måndag 30 april 2012

Valborg

Idag är en väldigt underlig dag, för det känns verkligen inte som måndag. Jag har varit helt slut hela dagen. Jag har haft helgtjäsntgöring i stallet och det är förbaske mig jobbigare än att jobba 10 dagar i rad. Vilket slit säger jag bara. Men nu är det över till någon gång i höst. Tack och lov säger jag bara.

Så dagen har mest inneburit läsning och avkoppling. Jag sov ju 12 timmar inatt, det var ett tecken på hur trött jag var.
Men imorgon blir det andra bullar för då ska jag praktisera en timma eller två i receptionen på jobbet. Jag ska jobba 4 nätter över midsommarhelgen och jag vill verkligen lära mig så mycket som möjligt innan det är dags för det. För annars kan jag ge mig sjutton på att något inträffar som jag inte har en aning om. Det är lika bra att vara förberedd. Sen vill jag ju gärna få mer timmar där så jag kommer att vara som en svamp och suga i mig så mycket jag bara kan när jag får tillfälle att lära mig.

Valborg måste jag säga bjuder verkligen på bästa tänkbara väder. Strålande sol och hyfsade temperaturer. Solen kommer tydligen att fortsätta under veckan. Det är bara tempen som kommer att åka lite upp och ner. Inga jättevariationer men ändå.
Jag funderade på att gå och kolla på en eld tidigare under dagen men det hoppade jag över. Gjorde en god middag istället. Det var nog ett bättre beslut.

Deklarationen är också färdig och den tänkte jag lämna in imorgon så har jag det gjort.

Ha en skön valborg, vare sig ni firar det eller inte.

Tjingeling

onsdag 25 april 2012

Sol, regn och gamla vänner

Det var en helt underbar dag igår, solen sken och det var skapligt varmt. Dessutom dök min kära mamma upp som gubben ur lådan här. Lite kaffe blev det innan vi drog in till stan för att kolla lite i affärer.
Ett par örhängen och en plånbok blev resultatet. Jag kände mig mycket nöjd med mina inköp.

På eftermiddagen åkte jag till Riskas och hängde med några vänner på en lång runda. Det var skönt men jag hade ont i benen efteråt. Hans starka sida är ju inte att skritta precis, men vi kom ju runt iallafall. Idag verkar det som om vi får rida inne. Det är inte så kul, dels för att vi har harvat runt i ridhuset hela vintern och så brukar det vara grymt dammigt därinnne.
Jag håller tummarna att det där regnet inte blir så farligt så att vi kan hålla oss ute.

Häromdagen ringde en vän som jag inte har sett på evigheter, nu pratar vi 10 år, fast vi pratar oftare med varandra i telefon:) Nu har vi bestämt att hon ska komma hit och hälsa på nästa helg. Så himla kul det ska bli! Jättekul att någon av mina vänner från min gamla hemstad Göteborg äntligen kommer hit och hälsar på. Mycket prat och skratt kommer det att bli som alltid då vi pratar.
Hoppas nu att vädret blir bra nästa helg.. Det vore ju helt kanon.
Nu på fredag kan det tydligen bli 17 grader varmt enligt prognoserna. Vi får väl se.
Jag funderar på om vi ska åka till Ekerum på Öland och kika på en konstutställning som de har där. Ernst Billgren och Ronnie Wood (ni vet han från Rolling Stones) ingår bl a i utställningen. Jag är ganska nyfiken på Ronnies tavlor. Jag har sett dem i någon tidning någongång och de var riktigt bra.

Nu har jag ny bok på gång och eftersom jag gillade Hynoptisören av Lars Kepler så har jag nu gett mig på Paganinikontraktet. Och än så länge har den inte gjort mig besviken. Precis samma stil, det gillar jag:)

Jga måste ju bara nämna Morgan och Ola-Conny från Ullared (som jag aldrig har sett på 5:an) som nu har fått ett eget reseprogram. Om ni inte har sett detta så är det dags att ratta in femman eller kolla på nätet. Herregud, vad jag skrattar! Kan ni tänka er två snubbar från ett litet samhälle in the middle of nowhere, med minst sagt begränsat engelskt ordförråd som åker ut i världen så har ni fattat hela grejen. Det blir bitvis hysteriskt roligt. Jag gillade särskilt avsnittet då de åkte till Marocko då jag nästan grät av skratt. Nu senast var de i Paris och där försökte de sig på att prata franska. Ojoj säger jag bara.

Nehej, gott folk nu är det dags att hälla i mig ett par koppar kaffe innan det är dags att sparka igång dagen.

Tjingeling

lördag 21 april 2012

Go Anton

Måste bara säga att Anton Hysén måste vara det bästa som hänt Let's Dance. Vilken kille alltså! Han är ju helt grym!


Om han inte vinner hela klabbet så måste det väl hända något helt otroligt. Han och hans danspartner är ju så bra att man nästan blir tårögd.
Heja heja Anton!

torsdag 19 april 2012

Trött TV-tittare

Jag har inte slutat blogga, jag är bara så trött. Jobbar just nu hur mycket som helst och det sliter en del på kroppen. Men på söndag eller efter söndag ska det väl lugna ner sig lite hoppas jag. Då har jag jobbat 2 veckor i sträck och hoppas på några dagar ledigt.
Resultatet blir ju tyvärr dålig inspiration för att skriva då jag hellre försöker vila när jag kan. Det är lite frustrerande, men det löser sig snart.

Eftersom hjärnaktiviteten inte är på topp just nu så får jag väl dra häromdagens väder som var varierande. Minst sagt. Sol, snö, hagel och sol igen. Temperaturen har ju inte heller varit något att skryta med, runt +5. Ingen idé att hänga undan vinterjackan ännu med andra ord. För på fredag är det visst dags för nästa runda av regn och rusk.

Lite TV kan jag ju fortsätta med. I söndags var det ju återigen dags för starten av Mästarnas Mästare. Det är ett program som jag gillar skarpt (även om det är ett tävlingsprogram:)). Och iår är upplägget lite annorlunda då de tävlande är indelade i två grupper. Annars är allt sig likt. Varför ändra på ett vinnande koncept?

Årets bönder i Bonde söker fru har presenterats. Och det var himla kul att se snubben i Ormöga på norra Öland som har kameler. Han såg ut som tomten ungefär, men verkade vara en rätt skärpt man. Jag tror att han kommer att få en hel drös med brev faktiskt. Vi får väl se.

Jag hoppas kunna återkomma igen på söndag. Det blir lite långt mellan inläggen nu, men jag är alldeles för trött för att orka skriva något just nu.

Tjingeling

fredag 13 april 2012

Bara lugn, jag återkommer snart. Det är mycket jobb nu och så pållen, men det sistnämnda är bara glädje. Idag hade vi mysstund, vilket matte var i stort behov av. Förklaring kommer snanrt.

tisdag 10 april 2012

Vaddå påsk?

Jaha, påsken försvann i ett dammoln. Eller ja, kanske inte riktigt. Men jag har jobbat hela helgen. SÅ någon påskmiddag blev det inte här. Istället fick jag för mig att marinera kyckingfilé i teriyakimarinad och steka den sedan. Det är gott. Men himmel, vad man får städa efteråt. Eländet skvätte ju över halva köket. Spisen såg ut som om den aldrig sett en trasa och små prickar överallt.
Fast det var det förbaske mig värt.

I söndags var det dags att åka till mamma för födelsedagsmiddag. Väldigt gott som vanligt. Och precis som alltid blev jag väldigt mätt. Men det var skönt att åka dit och äta för jag var ju nästan utsvulten. Magen bara knorrade och skrek. Men sånt vet mamma hur man råder bot på:)

Vädret här har varit ganska ok hela helgen. Men idag regnar det minsann. Typiskt. Så i eftermiddag vet jag ju vad som väntar när jag kommer till pållen. En lerhög på fyra ben. Han har en förmåga att rulla sig flera varv, och särskilt när det regnar ute. Ibland har han till och med lera ända in i öronen!!

Nehej, gott folk dags att snart dra iväg på jobb.

Ha en bra dag.

Tjing Tjing

torsdag 5 april 2012

Har ni kvasten redo?




Tjohooo alla tjejer! Ni har väl servat kvasten så att den är i topptrim för färden till Blåkulla? Det finns ju de som har en bit att åka menar jag.  Har ni ingen svart katt är det bara att plocka upp en längs vägen, det brukar ju alltid smyga  runt katter lite både här och där. Och hittas ingen svart så kan man ju alltid färga den.
Själv har jag inte så långt till Blåkulla eftersom ligger mellan fastlandet och Öland typ 10 mil norrut från mig så jag behöver inte starta så tidigt.  Kvasten står redo på taket. Nu fattas bara en katt, men det kommer inte att vara några problem att hitta en. Snart bär det av:)

Vi ses på Blåkulla.

onsdag 4 april 2012

Förändring

Jag kände att det var dags för lite förändring här på bloggen. Den har ju sett likadan ut sedan jag startade och nu var jag liiite trött på bakgrunden. Jag tycker att det blev rätt så bra och jag känner att det var rätt att få in vatten som betyder så mycket för mig.

Men inläggen kommer fortfarande att spreta åt alla håll, samtidigt:)

Tjing Tjing

Gårdagens inköp gjorde mig glad

Igår var jag och mamma i Oskarshamn för ett besök på sjukhuset. Hon skulle ta bort någon grej på benet som inte såg så himla kul ut. Allt gick bra och efter en timma så bestämde vi oss för att åka in till stan en sväng. Det tyckte jag var ett mycket bra beslut eftersom jag ville in i en butik där och köpa en ny tandborstmugg eftersom jag lyckades fastna i tandborsten och välta ner den i golvet med en krasch som följd.
Så jag fick tag i denna från Cult Design, precis likadan som jag hade innan kraschen. Jag har ju även en likadan pumpflaska för tvål. Så nu är jag glad igen:)


Jag tycker att det är märkligt att det inte finns någon affär i Kalmar som har detta märke. Särskilt med tanke på hur många affärer det finns här som säljer allt möjligt till hemmet. Det saknar jag verkligen.

Idag ska jag nog in en sväng till stan för att inhandla födelsedagspresent till mamma som faktiskt fyller år idag. Vi ska inte dit på födelsedagsmiddag förrän på söndag. Men det är ingen omöjlighet att jag svänger förbi henne idag för att gratta henne och överlämna en blomma när jag åker hem från Riskas.

Påskhelgens väder verkar bli en rätt dyster historia. Det pratas om snö på påskafton. Verkligen inget som jag ser fram emot. Men det är inte mycket att göra åt det. Det får väl bli att sitta inne och titta på film och äta lite gott istället.

Dags för lite kaffe och sedan sparka igång dagen. Ska bl a skriva en ansökan till ett jobb som jag verkligen skulle vilja ha.

Ha en skön dag.

Tjingeling

tisdag 3 april 2012

Bokslukarperiod

Jag har hamnat i en bokslukarperiod. Visserligen läser jag inte vansinnigt fort, men det får ta den tid det tar helt enkelt. Häromdagen började jag en ny bok som jag hittade när jag var på biblioteket. Vilken underbar uppfinning det är med bibliotek, även om jag brukar ha svårt att hitta något. Jag vill gärna se framsidan på böckerna av någon märklig anledning. Annars brukar det bli lån av böcker från vänner och familj. Som tur är så har jag flera i min omgivning som gillar att läsa så det tar liksom aldrig slut på böcker:) Vilken lycka!

Nu läser jag Hypnotisören av Lars Kepler. Hörde så mycket om de böckerna när de släpptes men jag har inte läst några, förrän nu. Och vad bra den är redan, jag har ju inte hunnit mer än ca 70 sidor. Så jag har stora förhoppningar att det bara kommer att bli bättre ju mer jag läser.
Just nu är jag väldigt inne på kriminalromaner, men sedan kan det lika gärna bli någon annan typ av böcker.

Vad gillar ni att läsa? Och har ni några favoritböcker som ni vill dela med er av som jag kan lägga till på listan av böcker att läsa?

Dags att göra mig iordning innan det är dags att åka iväg med mamma. Full rulle hela dagen som vanligt.

Tjingeling

måndag 2 april 2012

Vårvärme på paus

Godmorgon alla där ute!

Inser efter en snabb titt på bloggen att det var en vecka sedan jag uppdaterade den senast. En vecka!! Milda Matilda! Men ni får ursäkta mig för det har gått i ett här. Idag jobbar jag åttonde dagen i rad och imorgon, då jag är ledig, ska jag följa med mamma till sjukhuset. Det har blivit långa dagar med turer till pållen efter jobbet. Middag brukar intas runt 20-tiden på kvällen och efter det är jag oftast helt slut. Lite annat ska ju också hinnas med. Kanske blir jag ledig några dagar den här veckan och då får jag väl ta itu med det som inte hunnits under veckan. Så blir det ibland.

Vårvärmen har ju fått ett ordentligt avbräck. I lördags snöade det till och med lite grann. Nu är ordningen återställd med solsken, men värmen har flytt sin kos. Så det är bara att gräva fram vinterjackan och handskarna igen.

Let's Dance startade ju i fredags. Kul att se hela startfältet. Camilla Henemark tror jag inte kommer att gå särskilt långt om jag ska vara ärlig. Men Anton Hysén, han kan minsann vinna hela rasket om han fortsätter i samma stil. Vilken kille!! Marcus Schenkenberg bjöd inte på någon bringa eller ens en endaste liten magruta. Men det kommer nog:)

Nehej, nu är det dags att snart ge mig av.

Ha en bra dag.

Tjingeling