torsdag 31 maj 2012

Time flies

Tiden går fort märker jag. Ja, tiden bara flyger iväg och jag har haft lite svårt att hinna blogga.

Det har hänt en del här den senaste veckan. Bland annat har jag fått en ny tjänst på jobbet. Kul, men det är mycket att göra. Jag sitter och petar med schema för hela sommaren. Och det är mycket att pilla med. Särskilt med tanke att bokningsläget ändras hela tiden. Men roligt är det. Och så håller jag samtidigt på att gå träning i receptionen där jag ska vara vid midsommar nattetid. Det är hur mycket som helst att lära sig där kan jag säga. Men jag har lärt mig en hel del. Nu gäller det bara att inte röra till det alldeles förfärligt.

En kusin till några av mina kusiner är i stan på kurs. Vi har kontakt igen efter massa år tack vare FB. Det var verkligen roligt att träffas igen och över en middag försökte vi lista ut hur längesedan det var sedan vi sågs senast. Vi kom fram till att det är minst 20 år sedan, om inte mer. Säkert mer.
Vi har bestämt att det inte ska ta lika lång tid till nästa gång vi ses. Vi funderar på att fixa en kusinträff någon gång och det vore kul.

Igår var det dags för det årliga Drottning Margarethaloppet med över 4300 kvinnor i alla åldrar som tar sig runt en 5 km lång bana. Den som kom snabbast i mål hade visst en tid på 18 min. Jag och en av mina kollegor tog lite längre tid på oss. Närmare bestämt 50 min, men det var 6 min snabbare än förra året. Nästa år har vi satt 45 min som mål. Men vi ska nog jogga delar av vägen så då kan det nog gå snabbare. Det är åtminstone tanken.
Vädret var lika bra som förra året då jag var med för första gången. Att jag kommer att vara med nästa år känns helt självklart eftersom det är så bra stämning.

Nu ska jag börja läsa min nya bok som jag köpte idag.

Ha det gott.

Tjingeling

söndag 27 maj 2012

möte

Det där regnadet som jag skrev om igår blev det inte så vidare mycket av. Men eftersom jag åkte in till stan för lite shopping så regnade det ju förstås just då.
Dessutom gjorde jag något för allra första gången, träffad en bloggkollega. Lisa som driver bloggen Brysselkakan var i stan och vi passade på att träffas i en galleria:) Så roligt att träffa någon i verkligheten och inte bara i textform. Det var synd att jag jobbade dagen innan så att vi inte hann äta lunch, men så kan det bli. Det var i vilket fall som helst väldigt roligt att träffas.

Idag skiner solen och färden kommer att gå över till Öland för att äta middag hos mamma och fira Mors Dag. Det blir trevligt och alldeles säkerligen kommer middagen att intas i pensionärskuvösen där det säkert är 200 grader varmt. Men vad gör det, det gäller ju att njuta till fullo av det fina vädret.
Först ska jag greja lite innan det är dags att åka.

Hoppas att ni alla får en riktigt skön söndag och Grattis till alla mammor!

Tjingeling

lördag 26 maj 2012

Strulet är äntligen löst.

Oj, vad den här veckan flög iväg. Här händer det en del grejer så det har varit fullt upp. Har spenderat mycket tid på jobbet så igår var jag helt slut efter en lugn ridtur ute i den öländska naturen med en vän. Så härligt och avkopplande. Men när jag väl kom hem kände jag mig som en zombie. Den där middagen som jag hade planerat i mitt huvud gick om intet kan jag meddela. Det blev en macka och te istället.

Men det tar jag igen ikväll istället då jag ska hem till bästa K, som jag red tillsammans med igår, för att äta lite och kolla på Eurovisionsfinalen. Det ska bli mysigt. Jag ska erkänna att jag har noll koll på de övriga bidragen. Jag råkade höra några igår på jobbet. Turkiet gick tydligen vidare enligt mina mer insatta kollegor. Jag tyckte att det bidraget lät gräsligt, men det skulle inte förvåna mig om det får höga poäng. De där länderna som ligger österut i Europa brukar ju ha lite märklig musiksmak och rösta därefter. Ska bli spännande att se hur det kommer att gå för Sverige som jag tycker har bästa låten på många år.

Idag har mina problem med mitt trådlösa nätverk och annat strul löst sig. Jag fick tag på en fantastisk kvinna på Telias support förra veckan då min telefon inte funkade. Hon gjorde en massa olika grejer men inget blev riktigt bra. Så efter en massa olika förösk som tog ungefär 30 min bestämde hon att jag skulle få min router utbytt mot en ny. Idag kopplade jag in den nya mojängen, och vips så löste sig allt och nu funkar allt som det ska. Skönt att kunna använda datorn utan att vara tvungen att ha nätverkskablen inkopplad. En bra början på dagen. Nu kan det bara bli bättre:)

Dagens väder är mulet och regn. Jag hade ju hoppats på sol efter en hel vecka med solsken och en temperatur runt 20 grader. Men dagens regnväder ska tydligen dra förbi snabbt och imorgon ska solen vara tillbaka igen. Å andra sidan behöver vi regn här. Ganska mycket dessutom eftersom det är krutorrt i backen. Så dagens regn kommer nog varken att göra till eller från. På måndag ska tydligen termometern nå ända till 25 grader. Inte illa. Hoppas nu att sommaren blir hyfsad och att den inte kommer att regna bort. Jag håller tummarna.

Men med trist väder hinner jag ju göra en massa här hemma. Ni vet städa och plocka. Sådant har liksom hamnat rejält på efterkälken de senaste veckorna. Men idag ska jag ta tag i det hela och sedan är det klart. Det blir bra att göra en dag som denna.
En sväng in till stan ska jag också hinna med. Jag ska inhandla en present till mamma. Det är ju Mors Dag här imorgon. Eftersom jag vet vad jag har tänkt ge henne så borde det gå ganska så fort. Jag tänkte också passa på att köpa några nya muggar som jag har tittat på. De är så där tunna som jag gillar och till ett väldigt bra pris. 29 kr/st kan ju ingen människa klaga på, eller hur?
Eftersom en skobutik i samma galleria ska slå igen så tänkte jag passa på att bara susa igenom där lite snabbt. Inte för att jag behöver några nya skor, men jag kanske hittar några sommarskor. Man vet ju aldrig:)

Nehej, dags att se till att torka håret och sparka igång dagen.

Ha en skön dag.

Tjingeling

onsdag 23 maj 2012

Nostalgin fortsätter



Förra veckan hittade jag ju en gammal låt med Chris Rea som jag gillar, och nu är det dags igen för en nostalgitripp. Jag gillar verkligen att hitta dessa gamla låtar som jag inte hört på länge men som fortfarande är lika bra.

Håll tillgodo.

måndag 21 maj 2012

Nykläckta

Ny vecka igen. Tiden går ju så fort att jag känner att jag inte riktigt hinner med.
Den här veckan lär det bli massor att göra på jobbet. Dessutom är det kanonväder här. Vem vill sitta inne och blogga då? Jag ska minsann passa på att vara ute så mycket som möjligt. Men ett och annat inlägg hoppas jag också hinna plita ihop innan John Blund strör sovpulver i ögonen.

Just nu sitter jag och tittar på Gran Torino med Clintan. Riktigt bra film faktiskt som jag inte sett förut. Ibland kör de bra filmer på kanal 9.

På jobbet finns det en liten fontän med tillhörande damm. Varje vår så flyttar 3 änder in. Varför vet jag inte, men de återkommer varje år.  Nu har fröken and gått och blivit mamma, pappan däremot har flytt fältet. Och idag var det premiärdopp för de små dunbollarna. Här är det snabba ryck eftersom de inte är mer än 24 timmar gamla. Men åh så söta. Tyvärr missade jag att ta kort på dem när de simmade runt, men det här får duga.


De hade lite problem att ta sig upp ur dammen. Efter ett misslyckat försök med en liten ramp fyllde får snälla vaktmästare på med mer vatten. Så nu är det nästan översvämning i dammen men andungarna kan hoppa upp på torra land utan problem:)

Dags att sova lite så jag orkar med morgondagen.

Godnatt

söndag 20 maj 2012

Varierat innehåll

Tjolahopp! Söndag och skönt väder ute. Solen är det väl inte så mycket bevänt med ännu men vad gör väl det när termometern visar mer mot 20 grader än 10.

Jag har unnat mig en sådan där härlig morgon då jag gillar att bara vandra runt i morgonrock, äta frukost framför TV'n och inte göra något särskilt alls.
Nu börjar jag dessutom känna mig ok igen efter flygturen som jag råkade ut för i onsdags. Från hästryggen. Att landa på hakan är väl kanske inte något jag rekommenderar precis. Någon ansiktspeeling kommer inte att behövas där på ett tag iallafall.
Men börjar jag kunna äta ordentligt. Det var ju svullet och gjorde grymt ont att äta och borsta tänderna ska vi inte ens prata om. Hua! Huvudvärken börjar också släppa så nu är jag snart helt återställd:)

Idag har en ledig dag och den kommer jag att utnyttja till att läsa. Är inne i Keplers tredje bok Eldvittnet just nu. Vilka bra böcker! Jag är helt fast och hoppas att det snart kommer en ny.

Föresten kan jag meddela att Skumtimmen av Johan Theorin ska bli film. Dessutom ska den ju spelas in på Öland. Det gillar jag verkligen eftersom det inte går att återskapa den öländska naturen på någon annan plats. Det ska bli spännande att se den när den väl är klar.

Apropå film så såg jag Niceville/The Help häromdagen på dvd. Vilken fantastiskt bra film! Och för en gångs skull så blev jag inte besviken eftersom jag läst boken innan. Den filmen ska jag nog helt klart köpa för den vill jag se igen.

I fredags kom ett paket från Tom med ett par sådana här.
Tom hade jagat runt i en massa affärer och till slut hade han tur att en affär hade ett par röda kvar i min storlek. Så himla snäll han är som gör sådant bara för att han vet jag skulle vilja ha ett par. Att de dessutom kostar hälften av vad de gör här hemma gör ju inte saken sämre.
Grymt sköna är de ju också:)

Nehej, nu kikar solen fram och jag tror att jag ska ta min nyinköpta "lyxbrassestol" och min bok under armen och ge mig ut i spenaten.

Ha en skön söndag.

Tjingeling

måndag 14 maj 2012

Jag längtar..

Det här är vad jag längtar efter. Och en av de bästa sommarlåtarna.

fredag 11 maj 2012

Listan som går runt

För någon vecka sedan fick jag en utmaning av Helena, och sådant tycker jag alltid är trevligt. Nu tog det ju lite tid att färdigställa den men så kan det bli. Nu är jag iallafall klar. Håll tillgodo.

1. När grät du senast?
Häromdagen när jag såg något på TV. Jag är väldigt känslosam och då svämmar det lätt över när jag ser eller hör något som berör mig.


2. Om du var en känd karaktär i en TV-serie eller film, vem skull du varit?
Pippi Långstrump. För hon bodde i ett stort hus och gjorde en massa roliga saker. Sedan hade hon ju ett sockerdricksträd. Och vem skulle inte vilja ha det??

3. Vad skulle du vilja vara känd för när du dör?
Jag har inga sådana ambitioner, men att utrota svält för världens folk vore ju inte helt fel. Så det får det bli.

4. Har du någon udda talang eller partytrick?
Nej, det har jag inte vad jag vet. Sånt brukar andra stå för och göra det bra.


5. Vad är du rädd för?
Jag är livrädd för ormar. Men förutom det så är det att något ska hända de som står mig nära.


6. Vilken personlig egenskap hade du velat förändra?
Vet inte om det är en egenskap precis, men jag skulle nog vilja bli bättre på att säga nej. Det är inte att så att jag blir överkörd men ibland säger jag ja till en massa roliga saker och så krockar det och då blir det ofta stressigt.

7. I vilken situation kände du dig senast som lyckligast?
Jag är som allra lyckligast när jag är tillsammans med Tom. Annars måste det vara när jag är hos pållen och han är på riktigt myshumör eller när ridningen går precis som jag vill.

8. Mygg-, knott-, mus- eller spindelinvasion - vad är värst?
Det måste nog vara musinvasion. De små rackarna kommer ju in överallt, även om jag tycker att de är söta så vill jag inte ha dem så nära.

9. Dina tre favoritsaker på julbordet?
Julskinkan är nummer ett. Jansson och mammas omelett med svampstuvning.


10. Ditt bästa husmorstips?
Om toalettkröken börjar bli smutsig, där det är svårt att nå, häll i lite coca-cola och låt det stå över natten. Vispa runt lite med en toaborste och spola. Vips så är den ren igen.


11. Och så en "av två onda ting, vad hade du valt" à la 30 Rock:

Varje dag i ett år, hade du hellre jobbat som clown i en cirkusbur där chimpanser kastat avföring på dig, eller som levande modell i skyltfönstret till en S/M-butik?
Jag vill absolut inte välja något av dem. Hua säger jag bara. Feg? Ja, kanske men det bjuder jag på:)

Jaha, då är det väl min tur att hitta på frågor som jag ska skicka vidare till några andra. Hmm, klurigt det där..

1. Finns det någon låt som du är evinnerligt trött på just nu?

2. Din absolut bästa resa?

3. Vilken talang/intresse skulle du vilja utveckla mer?

4. Vad drömde du om att bli som barn?

5. Vad har du för framtidsdrömmar?

6. Vilken bok har du läst om? Om någon.

7. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

8. Är du skrockfull?

9. Har du något motto?

10. Hur ser din perfekta dag ut?

11. Om du fick bjuda in 6 kända personer, döda eller levande, på middag. Vilka skulle då få en inbjudan och varför?

Det var mina frågor och de som jag skickar dessa vidare till är:

Annika

Lotta

Helena

mammaxtre

Marie

torsdag 10 maj 2012

Vilken rolig helg det blev

Har inte hunnit skriva på ett tag, men nu ska det bli av. Samtidigt som jag kikar på Let's Dance, som går på fyran nu när det är hockey-VM, så kommer jag att plita ner mina rader. Givetvis kommer det nog att slinka in en och annan kommentar om sgda program. Ja, det är väl lika bra att köra igång. Marcus var ju väldigt bra i sin Paso Doble, och nu känns han mer avslappnad. Bravo!
Molly och Kalle dansade en helt superfin vals. Anton är, ja vad ska man säga.. outstandning!

I helgen kom ju Anette, min väninna sedan 1989, äntligen hit. SOM jag sett fram emot det. Förra våren var det meningen att hon skulle ha kommit men då kom det en massa i vägen. Men nu bestämde vi det snabbt och då blev det äntligen av:)
Och som vi har pratat. Ända sedan hon klev av tåget tills dess hon åkte hem igen. Om allt. Ätit mat så magen stod i fyrkanter. Pratade om folk som vi jobbat med för sisådär hundra år sedan. Och allt annat mellan himmel och jord.
Shoppa hann vi också med. Och hälsade på Riskas som givetvis "råkade" använda Anette som servett. Och varit på Ekerum Konsthall och tittat på tavlor och annan konst.


Bland annat jättefräcka tavlor av Kate Brinkworth. Lite dyra för min plånka kanske, cirkus 55 000. Men det var ju rena reapriset i jämförelse med Ernst Billgrens alster som gick på 310 000 kr.
Dessutom hade vi sådan himla tur med vädret så att Kalmar och Öland visade sig från sin allra bästa sida. Extra roligt förstås eftersom det var första gången hon varit här.
Bästa helgen på mycket länge, helt klart!

I sommar hoppas vi att kunna träffas en helg i Göteborg. Det vore superkul. Dessutom ska vi försöka dra ihop lite folk som vi båda känner för en grillkväll. Det vore fantastiskt kul. Särskilt eftersom det nu var några år sedan jag var tillbaka i min gamla "hemstad".

Vädret har fortsatt vara helt godkänt den här veckan. Men idag hände det något. Stora dimsjok kom inrullande från Kalmarsund och svepte in hela staden i något vitt. Men sedan återkom solen innan det var dags för regn. För min del får det gärna regna hela kvällen och natten för det behövs verkligen. För när Let's Dance är över ska jag läsa klart boken som jag håller på med och som är så spännande.

Imorgon är min enda lediga dag den här veckan så förutom några saker som jag är tvungen att ta hand om så ska jag bara vila och inte göra något särskilt alls.

Tjingeling

torsdag 3 maj 2012

Gräslig tavla och en krasch

Och vips så var det torsdag igen. Tiden går ju så himla fort att det inte är klokt.
Men det är underbart att vakna upp til strålande sol och fågelsång. Med ett sådant uppvaknande kan dagen inte bli annat än bra.

Idag blir det full rulle här hemma. Ska ju städa och göra iordning för imorgon kommer Anette och hälsar på. Vi har inte setts på 10 år och sedan har hon ju aldrig varit i Kalmar och inte på Öland heller tror jag. Tur att hon stannar hela helgen så att vi verkligen kan prata, prata och prata lite till. Men lite annat ska vi väl också hinna med.

Bland annat blir det ju givetvis en tur på stan och sedan blir det nog en sväng till Ekerum Konsthall när vi ändå är på Öland. Där visas bland annat tavlor av Ronnie Wood, han i Rolling Stones ni vet, och hans verk är riktigt bra efter det jag har sett på bild. Ernst Billgren är en annan konstnär som har tavlor där. Det blir kul.

Apropå tavlor läste jag i tidningen att Edvard Munchs tavla Skriet har blivit såld, på Sotheby's i New York, till priset av 800 miljoner kronor! Själv tycker jag att tavlan är helt gräslig och skulle aldrig vilja ha den hemma. Tur för säljaren att alla inte tycker som jag.

Vädret, som nu och i flera dagar, har varit underbart ska tydligen få ett litet avbräck imorgon. Men sedan på lördag ska visst solen komma tillbaka. Bra tajming om det blir så tycker jag. Återstår att se.

Igår hade det tydligen varit en ordentlig krock i den stora korsningen utanför huset där jag bor mellan en personbil och en polisbil som var på utryckning. Smällen blev ordentlig och polisbilen körde in i en trafikljusstolpe och välte. När jag kom i samma korsning hängde trafikljuset som en slokande tulpan från stolpen och någon snubbe försökte få upp det i upprätt läge igen. Givetvis missade jag hela spektaklet som jag annars hade både sett och hört från mitt köksfönster.
Som tur var blev ingen allvarligt skadad. I loklablaskan står att det inte är klarlagt om polisbilen körde mot rött ljus. Det borde väl inte vara så svårt att ta reda på, för om bilen som körde på polisbilen hade grönt så hade polisbilen rött. Eftersom det var på kvällen så är det inte heller säkert att polisen hade sirener på utan bara blåsljus. Det har jag sett ett flertal gånger när de kommer susande från polishuset.

Nehej, kära vänner nu har jag inte tid att sitta här och knappa. Dags att ta itu med köksfönstern innan solen kommer runt på den sidan.

Ha en skön dag.

Tjingeling