onsdag 31 oktober 2012

Halloween och stor oro

Eftersom det är Halloween så gäller det väl att jag visar min pumpa som Tom köpte till mig. Visst är den fin?



Himmel och pannkaka vilken hemsk storm som drabbat New Jersey och andra delar. Jag måste säga att jag  slaviskt följer nyhetsflödet. Och, inte så märkligt kanske, så har mitt fokus mest handlat om läget i NJ. Och jag måste säga att informationen inte är alldeles snabb. Jag antar att det beror på att det är stora problem med både mobiltrafik och internet.
Jag hade kontakt med Tom via sms runt lunchtid dagen då Sandy slog till. Och efter det har jag inte hört ett ljud. Det enda positiva då var att han skulle sova över på jobbet. Men vart han är nu har jag ingen aning om, och att inte veta är jättejobbigt.

Nu över till något helt annat. Just nu sitter jag och tittar på Berg flyttar in. Jag gillar verkligen det programmet. Ikväll är hon hos Laila Bagge, hon i Idoljuryn ni vet. Det är alltid intressanta personer. Och förra veckan var Carina ju hos Henke Lundkvist. Vilken underbar man! Har ni inte sett det så måste ni ju bara kolla på TV4Play.

Måste erkänna att jag är ganska mör efter att ha ridit ikväll och dessutom har jag väldigt ont i min axel. Det gör ju inte det hela bättre.Det där axelskrället har gett mig problem i flera veckor nu. Fasen vad trött jag är på det. Kanske dax att snart bita i det sura äpplet och boka en tid hos en läkare för lite koll på det hela. Fast det tar verkligen emot, jag gillar ju inte att gå till doktorn precis. Och jag drar oftast ut på det så länge det går, och helst lite till.

Jag är en stor fan av doftljus från Yankee Candle och har alltid några hemma. Mina nya favorit är Red Velvet. Den luktar så himla gott. Bara ett litet tips så här i hösttider.

Nehej, kära vänner nu är det dags att snart krypa till sängs tror jag. Kanske med en bra bok. Jag har kommit i någon slags boksvacka, även om jag har en massa böcker som ligger här och bara väntar på att bli lästa. Så det kanske blir septembernumret av InStyle som Tom hade med sig till mig istället. Megatjockt dessutom!

Ha det gott.

Tjingeling




lördag 27 oktober 2012

Första snön

Helg igen. Tiden går för snabbt tycker jag. Dessutom har jag inte hunnit skriva en endaste liten rad. Eller jo föresten det har jag ju, men det har aldrig blivit något vettigt så det slipper ni läsa.

Efter att Tom åkte hem så har jag försökt fylla min tid med mycket jobb och att vara mycket hos hästen.
Dessutom har han haft jour den här veckan och är därför inte hemma förrän tidigast 00.30, så någon Skype har det inte blivit den här veckan. För jag pallar inte att vara uppe så länge när jag ska upp och jobba.

I torsdags kväll kom vintern med den första snön. Blandat med regn förstås. Men det var trots allt lite vitt när jag skulle iväg till jobbet. Och hur osmart får man vara att glömma sätta på sig handskar då? Jag kan meddela att det inte var dagens bästa att komma ner till en bil som var ihopfrusen och där snöisen satt som pansar på rutorna. Fy sjutton, vad jag frös om händerna när jag försökte skrapa bort eländet!. Rotade runt lite i bagagen och fick tag i ett par tjocka handskar som jag normalt har i stallet på vintern. Det hade ju kanske varit bättre att börja med det innan jag körde igång med skrapandet, för då hade jag sluppit iskalla fingrar.
Just nu skiner solen och temperaturen är ca -4 grader och frosten ligger vit på taken. Tur att det är lördag så att jag inte behöver sticka ut näsan på ett bra tag. Istället ska jag ta tag i städning här hemma i några timmar. Men sedan blir det nog en tur utomhus för att insupa lite frisk luft.

Föresten så måste jag ju bara tipsa om en film som jag och Tom såg.


Jag brukar ha lite svårt för komedier, men den här var hysteriskt rolig. Allra bäst var Ted, nallen alltså. Här är åldersgränsen satt till 11 år och det tycker jag nog är lite väl ungt faktiskt. Det var en pappa där med sin son, men de gick ganska tidigt och det gjorde de rätt i. För språket är inget för barn precis.
Det satt ett äldre par bredvid oss och mannen skrattade så han grät. Och jag hade ont i magen av skratt när vi lämnade salongen efteråt.

Nu är det mindre än två månader kvar till jul och jag har börjat fundera lite på vad jag ska köpa för julklappar. Inte helt lätt. Och de svåraste att köpa till är Tom och min syster. Men syrran får ju bästa julklappen ändå i och med att de ska ha barn i samma veva. Spännande värre. Jag ska fira jul här hemma eftersom jag har fått reseförbud av henne. Dessutom kommer jag att jobba natt i receptionen hela julveckan så Tom kommer inte att komma hit eftersom vi inte tyckte att det var mycket idé när jag knappt kommer att vara i vaket tillstånd när jag är hemma.
Eftersom vi hade bestämt att aldrig mer fira jul på olika håll känns ju inte det så himla kul, men det får bli så den här gången och sedan får vi se till att det inte händer igen.

Nej, nu tror jag att det är dags att köra igång här hemma så att jag inte behöver hålla på hela dagen.

Inatt är det dags att ställa om klockan igen. Glöm inte det.

Ha en skön helg.

Tjingeling

söndag 21 oktober 2012

Dimma

I flera dagar innan helgen så pratade väderfolket om att det skulle bli varmt och soligt i helgen. Så fel de hade kan jag säga. Här har dimman legat så tjock att man har knappt sett handen framför sig. Nu försöker solen att kika fram i dimman och jag hoppas att det kommer att klarna upp under dagen.

Dagen kommer att mest handla om hästar för min del. För jag har i ett svagt ögonblick lovat att hjälpa till vid en dressyrtävling. Men det blir nog kul. Ska bara ta på mig en massa varma kläder för det brukar man behöva.
Efter det är det visst möte och sedan blir det ridning innan det är dags att styra bilen tillbaka över bron igen.

Så det är lika bra att jag får i mig en macka och drar iväg.

Hoppas att ni får en skön söndag.

Tjingeling

fredag 19 oktober 2012

Åter på banan

Nu är jag tillbaka igen efter ett långt uppehåll. Tyckte att det var viktigare att umgås med Tom när han äntligen var här än att knappa ner inlägg. Det har ni säkert överseende med hoppas jag.
Intensivt har det varit eftersom jag jobbat under tiden, ridit 4 dagar i veckan och däremellan hittat på lite grejer.

Vädret har däremot inte visat sig från sin bästa sida. Det regnat i princip varje dag. Det var väl uppehåll ungefär i fem dagar. Och åskat så att fönstren och golven hemma hos mamma skakade. Det var nog det värsta jag hört här. Någonsin.

Idag är det visst dags för After Work med jobbet. Bowling står visst på schemat. Det hade varit kul, men jag måste dra till pållen efter jobbet så jag vet inte om jag hinner vara med. Det kan bli alldeles för knapert om tid så då kanske det är bättre att rida istället och ta det lite lugnt. Imorgon har jag inga planer alls så då ska jag nog städa här hemma istället. Och skriva ihop ett blogginlägg eller två.

Förhoppningsvis blir det en helg utan regn. Det vore minsann inte helt fel. Solen gick precis upp över Öland som en stor knallrosa skiva så det finns hopp om en fin dag.

Ha en skön fredag.

Tjingeling