torsdag 26 januari 2012

Bildinlägg nr 2

Jag tänkte fortsätta med bilderna som jag började med häromdagen. Ja, det är väl inte så mycket att orda om utan det är väl bara att sätta igång.


På skridskobanan vid granen på Rockefeller Plaza var det inte bara en massa skridskoåkare av varierande duktighetsgrad, även självaste tomten for runt med skägget fladdrande. Fast det är klart han är ju van vid de mest udda transportmedel.


Dessa härliga filurer stod utplacerade runt omkring och övervakade skridskoåkarna, och alla andra som vandrade runt och tittade. Stora var de minsann.


Givetvis sitter det en stjärna i toppen på granen och den är tillverad av Swarkowski. Och som ni ser är det ju ingen dålig skapelse som sitter där i toppen.  Med sina 2,5 meter i diameter och med en vikt av 250 kg(!) är det kanske inte direkt någon risk att den stjäls. För vad skulle man göra med den?

Jag var ju inte direkt superimponerad av butikernas julskyltning, som jag faktiskt tycker är bättre här hemma. Men däremot tyckte jag att husdekorationerna var väldigt mycket finare.


Så här såg det ut hos Cartier.


Fendi körde en annan stil som liknade istappar.


Och Tommy Hilfiger klämde till med en gigantisk rosett. Vilket jobb att få upp dessa fasad dekorationer!


Sist men absolut inte minst har vi julkransen på Trump Tower. Ingen dålig julkrans som Donald suttit och knåpat ihop till sitt hus:) I detta sammanhang så känns vår som en fis i rymden;)


Det får avsluta dagens bildbomb. Men det kommer mera:) Så håll ut.

Tjingeling

onsdag 25 januari 2012

Just nu känns det som om jag bor i en byggarbetsplats eftersom de renoverar två lägenheter i mitt hus, varav den ena och största är under mig. Jag undrar om de bygger om hela lägenheten för de borrar så att jag håller på att bli galen.

Idag ska jag hämta min systerdotter efter skolan och sedan ska hon vara här tills hennes pappa kommer och hämtar henne efter jobbet. Det blir mysigt. Hon är ju stora tjejen nu och går i första klass. Så det är väl någon läxa som vi får fixa innan hon ska åka hem. Det blir nog bra. Men nu till något helt annat.

Eftersom jag inte hade fått med mig sladden till kameran när jag panikpackade inför resan till USA så blev det ju inga bilder här på bloggen. Så jag får väl ta igen det nu tänkte jag.
Är ju ingen direkt bra fotograf som många andra, men det får ni ta:)


Flygresan bjöd på mest mulet väder. Men när vi flög över Island och Grönland så lättade molnen. Lite svårt att se, jag vet, eftersom jag satt på solsidan.
Det kändes magiskt att se dessa båda öar med snö, is och höga berg.


Den snälla Annika hade lovat mig att några skrangliga granar skulle jag inte kunna få tag i. Och det var helt rätt. Med stor omsorg valde jag ut denna skapelse. Inte världens bästa skärpa, men ser ju att den är tät åtminstone:) Det var jag som var ansvarig för julgranens väl och ve. Och jag måste säga att jag var väldigt nöjd med granens kvalitet. Knappt ett enda barr ramlade av. Ja, förutom då jag kröp in under den för att vattna då. Inte mycket vatten drack den heller.


En tur till Manhattan stod på schemat för att kolla in juldekorationerna. Massor med trafik och folk. Inte så konstigt kanske då vi åkte in en lördag. Hur smart var det på en skala?


De här fräsiga sjöjungfrur hittade jag i ett skyltfönster. Jag hade nästan kunnat tänka mig att ha en sådan hemma, på rätt ställe.



Som en magnet drogs jag och Tom, mest jag kanske, till Rockefeller Plaza. Granen var ju det som hägrade. Men du milde vad folk! Det var helt fullsmockat och ganska svårt att fotografera i trängseln. Men jag tycker att jag fick en ganska bra bild på granen.

Tyvärr hinner jag inte lägga in fler bilder just nu, men ni kan vara lugna för det kommer fler under veckan:)

Tjingeling

tisdag 24 januari 2012

Utmaning från Anna

Jag har fått en utmaning från Anna. Verkligen roligt för mig som gillar listor, så den måste jag självklart anta.
Nu kör vi:)

Vad gjorde du för tio år sedan?

Då flyttade jag tillbaka till Sverige efter att ha bott på Irland några år. Och så började jag plugga på Komvux för att komplettera det som behövdes för att kunna söka in till högkskolan. Ett nytt kapitel började i livet.

Vad gjorde du för ett år sedan?

Skottade snö:) Och ungefär detsamma som idag.

Fem snacks du gillar?

Lay's BBQ chips
Chilinötter
Japanmix
Ölkorvsbricka
Ostbricka

Fem sånger du kan texten till.

Ojdå. Kommer inte på några sådär på raka arm precis. Men några julsånger o snapsvisor, plus en massa låtar som jag kan sjunga när jag hör dem på radio.

Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär.

Köpa eller bygga ett fint hus.
Ge min familjen lite pengar, främst mamma.
Resa till alla ställen som jag vill se
Ha en brakfest för alla som jag känner
Skänka en bra slant till både Hjärt-och Lungfonden samt till ett barnhem någonstans

Fem dåliga vanor

Kan inte ha godis eller snacks hemma utan att käka upp allt i hysterisk fart.
Vissa tråkiga saker har jag en förmåga att skjuta upp, som att stryka.
Somnar allt som oftast framför TV'n. Är nog rätt hopplös när det gäller det.
Kan vara envis. Visserligen kan detta i vissa fall vara väldigt bra, men inte alltid.


Fem saker du gillar att göra

Rida och pyssla med Riiskas
Läsa
Umgås med vänner
Shoppa
Diskutera världshändelser


Fem saker du inte skulle klä dig i eller köpa

En sån där onepiece. Fruktansvärt fult.
Näbbstövlar.
Katt eftersom det aldrig skulle funka att ha kliande ögon
Robotdammsugare
Presenter som jag själv inte gillar


Fem favoritleksaker

TV, bil och dator är väl inte direkt leksaker, men de får hänga med här
Pojus, min gröna favorithund som jag hade när jag var lite och som jag fortfarande har kvar.
Min kamera

Fem personer jag vill se göra den här utmaningen

Alla som vill skickar jag den till. Spännande att läsa.
Annars vore det kul att läsa kronprinsessan Victorias svar eller Donald Trumps:)

måndag 23 januari 2012

Snö, halka o dåliga bilförare

Ny dag, ny vecka och fortsatt snöande. Ja, nu ikväll har det visserligen slutat men istället sjunker nu temperaturen. På Ölandsbron är det visst snorhalt och här i stan får man också ta det lugnt om man inte vill snurra runt eller glida in i någon annan.
Sånt vill man ju verkligen inte vara med om. Å andra sidan kan man få en bil i sidan här på min parkering utan halt underlag då en nyinflyttad äldre man är helt urkass på att parkera. Jag fattar ärligt talat inte hur människan bär sig åt. Häromdagen hade han nästan kört in i sidan på min bil. SOm tur var hade han "missat" med 15 cm. Varför han hade ställt ssig så in bänken nära fattar jag inte när han hade 20 meter att stå på. Jag kände mig enbart lättad att han inte brakat in i sidan på min bil.

Ikväll blir det dags att hugga in på en ny bok innan det blir dags att slå igen korpgluggarna. Niceville är boken som står härnäst på listan och som både syrran och mamma har rekommenderat varmt. Det blir spännande att se om den lever upp till förväntningarna.

Tjingeling

söndag 22 januari 2012

Det snöar..ordentligt

Oj oj, vilket ruskväder det är! Snön vräker ner och det blåser värre än värst. Här uppe under takåsen tjuter och skramlar det som sjutton. Så det är bara att krypa ner under en filt med en mugg kaffe och spana lite på TV. Visserligen är det mest skräp så det är inte en omöjlighet att det blir lite läsning också. Just nu är det Avig Maria av Mia Skäringer som jag läser. Jag gillar henne. Det är rakt på, typ. Så för er som gillade hennes förra bok eller som såg föreställningen Dyngkåt och hur helig som helst kommer nog att gilla denna också.


Det får blir årets första boktips från mig. Fler kommer säkert att följa för jag har en liten hög med böcker som ligger på nattygsbordet här hemma.

Ett program som jag definitivt ska se ikväll är Frozen Planet. Och ikväll är det hösten som det handlar om. Jag tycker att BBC gör de absolut bästa naturprogrammen, och denna serien är inget undantag.

Men nu är det dags att ladda kaffebryggaren så att jag håller mig vaken och inte somnar framför TVn som vanligt.

Tjingeling

lördag 21 januari 2012

Back and depressed

Nu har jag äntligen kommit ur min downperiod. Alla ni som har/har haft långdistansförhållanden förstår vad jag menar. För resten av er kommer jag nu att ge en liten resumé om vad som händer. Det känns som om man ska gå i bitar, hjärtat värker så att man tror att man överhuvudtaget inte kommer att överleva. Det är typ allt jag kommer att säga i detta ämne.
Jag ville inte dela med mig av alla mina negativa känslor och tankar och därför ansåg jag att det var bättre att inte skriva överhuvudtaget. Jag har under tiden  försökt att bara samla ihop alla bitarna och få dem att falla på plats, vilket inte har varit helt lätt. Att se Tom mer eller mindre bryta ihop på flygplatsen var något som var väldigt svårt för mig, då jag inte kunde göra detsamma. Inte ens på flyget då någon hade snott min plats. Vad är vitsen med att boka säten undrar jag? Och SAS har fått veta det också.
Imorgon kommer jag att skriva om något helt annat. Typ Håkan Juholts avgång som partiledare för Socialdemokraterna.
Jag är fortfarande deppig men kommer inte att skriva om det här, bara så ni vet.

Ha en skön lördag.

Tjingeling