måndag 28 februari 2011

Helgen som gick

Måndag igen och den här veckan kommer att gå i ett rasande tempo. Massor att göra och på fredag, då kommer Tom!! Det ska bli härligt.

Helgen har jag till största delen spenderat i stallet , med lite avbrott för fika hemma hos mamma. Och en riktigt trevlig lördagskväll hemma hos bästa väninnan K där vi käkade bakad potatis med god röra och hade på melodifestiavlen i bakgrunden. Men det programmet kommer jag inte att se på mer i år för jag tyckte att det var rent av kasst.
Klippt blev jag också innan vi bänkade oss i soffan. Som alltid blev jag helnöjd:)

Igår gjorde vi böjprov på Riskas (funkar så att man börjer upp benet maximalt under 1-2 min och sen springer) och efter att jag kutat fram och tillbaka med en ganska ovillig häst i stallgången så kunde vi konstatera att han är halt på ena frambenet. Så nu väntar ett veterinärbesök och en spruta i det benet och vila. Men vi kan promenera tillsammans så att han får röra på sig lite. Det kommer att bli bra, även om det tar lite tid. Men det känns skönt att veta att något var fel, precis som jag trodde, och att vi nu kan få rätsida på det hela.

Oscarsgalan gick ju av stapeln inatt och hela spektaklet gick på TV här. Men det var jag alldeles för trött för att sitta uppe och kolla på.
The Kings Speech fick ju som väntat en drös priser. Dessutom fick ju Hämnden pris som bästa utländska film. Det var ju väldigt roligt. Mindre kul för Mikael Persbrandt var väl att han inte lyckades få en biljett till galan nu när filmen som han har huvudrollen i gick och vann.
En av mina bästa vänner meddelade att den verkligen var sevärd så jag ska definitivt se till att se den. Jag har ju några fler filmer på listan att beta av så det är väl bara att ha några filmkvällar här framöver.

Nej, nu är det dags att fylla på koffeinförrådet i kroppen lite.

Ha en bra måndag.

Tjingeling

fredag 25 februari 2011

Nu är det återigen dags att skriva lite om turism & resor tycker jag och beger mig därför ut bland alla webbsidor jag brukar läsa för att delge er det senaste.

Som alla vet så kan detta med att växla pengar inför en resa vara ett gissel, särskilt om man bor på en plats där man är hänvisad till en bank där de tar vansinniga avgifter. Men nu är det problemet löst för nu lanseras ett nytt växlingskontor på nätet, Valuta Online, som gör att man kan köpa resevalutan där och hämta ut den hos närmsta postombud. Smidigt.
För varje inväxlade 5000kr betalar man 25 kr i fraktavgift. Minimibelopp att växla är 1000 kr och maxbeloppet är satt till 20 000 kr per 7-dagarsperiod.

Att sitta och vänta på vissa flygplatser brukar ju vara en upplevelse tråkigare än att se färg torka. Men på JFK har man nu bestämt sig för att, i samarbete med American Airlines, råda bot på detta genom att ha livekonserter. Först ut i början av april är New York Pops, USA's största symfoniorkester som inte bara spelar klassisk musik utan även populärmusik.
Ett bra initiativ som förhoppningsvis kommer att göra väntan mindre trist.

Statistik över 2010 års dyraste hotellstäder har dykt upp och i topp är det inga förändringar, Moskav leder tätt följt av New York. Däremot har Stockholm smugit sig in på en åttonde plats med ett snittpris på 2068 kr/natt. Faktiskt enda stad i nordeuropa som återfinns på denna lista. Hoppas att priserna sjunker något med de stora hotell som kommer att öppna.
Bästa barnkommentaren på länge:
Man kan bryta kraniet.

torsdag 24 februari 2011

Spretigt

Morgonens väder är följande -9 grader och snöfall. Ja, jag vet det är inte kul för jag vill inte ha mer snö nu. Nej, jag vill ha vår med små snödroppar och andra vårblommor som kikar upp och fågelkvitter i mängder. Men det lär väl dröja kan jag tro.

Är det konstigt att svenskar är galna i solen och att man kan se rader med folk som sitter ute så fort vårsolen råkar visa sig? Inte alls, när vi är tvingade att leva med flera lager kläder för att inte frysa ihjäl och få elräkningar som kan knäcka vem som helst i flera månader.



Det här med elpriset är en riktigt het potatis här, och folk har fått nog. Inte alls konstigt då det är hysteriskt dyrt. Dessutom blir man ju mörkrädd när man får reda på hur mycket pengar elbolagen tjänar. Det är väldigt mycket.

Men efter protester i pressen verkar politikerna äntligen ha vaknat till liv och inser att folk i många fall går på knäna av räkningarnas storlek. Jaha, det var ju de själva som stod för det här med avreglering av elmarknaden som skulle bli så himla bra. Frågan är väl om någon avreglering någonsin har inneburit lägre priser för konsumenterna.
Bokrean är i full gång nu. Själv har jag inte haft möjlighet att sticka in i någon bokhandel ännu för att kolla in utbudet. Men som det verkar från de reklamblad som kommit är årets rea ganska hyfsad. Det jag främst gillar är att alla bokhandlar inte har samma böcker på rea.
I helgen är ju den stora Oscarsgalan där den engelska filmen The King's Speech kan ta hem storslam. I år finns ingen svensk film med, men trots detta finns det svensk representation i form av Mikael Persbrandt som spelar huvudrollen i den danska filmen Hämnden som är nominerad i kategorin för bästa utländska film. Enligt recensioner här hemma ska filmen vara riktigt bra så den vill jag gärna se.
Jag håller tummarna:)
Som tur är håller den värsta huvudvärken på att ge med sig nu så jag hoppas att känna mig helt normal framåt kvällen. Det vore väldigt skönt.
Dagens inlägg har blivit väldigt spretigt känner jag, men sånt händer.
Ha en bra dag.
Tjingeling

onsdag 23 februari 2011

-12

Fy sjutton vad kallt det är! -12 grader ute nu och värre lär det väl bli.
Huvudet värker som tusan och jag fryser även om pannan är väldigt varm. Bihåleinflammation är ingen höjdare precis.
För att råda bot på ohälsoläget ska jag bädda ner mig i soffan och titta på danska lyxhus på TV. Det är min senaste last att kolla på husköparprogram. Spännande att se hur husen ser ut på insidan.

Tjingeling

Världen skakar på olika sätt

Här fortsätter vinterkylan att behålla oss i ett järngrepp. Just nu visar termometern på -13 grader. Fy sjutton säger jag bara. Men väderfolket yrar något om att det ska bli mildare, ja det hoppas jag verkligen för det här är inte kul.

På hälsofronten har hästen piggnat till betydligt, och igår susade han förbi mig med ovanligt hög fart när jag öppnade grinden för att släppa in dem. Sjäv pallrade jag mig iväg till doktorn igår efter 3 dagar med fruktansvärd huvudvärk och det visade sig att jag har bihåleinflammation. Jaha, så nu ska jag käka en antibiotikakur och hoppas att det hela släpper om någon dag eller så. Bara jag blir av med huvudvärken så är jag glad.

Nyheterna är sprängfyllda med vad som pågår i Libyen just nu. Och det landets ledare/diktator har en väldigt snedvriden syn på omvärlden och sin egen betydelse. Igår höll han ett TV-tal som var så fullt av motsägelser att jag undrar om karln är förvirrad på något vis. Ena minuten talade han om att han skulle kämpa till sista blodsdroppen och sluta som martyr för att i nästa på något mirkaulöst sätt tala om enighet. Det sista är det alldeles för sent för nu när folket äntligen har fått nog av hans styre. Att han är skvatt galen råder det som helst ingen tvekan om. Och att revolutionen till slut kommer att segra hyser jag inga som helst tvivel om. Frågan är bara hur många människoliv som kommer att spillas innan han inser att slaget är förlorat. För nu finns det ingen återvändo för förändring i de länder som styrs av envåldshärsksare och där befolkningen har fått nog och gör uppror. Allt man kan hoppas på är att det inte blir likadant med nya regimer.

Det är inte bara regimer som skakar i världen. Moder Jord visade återigen sina krafter när nya Zeeland drabbades av den största jordbävningen på 80 år häromdagen. Massor av byggnader föll ihop som krothus och hittills är minst 75 människor döda. Tyvärr kommer kanske den siffran att bli högre. Fy sjutton, vad otäckt det måste vara då hela jorden skakar och man absolut inte kan göra något åt det. Utom bara hoppas att man inte kommer att fastna under någon fallande bråte.
Jag är tacksam över att leva här där vi inte behöver oroa oss för några vulkaner, jordskalv (även om vi ibland drabbas av små skalv och de är läskiga nog) och andra naturkatastrofer.

Dags för lite kaffe nu och så hoppas jag att huvudvärken lugnar ner sig lite.

Ha en bra dag.

Tjingeling

måndag 21 februari 2011

Halvrisigt läge X 2

Läget här är halvrisigt. Igårkväll drabbades jag av en helt ohygglig migrän, men som tur är har i alla fall det gått över. Men jag känner mig ändå lite under isen. Det är väl någon förkylning som är på intågande.


Det är inte bara jag som känner mig vissen. Lilla pållen mår inte heller bra. Igår var han inte ens pigg på att äta. Och det är ett säkert tecken på att något inte är som det ska, för annars är han ett matvrak.

Idag ska väl veterinären kika på honom så hoppas jag att han får någon medicin och snart blir pigg igen. Lilla hjärtat.

Dags att dra iväg till jobbet snart. Känner på mig att det kan bli en jobbig dag eftersom jag inte mår riktigt bra.


Tjingeling

söndag 20 februari 2011

Mitt i natten tankar

Somnade väl på soffan igen. Inget ovanligt i och för sig. När jag väl vaknade upp så fastnade jag väl i en film som precis börjat, Atumn in New York med Richard Gere. Den var faktiskt riktigt bra så då var det ju omöjligt att förflytta sig till sängen för att få mer skönhetssömn. Och nu är jag väl klarvaken!
Så istället sitter jag här och läser och försöker komma på något vettigt att skriva om.

Idag har jag jobbat sjätte dagen i rad och haft har mycket som helst att göra. Jag känner mig sliten i kroppen. Dessutom känns det som om någon slags förylning är på väg att inta min kropp. DET vill jag helst slippa då mina förkylningar har en förmåga att inte bryta ut ordentligt. Och istället för att bli helrisig i några dagar så blir jag halvrisig i veckor. Sånt klarar jag mig faktiskt utan.

Pållen verkar inte heller vara 100. Men nu ska de fixa hans fötter så får vi väl se om det hjälper. Lilla hjärtat. Han måste vara stallets snällaste häst. Och det här med gos med matte är helt klart något som står högt på hans lista. Efter morötter förstås, för det är tydligen allra bäst. Men det kan jag ta:)

Förhoppningsvis kommer T tillbaka hit ganska snart. Åhh, jag saknar honom så mycket. Jag vill också åka över men just nu är det en massa jobbsök som ligger och väntar och då är det väldigt osmart att bara dra iväg. Det brukar ju vara snabba ryck om man blir kallad för intervju. Jag håller på att skriva ihop en ansökan till ett jobb som verkar väldigt intressant. Hoppas på att de finner min ansökan lika intressant. Men jag tror att det skulle passa mig väldigt bra.

Kallt som sjutton är det här, ja kanske inte i närheten av vad de har i norra Sverige. Men ändå. -10 räcker gott och väl här nere vid kusten där det känns som minst -20 med vindavkylningen inräknad. Jag är glad att vi inte har samma vindhastigheter som T tydligen har i NJ. Grannens staket for rätt in på hans tomt och eftersom hon inte var hemma har han försökt att få det hela att stå upp med hjälp av en massa plankor. Det är hennes staket så det kommer att bli hennes problem hur det hela ska lösas när hon väl kommer hem. Men vem vill ha ett helt staket liggandes på tomten?

De oroligheter som började i Egypten och som fick regimen på fall verkar sprida sig i Mellanöstern. Jag kan förstå dem. Men ibland går det hela överstyr, som häromdagen då en amerikansk repoter för CBS blev både misshandlad och våldtagen då hon rapporterade om vad som hände i Kairo efter att Mubarak avgått/flytt landet. Det är väldigt rått tycker jag.
Ibland fattar man verkligen ingenting.

Nej, nu ska jag förflytta mig tillsängen och sova några timmar till.

God antt

fredag 18 februari 2011

Mycket nu

Redan fredag och jag har inte hunnit eller orkat att skriva något på hela veckan. Det har varit mycket med jobb och häst den här veckan. Men jag är fortfarande kvar här:)

Jag har lyssnat lite på TV4's sändningar från alpin-VM och jag måste säga att det var ett klipp att ha med Anjas pappa som kommentator. Vilken härlig röst han har! Man blir ju glad när man hör hans mjuka röst när han beskriver backen för oss på andra sidan skärmen och när han pratade med Anja efter att hon tagit brons så rördes det hur rörd han var. Det är en sann känslomänniska den där Pärson. Han borde få mer utrymme i sändningen tycker jag.

Vädret här är mest grått och blåsigt. Sån där blåst som går rakt igenom allt som man har på sig. Fy sjutton, vad kallt det känns även om termometern inte visar mer än ca -4. Hoppas att våren kommer snart. Jag längtar efter att se vårblommorna kika fram, men det får vi nog vänta på ett tag. Tyvärr.
Men jag är glad att jag inte bor i norra Sverige där de har -40 grader varje natt nu. Enligt tidningarna, om man nu sak tro dem, är det sibirisk kyla som kommit in över nordligaste delen. Det är säkert sant med tanke på tempen.

Nej, kära vänner nu är det dags att kila.

Ha en skön fredag.

Tjingeling

måndag 14 februari 2011

Happy Valentine's Day


Ett litet hjärta av rosor till alla mina läsare så här på Alla Hjärtans Dag.
Ha en skön dag.

Snöfall..igen

Vaknar upp till..snöfall. Trodde mitt budskap till väderguden hade gått fram, men det verkar som om det är något vajsing på kommunikationskanalen.
Jag är ändå glad att jag inte bor i norra delen av vårt avlånga land för där är det ner till -40 grader. Fy sjutton vad kallt!

söndag 13 februari 2011

Dagens renaste

Visst finns det tillfällen då man verkligen längtar efter en dusch. Kanske var det precis det som mannen i Stenungsund gjorde när han tog bilen till en biltvätt.
För det var inte bara bilen som blev avfettad och tvättad utan även mannen. Han klängde sig fast på biltaket och for igenom hela tvättprogrammet. NAKEN!
Snacka om att personalen måste ha fått dagens gapflabb när de fick syn på mannen i övervakningskameran.
Men riktigt ren blev han i alla fall.

Idag när jag kom hem upptäckte jag att filmen Evita gick på TV. Visserligen missade jag mer än halva, men det gör inget för jag har sett den förut. Men jag tycker att det är en bra film och
att Madonna gör en helt lysande insats som Evita. Annars är hon ju ingen höjdare som skådis, men här kommer hon verkligen till sin rätt.

torsdag 10 februari 2011

Weather update

Jaha, dags för snö igen. Kan ju inte påstå att jag är speciellt upphetsad av detta vita som kommer från himlen, i kombination med hård vind.
Skit samma, imorgon ska jag först jobba och sedan iväg till dagens höjdpunkt: den trogan lilla fyrbenta vännen.
Så ikväll blir det tidigt i säng med en bok eller inte. Hoppas nattsömnen inte blir störd av värk, utan att jag lugnt kan sova till klockan ringer.

Tjingeling

tisdag 8 februari 2011

Vilken tant!

De 6 killarna som försökte råna en klockaffär i England fick sig en ordentlig överraskning. När de inte kom in i affären och försökte slå sönder fönstren kom en person farande som en väderkvarn. Det visade sig vara en tant i 75-årsåldern som sprang fram till killarna och började svinga sin handväska som hon klippte till dem med. Killarna blev helt skräckslagna och tog till flykten, utan något byte. DET hade de nog inte räknat med.
Tanten med handväskan blev hyllad som en hjälte. Och fyra av killarna blev genast tagna av polisen.
Fram för fler modiga tanter med handväska!

Håll i hatten

Stormen som utlovades igår brakade in här inatt med skallrande fläktar och tjutande takpannor som följd. Tydligen har stormen varit lika kraftig som Gudrun som drabbade södra Sverige för några år sedan. Förhoppningsvis kommer det att lugna ner sig lite under dagen.
Jag räknar med att kommer jag att se ut som ett troll i skallen när jag sticker ut näsan om en timma eller så för att traska iväg på ett möte:) Tur att man inte har peruk för då vore det verkligen illa.

Idag kommer jag att hålla tummarna för Anja Pärson när hon slänger sig nedför backen i Super G i VM. Aldrig i livet att jag hade gjort det kan jag säga. De som håller på med detta kan inte ha ett uns av rädsla i kroppen. Och tur är väl det föresten.

måndag 7 februari 2011

På längden och tvären

Nu är det snart dags för alla som gillar skidåkning på längden och tvären att bänka sig framför TV-apparaterna. VM närmar sig med stormsteg, och imorgon kör det igång. Först ut är de som åker utför. Här verkar de svenska tjejerna ha störst chans att knipa någon medalj. Och Anja är väl, som alltid, på hugget. Hon har väl inte haft någon kanonsäsong så här långt och det bådar, förhoppningsvis, gott. Vem kan glömma VM i Åre för några år sedan då hon också haft en knackig säsong och sedan mer eller mindre utklassade alla andra.
Jag håller tummarna för Anja och följer henne både på Twitter och hennes blogg. Spännande blir det:)

I lördags blåste det som sjutton här. Jag tog en liten runda på stan för att spana lite i butiker. Och jag kan säga att så fort jag stack in huvudet i en butik och fick syn på mig själv i en spegel så var det ett troll som tittade tillbaka. Milda makter, vilken blåst! Och ikväll ska det tydligen komma en ny blåstomgång. Det talas om stormvindar. Så det blir en hel massa ljus här medan vinden viner utanför. Skönt att jag inte behöver sticka ut näsan utan bara kan sitta inne och mysa.

Dags för kaffe.

Ha en bra måndag.

Tjingeling

söndag 6 februari 2011

Bio med barn


Idag har jag och systerdottern varit på bio. Trassel var filmen som hon ville se, och så fick det bli. Utrustade med popcorn och dricka parkerade vi oss i varsin biofåtölj. Eller ja, A halvlåg ibland och satt ibland. Det är inte lätt när man har myror i benen. Själv satt jag bara.
Men filmen var faktiskt jättebra. Jag tyckte nog att hästen Maximus var klart bäst. Han var verkligen helskön.
Att gå på bio med en massa barn är härligt för de pratar och skrattar högt. Allt är liksom tillåtet.
Efter att jag släppt av A hemma hos syrran så fortsatte jag till stallet. Tanken var att jag skulle rida, men den tanken övergav jag när jag insåg att det var 9 hästar i ridhuset. Sånt är ok om man rider lektion där alla rider åt samma håll. Men när alla rider åt olika håll är det verkligen ingen höjdpunkt. Så jag åkte hem till mamma en sväng för att sedan åka tillbaka och rida senare. Det var i alla fall tanken. Men det hela blev sent och jag åkte bara dit för att lägga på honom ett täcke. Döm om min förvåning när jag öppnade dörren och får syn på två hästar som vandrar omkring helt lösa. Bara att försöka få in dem i varsin spilta och sätta fast dem. Problemet är bara att de är väldigt lika och jag knappt kan se skillnad på dem. Tror att de hhamnade fel, men efter ett samtal med ägaren så löste sig det hela då han genast skulle åka dit och kolla läget.
Dessutom försökte den ena pricka mig med en spark när jag väl hade fått in den. Som tur var missade hon. Vilket hästskrälle!
Nej, nu är det snart dags att krypa ner i snarkofagen och dra ner rullgardinerna. Känner mig inte riktigt hundra. Först var jag varm som tusan och nu fryser jag. Hoppas nu att det inte är någon sjuka som är på G, det kan jag verkligen klara mig utan.
God natt

fredag 4 februari 2011

Imorgon kör det igång

Ja, Melodifestivalen alltså. I x antal veckor kommer diverse artister att göra allt de kan för att vinna. Och tidningarna kommer att skriva drösvis om hela spektaklet.


Av ren nyfikenhet kollade jag lite på vilka som skulle vara med. Och när jag såg att Babsan skulle vara med så höll jag nästan på att smälla av. Vilken nivå kommer det att bli på årets spektakel undrar jag.


Får väl se om jag ska se det hela. Någon omgång blir det kanske, men jag orkar ärligt talat inte med x antal deltävlingar, två semifinaler och en final. Det hela blir ju uttjatat till max innan det är klart.
Bara nu de skickar iväg någon som verkligen kan dra in en hel hög med poäng. Här gäller det nog att tänka smart. Förra årets bidrag var väl inte helt lyckat precis, så en bättre vinnare krävs om Sverige ska ha någon chans.

God morgon..nja

Slår upp korpgluggarna och det känns som om det kan komma att bli en rätt skaplig dag. Ingen värk i händer eller fingrar. Sen hör jag ett fruktansvärt oväsen. Vad sjutton är det som låter där ute? En jordbävning eller har dinosaurierna återkommit? Nejdå, så allvarligt är det som tur inte. Däremot en stor grävmaskin som försöker skrapa bort all is på gatan. DET projektet lär nog ta hela dagen, med tanke på att många smågator är täckta av ett ca 10 cm tjockt istäcke, men djupa gropar i. Lycka till säger jag bara.

Sen när jag kikar ut genom fönstret för att lokalisera var oväsnet kommer ifrån så sjunker humöret rätt ner i sockarna. Blötsnö och blåst! Nej! Inte mer nu!
Jag som hade tänkt tvätta bilen idag. Den stackarn har ju ändrat färg från grå till zebrarandig. Men med tanke på att temperaturen här svänger snabbare än en klockpendyl så gäller det att hålla koll på väderkartorna innan man ger sig på dylika projekt. Annars brukar det sluta med att alla dörrar fryser ihop och sen står man där, måttligt frustrerad.

Som om oväsnet inte vore nog så har grannen drabbats av någon slags bygghysteri. Det sågas, spikas och borras mest hela tiden. Jag undrar vad det är han bygger egentligen. Det är väl helt ok. Men måste han köra igång med det kl 7 på morgonen?!

Som ni märker så har dagen inte börjat på bästa tänkbara vis, men nu kan det bara bli bättre. Eller??

Tjingeling


tisdag 1 februari 2011

Tänkte skriva ett längre inlägg, men det får nog vara. För jag har apont i händer och fingrar. Det lär nog inte bli någon bra sömn inatt.

Tjingeling

Morrn, morrn

God morgon världen! Jag tänkte börja dagens första inlägg med lite djupdyk bland nyheterna.

Sitter här i godan ro med en kopp kaffe och kollar på nyheterna när jag mer eller mindre sätter kaffet i halsen när jag hör nyheten att en pedofil har startat 3 friskolor! Men vad fasen, finns det ingen koll?? Tydligen kan vilken idiot som helst öppna en skola.
Nu har tydligen Jan Björklund vaknat till och säger att så här får det inte gå till. Nähä, det är möjligt, men skadan är ju redan skedd. Nu får man väl verkligen hoppas att det kommer att bli lite mer koll i framtiden.
Det är ju som att ha en bankrånare jobbandes på en bank, fast 100 gånger värre.

Apropå den senaste stormen om Ingvar Kamprad och Ikea så läste jag precis om Spendrup's på Expressens webbsida. Och eftersom de har samma företagskonstruktion som Ikea så fattar jag faktiskt inte vad Uppdrag Granskning stimmade om i förra veckans program. Om nu redaktionen hade gjort en ordentligt research så hade de insett att detta inte är något konstigt utan ett sätt för ett familjeägt företag att behålla kontrollen över vad som händer med bolaget. Här kan man läsa hela artikeln.
Normalt brukar jag gilla Uppdrag Granskning och tycker att de fyller en viktig funktion, men den här gången visade de sig inte alls hålla samma kvalitet som annars.

Stockholms modevecka har precis dragit igång, och nu visar det sig att svenska designers är glödheta utomlands. Aldrig tidigare har så mycket svensk kläddesign gått på export. Jättekul tycker jag för det finns massor av duktiga svenska designers.

Nej, nu är det dags att sysselsätta mig med lite andra saker nu.

Tjingeling