torsdag 29 november 2012

Idag har jag, mamma och min syster varit på Julmässan på slottet. Det är alltid lika mysigt. I år har de ändrat öppettiderna, så istället från torsdag till söndag är det nu öppet onsdag till lördag. Vet inte om det kommer att bli samma nästa år då det verkade vara färre besökare idag. Vi får väl se. Jag gillar iallafall att vandra runt där.
En man höll på att skrämma slag på mig. Han satt i en stol och jag trodde att det var en docka som skulle likna Gustav Vasa, men icke. Det var ju en verklig människa, det såg jag när han började röra på sig lite. Han bara skrattade:) Tur det.
Det blev några påsar som fick följa med hem. Lite god choklad som mamma ska få i julklapp bland annat. Och givetvis lite godis till mig själv. Det är ett måste att köpa god fudge.

Men jisses vad kallt det var! Kollade på termometern när jag kom hem och den visade 1 grad! Just nu snöar det ute. Förhoppningsvis är det snöblask som kommer ner.
Imorgon kommer Riskas att få ett varmare täcke på sig, den saken är klar för jag vill inte att han ska frysa. Värst är kombinationen blåst och väta. Då fryser de verkligen.

Idag kände jag mig väldigt trött när jag vaknade och det har hållt i sig hela dagen. Jag känner mig låg helt enkelt. Både fysiskt och mentalt. Jag tror att det delvis beror på vädret. Och kanske också att jag kommer att fira jul utan Tom. Något som vi tidigare har sagt att vi inte skulle göra mer. Men med tanke på att jag ska jobba natt en hel vecka med början på julafton så var det inte helt optimalt att han kom då. För vi hade knappt sett varandra alls. Plus att det hade varit väldigt svårt att sova med honom smygande runt i lägenheten. Inte särskilt kul för honom heller.
Så istället åker jag över i mars, tillsammans med bästa väninnan plus familj, för att fira min födelsedag. Jag stannar en vecka längre än de gör så att vi kan spendera lite tid ensamma. Det kommer nog att bli bra.

Snart dags att sova känner jag om jag ska orka med morgondagen.

Ha det gott.

Tjingeling

tisdag 27 november 2012

Larmjakt

Ikväll när jag var och red så var väninnan, som hade så kul åt mig igår, också där.
Efter avslutat ridpass snokade hon igenom hela min handväska. Inget larmfynd. Men sedan fick hon tag i min plånbok, inköpt på Åhléns i början på året. Och vad hittar hon väl där i ett av kortfacken om inte en liten larmbricka. Så nu ska jag förhoppningsvis kunna susa in och ut på Åhléns utan att det tjuter som värsta väckarklockan. Skönt det.

Eftersom jag börjar känna mig lite snuvig så blir det tidigt i säng. Men frågan är när jag somnar eftersom jag tänkte att jag ska börja läsa den nya boken av Kepler, Sandmannen. Visserligen läser jag en annan bok, men den får nog paus ett litet tag. Eftersom jag fick låna den nya boken nu ikväll så kan jag nog inte hålla mig. Enligt säkra källor ska den tydligen vara riktigt bra så nu måste jag bara läsa den.

Ha det gott.

Tjingeling

måndag 26 november 2012

Larmet tjöt

Vaknade upp till ösregn. Mysigt? Nä, inte särskilt tycker jag. Som tur var så slutade det efter ett par timmar.

Efter jobbet åkte jag in till stan en sväng. Traskade in på Åhléns. Och vad händer? Jo, larmbågarna tjuter som tokiga. Vad fasen! Det var ju bara jag som gick IN i butiken, ingen gick samtidigt. Varken ut eller in. Som tur var stod det en butikssäljare nästan precis innanför. Vi provade om det var mina skor, handväskan och till slut kutade jag fram och tillbaka några gånger. Inte ett pip hördes. Mycket märkligt. Vi skojade och sa att det kanske skulle börja tjuta när jag skulle ut därifrån. Och visst sjutton tjöt det fats jag inte köpt en endaste liten pryl. Så jädrans pinsamt.
När en kompis ringde, som jobbar där, så berättade jag vad som hänt och då berättade hon att  deras  larmbågar tydligen är hyperkänsliga. Jag får väl gå naken nästa gång;)

På torsdag ska jag och mamma gå på Julmarknad på slottet. Där behöver jag åtminstone inte oroa mig för tjutande larmgrejer.

Nej, nu är det snart dags att krypa ner i sängen och läsa i min lilla mysbok som jag förmodligen kommer att rekommendera i ett framtida inlägg.

Tjingeling

lördag 24 november 2012

Halloj därute i rymden!

Jag har varit svag på att skriva inlägg, typ inga alls på en månad. Jag har haft mycket att göra på jobbet samt en pålle som kräver uppmärksamhet och motion. Vissa dagar är jag inte hemma förrän 20, med bara en mellanlandning hemma för att byta kläder. Därefter blir det någon form av matintag och sedan soffan, som jag oftast somnar i. Så det är anledningen till mina mindre frekventa blogginlägg. Jag hoppas att ni alla har tålamod med mig om de inte kommer så ofta.

Jag måste faktiskt erkänna att den mest viktiga i mitt liv, förutom Tom såklart, är Riskas. Hästen alltså. Det kommer nog att bli en del prat om honom tyvärr. Men han är en rolig karaktär.
I torsdags visade det sig att han nog inte mådde så bra i magen. Gud vet vad den kusen hade satt i sig! Men jag misstänkte att allt inte stod rätt till i hans mage när jag var där i fredags. Men jag red honom och han pinnande på glatt. Det hjälpte förmodligen honom mot magontet. Jag hoppas att han är lika pigg imogon. Då är planen att vi ska hoppa några supersmå hinder för att  få lite variation och kanske till och med ställa upp i champagnehoppningen på julfesten. Under kan ju fortfarande ske;)

Vi hade typ 3 timmar av solsken idag. Det var när den gick upp och ner, typ. Dessemellan var det mest molnigt. Ja, det är ungefär så vädret har varit hela tiden.
Men jag brassar på med ljus, megastyle!

Jag ska försöka återkomma mer frekvent, för jag måste erkänna att jag har haft dåligt samvete eftersom jag har försakat bloggen och mina läsare. Men jobb och häst går före allt annat. Hoppas att ni har förståelse.

Hoppas att alla som läser får en riktigt fin helg.

Tjingeling