onsdag 29 februari 2012

Sol, dimma och spännande läsning

God morgon alla därute.

Solen försöker just nu jaga undan dimman som ligger som ett täcke här. Men det kommer att bli en lika fin dag som igår.
Snön är med eller mindre helt borta nu, det är bara några få snöhögar som ligger lite här och där. Skönt tycker jag som nu hoppas att det inte kommer mer snö.

Skottdagen är det minsann idag och i och med det så är det ju också OS-år. Och i sommar är det dags för OS i London. Rätt skönt för oss som gillar att titta på det och tävlingarna går på mer vettiga tider än när det sker på andra ställen i världen. Jag gillar ju friidrott och brukar kolla på allt jag kan. Om det finns några stora svenska medaljhopp vet jag inte direkt. Men i hästhoppning finns det ju goda chanser till medalj. Hoppas att det kommer att visas mer av det. Göteborg Horse Show avslutades ju i söndags och från det evenemanget visades det i princip noll. Riktigt dåligt tycker jag faktiskt.

Igårkväll läste jag ut Själakistan av Ann Rosman.


Och jädrans vad bra den var! Startskottet är när en skolklass hittar en kvinna i medeltidskläder utan huvud på Carlstens Fästning. Strax därefter får fru Wilson en minst sagt chockartad upplevelse när hon hittar ett huvud i sin trädgård. Därefter är det hela i full gång och risken är stor att fler offer dyker upp. Men vem eller vilka är ansvariga för dessa fruktansvärda dåd, och varför? Upplösningen kom inte förrän på slutet och sånt gillar jag verkligen:)
 Om man gillar Johan Theorin och Camilla Läckberg kommer man verkligen att älska Ann Rosman. Hennes berättleser går både mellan nutid och det förgångna och utspelas främst på Marstrand och öarna runt omkring. Har man inte läst något av henne men ändå är lite nyfiken så rekommenderar jag att man börjar med Fyrmästarens dotter, eftersom vissa personer återkommer i Själakistan.
Idag ska jag börja läsa hennes senaste bok och jag hoppas att den är lika bra.

Dags för lite kaffe innan det är dags att dra igång dagen på allvar.

Tjingeling

söndag 26 februari 2012

Rolig kväll

Vilken underbar morgon! Solen skiner från en klarblå himmel och det är hyfsat varmt. Snön har försvunnit och det börjar torka upp ordentligt.

Igårkväll hade jag några tjejer här på middag. Det var himla trevligt med massor av skratt och samtalsämnen som gick i olika riktningar. En riktigt lyckad kväll.
Mycket hästsnack blev det förstås i och med att det är ett gemensamt intresse. Vi pratade lite löst om att dra iväg till Göteborg Horse Show nästa år. Det är ju i full sving just nu. Jag har varit på det några gånger när jag bodde i Göteborg. Förutom tävlingar så är det ju en stor mässa med en massa prylar också. Dessutom finns ju säsongens alla nyheter där.
Det vore kul att åka på det tillsammans med flera andra. Vi får väl bara se till att det blir så tycker jag.

Idag ska jag åka och rida. Riskas är nog pigg eftersom jag inte har ridit på några dagar. Hoppas bara att han inte är lika envis som sist då han ville välja vägar själv. Jag var helt slut efteråt.

Inatt är det dags för Oscarsgalan. Det kommer jag inte att titta på med tanke på att det inte börjar förrän 02.30. Vem orkar sitta uppe så länge för att vänta på det? Jag måste säga att jag har dålig koll på vilka filmer som är nominerade. Men jag tror att Meryl Streep säkert kommer att få en Oscar för sin insats i Ironlady. Jag har inte sett den även om den går på bio här just nu. War Horse ligger väl också bra till. Den hade premiär här i fredags och verkar vara bra. Ja, det lilla jag sett av den alltså:)

Nej, nu är det dags att ta ett varv med disken så att jag bara kan göra roliga saker sedan.

Ha en skön söndag.

Tjingeling

fredag 24 februari 2012

Vårvärme

Redan fredag och idag väntas det nog bli ungefär samma temperatur som igår. Då var det nästan 10 grader varmt här. Helt galet med tanke på att det är februari.
Snön har smält i rasande takt och nu är det i princip bara snö kvar där det är skugga eller stora snöhögar. Jag måste säga att jag inte sörjer direkt. Men å andra sidan så vill jag inte ha vår riktigt än. Fast nu gäller det att passa på att njuta så länge det varar. Och jag ser fram emot att kunna använda mina nya skor som jag köpte när jag var hos T.


Jag blev särskilt glad över att kunna hitta ett par stövlar som passade i skaftet, till ett vettigt pris dessutom. Alla tre paren för 900 pix hos Nine West. Sånt gillar jag verkligen. Har nog aldrig någonsin handlat så mycket på rea i hela mitt liv.

Apropå rea så är ju bokrean i full sving här. Jag var ute och tittade lite häromdagen men jag måste säga att jag tycker att årets bokrea är ganska skral faktiskt. Jag gör väl som vanligt och fortsätter mitt spanande i bokhandlarna om några veckor då bokrean går in i andra andningen och man kan göra riktigt bra fynd.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här och filisofera.

Ha en bra fredag.

Tjingeling

Udate: Nu har den lilla prinsessans namn avslöjats och hon kommer att heta Estelle Silvia Ewa Mary. Hertiginna av Östergötland blev hon också. Jag tycker nog att hon kunde ha blivit hertiginna av Öland, men det är min åsikt. Däremot tycker jag att Estelle är ett fint namn.

torsdag 23 februari 2012

Det blev en liten tjej

Dagens absolut största nyhet, alla kategorier, är att Sverige har fått en ny liten prinsessa.
Daniel höll en liten presskonferens nu på morgonen och var märkbart rörd. Inte alls så konstigt tycker jag utan mer väldigt fint att se.
Nu kommer Svensk Damtidning att få bråda dagar tro mig. Det finns nog inte en enda sida i den tidningen som kommer att handla om något annat.

Vad den lilla prinsessan kommer att heta är det just nu ingen som vet, ja förutom föräldrarna möjligen. Det återstår att se. Först ska det idag kl 12 skjutas salut med 42 kanonskott för den lilla framtida tronarvingen.

Solen skiner från en klarblå himmel men det blåser som sjutton. Så det gäller att hålla i hatten när man går ut idag. Min agenda för dagen är fullspäckad så här lär det bli full fart hela dagen. Men jag startar lite lugnt med ett par koppar kaffe.

Ha en bra dag.

Tjingeling

onsdag 22 februari 2012

Romantiska platser

Idag ska det handla om romantiska platser. Så det är väl bara att köra på.

Sanary sur mer i Provence som jag besökte i höstas måste nog höra till en av de mest romantiska platser som jag besökt. Det var ju synd att T inte var med för då hade det verkligen varit perfekt.


Då hade vi kunnat bo på det här lilla hotellet precis vid den ena stranden. Vem vill inte vaggas till sömns av vågornas brus eller bara sitta på balkongen och titta på stjärnorna? Det hade jag gärna gjort och det är en plats som jag gärna skulle kunna tänka mig att återvända till.

En annan romantisk plats är Prag. Åhh, vilken underbart vacker stad!



Staden är hur romantisk som helst och hela tiden är man omgiven av byggnader som känns som tagna ur en sagobok. Massor av små vindlande gator och en mängd bra restauranger. Att bara promenera runt är som att förflyttas till en helt annan värld. Och den ska helt klart upplevas tillsammans med den man älskar.


Sist men inte minst så tycker jag att den mest romantiska plats som jag varit på med T måste vara stranden i Fort Lauderdale. Just där vi bodde var det hur mysigt som helst med små mysiga restauranger där vi satt utomhus med utsikt över havet och åt en fantastiskt god middag. Som avslutning tog vi en promenad tillbaka till hotellet med skorna i hand och fötterna i vattenbrynet med stjärnorna på natthimlen. Helt underbart! Det kunde förvisso ha varit på vilken ö som helst i Karibien.



Detta är mitt bidrag till ämnet romantiska platser. Hoppas att ni blir lite sugna på att besöka nya platser eller återbesöka era favoriter igen.

tisdag 21 februari 2012

Fettisdagen




Äntligen är det Fettisdagen! Jag måste säga att jag verkligen älskar semlor, det är ju så goda att det inte är klokt. Idag ska jag åtminstone njuta av en smaskig skapelse. Kanske till och med två bara för att:) Ca 4,5 miljoner semlor säljs idag så det är ju tydligen fler än jag som gillar semlor:)

Läser att det nu i Stockholm är en parkeringsplats till salu i ett garage för 650 000 kr! Helt galet pris om ni frågar mig. Men det är väl efterfrågan och tillgång som styr och förmodligen kommer någon som har en hel drös med pengar att nappa på det. Tur att jag inte behöver oroa mig för sådana saker.

På fredag kör Modern Family igång igen. Jag älskar denna helsnurriga serie. Så himla kul:) Så på fredag bänkar jag mig framför TV:n.

Men ikväll är det Mot alla odds som gäller. Det absolut bästa programmet på TV just nu.
Jag är ju en TV-junkie som ser mycket på TV eller åtminstone har den på som sällskap. Jag är väldigt duktig på att titta på TV med öronen vilket är mycket smidigt då jag kan göra andra saker samtidigt. Som att blogga till exempel:)

Jag tänkte passa på att tipsa om ett telefonkort som jag använder för att ringa till T, när vi inte använder Skype vill säga. Det heter Star och jag köper det på Pressbyrån. Kostar 100 kr och räcker hur länge som helst. Jag har inte hittat något annat där man får lika mycket tid för pengarna. Ett tips för er som själva ringer utomlands eller har familj och vänner som gör det.

Dags att fixa lite innan jag ska iväg för en klippning hos bästa väninnan. Ska ju hinna köpa ett par semlor på vägen tänkte jag.

Tjingeling

måndag 20 februari 2012

I punktform

Helgen kom och gick och dagens inlägg blir i punktform.

  • Uppfinningsrikedomen hos våra kära grannar i väster, norrmännen, verkar det inte vara något som helst fel på. Eller vad säger ni om mannen som blev stoppad av polisen med 3 renar i baksätet och 2 i bagagen? Ingen av renarna i baksätet hade säkerhetsbälte. Bara det borde väl ge böter tycker man.  En annan norrman hade en kossa i bagageutrymmet. Ja, vad ska man säga?

Bilden är lånad från Aftonbladet.

  • I lördags var det ju dags för begravningsgudtjänsten för Whitney Houston. Direktsänd även på den här sidan Atlanten. En massa fina tal och musik. Men allra finaste talet tyckte jag att Kevin Costner höll. Det märktes att han verkligen tyckte om henne och var djupt berörd av hennes bortgång. Ett tragiskt slut för en fantastisk kvinna med en röst som inte kunde lämna någon oberörd.
    Tack Whitney för alla de underbara låtar som du har förärat oss alla med och som alltid kommer att finnas kvar.

  • I lördags var det åter dags för Mellon igen. Som ni vet så bojkottar jag ju denna tävling sedan förra året då bottennappet var Babsans deltagande. Men i lördags jag råkade väl få på det hela lagom till att bidragen som gick direkt till final presenterades. Och jag höll nästan på att ramla ur soffan när det visade sig att Björn Ranelid och den där tjejen som sjöng (det är väl ingen som kommer ihåg vad hon hette?) gick direkt till final!! Men vad sjutton? Jag insåg att förra årets beslut att dumpa tävlingen var helt rätt.
    Ranelid struttade runt som en tupp på scenen så solbränd att han nästan såg orange ut. Att han sedan uttalade sig i tidningen att han var som Zlatan fick mig verkligen att undra om inte karln drabbats av hybris.
    Hur ska detta sluta återstår att se.

  • Igår var jag hemma hos den ömma modern på söndagsmiddag. Väldigt gott och trevligt måste jag säga. Lite experiment med maten, som hon ofta ägnar sig åt;) Men igår var det fullt ätbart. Det finns gånger då vi har fått åka iväg och köpa en pizza då hon testat något nytt recept som inte visat sig vara någon höjdare.
Vaknade innan 06 nu på morgonen och för att starta dgaen på bästa vis sitter jag här med en kopp kaffe och boken redo bredvid som jag ska fördjupa mig i så fort jag har avslutat detta inlägg.

Hoppas att ni får en riktigt bra början på veckan.

Tjingeling

fredag 17 februari 2012

Positivt & negativt

Okej vi börjar med det positiva för att hålla en positiv attityd inför helgen:) Och det är att paketet som T skickade den 6 feb nu äntligen har kommit fram! Jag ska hämta det imorgon, och då blir det lördagsmys extraordinaire. Massor av Lay's BBQ chips och samtidigt sluka en massa magasin och skvallertidningar som han har skickat. Åhh, jag ska ligga på soffan hela dagen och bara njuuta:)

Det negativa är väl att bensinen här i moderlandet nu för första gången någonsin i världshistorien kostar över 15 kr litern!! Jag tycker att det är dags att regeringen sänker skatten på drivmedel. Som det är nu så är ju skatten mer än 70% av bensinpriset. Det är helt vanisnnigt med tanke på att den där skatten inte på långa vägar går tillbaka till förbättringen av våra vägar. Om det vore så skulle vi ha vägar där folk inte behövde dödas på våra motorvägar.
Sänk bensinskatten!!

Nu har jag inte tid att sitta här och knappa för nu är Skavlan igång. Och min favvo Babben Larsson är gäst. Det måste jag ju se.

Tjingeling

torsdag 16 februari 2012

Vinden viner och snön piskar. Att då sitta inne och kolla på svenska Biggest Loser och veta att det ligger två böcker och väntar på att jag ska öppna dem för att börja läsa orden känns helt rätt.
Jag känner mig lite trött ikväll efter tre dagars ridning. Det är jobbigt med hostan och snuvan, men det går bra. Vi får bara stanna ibland så att jag kan hosta och snyta mig. Det kunde vara värre.

Det blir ett kort inlägg idag för orken och inspirationen räcker inte riktigt till. Men imorgon är en annan dag:)

Tjingeling

onsdag 15 februari 2012

Snö och åter snö. Tack det räcker nu

Snön har vräkt ner här, och om någon tror att det är slut så tror ni fel. Det snöar fortfarande! Och det vore väl ok om det inte vore för denna evinnerliga blåst som drar upp snön i vallar på Öland. Där är värre än på fastlandet, det är en sak som är säker. Vissa vägar kan man bara köra på en sida, som den lilla vägen till pållen som blåser igen på nolltid. Som ni kanske har märkt så är jag inget fan av vinter. Det är mer problem än något annat. Bilen blir superskitig men det är bara att glömma att köra in den i en biltvätt om man vill ha en möjlighet att komma in. Och sedan detta evinnerliga skottande för att få ut fordonet och ibland måste man även skotta fram en plats. Not my cup of tea. Det finns de som gillar detta och de får gärna komma hit och skotta. För JAG gillar det inte!

Idag var det mycket blåst och pållen och jag såg nog ut som två snögubbar när vi väl kom in i ridhuset. Tack gode gud för att det finns!

Dags nu för lite Gulashsoppa för att bli varm innan det är dags att hoppa i loppelådan.

Tjingeling

tisdag 14 februari 2012

Valentine's Day & Solskenshistoria




Happy Valentine's Day önskar jag alla läsare.

Nu när det är gjort så tänkte jag dela med mig av dagens solskenshistoria som verkligen passar en dag som denna.

För ett tag sedan inträffade en bilolycka någon timma norr om Kalmar. Bilen for av vägen och det var allmänt kaos. Mitt i all röran så försvann den 6 månader gamla Sheltie-tiken Maja. Förmodligen livrädd av vad som hände. Massor av människor engagerade sig i den försvunna hundens öde och var ute och letade efter henne utan resultat. Kallt var det också om nätterna. De kallaste den här vintern, med temperaturer runt -20 grader.
Men igår inträffade miraklet! En man var ute och gick med sin hund i skogen då de hörde små hundskall och mannens hund drog iväg mot dem. Och där, med kopplet snurrat runt en gran satt den lilla hunden. Nu, efter 15 dygn ute i kylan, är den lilla vovven Maja tillbaka hemma hos sin matte igen. Hon verkar ha klarat sig bra förutom att hon gått ner en hel del i vikt.
En riktig solskenshistoria eller hur?

Tjingeling

Sjukläget

Jaha, ny vecka och jag börjar sakta men säkert repa mig. För jädrans vad sjuk jag har varit. Därav anledningen till tystnaden här. Jag är fortfarande himla förkyld och näsan rinner som en kran. Hur mycket kan man snyta sig liksom? Nosen har snart samma färg som Rudolfs. Väset i luftrören har blivit mycket bättre, förut lät jag bubblande element när jag andades.
Nog om det nu.

Gårdagens chock måste ha varit när jag insåg att Whitney Houston dött. Ok, visserligen använde hon väl både det ena och det andra. Men ändå.
Jag tycker att hon hennes röst är världens bästa, inget snack om saken. Jag kommer ihåg att jag tyckte att hennes första album var så himla bra när det kom. Sedan fortsatte det ju bara med en massa hits.
Men när Bodyguard kom och LÅTEN som skulle ta henne till atmosfäriska höjder fanns det väl inte någon som kunde tvivla på att den tjejen hade en pipa utan dess like.
Jag minns henne helst som hon var då.

Tjingeling

måndag 6 februari 2012

Köldrekord igår

I fredags skrev jag ju om att det var kallt här. Det kan man väl säga bara var förrätten när det gällde kyla, för under helgen slog det verkligen till ordentligt. Lördagen hade väl ungefär samma temperatur som i fredags, förutom att det ena minuten vräkte snön ner för att i nästa minut vara strålande solsken så att man nästan blev blind. Men när jag skulle åka iväg till stallet igår morse trodde jag ärligt talat att min termometer hade fått något fel. Den visade -22 grader! Det skulle dock visa sig vara helt rätt eftersom termometern i bilen visade samma. När jag kom upp på Ölandsbron steg tempen lite, till -10 för att sedan sjunka igen när jag kom till Öland. Och det gick snabbt. Men jag måste säga att jag nog var lite glad att komma till Öland eftersom det "bara" var -13 där. Hellre det än -22 iallafall.
Jag var som tur var ordentligt påpälsad. Såg väl mer ut en Michelingubbe, men hellre det än att frysa halvt ihjäl.

Igår mådde jag inte så bra. kände mig varm och slö. Halsen kliade och jag visste att det nog bara var en tidsfråga innan något hände.
Och idag slog den till, förkylningen alltså. Det verkar som var och varannan människa är förkyld eller har influensa. Tydligen är det 3 olika influensor som går samtidigt. Underbart! Halsen känns som ett rivjärn och hostan bara river i hela bröstet och skallen värker lite lagom sådär.  Jag hoppas att det är snabbt övergående och inte blir någon utdragen historia.

Tanken var ju från början att jag och T skulle ha sett på Super Bowl tillsammans, men det var tur att han blev inbjuden till grannen och gick dit för jag tror inte att jag hade pallat med att sitta uppe och kolla på det. Men däremot har jag sett Madonnas uppträdande på You tube. Det var riktigt bra tycker jag. Dessutom är hon väl den artist som jag har gillat hela tiden sedan hon slog igenom, och det är kul att se att hon minsann är lika bra än.
Jag kan ju tänka mig att SB-partyt hos grannen var väldigt lyckat eftersom alla som skulle dit är Giants-fans. Spännande final som avgjordes i slutet, precis som det ska vara tycker jag.

Nej kära vänner, nu ska jag dyka ner under en filt och kika lite på TV. Det är väl ungefär det jag orkar med nu känner jag.

Tjingeling

fredag 3 februari 2012

Det är kallt

God morgon!

Sitter här i godan ro med en kopp kaffe och känner mig väldigt glad över att jag inte behöver ge mig ut just den här morgonen. Det är nämligen -13 grader, kallast i år här i stan. Å andra sidan ska man ju kanske inte klaga alltför mycket för i Norrland någonstans var köldrekordet - 42(!) grader.
Jag kan bara hoppas att de som satt på Veterantåget igår morse på väg mot Jokkmokks marknad har ordentligt med kläder med sig.
Just nu snöar det inte, men när jag tittar ut mot Öland så ser himlen lite mystisk ut så det är väl ingen omöjlighet att det kommer mer snö idag. Jag håller tummarna för att det har snöat klart nu. Men väderfolket säger att det tydligen ska komma mer. Nej, tack säger jag.

Häromdagen var det en olycka här i staden vid en järnvägsövergång. En kille i 20-årsåldern kröp under bommarna som var nere och promenerade över spåret. Tåget kom och tutade på honom, men det hade han tydligen svårt att höra eftersom han hade hörlurar i öronen. Han hann delvis undan, men blev ändå påkörd och ligger nu på sjukhus med allvarliga skallskador. Bommarna här är nere väldigt länge och det får nu kritik. Ja, det kan man väl hålla med om. Men varför i all sin dar tar man chansen och smiter över ändå?? Det finns ju en anledning till att bommarna är nere. Visst, det är fruktansvärt att han fick så svåra skador, men å andra sidan får han ju skylla sig själv tycker jag. Vad tycker ni?

Nu ska jag snabba mig med städningen av igloon för att sedan förflytta mig till en annan tid med hjälp av min bok i ett par timmar innan det är dags att bege mig till stallet. När jag väl kommer hem därifrån, halvt djupfryst, blir det nog Gulaschsoppa för att få upp värmen inombords.

Ha en bra fredag.

Tjingeling

torsdag 2 februari 2012

Snökanonen har anlänt

God kväll där ute i världen!
Det har varit lite tyst här den senaste veckan beroende på att jag har fokuserat på att skriva en hel drös med ansökningar till nya jobb och så har det varit lite annat. Så det har helt enkelt inte funnits ork i skallen för att vara aktiv här också.

Ikväll är det värsta snöovädret här. En snökanon har tydligen dragit in. Och enligt vädermänniskorna betyder det tydligen att väldigt kall luft kommer in över Östersjön, som är rätt varm eftersom det inte finns någon vidare is, och då bildas tydligen stora moln med massor av snö. Inte nog med att snön vräker ner så är det väldigt halt med en massa trafikolyckor som följd. Hoppas att det hela lugnar ner sig till imorgon. Både folket i snösvängen och bärgningsbilarna har fullt upp just nu.

Häromdagen satt jag med en kopp kaffe och lyssnade på Efter Tio. Där i soffan satt Viveca Lärn och pratade om sin nya bokserie. Hon skriver ju väldigt kul, så för alla er som gillar henne finns första boken i den här nya serien ute nu. Öster om Heden heter den nya boken och här kan man läsa om den.


Jag känner mig faktiskt lite sugen på att läsa den, men just nu håller jag på med en helt annan bok så det får nog vänta ett tag. Tyvärr hinner jag inte riktigt läsa lika mycket som jag skulle önska och det tar därför ett tag innan jag blir klar. Men det är ju ingen stress direkt:) Däremot kan jag varmt rekommendera den boken som jag läser just nu, även om jag inte kommit särskilt långt så tycker jag att den verkligen är bra. Och det är ingen mindre än Niceville.


Nu går den ju dessutom på bio här hemma också, så då kan man ju välja att se filmen stället om man nu vill det. Jag tycker att boken har alla de rätta delarna för att den ska bli riktigt bra.
Den handlar om den amerikanska södern på 1960-talet och främst kvinnorna som lever där. Eftersom jag inte har hunnit mer än 80 sidor är det lite svårt att ge någon rättvisande resumé. Men efter dessa fåtal sidor vet jag redan att jag kommer att sakna boken och dess huvudpersoner när jag väl läst klart den.

Nej, dags att titta lite på TV och sedan Skypa med T när han kommer hem.

Ha det gott.

Tjingeling