måndag 31 december 2012

Gott slut & Gott Nytt År

Jaha, det är väl nu som man ska sammanfatta året som gått. I de sista timmarna innan det blir nytt år, typ.

Mitt år har väl bjudit på både ups and downs.
Eller vad sägs om två hjärnskakningar och en förmodad bruten stortå. Plus en riktig depp-period innan jul då jag saknade Tom väldigt mycket. Därav inga blogginlägg.

Avslutade året med jobb en hel vecka natt i receptionen. Där det inte hände ett skit. Svårt att hålla sig vaken var bara förnamnet. Jisses, vad trött jag har varit. Och fortfarande är, eftersom jag slutade i morse. Jag är glad om jag inte somnar av innan klockan slår 23.00.
Min väninna, som med familj ska hänga med till USA i mars, ville att jag skulle komma över till dem på middag. Det kändes väldigt lockande, men med tanke på att jag kan bli skitttrött och somna vilken sekund som helst så var valet inte svårt. Jag har ingen lust att somna i deras soffa innan tolvslaget precis. Då somnar jag hellre i min egen. Trist? Javisst, men sånt är livet. Kanske kommer vi att fira ihop nästa år, såvida jag inte firar jul & nyår i USA vill säga. Men vi kommer iallafall att fira min födelsedag ihop i USA, av alla ställen. Det blir något det. Tom snackar om överraskning. Jag hoppas på en middag på ett bra ställe. Kanske i New York.  The Boathouse hade inte suttit fel. Vi får se.

På den positiva sidan kan jag meddela att jag blivit fast anställd på mitt jobb. Tyvärr inte heltid, men jag gör mitt bästa för att dryga ut timmarna med att ta extra pass i receptionen när jag har möjlighet. Det är också ett bra sätt för mig att lära mig mer om hur det funkar där. Och hittills har det gått väldigt bra :) Jag gillar utmaningar.

Nästa år har jag stora förhoppningar om då 13 är mitt turtal. Hur fel kan det gå liksom. Jag har stora förhoppningar när det gäller nästa år. Inga orealistiska precis. Visst finns det önsketänkande också. Och jag hoppas verkligen att de slår in. Det vore helt suveränt.

Jag är ingen person som brukar avge nyårslöften. Jag vet inte hur det är med er andra. Vore kul att veta. Och i sådana fall om det är något särskilt.

Jag gick faktiskt inte och tittade på fyrverkerierna som lokalblaskan stod för. Men jag såg de bästa från mitt köksfönster, så jag missade faktiskt inte så mycket. Desutom brukar folket här runtomkring skjuta ordentligt med raketer vid midnatt. Så om jag är vaken lär jag få nog av fyrverkerier för ett helt år framöver.

Den stackars modern har fått värsta tänkbara ischias. Hela vägen från skinkan ner under foten. Hon kan knappt gå. Så här gäller det att göra en insats och ta deras jycke på promenad varje gång jag är hos pållen. Det är ju bara att svänga förbi. Det har kanske inte varit det jag önskat mest då jag har varit väldigt trött den här veckan. Men vad annat ska man göra?

Jag bara väntar på ett samtal att det är dags för mig att bli moster igen. Den här gången är det första gången min syster blir mamma utan att adoptera. Precis som jag hoppats kommer den lilla krabaten att födas i januari istället för december. Det återstår att se om det blir en kille som de har sagt eller om det, surprise surprise blir en tjej. Eftersom hon isådanafall kommer att ha ett namn efter mig så hoppas jag ju givetvis på det senare. Vem skulle inte göra det?


Jag hoppas att ni alla kommer ha en riktigt trevlig nyårafton. Och ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla.

Happy New Year!

fredag 7 december 2012

Snö & kyla

Jahaja, i helgen drog snöfallet in här nere på kusten. Det började snöa natten till söndag och sedan fortsatte det i några dagar. Därefter kom det blötsnö. Ungefär som vanligt alltså. Just den delen gör att jag inte gillar snö något vidare, men om det nu hade bara varit den där fina pudersnön så hade jag inte haft något emot det.
Nu har det där snöfallet dragit vidare och ersatts av kyla. Och det är snorhalt ute. Just nu vid 07.30 är det -13,5 grader. Det känns lite som att man är i en frysbox. Tur att det är varmt inne iallafall.

Ikväll är det dags för julfest med jobbet. Vi ska på julshow med tre-rätters middag. Det ska bli trevligt. Och imorgon är det julfest i stallet. Knytkalas kör vi där, och jag ska ha med mig ägghalvor med majonnäs o räkor. Enkelt och bra.
Sedan är julfesterna över för detta året. Lika bra att ha allt på samma helg.

Imorgon tänkte jag ta mig in till stan för att köpa lite julklappar för nu går tiden snabbt. Vips så är det jul och det är skönt att ha det mesta klart i god tid tycker jag. Ett paket ska ju skickas västerut också. Jag hoppas att det kommer fram i tid. Vad jag ska köpa är jag inte helt klar över ännu, men det löser sig.

Lika bra att avsluta nu så eftersom det är lika bra att ge mig av till jobbet i god tid. Måste ju skrapa de eländiga bilrutorna. Jag måste komma ihåg att fixa en riktigt vass skrapa, för även om jag har en hel drös så visade det sig igår att de faktiskt inte var helt bra längre. Känner jag mig rätt så har jag glömt det lagom till att jag ska hem.

Ha det gott.

Tjingeling