söndag 19 augusti 2012

Boktips

Jag läser just nu en sån där feelgood-bok just nu som jag känner att jag vill tipsa er andra om.




Boken handlar om Rachel Fielding som på kort tid har lyckats bli av med ett glamoröst jobb på en pr-firma, en attraktiv pojkvän och en chic våning i centrala London. Hon är trettionio år och framtiden ser inte så ljus ut. Men en dag får hon ett oväntat besked. Hon har fått ärva sin mosters hus på landet, hennes bordercollie och ett hundstall fullt med herrelösa hundar.

Med bävan flyttar Rachel dit men upptäcker att hon blir alltmer engagerad i sina fyrfota skyddslingar. Kanske beror det delvis på George, traktens buttre men rysligt attraktive veterinär ...

Ensamstående tvåbarnsmamman Zoe kommer till Rachel för att lämna en liten valp för omplacering. Besöket resulterar i något helt annat än hon tänkt sig. Och Natalie lever i ett lyckligt men barnlöst äktenskap med Johnny. När Natalie förlorar jobbet bestämmer de sig för att tillfälligt ta hand om Bertie, en glupsk och egensinnig basset, vilket visar sig medföra en minst sagt överraskande förändring i deras liv ...

Jag tycker att boken är en riktig feelgood-bok som lämnar mig varm i hjärtat. Ett tips för hösten kanske då man vill kura ihop sig och läsa en riktigt mysig bok.

fredag 17 augusti 2012

Invasion

Vi är invaderade här i stan av folk på en massa superdyra, superlätta cyklar iklädda hjälmar som ser ut som något ur en rymdfilm. Imorgon går Ironman av stapeln. Tydligen är denna Ironman någon slags kvalificering för VM i Ironman som går på Hawaii. Stora grejer tydligen. En del TV-bolag är här och tävlingen är full med 1600 deltagare som ska simma 3,86 km, cykla 180,2 km (där en stor del av cyklingen går på Öland. (Ölandsbron 2 gånger kommer att bli jobbigt.) och sedan löpning 42,195 km.
Phuu, jag blir trött av att bara läsa hur långt det är;) Men jag ska ut och kolla in det hela tänkte jag. Eller ja, när det gäller simningen får de faktiskt klara sig utan mitt stöd för den kör igång klockan 7. Och eftersom jag är ledig tänkte jag inte ge mig ut vid den tidpunkten.

Igår var det smygstart med mini-triathlon som en del som ska vara med i Ironman verkade delta i. Men de var inte de enda. Cyklisterna for förbi utanför mitt hus så jag gick ut för att kolla. Och jag kan meddela att cyklarna var allt ifrån superracers till 3-växlade damcyklar med cykelkorg. En dam hade till och med lyste på! Det kanske var lite överkurs med tanke på att solen sken. Men kul att se alla dessa som kämpade på. Ägaren till hotellet jag jobbar på ställde upp. Strongt med tanke på att han inte är 35 direkt.

Helgen är ledig och imorgon kommer man nästan ingenstans här då många gator och vägar är avstängda. Men vad gör det? Jag kan gå in till stan på 15 minuter så det går ingen nöd på mig. Förhoppningsvis kommer jag upp tidigt och kan slutföra städningen som jag påbörjade ikväll efter att ha varit hos mamma och hjälpt henne med en del saker. Middag fick jag där också.
Mammas vovve är inte så pigg, men när jag kom dit blev hon väldigt glad även om det inte var samma hälsningsprocedur som vanligt. Vi vet inte vad som är fel med henne, men mamma vill inte gärna åka till en veterinär eftersom hunden blir så himla stressad. Vi får väl se om hon piggnar till, vilket jag hoppas eftersom vi har ett så starkt band då jag tog hand om henne mycket då hon var valp.

Jag har chockat mig själv med att ha en helt TV-fri kväll. Det var väldigt längesedan det hände. Men istället lyssnar jag på MixMegapol. Fredagar är ju Förfest och de spelar en massa låtar från 80 & 90-talet. Helt suveränt tycker jag! För mig som älskar 80-talsmusik är det ju himmelriket. För er som bor utomlands kan jag meddela att det börjar 18.00 svensk tid så vill ni lyssna och bli nostalgiska är det bara att ratta in MixMegapol på datorn och lyssna.

Nehej, dags att avsluta dagens inlägg.

Ha en trevlig helg.

Tjing Tjing

onsdag 15 augusti 2012

Nedräkning x 2

Ja, det har jag verkligen. Nedräkning x2 alltså. Först står en tur med jobbet till Provenece och den underbara staden Sanary-sur-mer på agendan. Vi åker den den 11:e september, om mindre än en månad alltså. Den 20:e september kommer Tom hit. Fyra dagar efter att jag kommit hem! Så  himla skönt det ska bli. Att kunna leva ett helt normalt liv under en månad!
Min plan är att vi ska åka till Stockholm en helg i slutet av september. Har precis skickat iväg ett sms till en fd jobbarkompis som flyttat dit och jobbar på ett annat hotell. Förhoppningsvis så kan hon fixa ett bra pris på rum till oss. Det vore ju helt kanonbra isåfall.

Jag ska försöka att jobba minsta möjliga när Tom är här, så nu gäller det att ta tag i sådant som behöver göras så att jag slipper det då.




Imorgon kör Ironman igång med någonslags minversion. Gator är avstängda som följd, men värre blir det på lördag då den stora tävlingen går av stapeln. Att åka till Öland då är bara att glömma. Så jag ska nog bara hålla mig hemma och fixa här. Och vänta på en vän som ska komma hit för att byta om inför en födelsedagsfest. Sak nog ut och kolla på några folk som far förbi ändå;)

Dags att fixa lite mat, för magen skriker helt förfärligt.

Tjingeling

lördag 11 augusti 2012

Lite av varje

Lördag igen. Och jag måste säga att veckan var ovanligt seg. Jag har liksom varit en dag före hela tiden. Har känt mig lite lätt förvirrad pga av det och fått fråga varje dag vilken dag det är. Folk måste ju tro att jag har blivit helknäpp.

Den här helgen hoppas jag iallafall att jag får vara ledig HELA helgen utan avbrott. Och för att försöka njuta maximalt så startar jag dagen med att skriva ett inlägg samtidigt som jag lyssnar på ett Sommarprogram från förra året med Jonas Jonasson. Ni vet han som skrev hundraåringen. En rätt festlig typ verkar det som och ett program som jag verkligen kan rekommendera. En kopp kaffe finns också inom räckhåll.

Jag hade visserligen en del planer på lite rensning här hemma, men jag funderar allvarligt på att skippa det mesta av det. Åtminstone på dagen.
För det är stadsfest här i stan. Och det är sista dagen idag så jag ska nog dra in till stadskärnan och  kolla lite. Eftersom vädret är riktigt bra så vore det ju nästan kriminellt att vara inne och stöka när jag istället kan passa på att vara ute. Vem vet hur länge vädret håller i sig.
Bara för en halvtimma sedan så yrade någon vädermänniska om att hösten redan kommit! Men himmel, det är ju bara augusti! Kommer vintern i oktober då eller? Jag hoppas att människan tog lite fel för jag vill minsann ha lite mer av sommaren. Gärna lite varmare om jag får skicka en önskan till väderguden.

Nästa helg blir det mer liv och rörelse här i stan när det är dags för Ironman. Japp, den stora tävlingen kommer hit. Cyklingen ska bland annat gå över Ölandsbron så att det tävlande ska få ta en tur på denna speciella ö innan de kör vidare ett par varv på fastlandet. Med andra ord så ska man nog hålla sig till cykel eller till fots nästa lördag. Att ge sig över till Öland verkar vara mer stolligt än något annat då det förmodligen kommer att bli köer på bron. Hoppas att vädret blir skapligt och att de tävlande åtminstone slipper regn och hårda vindar.
Jag får väl ge mig ut och kolla in dessa atleter som kommer att härja runt i stan.

OS går nu in på slutspurten och det har ju faktiskt varit ett rätt bra OS för svenskarna. Handbollslaget kommer ju minst få med sig ett silver hem. Jag hoppas givetvis på guld. Få väl hålla tummarna lite extra. Sedan ska ju Emma Gren hoppa höjd. Och det blir spännande att se om hon kan få till lika bra hopp som under semifinalen.
Däremot såg jag en ny gren på jobbet häromdagen. Någon slags indianpaddling. Ja, man står visst på ett knä och paddlar som en idiot. Ingen aning vad just den sporten kallas faktiskt. Jag var mest imponerad av att de inte tappade balansen och drattade i plurret innan de ens hunnit ta ett enda paddeltag. Tror inte att det är någon sport som jag skulle ge mig på faktiskt.

Nej, nu är det nog dags att försöka få ordning på håret som nu mest liknar någon slags igelkottfrisyr men som snart, med hjälp av diverse produkter och lite handkraft, kommer att förvandlas till det som det är tänkt att se ut som.

Hoppas att ni får en riktigt skön helg.

Tjingeling

måndag 6 augusti 2012

Guld & teater

Det blir ju en del OS nu på bloggen, men det får ni stå ut med.

Nej, nu måste jag säga att det faktiskt är synd om svenskarna i OS. Små marginaler som inte direkt visar sig vara på deras sida. Som den stackars Michel Tornéus som kom 4:a i längdhopp och missade bronset med en ynka centimeter. Och ännu värre för den där tjejen som tävlade i Triathlon och blev slagen med 9 tusendels sekund! Det är ju så lite att det knappt ens går att mäta. Men nu fick hon ju silver istället. Och det är minsann inte kattskit i ett OS. Men jag hoppas att det där marginalspöket gör en helomvändning nu och håller sig på de svenska tävlandes sida.
Nog om det.
Lite senare: Kanske hjälpte det att jag bara skrev ner om marginalspöket utan att hinna skriva klart. För vad hände? Jo, Sverige fick ju guld i segling. Bra jobbat killar!

Vädret visar sig från sin allra bästa sida idag. Men tyvärr kommer det nog inte att bli så himla mycket tid för att vara ute. Jag måste verkligen ta tag i städningen här hemma. Det hann jag inte med igår då jag fick ta en tur till jobbet på eftermiddagen för att styra upp lite saker.

Jag hann ju förstås inte med all städning heller då det fanns roligare saker att göra. Det får väl bli mer uppstyrt under veckan hoppas jag.

Ikväll var jag och en vän på utomhusteater här i staden. Hjälten från Kalmarsund var det som spelades. Riktigt bra. Tyvärr började det ju att regan lite, men vad gör det när de är väl förberedda och säljer regnponchos. Det var bara att införskaffa två stycken och sedan återgå till att titta på spektaklet som utspelade sig på scenen. De gjorde alla en riktigt bra insats, men roligast var Robert Gustafsson och Suzanne Reuter.

Dags nu att försöka sova gott. Det är rätt så varmt inne och eftersom det reganr så kan jag inte öppna takfönstret vid sängne alltför mycket för då kan den förvandlas till en vattensäng. Och det har jag verkligen ingen lust att vakna till.

Godnatt

fredag 3 augusti 2012

OS och ledig helg

Underbart väder har vi, även om det är lite varmt att jobba. Men sånt får man ta:) Det hade visst regnat inatt, men så länge det är ok under dagtid så klagar jag inte.

OS är ju i full gång och jag följer det mesta. Och några medlajer av silvervalör har det ju blivit hittills. Mest spännande var det nog när Sara Algotsson Osholt vann den allra första i fälttävlan. En liten tåspets på hoven skilde ju mellan guld och silver. Snöpligt minst sagt, men hon var överlycklig för sin silvermedalj. Och det ska hon sannerligen vara. Och Wega, den underbara hästen förtjänar alla morötter i världen.

Nu ikväll kollar jag på simning och friidrott. Therese Alshammar har ju fått diskbråk i nacken men är ändå med och simmar semifinal på 50 meter. Jag håller tummarna att det kommer att gå bra för henne. Det kommer att bli spännande. Nu kör det alldeles strax igång.

Och så följer jag med stor spänning Michel Tornéus i längdhopp. Hoppas att han får till ett riktigt kanonhopp i tävlingen.

Tessan är i final! Hoppas, hoppas att hon nu får vinna ett guld. DET hade varit så himla kul för henne. Imorgon är det final och den kan jag ju inte missa.

För övrigt så är jag ledig hela helgen, för första gången på länge. Och det ska bli skönt. Fast att ligga på latsidan kan jag ju glömma. Imorgon ska jag och en kollega iväg och kika på när en annan kollega gifter sig i Slottskyrkan. Det blir trevligt. Tänkte att jag ska åka till pållen tidigt på förmiddagen och se så att han mår bra.
På söndag kväll ska jag och en kompis iväg och titta på Hjälten från Kalmarsund med bl a Suzanne Reuter och Robert Gustafsson. Det är sista föreställningen så det blir nog bra. Hoppas att vädret håller i sig så att vi slipper regn.
Jag och mamma var på en annan utomhusteater för någon vecka sedan och den var himla bra. Så jag hoppas att vi får skratta mycket.
Lite städning här hemma ska jag också klämma in tänkte jag. Det är behövligt kan jag säga. Det drar ju in så mycket skit när jag har fönstrena öpnna hela tiden.

Nehej, nu är det dags att hämta tvätten. Hade ett berg med tvätt men nu är det rent tack och lov.

Ha det gott.

Tjingeling