söndag 27 januari 2013

Det blir inte alltid som planerat

Det var meningen att jag skulle varit ledig igår men så blev det inte. En av tjejerna i receptionen blev sjuk så mina planer flög sin kos. Jaja, idag får jag väl ta nya tag.
Igår hann jag inte med särskilt mycket innan jag drog till jobbet vid 14,30. Jag har inte känt mig helt hundra ett tag nu. Det är någon otrevlig förkylning som inte vill bryta ut och som gör att jag känner mig risig halva dagen. Så det blev mest viloläge igår.
Jag hoppas att eländet snart släpper.

Nu ska jag först vakna till ordentligt innan det bara blir lite fix innan det är dags att åka och rida. Den värsta kylan verkar ha släppt nu, så kanske det inte känns som om man håller på frysa ihjäl så fort man sticker ut näsan. Hoppas bara att det inte blir så milt att det börjar regna. För sedan är väl karusellen i full gång igen med regn, kyla och snö som grädden på moset. Sådant har vi haft nog av den här vintern.

Ha en skön söndag.

Tjingeling

fredag 25 januari 2013

Rimfrost & semlor

Fredagsmyset kan nu dra igång efter att jag äntligen har tinat upp. Ja, så blir det faktiskt efter några timmar i stallet. Osmart som jag var glömde jag ju mössa hemma så jag hoppade ridning eftersom jag oftast blir väldigt svettig i håret. Och jag kände faktiskt inte för att få istappar i skallen ikväll. Men jag planerar att ta igen det hela imorgon.

Förhoppningsvis så kan jag också ta lite fina kort på Öland eftersom rimfrosten just nu är väldigt fin. På kvällstid tror man dessutom att snön består av diamanter eftersom det gnistrar hela tiden i strålkastarnas sken. Underbart vackert är det, även för en sådan som mig som inte gillar kyla.
Tur att bilen har bra värme:)

Idag slutade jag ett par timmar tidigare, eftersom jag jobbat in dem tidigare, och det visade sig vara ett smart drag eftersom jag behövde åka och handla en hel del. Känns skönt att bara behöva fylla på med lite mjölk och sådant i ett par veckor nu.
Imorgon går nog turen till Ikea för att bara inhandla en liten grej och samtidigt passa på att handla några grejer till jobbet. På så vis slipper jag tjata i evigheter på vd:n att åka iväg och handla. Kans ju lika gärna göra det när jag är där.

Förhoppningsvis så kan jag genomföra mina planer för helgen utan att känna stress. När jag är ledig så vill jag verkligen koppla av. Men det kanske det blir liiiite jobb under helgen trots allt. Eller inte. Det kan jag ju å andra sidan fixa senare.
Kanske tar jag med laptopen till Tom och fixar det där medan han jobbar och när de andra åkt hem. Så får det nog bli. Under tiden så skriver jag bara memon till mig själv.

För att verkligen koppla av denna fredagkväll så passar jag på att se mitt favoritprogram, Skavlan. Så himla bra talkshow! Jörn Donner är ju väldigt underhållande faktiskt:)

Igår var en god vän här med sin lilla dotter och det var dags för årets perimär av dessa:


Vi åt båda våra första semlor. Ocah jag måste säga att de var så himla goda att jag faktiskt åt två. Efter denna premiär kommer det att bli många fler semlor för mig inser jag. Det är ju så himla gott så det är ju inte klokt. Å andra sidan så är jag rätt konservativ vad det gäller semlor, de har ju funnits innan jul. Men då köper jag dem INTE. Någon ordning får det ju faktiskt vara.

Imorgon är en annan dag och jag ser fram emot den.

Tjingeling

torsdag 24 januari 2013

Kyla & Lance

Fy fasiken vad kallt det är! Hur kallt det är just nu är bara en gissning eftersom min termometer är delvis gömd i snö. Men med tanke på att det var -14 grader igår morse så antar jag att kvicksilvret ligger ungefär på samma ställe som igår.
Jag gillar inte när det är så kallt att det känns som om näshåren fryser ihop. Plus att det blir väldigt kallt när jag är hos hästen. Eftersom jag är en väldigt frusen människa så tar det tid innan jag tinar upp trots varm dusch och massa varm dryck.
Nog om det.

I sommar ska tydligen Gyllene Tider dra ut på turné. Och de ska komma till Kalmar, på den gamla fotbollsarenan som ligger väldigt nära mig. Den som jag kunde höra publikens jubel ifrån om det blev mål. Fasen vad bra, för jag behöver ju inte ens köpa biljett för att höra! Jag såg dem sist de var på turné, men den gången i Västervik. Och det tog nästan lika lång tid att ta sig därifrån som konserten var lång. Något sådant krångel lär det ju inte bli i sommar:) Skönt det.

Jag såg delar av intervjun som Oprah gjorde med Lance Armstrong i helgen. Och jag måste säga att jag inte riktigt begriper mig på den mannen. Det verkade ju som om han tyckte att det var ganska ok att göra som han gjort. Snälla Lance, oavsett vad man tillför kroppen för att höja sin prestationsförmåga så in i bänken så är det någon form av doping. Fatta det!
Jag blir mörkrädd när jag tänker på hur vissa idrottare manipulerar sina kroppar så till den milda grad att det inte finns någon eftertanke alls. Undrar om de inte tänker på att det finns ett liv efter att idrottskarriären är över och hur detta kommer att påverka kroppen under resten av livet.
Som tur är finns det tester som gör att dessa åker fast, även om uppfinningsrikedomen verkar vara gränslös från idrottarnas sida. Det måste kännas skönt för de som kämpar ärligt att de förr eller senare åker dit.

Nehej, nu är det snart dags att åka iväg till jobbet. I eftermiddag kommer en kompis hit, som jag inte har träffat på flera år. Då blir det semlor. Premiär iår.

Tjingeling

söndag 20 januari 2013

Film och mer snö, kanske

Igår var jag och en vän på bio, Les Miserables blev det. Fullt med folk och en väldigt lång film.
Jag tyckte att den var bra även om den kanske var i längsta laget. Men det var en bra story och en oväntad favorit bland skådisarna var den lilla killen som var med i motståndsrörselsen. Han var ju helt suverän i sin roll tyckte jag. Klart sevärd film, om man gillar musikaler vill säga.

Idag blir det röjning här hemma. Det har inte blivit så mycket av det innan eftersom jag varit ganska trött. Den här årstiden har den effekten på mig. Men idag vaknade jag i vettig tid och nu sitter jag med en kopp kaffe så när jag har skrivit klart så blir det att dra igång diverse projekt här hemma.
I eftermiddag ska jag åka och rida. Det blir kul nu när det går så bra. Läsa, pussla och fixa lite jobbgrejer tänkte jag också försöka hinna med innan jag ska prata lite med Tom.

Temperaturen ute är just nu -6,5. Om det går att lita på min termometer som ligger lite i snön vill säga. Enligt någon tidning ska det bli -12. Brr så himla kallt tycker jag inte om. -5 funkar men gärna inte kallare. Ser på vädret TV just nu och tydligen kan det komma in lite snö på eftermiddagen. Samma som igår då.

Nähä ni, dags att dra igång känner jag. För det är lika bra att passa på med lusten håller i sig. Sedan tar jag en liten paus senare. Har tänkt att jag ska se Stjärnor på Slottet lite senare.

Ha det gott

Tjingeling

fredag 18 januari 2013

Mer snö

Återigen fredag. Det verkar inte hända så mycket i veckorna. Vem vill läsas om vad jag gör på jobbet? Det blir ju astrist att läsa om, typ.
Men nu är jag ledig hela helgen, eller ja nästan iallafall. Ska in ett par timmar imorgon för att fixa iordning entren där parkettgolvet nu blivit slipat och lackat. Och på måndag kommer målarna för att sätta ny tapet och måla. Tror inte att de gillar slipdamm. Men jag hoppas att jag ska kunna gå tidigare på fredag istället. Håll tummarna.
Mitt hotell är jag ganska stolt över faktiskt eftersom vi blev korade till Kalmars bästa hotell 2012!
Stort tack till alla medarbetare som har slitit som djur hela året. Nu kör vi vidare i samma anda så kommer det nog att gå vägen även 2013. Måste bara säga att vi vunnit titeln 3 av 4 av år så något gör vi ju rätt helt klart.
Jag ska försöka att inspirera mina medarbetare på min avdelning så att de lyfter sig ännu mer.

Just nu snöar det för fullt här, om nu någon är intresserad av prognosen. Inget nytt med andra ord.
Häromdagen inträffade den värsta trafikolyckan i Sverige någonsin med 50 fordon inblandade. På en bro i Skåne. Att bara en människa avled kan nog mest ses som ett mirakel även om det var var väldigt tragiskt att en endaste människa behövde sätta livet till när han försökte varna andra.

Ikväll hade jag och pållen ett gemensamt träningspass. Med andra ord så var vi lika svettiga när vi var klara. Han fick ett gosigt fleecetäcke som kvällspyjamas, själv åkte jag hem för att ta en varm dusch.
Men det gick väldigt bra och jag är så stolt över honom så jag nästan spricker. De flesta har tvåbenta barn, jag har ett fyrbent barn;)

Imorgon ska jag och en kompis på bio. Återkommer om hur den var senare.

Jag hoppas att ha en dejt med älsklingen på Skype också. Jag har inte sett honom på en hel vecka eftersom han har haft jour på jobbet och då måste det tydligen jobba senare, Så han inte hemma förrän tidigast 00.30 svensk tid. Och vid den tiden hoppas jag att jag sover som en stock.

Om inte annat så hoppas jag att jag gör det snart.

God natt.

fredag 11 januari 2013

Kan det sluta snöa?


Fy fasiken vilken tur jag har! Smsade och ringde flera personer om det var någon vänlig själ som kunde tänka sig att förbarma sig över min högst älskade pålle.
Anledningen till det? Jo, det snöar helt galet mycket här idag. En timma efter att plogaren besökte jobbet så hade det kommit 3 cm snö. På en timma!
Jag såg knappt infarten till min lilla gata när jag kom hem, det var faktiskt en chansning. Antingen var det väg ellergrässlänt typ. Som tur var prickade jag rätt. Det blev liksom billigast så.
Men hur vägarna ser ut på Öland vill jag inte ens tänka på. Men de säger att det kommer att avta imorgon. Skönt då kanske jag kan rida lite också.

Jag måste erkännna en sak. Jag älskar att titta på dessa husprogram där folk letar efter en bostad. Och bäst gillar jag dem som visar bostäder utanför Storbrittanien, där de mest intressanta husprogrammen kommer ifrån här. För där skulle jag aldrig vilja bo. Det räckte med Irland.  Så ni vet vad jag ska kolla på  i USA,när jag är ensam hemma efter att vårt besök åkt hem, husprogram. Och några serier som fortfarande finns att se gratis. Det kommer att bli en hel del TV och avkoppling. För shoppingen har jag nog redan klarat av innan de åker hem. Listan är inte särskilt lång den här gången faktiskt. Sen ska jag väl hinna läsa en bok också, det är iallafall tanken.
Jag måste ha något att göra medan Tom jobbar.

Jag hoppas att snöfallet avtar imorgon så att jag kan rida lite. Jag saknar det nu faktiskt. Särskilt eftersom jag inte kunde rida i onsdags pga för många hästar i ridhuset på samma gång. Det kändes liksom inte som mycket idé att ge mig in där med 9 andra hästar. Det blir mer stressande än något annat då det gäller att hålla koll på de andra.

Nu blir det lite pusslande.

Tjingeling

Snö, hetta & vilda svin

Hur irriterande är det inte att vakna vid 05.00 och inte kunna somna om? Så nu sitter jag här och väntar på att kaffet ska bli färdigt.
Det är nog bara jag och killarna i snösvängen som är vakna. För som det har snöat och snöar. Och under snön är det is. Precis som vanligt alltså.
Det verkar iallafall som om det slutat blåsa så in i bänken som det gjorde igår. Alltid något.
Ehh, det där sista skulle jag nog aldrig ha skrivit då jag kollade ut för en sekund sedan då jag hämtade kaffe. Kollade på flaggorna på bensinstationen här bredvid och det fladdrar som tusan nu. Bara för en stund sedan hängde de nästan rakt ner.
Tur att jag har köpt en ny snöskyffel till bilen som visade sig vara väldigt bra. För jag lär nog behöva den när jag ska till jobbet om några timmar. Om jag kan ta mig ut genom ytterdörren vill säga.
Att ta sig till pållen idag blir nog en spännande upplevelse, som vanligt när det snöar och blåser. Vägarna blir snabbt i princip osynliga på Öland när det blåser. Rätt var det är finns det en djup snödriva mitt på vägen.
Å andra sidan ska man nog inte klaga så mycket för de stackarna som bor i Australien har ju en temperatur som ligger på över 50 grader! Och på det en massa bränder som sprider sig i rasande fart med de starka vindarna. Tur att man inte bor där.

För er som gillar Keplers böcker och inte ännu läst Sandmannen så kan jag bara säga att ni har något att se fram emot. Vad bra den var! Hoppas nu att de skriver fort som tusan för jag längtar efter att läsa nästa bok.
Eftersom den nu är utläst så får jag återgå till den som jag höll på med innan Sandmannen landade hos mig.

De djur som det skrivs mest om i lokalblaskan just nu är vildsvin. De där vildingarna bökar upp trädgårdar och åkrar och ställer till en massa skada.
Men nu har de sökt sig närmare staden och för några dagar sedan blev en cyklist visst jagad av ett vildsvin. Det kan ju inte ha varit dagens upplevelse precis. Eller var det kanske precis vad det var. De är ju inte direkt små de där vilda svinen och inget som man direkt vill stöta på under en cykeltur.
Eftersom vildsvinen verkar föröka sig i rasande fart så gäller det väl att jägarna får ta krafttag mot dem och skjuta av stammen ordentligt. Många skulle nog helst se att de försvann helt. Jag tror inte att de normalt tillhör den svenska faunan. Det är väl någon stolle som har planterat in dem för längesedan och nu verkar de bli ett bra mycket större problem än de stackars vargarna som annars brukar vara på tapeten. Kanske skönt för vargarna att inte behöva stå i fokus hela tiden.

Helgen kommer nog att bli väldigt lugn. Jag har precis kört igång med ett pussel på 2500 bitar så det blir nog en del pusslande och lite läsande. Ska bara koppla av och mysa inne är tanken.

Hoppas att ni får en skön helg.

Tjingeling

måndag 7 januari 2013

Back to business

Jaha, nu är det slut på julen och alla helgerna. Jag tycker att det både är skönt och inte. Jag älskar ju julen och önskar att jag kunde sträcka ut den 2 månader. Kanske mest för att jag älskar adventsljusstakarna. Men i helgen packas de ner. Jag håller hårt på att inget packas ner innan Tjugondag Knut. Så funkar det hemma hos mig.

Denna julen har jag skippat julblommorna, men ser ändå att jag måste byta ut en växt som har kroknat helt. Däremot har jag, för första gången någonsin, fått en orkidée att blomma om.

Idag är luften riktigt råkall. Jag har frusit som en hund utan päls varje gång jag har gått ut. Men ikväll ska jag bara vara inne och senare lägga pussel. Just nu håller jag på att fixa till mitt hem. Sånt behövs med jämna mellanrum. Och för att bli mer inspirerad har jag tänt en massa ljus.
Kanske att jag provar min nya symaskin som jag har köpt. Det känns så himla bra att ha en egen symaskin så att jag inte behöver låna av mamma. Så planerna är att sy nya kuddfodral. Tyg har jag redan. Men kanske springer jag på något fint tyg på rea, sånt vet man aldrig.

Föresten så tycker jag att min lilla klump till systerson är väldigt söt. Jag var och hälasde på honom och de nyblivna föräldrarna förra veckan. Faktiskt dagen efter att han var född. Han kommer nog att bli en riktigt trevlig systerson, precis som min systerdotter. Åtminstone när de är med mig:)

Jaha, nu är det väl dags att ta itu med dagens projekt.
Imorgon står ridning och att ta mammas hund på en längre promenad på schemat efter jobbet.

Tjingeling

torsdag 3 januari 2013

Ett litet mirakel





Igår förmiddag kom då äntligen. Syrrans lilla kille. Ganska stor verkade han vara (jag har ju blivit väl informerad av mamma som var med som moraliskt stöd) 52 cm lång och vägde 4555 gram.
Jag tycker att det var smart av honom att inte födas förrän nyåret hade passerat för nu blir han ju äldst när han börjar skolan så småningom.

Idag ska jag besöka det lilla underverket. Och det måste jag nog säga att han är ett litet mirakel då min syster har endomyrtious och en massa sammanväxningar som gör det väldigt svårt att bli gravid. Jag tror att hon har blivit opererad 3 gånger för det.
Nalle är redan inhandlad och idag blir det nog en tur till en blomsteraffär också innan det är dags att åka till sjukhuset och hälsa på.

Den nyblivna storasystern var mycket nöjd med att det blev en lillebror sa min syster när jag pratade med henne igår. Och igårkväll skulle hon få hälsa på lillbrorsan. Det blir nog bra det här.

Jag måste säga att det blev en riktigt bra start på det nya året.

Tjingeling