väl vara klara med vårt ridpass och svetten rann i floder. Jag somnade innan klockan slagit 21.15. Det är värsta träningspasset att rida för den som eventuellt inte skulle tro det då man inte bara har sig själv att hålla reda på utan även en fyrbening som inte alltid är så himla samarbetsvillig. Men så himla kul det är. Jag hoppas att kvällens ridpass inte blir samma kamp. Men om det nu skulle bli så ska jag vinna även den. Det gäller ju att inte ge sig. I onsdags tror jag faktiskt att pållen tänkte detsamma. Men vi kämpar på:)

Om två veckor kommer jag och mina reskamrater att befinna oss på amerikansk mark. Väninnan sa att hon är lite förvirrad just nu, men det ska nog lösa sig med det.

Ikväll blir det nog bara Skavlan på TV innan det är dags att sluta ögonlocken eftersom det blir tidig uppstigning imorgon.

Dags för lite mer kaffe innan det är tid att dra iväg till dagens arbetsinsats. Jag och vaktmästaren ska kånka runt på lite möbler idag är det tänkt. Det blir nog bra. Roligt brukar vi iallafall ha ihop.

Ha en skön fredag.

Tjingeling

fredag 15 februari 2013

Helt oväntat

Ja, det kan ju sammanfatta gårdagen. Dels fick jag ett sms väldigt sent i onsdags kväll om jag kunde tänka mig att jobba eftermiddag i receptionen, 14.45-23.00, eftersom min gravida kollega har svårt att hålla sig vaken efter 22. Inga problem sa jag. Dessutom fick jag ju sovmorgon på köpet. En win-win situation:) Men jag måste säga att jag var lite halvseg när jag vaknade imorse. Men jag sov åtminstone jädrans gott. Och det händer inte alltför frekvent kan jag meddela. Jag har drabbats av någon slags ovana att vakna upp flera gånger per natt för att kolla på klockan. Precis som jag skulle försova mig. Inte en chans med en skrällande väckarklocka nära inpå.

Igår eftermiddag när en av mina anställda gick hem såg gav hon mig ett stort hjärta fyllt av geléhjärtan och chokladhjärtan. Så himla glad jag blev:) Visserligen fick jag Valentin-kort från både mamma och min syster (jag glömde att skicka till dem!), men det här var helt oväntat. Och jag blev så himla glad. Och så fick jag se o prata med Tom innan han åkte till jobbet. Lycka:)

Som tur är har de sagt att jag ska få mer träning i receptionen för de saker som jag fortfarande inte behärskar till fullo. Tack och lov för det, för det verkar som om jag kommer att arbeta mer i den avdelningen framöver. Och då vill jag verkligen känna mig säker eftersom det kommer att gå fortare för mig istället för att jag måste kolla i mina anteckningar. Det gäller bara vissa saker kan jag tillägga. Men det känns skönt då då jag vill känna mig säker på vad jag gör.

Under kvällens ridtur var väl inte jag och pållen helt samkörda precis. Men jag vann de flesta kontroverserna, tack och lov för det. Men inte alla. Sånt händer när man har med djur att göra.

Har försökt följa den senaste skandalen med hästkött i lasgane. Jag tror att det var där det startade. Och vissa tycker att det är inget fel på att äta hästkött. Det kan jag fakstiskt hålla med om till viss del. Men å andra  sidan ska man vara medveten om att många hästar får helt andra typer av medikameneter än köttdjur och när dessa hästar slaktas så har de restriktioner som innebär att de inte får användas till människoföda. Vem vet vad dessa hästar hade för restriktioner?
Hästar lever längre än kor, som är uppfödda för att slaktas vid en viss ålder, så hur det köttet kan vara så bra fattar jag faktiskt inte, med tanke på att hästar kan bli 20 +.

Andar nyheter är ju att det har varit ett ovanligt stort nedfall av ett meteroritregn över Ryssland som skadat ca 900 personer. Någon slags meteorit skulle visst passera jorden ganska nära ikväll.
Allt jag kan säga är att jag är glad att jag inte hamnade i detta meteoritregn.

Nu är det bara 18 dagar tills jag får träffa min älskling igen. Tiden kommer att gå så himla fort med tanke på att jag har massor att göra innan.

Men nu ska jag faktiskt bara kolla på TV och dricka ett glas vin Fredagsmys ni vet.

Tjingeling

söndag 10 februari 2013

Mellon, sommarprogram och sol

Igår var det ju dags för andra deltävlingen i mellon. Men jag kollade inte så värst eftersom jag Skypade med Tom samtidigt.
Men av det jag hörde så verkade det inte vara några riktiga höjdare med.Och Sean Banan gick vidare till final, det fattar jag bara inte. Ska det bli likadant som när Babsan var med? Då bojkottade jag ju hela tävlingen för jag tyckte att bottennivån var nådd. Sean Banan hör väl hemma i samma kategori. Usel med andra ord. Jag hoppas att det blir bättre till nästa vecka.
Nog om det.

Vädret visar sig vara riktigt fint så här på morgonkvisten, med strålande sol. Däremot fick jag en smärre chock efter att ha rotat fram ett nytt batteri till termometern, -7,5 grader. Hua! Det hade kanske varit bättre att inte veta hur kallt det är ute. Jag får väl hålla mig inne och städa lite så kanske det blir liiite varmare tills det är dags att sticka ut näsan. Och lyssna på något gammalt Sommarprogram. Just det, nu är jag igång med det igen. Och det finns ju så himla många att lyssna på. Nu ska jag ju erkänna att jag inte lyssnar på alla. Vissa kända människor är jag inte särskilt intresserad av att lyssna på. Men ibland råkar man på andra som man inte har en aning om vilka de är eller bara har hört talas om någon gång, och bland dem kan man hitta riktiga guldkorn.
Men nu blir det Jan Eliasson för att jag verkligen tycker att han är en väldigt intressant person. Dessutom har han gjort två Sommarprogram så det kan ju bli spännande.

Förutom lite städning så blir det nog lite läsning innan det är dags att åka till pållen. Eftersom jag bara är ledig idag så gäller det att ta vara på dagen på bästa sätt. Eller bara koppla av och njuta av att det inte finns en massa måsten, ja förutom att se till den fyrbenta vännen då förstås. Men det är nog den allra bästa formen av avkoppling faktiskt. Att bara stryka händerna över en mjuk päls och känna en varm hästmule mot kinden får mig att bara vara i nuet. Då behövs ingen yoga eller andra sätt för att bli lugn och totalt avkopplad i hjärnan. Stress funkar liksom inte i det sammanhanget.

Om en månad sitter jag inte här hemma i min soffa utan i en soffa på andra sidan Atlanten. Dessutom kommer det då att vara min födelsedag så då ska vi hitta på något kul. Det blir nog en sväng till New York tror jag minsann.
Nu hoppas jag att det inte blir några snöstormar när vi är där. Jag har liksom fått nog av snöoväder. Det snöade ju bara häromdagen här, men inte alls något som liknade den snöstormen som drabbade den amerikanska östkusten. Och det är jag verkligen tacksam att vi slapp.

Nej, nu är kaffet slut och jag känner att det är dags att köra igång med lite mindre roliga saker här hemma så att jag blir klar någon gång.

Ha en skön söndag.

Tjingeling


torsdag 7 februari 2013

Läskigt värre

Öland är ju en trevlig och härlig ö på alla sätt och vis. Särskilt från vår till höst. Och att det är en populär destination vittnar antalet turister om, även om de blivit något färre de senaste åren. Men det kommer nog att komma en ny uppgång när den första filmatiseringen av Johan Theorins böcker är klar. De filmas ju på Öland.
Böckerna handlar ju som bekant om mord och olika händelser som har med detta att göra.
Men undrar man ju om inte verkligheten nu överträffar det litterära. Och det är skrämmande, minst sagt.

För på norra Öland har det varit 3 händelser med mordbrand sedan 2005. Åtminstone i två sista har 3 personer mördats och en fjärde blev innebränd. Polisen misstänker att det är en seriemördare som är i farten. Särskilt svåra är utredningarna då det i alla tre fallen har handlat om bränder. Med andra ord så är det ju nästan omöjligt att hitta några spår av förövaren.
Nu ska man ju veta att i den här delen på Öland så bor det inte så himla mycket folk precis. Så att människorna som bor där känner rädsla är inte alls svårt att förstå.
Polisen håller på att försöka nysta i ärendet och har till och med upprättat en bas på norra Öland dit folk kan gå om de tror att de kan tillföra något.
Jag hoppas att de kan reda ut det hela och få fast någon så att folk vågar sova gott om nätterna igen. För på sådana små ställen känner alla alla, även om det är en bit emellan.
Läskigt är det minsann.

I vår och sommar verkar det som om jag kommer att få jobba mycket mer i receptionen. Vi hade ett litet snack idag på jobbet. Det blir jättekul tycker jag och ger mig mycket mer timmar dessutom. Win-win situation för mig:)

Tji ngeling

tisdag 5 februari 2013

Ont, det gör ont

I min högra axel alltså. Så in i bänken. Särskilt på kvällen. Jag hoppas att det går över snart, det brukar det göra efter några dagar eller så innan det är dags för nästa vända.

Jag är lite trött efter en bra dag på jobbet och sedan ridning. Nu ska jag äta lite och sedan gå och lägga mig och läsa lite innan det är dags att sova.

Imorgon gör jag om hela proceduren.

God natt

måndag 4 februari 2013

Fy tusan vilket otrevligt väder det varit idag. Snöblask och blåst. Isande kallt ute även om termometern visade på +2 grader, men det kändes mer som -15.
Jag har frusit hela dagen. Tur att jag åkte iväg och red med en kompis då jag tinade upp tillfälligt. Bara för att sedan förvandlas till en isbit igen.

Just nu kollar jag på Familjen Annorlunda och jag måste säga att jag faktiskt inte fattar varför man skaffar så himla många barn. Hur hinner man med alla? Och hur har man råd? Men de verkar ju ha det bra i de familjerna och det är ju huvudsaken.

Läser något som nästan får mig att baxna i tidningen. Eller vad sägs om följande. I Lidköping har man tagit bort myntinkasten på toaletterna på Resecentrum. Istället måste man registrera sig och ladda ner en app på sin smartphone för att på så vis få en kod via sms för att öppna dörren med. Man får ju verkligen hoppas att den nödiga har tillgång den den typen av telefon och att nöden inte alltför akut.
Jag, som fortfarande har en äldre mobil, hoppas verkligen att jag aldrig hamnar i behov av en toalett på Resecentrum i Lídköping för då är det liksom kört.

Ledig idag, blötsnö och ny bok

Nu var det ett tag sedan det var ett livstecken här. Jag har börjat skriva på en hel del inlägg men märkte nu att jag inte publicerat några sedan förra söndagen. De blev väl inget bra eller något i den stilen, så det kanske ni ska vara glada för.
Men nu så tar jag nya tag.

Min systerdotter var här i helgen och vi kikade på Mellon som drog igång med buller och bång i lördags. Hon var väldigt ombytlig den där lilla åttaåringen. En minuten avskydde hon en låt för att i nästa säga att hon gillade den. Jag måste säga att jag inte riktigt hängde med där, och det var ju tur att vi inte ringde och röstade för då hade vi lika gärna kunnat rösta på alla bidragen. Men kul hade vi bland skålar fulla med popcorn och godis.

Snön smälte bort ganska bra förra veckan. Skönt det. Men jag insåg för 5 minuter sedan att jag nog ropat hej lite väl tidigt. För nu kommer det ner mer snö. Vad fasen, det vill jag ju inte ha. Tydligen ska det komma mer under veckan också. Hoppas bara att det inte blir några mängder utan bara någon centimeter, max.

Idag är jag ledig och hade väl önskat att det hade varit lika fint väder som igår då solen sken från en klarblå himmel. Men eftersom det inte är så, och jag inte direkt har någon lust att gå ut på promenad i detta väder, tänkte jag pyssla lite inomhus och fortsätta läsa i boken som jag började läsa förra veckan. Det är faktiskt ganska bra. Jag har läst mest deckare den senaste tiden och var nu sugen på något annat. Förra veckan damp det ner ett paket i brevlådan med två böcker från en bokklubb. Den ena var Beslutet av Penny Vincenzi, och det är den som jag läser nu.
Jag har för mig att läst något av henne förut som jag inte gillade något vidare, men den här är bra. Visserligen med ett omfattande persongalleri men ändå lätt att hänga med i.
Jag har visserligen inte kommit så långt i denna tegelsten men om den fortsätter som den har börjat så lär jag inte bli besviken.
Däremot har jag en annan bok som jag ska ta med mig som läsning när vi flyger till USA, om jag har hunnit läsa ut denna vill säga. Men den återkommer jag till.

I lördags började SVT sända en ny serie som heter Mr Selfridge och handlar om mannen bakom det stora varuhuset i London. Den var riktigt bra så den kommer jag att fortsätta titta på. Synd bara att jag kommer att missa några avsnitt när jag är borta eftersom den bara går att se i Sverige på SVT Play. Men jag hoppas att mamma också kikar på den så jag kan få lite uppdatering från henne.

Dags för lite mer kaffe tror jag minsann. För det blir ridning med en kompis idag och då gäller det att vara vaken. Det blir kul eftersom det var längesedan sist.

Tjingeling