onsdag 30 november 2011

Det gör ont

Här är det full rulle nu med julklappar som ska köpas och slås in. Att jag sen inte riktigt vet vad jag ska köpa till vissa gör inte det hela lättare precis.
Sen finns det vissa grejer som jag måste göra innan jag åker. Så just nu blir det mer sporadiska inlägg tills jag är mer eller mindre klar.

Den där stormen Berit slog till här i Kalmartrakten i söndags. Och jädrans vad det blåste. Värre blev det under kvällen och till slut stängdes Ölandsbron av för all trafik utom personbilar. Det går ju en hel del lastbilar över den nattetid så de fick väl lite problem. Själv tyckte jag att det slet rätt bra i bilen när jag körde hem på söndagskvällen. Och då kom vinden snett framifrån. Var rätt glad att jag inte hade en lätt bil då kan jag säga.

Idag har jag förbenat ont i ryggslutet och i ena knät. Igår var det ett finger som gjorde ont som sjutton. Den här årstiden brukar göra att jag får ont främst i händerna och knäna. Jag mår som bäst när det är varmt. Just nu önskar jag mig en ny kropp:)

På fredag är det dags för julbord ( som i år inte är julbord) med jobbet. Någon slags kväll i magins tecken ska det tydligen vara. Det blir nog bra. Och det är skönt att det inte är alls långt ifrån där jag bor. Särskilt eftersom jag jobbar på lördag och efter jobbet ska dra iväg på julfest i stallet. Jag ska fixa Jansson. Det får jag nog göra på fredag förmiddag för annars blir det väl tajt med tid.

Nu ska jag peta i mig ett par Panodil och gå och lägga mig med en vetekudde och hoppas att det känns bättre imorgon.

Tjingeling

fredag 25 november 2011

Julmarknad och i väntan på Berit


Igår var det då dags för årets julmarknad på Kalmar Slott. Det är ju en evig tur att de har satt upp lite lampor när man ska ta sig in där för annars hade man väl fått treva sig fram:) Inne på slottet flödar däremot belysningen för fullt. Ingen behöver gå runt med pannlampa.
En hel del folk, fler blir det i helgen, och massor att köpa. Själv slog jag till på tre glasfigurer som eleverna p Riksglasskolan i Orrefors tillverkat. Och priset var så himla billigt att jag nästan skämdes. 50 kr för alla tre! Killen som sålde dem, till förmån för deras resa till Venedig, var så tacksam att vi handlade att jag aldrig varit med om något liknande. Hoppas de får en givande resa.
Lite fudge i olika smaker och en päroncogncasmedvurst fick också följa med hem.
För mig och mamma är det tradition att gå på julmarknaden, det är liksom startskottet på julmånaden. Nu kan den köra igång på allvar:)

Nu är hon snart här. Stormen Berit, som norrmännen döpt henne till, alltså. Idag blåser det ganska friskt, imorgon ska det väl bli någon mellandag innan hon slår till ordentligt här i söder på söndag. Tydligen drabbar hon norra Sverige värst idag för att sedan röra sig söderut. Hoppas att det inte blir alltför eländigt bara. Jag ska ju valsa över bron hela helgen eftersom jag har helgtjänst i stallet. Det börjar med att ge hästarna frukost för att sedan fortsätta med diverse göromål. På söndag ska jag dessutom se till att de även får middag vid 19-19,30. Mysigt att käka frukost tillsammans med hästarna blir det. Först är det världens liv och när alla väl har fått mat så infinner sig lugnet och det enda som hörs är deras tuggande. Väldigt rofyllt:)

Jag tänkte även passa på att komma med ett boktips så här på fredagen.


Detta är Ann Rosmans debutroman och den var verkligen bra. Handlingen utspelar sig på Marstrand. När man håller på att rusta de tidigare personalbostäderna för fyrvaktarna på ön Hamneskär så hittar man en avliden man som är inmurad och verkar ha funnits där en längre tid. Karin Adler, kriminalpolis i Göteborg får hand om fallet. Och under utredningens gång så kommer en hel del mindre trevliga saker i dagens ljus.
Mycket läsvärd bok med stort persongalleri och mycket välskrivet språk. Gillar man denna typ av böcker kan den här vara något att skriva ner på önskelistan.
Själv ska jag ta med mig bok nummer två i serien, Själakistan, för att läsa på flyget.

Hoppas att ni får en trevlig fredag. Och håll i hatten nu när Berit kör igång.

Tjingeling

torsdag 24 november 2011

Kalla fossingar och säsongsavslutningar

Torsdag igen och tiden springer iväg så himla snabbt. Om 3 veckor är jag i en annan världsdel. Jag har massor att göra innan dess. Jag är ju inte klar med alla mina julklappsinköp än.
Ikväll ska jag och mamma iväg på julmarknad på Kalmar Slott. Vi brukar gå dit, och då särskilt på torsdagskvällen då de har öppet till 21. Mysigt att vandra runt därinne när det är mörkt ute och dessutom brukar de tända en massa marschaller utanför. Förra året blev det ingen tur dit eftersom det var full snöstorm, men idag blåser det bara. Skönt det. Den där snön får gärna hålla sig borta tills jag kommit iväg. Däremot fryser jag som sjutton av allt detta blåsande. Jag har en massa ljus tända nu när jag sitter och skriver med en stor mugg kaffe bredvid. Det är faktiskt ganska mysigt trots att fötterna känns som två isbitar.

Dagen kommer att innehålla städning och tvättning innan det är dags att ge sig av till slottet. Så dagen kommer att bli fullspäckad. Förhoppningsvis så kommer jag att hinna läsa ut min bok också. Jag vill gärna veta hur den slutar nu.

Igårkväll var det dags för bönderna i Bonde söker fru att göra sina val. Och de valde alla som jag trodde att de skulle göra, även om det inte alls var helt självklart. Jag tänker inte avslöja något för att inte förstöra för dem som inte har sett avsnittet ännu. Nästa vecka drar de iväg på resa och det var faktiskt bra resmål som de skulle till. Ingen Hurtigrutt i år inte.

Ensam mamma söker hade också säsongsavslutning i måndags. Och nu så här efteråt verkar det som om det går bra, åtminstone för två av dem. Det är ju bara att gratulera. Men jag måste bara kommentera Hannahs ögonfransar. Var det någon som såg dem? Eller ja, om man nu kollat på det programmet så är det ju faktiskt helt omöjligt att missa dessa gigantiska lösögonfransar som ser ut som om det är en kraftansträning för ögonlocken att bara hålla sig öppna. Tjejen måste ha väldigt vältränade ögonlocksmuskler den saken är säker. Undrar om hon sätter dit dem och tar bort dem varje dag? Eller finns det sådana som kan sitta på längre? Själv är jag helt novis när det gäller lösögonfransar måste jag erkänna.

Nähä gott folk, nu är det dags att köra igång med städningen så att jag sedan kan försjunka i bokens spännande upplösning.

Tjingeling

tisdag 22 november 2011

Lite av varje 2

Jag tror att min hjärna har slutat funka. Allvarligt alltså:) Jag såg någon som satt upp adventsljusstakar i fönstert när jag åkte hem från pållen och insåg att det är 1:a advent på söndag! Himmel, imorgon är det bäst att ta ett tag på fönstren i köket så att ljusstaken kommer till sin rätt. Jag ska ha en till i ett annat fönster.

 Jag måste erkänna att jag älskar ljuset de ger ifrån sig, och jag har svårt att plocka ner dem vid tjugondag Knut. Jag har dem  uppe så länge jag bara kan. Ska nog förbaske mig tvätta de där fönstren imorgon och sedan sätta upp dem så att jag kan njuta av dem lite längre:) Något annat pynt blir det inte på denna sidan Atlanten. Jag har en känsla av att T kommer att gå hela vägen med ljus både här och där. Det verkar så. Ok, vi får väl se hur det ser ut. Och jag har lovat mig själv att berömma honom även om jag kan tycka att det blir helt galet. Jag har en föraning om att det kommer att bli MYCKET.

Jag hoppas att vi kan åka til Washington DC och där träffa Annika. Det vore härligt. Och så jag att träffa Lotta i NYC! Vad härligt det vore att träffa svenskar utomladns.

Well, jag ska kolla lite på TV innan det är dags att krypa ner i sängen.

God natt.

söndag 20 november 2011

Dagens fynd

Hela dagen har varit full av aktiviteter.
Det började med ett besök på Media Markt för att inhandla diverse prylar. De hade nämligen en grej i timmen erbjudanden. Jag fick tag i en hårtork för 199 kr, ordinarie pris 599 kr. Det gick lugnt och sansat till. Sedan skulle jag köpa en kaffebryggare till mamma, samma pris som hårtorken och samma ordinarie pris, då inträffade kalabaliken. Folk stod och köade innan de körde ut två pallar med kartonger. Jag insåg snabbt att om jag skulle ha en så gällde det att vässa armbågarna. Så vad göra? Jo, jag gled/hoppade (kravlade ogracisöst kanske var mer rätt, men fort gick det) lite snyggt över en tvättmaskin och snodde åt mig den sista mitt framför nosen på en dam som inte blev så glad. Synd för henne typ, men här gällde djungelns lag. Det var dagens kap, helt klart.

Därefter dags för dagens motionspass för mig och Riskas. Han var pigg och väldigt duktig. Tyckte helt plötsligt att det kändes väldigt skumt. Hans bakdel höjdes rejält. Tur att jag hade fd medryttaren med där inne som kunde tala om för mig att det var väldigt bra. Kanon! Saker och ting går verkligen framåt för oss. Nästa helg ska vi träna hoppning. Ja, det lät ju något. 20 cm är bara ett miniskutt men ändå. Han kan högre, men jag är grymt ringrostig och tycker dessutom att detta med hoppning inte riktigt är min grej. Annat var det när jag gick på ridskola för 100 år sedan. Hoppa var inga problem. Antar att jag har blivit mer försiktig nu när jag blivit äldre.

När jag väl kom hem efter dagens motion, mys och besök hos mamma för att lämna av fynden så var planen att prata med T. Vi använder Skype som så många andra. Vilken underbar uppfinning! Och gratis dessutom. Och en svensk som kom på idén. Hursomhelst blev det inget skypande. De hade massa problem och att tänka på ett skypesamtal var ungefär lika enkelt som att åka till månen. Hoppas de tekniska problemen har rätat till sig till morgondagen.

När jag kollade in FB får jag syn på en del loggar om att Lasse Brandeby/ Kurtan avlidit. En snabb kik på Aftonbladet bekräftade snabbt det hela. Vem ska nu ställa alla de mest underliga frågorna som han gjorde i form av Kurt Olsson? Vem kan glömma serien om Kurtan och Arne där Kurtan var helt nerkärad i Gudrun som spelade triangel i Damorkestern?
Vad jag har förstått så har han varit ganska sjuk en inte alltför lång tid nu. Han blev 66 år vilket är alldeles för tidigt för att lämna jordelivet. Ja, nu får iallafall de på andra sidan det himla kul.

Dags att kolla in Pan Am nu.

Tjingeling

Bra lördag

God söndagsmorgon kära läsare.

Önskar att jag kunde säga att solen skiner från en klarblå himmel, men istället kan jag rapportera att det är gråmulet och mikroregn. Bättre än gårdagskvällens dimma iallafall.

Igår var det full fart hela dagen. Jag var knappt hemma alls. Först en tur på stan och fika med en god vän. Jag hittade två till julklappar. Det tar sig minsann:) Fika på Kullzenska, en gammal privatbostad som är orörd och nu är café. Mysigt att kunna sitta i olika rum. Vi hade tur som var där tidigt då det annars brukar vara smockat med folk och svårt att hitta någonstans att sitta. Rusningen kom lagom till vi hade fikat klart. Efter kaffe och kaka var vi redo för att ta en raid i butikerna. Lagom med folk och massor av rea. Det känns som om det är rea hela tiden nu.

Efter det bar det iväg till det minst roliga, tanka bilen. Fasen vad dyrt det är! Nästan så att jag får krupp varje gång jag ser att det slutar på minst 600 kr. Grrr! Det finns ju roligare saker att lägga de pengarna på.
Hem en snabb sväng för att lasta av fynden, en snabb titt i spegeln ( det hela tog ca 5 min) och sedan iväg till Öland för att hämta upp den ömma modern och sambo för vidare färd till syrrans svärpäron på middag. Mammas sambo hade varit färdigklädd redan kl 13. Jag hade sagt att jag skulle hämta dem 15.40. Det är resultatet av att ha en männiksa i familjen som lider av demens. Det är jobbigt, minst sagt.
Det blev en trevlig kväll och när vi åkte hem hade dimman lagt sig som ett lock över Öland. Skönt att det inte var så mycket bilar ute då det var nog svårt att se.

När jag väl var hemma igen kraschade jag i sängen och somnade som en gris. Så skönt eftersom natten innan hade bjudit på mycket orolig sömn. Jag vaknade typ en gång i timmen, vilket var mycket irriterande.

Idag blir det en tur till MediaMarkt för att inhandla bl a en kaffebryggare till mamma. Det har en vara i timmen till mycket bra priser. Hoppas att det finns en kvar när jag dyker upp där:)
Sedan blir det en tur till pållen för lite motion. Han kommer förmodligen att se ut som en lerkaka när han kommer in efter att rullat runt på backen, med tanke på vädret. Det är inte ovanligt att hitta lera ända uppe vid öronen på honom. Tur att han har täcke på kroppen så att han åtminstone är torr och ren över mesta delen av kroppen.

Hoppas att ni får en skön och avkopplande söndag.

Tjingeling

fredag 18 november 2011

Fiskar, mode och hissar

Jag var ju ute på en julshopping runda häromdagen, och det gick väl sådär måste jag säga. Hade tänkt ut ett antal butiker som jag tänkte besöka, bland annat Indiska. De har visst flyttat till en annan lokal och jag måste säga att det har blivit mycket sämre, åtminstone när det gäller heminredningsdelen. Och det är därför jag går dit. Kläder brukar jag aldrig hitta några i den butiken. Snacka om besvikelse.
Jag fick i alla fall tag i lite julklappar, men inte ens hälften som stod på min lista. Kanske var det bara en dålig shoppingdag, åtminstone hoppas jag det.

Däremot fick jag syn på att det ska öppna ett Fish Spa här i stan.



Det ska jag och mamma besöka nästa år tänkte jag. Tänk vad skönt att stoppa ner fossingarna i en liten pool där det simmar runt ett stort gäng hungriga fiskar som käkar upp all död hud. Och vips så har man fina fötter och fiskarna blir mätta:) Snacka om win-win situation.
Folk som har provat detta säger att det kittlas lite men att det är skönt. Återkommer med rapport om det när vi har avlagt ett besök.


Senast i raden att designa plagg för H&M är Versace och igår var det dags att släppa kollektionen och av de bilder som jag har sett så kan jag inte påstå att det fanns ett endaste litet plagg som föll mig i smaken. För mycket av allt helt enkelt, dessutom på samma gång. Döm själva, här finns samtliga plagg på bild.

Såg precis en intervju med en snubbe på Nyhetsmorgon. Hans intresse är att åka olika hissar, filma det hela och lägga ute det på nätet. Ehhh..jaha, märkligt intresse tycker jag. Dessutom verkade han ju inte ha åkt några häftiga hissar, som den upp i Rockefeller Center eller den upp i Eiffeltornet till exempel. Tydligen kan även hissar skapa ett stort intresse. Men lite knäppt är det allt.

Dags att dra igång dagen här.
Ha en bra dag.

Tjingeling



onsdag 16 november 2011

Julshopping dag 1

Vaknar upp till en ny dag som verkar bli lika fin som igår. Men det är kallt. 3 minusgrader visat termometern. Idag blir det en tur till däckverkstaden för att byta till vinterdäck. De har dem förvarade där vilket jag tycker är smidigt. Bara ta dit bilen och vips så är de på. Inget släpande på en massa tunga däck här inte. Dessutom ringde de mig för några veckor sedan och informerade mig om att jag behövde två nya. Så dem har de redan satt på fälgarna. Bra service tycker jag eftersom det blir kortare väntetid.

Om precis en månad sitter jag på tåget vid den här tiden. På väg till Köpenhamn och planet som ska föra mig till det stora landet i väster. Jag lovar att ta med mig tomten på färden. Han kan ju värma upp lite innan julen:)
Undrar om denna besättning är den som ska vara med på färden. Det hade allt varit lite kul.


Lilla pållen har fått nya benskydd. Det visade sig vara ett bra beslut eftersom han verkar slå ihop bakfossingarna. Det hördes igår. Men på bakbenen tyckte han inte att det var någon höjdare att få dess skydd på. Men han vänjer sig snart. Fin blev han i alla fall.

Dags att dra igång julshoppingen idag så att jag hinner med allt.

Tjingeling

tisdag 15 november 2011

Årets julklapp

God morgon kära läsare!

Vaknade helt grymt tidigt, innan 06, och nu sitter jag här med en balja kaffe. Ibland smyger jag bort till köksfönstret för att njuta av den underbara soluppgången.



Hängde ut genom köksfönstret för att kunna bjuda er på soluppgångnen över Öland som ligger där bakom hustaken och Kalmarsund. Kvicksilvret ligger och dallrar någonstans mellan 0 och +2. Lite frost går att se på vissa tak också. Men vad gör det? Huvudsaken är att den evinnerliga dimman har försvunnit. Jag hoppas att det blir en lika fin dag som igår.

Igårkväll kollade jag på den danska kriminalserien Den som Dräper. Har lyckats missa varje avsnitt hittills, vilket jag snabbt insåg att det var synd. Vilken bra och faktiskt ganska läskig serie det är! Danskarna är väldigt duktiga på att producera bra kriminalserier. Ja, jag skulle vilja gå så långt som att säga att de faktiskt ät bäst på det.
Nästa måndag kommer jag att sitta som klistrad framför TVn för att se hur det hela går. Och som tur är så hinner jag ju se Ensam mamma söker innan läskigheterna kör igång.

Årets julklapp 2011, som varje åtses av HUI, är tydligen en färdig matkasse. Jaha, säger jag och tycker nog att fantasin när det gäller en sådan julklapp är ganska trist faktiskt. Visst är det väl smidigt att varje vecka få hem en matkasse med ingredienser och recept till mat för en vecka. Men vad är det som säger att jag gillar just den maten?
En sak är dock säker och det är att den julklappen inte kommer att stå på min önskelista i alla fall.

Dags att starta dagen lite smått.

Tjingeling

lördag 12 november 2011

Mystiskt ljussken

Igår skrev jag ju att solen äntligen visade sig. DET måste varit naturens illvilliga spratt för att få mig på strålande humör för idag är dimman tillbaka igen. Fasen vad trist det är, jag vill bara spy på denna dimma. Det är ungefär som om man har förvandlats till Tummelisa och vandrat vilse i ullen på ett blött får. Ja, ni förstår kanske att molnen mer eller mindre har ramlat ner på backen.

Igårkväll kikade jag ut genom fönstret och fick syn på ett väldigt märkligt ljussken. Först trodde jag att det var någon slags raket, men det insåg jag snabbt att det kunde det absolut inte vara för de lyser inte på samma sätt. Men nu imorse fick mysteriet sin förklaring när jag läste lokalblaskan. Det var en liten meteorit som kommit in atmosfären och då brann upp på färden. Lite häftigt känns det att veta att jag har sett en meteorit:)

Ikväll ska jag kika på Så mycket Bättre och bara ta det lugnt.
Ha en skön lördagskväll.

Tjingeling

fredag 11 november 2011

Äntligen!! Solen är här

Jag måste bara skriva det. Solen skiner från en klarblå himmel!! Fattar ni, två veckors dimma har äntligen lyft och försvunnit. Jag känner hur mycket piggare och gladare jag genast blev. Det finns nog inget som kan förstöra min dag nu:)

Jag sitter här med en stor kopp kaffe och funderar på om jag ska in till stan en sväng idag och handla lite julklappar till min systerdotter. Hon fyller dessutom sju år den 27 december. Och normalt sett brukar det ju vara hur lätt som helst att handla till små tjejer, docor och Barbie brukar ju stå högt i kurs. Men inte här inte. Hon gillar inte sånt. För lilla A älskar att pyssla! Det senaste hon har lärt sig är att virka. Ja, ni fattar att det inte är helt lätt. Men jag ska köpa henne ett barnbroderi tänkte jag eftersom jag tror att det är något som kommer att gilla. Och så ska jag kolla efter ett scrapbookset för barn. Hon ska nämligen få en kamera i födelsedagspresent eftersom hon älskar att fota. Och hon tar riktigt bra kort faktiskt. Och kameran är rosa förstås, älsklingsfärgen framför alla.

Jag har nu äntligen lycktas läsa ut boken som jag hållt på med ett bra tag. Inte för att den varit dålig, men det måste nog vara rekord för mig att hålla på med en bok i två månader eller så. Anledningen till att det tagit sådan evinnerlig tid att ta sig igenom mindre än 400 sidor är nog att jag inte har varit sådär himla sugen på att läsa eller att jag har varit alldeles för trött när jag väl kommit i säng.
Hur var den då? Jodå, helt ok tyckte jag. En bra historia om Vicki som öppnar en butik med vintagekläder. Och när hom kommer i kontakt med Mrs Bell, som vill sälja massor med kläder, väcks hemligheter till liv. Det visar sig att Vicky och Mrs Bell har en hel del gemensamt.
Är man ute efter en feelgood-bok så kanske denna kan vara något.


Just nu håller jag på att lista ut vad för bok som jag ska ta med och läsa på den långa resan västerut. Först blir det ju tåg i tre timmar till Köpenhamn och sedan ungeför lika många timmars väntan där innan det är dags att kliva på flyget. Jag har en bok av Tony Parson som heter Mannen och Pojken liggande här hemma. Är det någon som läst den eller någon annan bok som är en riktig sidvändare? Kanske skulle jag ta och försöka hitta någon bok av James Patterson som brukar vara en säker sidvändare. Får väl se. Det kanske till och med blir två, för säkerhets skull liksom.
Just nu ligger en deckare av Ann Rosman här bredvid och väntar på att jag ska bli helt uppslukad av den. Jag önskar så att jag kunde sätta mig ner och skriva ner en historia som fängslar, precis som många författare är så bra på.

Nej, nu ska jag fortsätta pimpla kaffe och öppna boken som jag hoppas kommer att uppsluka mig totalt:)

Tjingeling

torsdag 10 november 2011

Helt i onödan

Hej hopp, ny dag utan planer.
Jag kan ju börja med att rapportera dagens väder. Samma som de senaste två veckorna, med andra ord dimma. Idag lite tjockare faktiskt. Men jag hoppas att den kommer att lätta lite under dagen. Imorgon ska dte tydligen bli lite sol. Vi får väl se hur det blir med det.

Annars kan jag meddela att jag vaknade tidigt för, enligt min hjärna, hade jag tvättid tidigt. Kravlade mig ur sängen, släpade in tvättkorgen i hissen och sedan bar det av neråt. Och gissa vad? Jag har tvättid. Imorgon eftermiddag!! Fasen, vad jag hatar det när jag inte kollar ordentligt innan. Hade ju trots allt skrivit upp rätt tid i min kalender. Jag kunde ju ha legat kvar i sängen, läst lite mer i min bok som jag snart har läst ut och sedan lurva runt i min morgonrock i en timma eller två istället för att dra på mig en massa kläder, helt i onödan.
Tomten, jag önskar mig en alldeles egen tvättstuga! Bara så att du vet.

Igårkväll blev det en kanna te och en macka framför TVn. Bonde söker fru och Berg flyttar in stod på programmet.
Nu är det bara två tjejer kvar hos varje bonde och kampen kommer att hårdna. Får väl se hur det kommer att gå. Undrar om det blir några kärlekspar i årets version. Just nu verkar det inte finnas några självklara.
Carina Berg flyttade igår in hos Dr Alban, ni vet han med ananasfrissan. Himmel, vilken pedantiskt person! Han städar hemma minst två timmar om dagen! Och allt måste stå perfekt. Tur att jag inte bor ihop med honom då hade jag nog blivit galen.
Förra veckan var hon ju hos Jesper Parnevik i Florida. Jisses, vilket hus han och hans familj bor i! Sovrummet var väl sisådär 200kvm!!! Helt sjukt.

I detta avlånga land finns det väl ingen som kunnat missa att Zlatans bok släpptes igår. Det tjatas så in i bänken mycket om den att inte ens Tomas Tranströmer kommer i närheten av uppmärksamhet. Och då ska han ändå få Nobelpriset. Det känns inte helt ok om jag säger så.
Zlatan är en person som inte intresserar mig det minsta. Han har en extremt kaxig attityd och jag fattar faktiskt inte hur han kan hålla på med lagsport egentligen. Men det är ju kul för honom att det gått så bra i hans karriär, men läsa hans bok? Nej tack, DET kommer jag inte att göra.

Detta årets Mello såg jag inte en enda gång. Så fort jag läste att Babbsan skulle vara med så var det beslutet taget. Och nästa år kommer jag att fortsätta bojkotta denna tävling. För vet ni vem som ska vara med? Björn Ranelid!! Och inte som programledare för då hade de väl fått förlänga programmet med tre timmar varje gång. Nej, han ska sjunga! Bevare mig väl säger jag bara. Mellon når nya bottenrekord. Kanske dags att lägga hela programmet i malpåse.

Eftersom det inte blev någon tvättning idag så kommer jag nu att ägna den tiden till att läsa ut boken som jag har hållt på med rekordlänge nu.

Tjingeling

Fick en blogaward

Jag fick ju en blogaward skickad till mig från Helena för ett tag sedan och nu känner jag att det är dags att ta itu med den:) Tack så jättemycket Helena!
Nu kör vi väl igång då.

1. Varför började du blogga? Det var faktiskt en vännina till mig som började och sa att det var jättekul och att jag borde prova. Och på den vägen är det.
Jag skriver om det som faller mig in. Saker som jag tänker på eller vad det nu kan vara.
.

2. Vilka bloggar följer du? Jag följer en hel massa olika bloggar från olika delar av världen, även om det är många som skrivs av svenskar bosatta i USA. Jag tycker att det är ett helt suveränt sätt att träffa nya människor på, fast en del bloggar läser jag utan att ge mig till känna.
En av mina favoriter av de som jag "smygläser" är Fotbollsfrun härifrån Kalmar. Hon har en ganska vass stil, men jag gillar henne. Hon skriver som hon vill och struntar i vad andra tycker.

3. Favoritfärg? Åh, vad svårt. Jag kan inte bara nämna en för jag har ju massor av favoritfärger. Men jag älskar mycket färg. Turkos, knallrosa, rött, svart är några.

4. Favoritfilm? Jag älskar ju feelgoodfilmer! Några av mina favoriter är Something's Gotta Give, Stekta Gröna Tomater, The Bucketlist och The Holiday. Dessa kan jag se hur många gånger som helst. Sedan finns det en hel drös till med filmer som jag verkligen gillar.

5. Vilka länder drömmer du om att besöka? Min lista är hur lång som helst, men jag vill jättegärna besöka Japan för att det verkar vara ett väldigt spännande land. Kina av samma anledning. Thailand, Australien och Italien. Det finns massor av ställen jag skulle vilja åka till. Och någon gång i livet så har jag tänkt att beta av listan.

Bonusfrågan är: Vilken egenskaphos dig själv är du mest stolt över, och vilken egenskap skulle du vilja byta ut om du kunde? :)
Det var inte så lätt. Men jag har stor empatisk förmåga och jag är väldigt social och snäll. Ojdå, det blev visst tre.
Jag skulle nog inte vilja byta ut några egenskaper, men kanske förstärka några mer på ett positivt sätt. Jag är nog i många fall alldeles för snäll. Ibland skulle jag vilja säga nej utan att det hade gått så långt att jag måste bli arg först. Och i vissa fall vara mindre envis, även om det många gånger har visat sig vara bra att vara det.


Jag väljer en ny bonusfråga att skicka med. Och den lyder som följer: Vilka drömmar vill du absolut uppfylla i livet?

Jag skickar den vidare till alla mina läsare:)

onsdag 9 november 2011

Åter på banan och böcker

Nu är jag tillbaka efter ett litet uppehåll. Jag kände att jag inte visste vad jag skulle skriva om. Det händer ju inte så mycket just nu och därför blev det en liten paus.
Men nu är jag tillbaka med förnyad kraft. Och som vanligt kommer det att bli spretigt:)
För jag har insett att detta med att blogga faktiskt är väldigt kul och att jag får möjlighet att få kontakt med andra som läser och lämnar kommentarer. Det är helt fantastiskt! Tack alla ni som lämnar avtryck här och som delar med er av tankar och åsikter!

Vädret här i staden har varit grått i två veckor och nästan hela tiden har dimman legat som ett lock här. Riktig tjocka då man ibland inte ens har sett mer än 5 meter när jag kört hem från Riskas. Det är lite läskigt för man vet aldrig vad som hoppar ut på vägen. Särskilt eftersom det finns massor av rådjur på den sträckan.
Kanske har vädret påverkat mitt sinnestillstånd också. Jag fattar nu varför jag inte är ett större fan av hösten. Snälla, kan vi få ett par dagar med sol för jag blir blir alldeles för nere av detta gråa väder!
Igår sken ialla fall solen inne, då jag och syrran var och hälsade på en gemensam väninna. Och vad himla kul vi hade! Massor av skratt medan vi satt och åt en underbar frukost som hon hade dukat upp. Det var verkligen en riktigt bra start på dagen. Sådant borde man definitivt göra oftare.

Väninnan jobbar i en bokhandel och har mängder med böcker. Och i köket finns det alltid en massa mysiga kokböcker att bläddra i. Och vad hittade jag där om inte Maria Montazamis nya bok.



Den var jag ju tvungen att bläddra lite i. Och är man ute efter en bok med en massa härliga bilder och lite citat från Maria, ja då det helt klart ett bra val, men som kokbok vet jag inte om den ger så mycket. I så fall finns det nog bättre alternativ.

Själv är jag väldigt sugen på denna efter att ha bläddrat igenom den. Så mycket gott. Och en massa härliga recept på mingelmat. Den står på min önskelista och kanske några till:)

Däremot kommer jag inte att varken önska mig eller läsa Zlatans bok. Vilket tjat det är om denna bok!  Och med tanke på hur mycket som verkar ha "läckt" till pressen så undrar jag vad som finns kvar att läsa. Den kommer alldeles säkert att bli en storsäljare med tanke på förhandsintresset.

Önskar ni er också böcker i julklapp eller är det något annat som står högt på listan?

Hoppas ni får en bra dag. Här har dimman åter rullat in så jag ska pyssla lite här hemma. Kanske läsa lite också.

Tjingeling

tisdag 1 november 2011

Vädret verkar vara ur fas

I helgen har det var full fart. Så det har inte funnits varken tid eller ork att skriva något alls.
Hoppas att alla ni som firade Halloween hade en riktigt bra dag/kväll med massor av spöken och andra utklädda varelser.
Jag har inte sett ett enda spöke även om det har börjat dyka upp mer grejer för utklädning osv i butikerna här.

När det gäller vädret kan jag väl bara konstatera att det verkar vara upp och ner i olika delar av världen. I Thailand är det helt galna översvämningar som plågar folket där, i USA vräkte snön ner och här i stan vadar vi också, men det är varken snö eller vatten som vi behöver oroa oss för. Det är löv.


I mängder. Kommunens sopmaskiner går för högtryck för att vägar och gångbanor inte ska bli helt överhopade. Och mer lär det bli, särskilt om det börjar blåsa lite. Nu är dte lugnt på blåsfronten och det är skönt. Däremot har vi väldigt ofta dimma eller bara gråväder. Idag är inget undantag. Solen kikade fram några minuter i helgen, men annars var det mest grått.

Klockan ställde vi ju om i helgen och det gjorde att jag nu vaknar vid 6-snåret. Det tycker jag verkligen inte är helt kul, men det är bara att gå upp istället för att ligga kvar i sängen klarvaken för att sedan så småningom somna om och vakna som ett vrak. Å andra sidan blir jag jättetrött på kvällen. Kanske är det ett tecken på att jag börjar bli äldre eftersom jag aldrig har haft problem med det förut. Jetlag är ju en helt annan grej där jag oftast känner mig som en zombie i flera dagar.
Som tur är så jobbar T när jag åker över så förhoppningsvis så kan jag fixa jetlagen snabbare då jag kan vila mer när han är på jobbet. Det vore verkligen skönt istället för att känna sig som en överkokt grönsak i flera dagar.

Dagens planer är att greja lite här hemma, svänga förbi hos mamma på väg till Riskas för att hjälpa henne med lite grejer. Sen blir det lite lugn ridning då han nog är lite öm i ena knät efter att vi nästan gick omkull i söndags då han snubblade i galopp och ramlade ner på knä. Den lilla goa pållen redde upp det hela själv och lyckades hålla sig på benen trots allt. Och jag lyckades hålla mig kvar på hans rygg. Får se hur det känns idag, men i söndagskväll så var det inga svullnader på hans ben. Men alldeles säkert var det ömt, man kan ju bara tänka sig själv hur ont det gör att ramla framlänges på knäna när man springer.
För mig var han söndagens hjälte som räddade oss båda från något som kunde ha gått mycket värre.

Dags nu att fylla på koffeinförrådet lite.
Hoppas att ni alla får en fin dag.

Tjingeling