fredag 31 december 2010

Gott nytt år


GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG ALLA LÄSARE!
Vi ses igen nästa år

måndag 27 december 2010

Lite trött på snön

Vi har ju som sagt mängder med snö och jag börjar bli lite trött på snöandet. Men jag ligger nog i lä i jämförelse med den här storyn som Gert Fylking drog i Morgonzoo för ett par år sedan. Håll tillgodo:)

En invandrad snöskottares dagbok!

9:e December
Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa jag någonsingjort.Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln. Vilket underbart liv!

12:e December
Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt! Harry säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Harry är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.

14:e December
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet! Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommerverkligen i form på det här viset.

15:e December
50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera men jag tycker det verkar löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska!

16:e December
Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme…Roligt..

17:e December
Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e December
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger idag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Harry säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning på jobbet. Jag tror Harry ljuger också!

22:a December
Harry hade rätt om att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit jävla snö inatt och det är så inihelvete kallt att det antagligen inte kommer att smälta förrän i Augusti! Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta!Försökte hyra Harry att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han ju har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den jävla skitstöveln ljuger!!

23:e December
Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon helt jävla slut eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det men jag tror fan kärringjäveln ljuger!

24:e December
15 cm. Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på han som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i pungen på han och dra han genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igenallt.. Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medans vi öppnade julklapparna men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen..

25:e December
God jul. 50 cm till av förbannad jävla snö!!. Blev insnöad. Tanken på att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!! Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va, jag slog till den jäveln i huvet med skyffeln…

26:e December
Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!!Och allt var HENNES idé.. Hon går mig på nerverna…

28:e December
Fortfarande insnöad. Satmaran gör mig galen!

29:e December
25 cm till. Harry säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller??

30:e December
Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog honom i huvet och kärringen har åkt till sin mamma…

31:a December
Eldade upp hela jävla hushelvetet.. Ingen mer snöskottning här!!

8:e Januari
Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig men varför är jag fastbunden i sängen?

söndag 26 december 2010

Hoppas ni alla haft en trevlig jul

Idag har det i allafall inte varit något snöfall. Tack och lov. Vi behöver absolut inte en endaste liten centimeter av den vita varan.

Vi har mer än nog, tack så mycket. Ett litet tips till alla i USA, inte en endaste liten bil skulle vara ute = state of emergeny. Sånt skit bryr vi oss inte om här hemma. O nej då. Själv körde jag fast å det gräsligaste på julafton på väg hem till den ömma modern med en väldigt tomtesugen amerikan i sätet bredvid. Inga problem då kära T glatt hoppade ut oc fick hjälp av två andra riddare i vinterskrud. Tack killar för puffen så att vi kom loss!

Till slut fick T möta tomten for real. Lyckan var gjord:)



Hoppas ni alla fick en hel hög med fina julklappar. Det fick jag i allafall, så tomten måste ha hållit ett extra öga på mig i år. Som alla andra år har jag vräkt i mig av pepparkakor, kanske det hjälpte.

Julrean har ju kört igång. Och som vanligt var alla affärer med elektronik först ute. Och jisses, vad folk! Själv har jag shoppat följande, med hjälp av T's plånbok:), en micro, ny dvd-spelare och TV. Så kan det gå när man har en eletroniktokig man i huset. annars hade nog TV:n gått bort, men jag måste säga att jag tyckte att den är rätt fin.


Idag var jag hos pållen, han måste ha trott att jag övergett honom totalt. Inte en chans säger jag, men fick ett litet sms på julafton att de tagit hand om allt då mer eller mindre hela Öland var insnöat. Så himla snällt! Så imorgon blir det en tur till affären för att inhandla ett par chokladkartonger till snälla medmänniskor. Och så hoppas jag kunna ge min allra bästa väninna hennes julklapp i efterskott på tisdag.
Imorgon blir det däremot dags för födelsedagsfirande hos systerdottern som fyller hela 6 år. På onsdag ska hon vara med oss hela dagen och dessutom hänga med och rida, det kommer hon att gilla skarpt det vet jag.

Jag hoppas att ni alla har haft en riktigt trevlig julhelg. Min har helt klart varit den bästa på många år, ja om inte den bästa någonsin:)

fredag 24 december 2010

God Jul

GOD JUL TILL ALLA

onsdag 22 december 2010

Morgonens temperatur


Är -24 grader. Fy sjutton vad kallt! Vet inte om jag har någon vidare lust att sticka nosen utanför dörren idag alls. Men det är ett måste.

Ska hem till mamma och skotta tak. Sen iväg till pållen för att ta hand om honom. Det kommer nog bli väldigt kallt att rida. Tur att jag köpt rumpvärmare till sadeln, annars hade någon fått bryta mig loss från den tror jag.
Andra planer för dagen är att göra iordning julskinkan. Det blir gott. Bäst är ju att prova första skivan när den är klar.

Prognosen för dagen är sol, vilket betyder att det kommer fortsätta att vara kallt. Brrr! Men ingen mer snö, åtminstone inte idag:) Men vi har mer än nog nu så det behövs inte mer. En vit jul blir det, garanterat.
Nu ska jag fortsätta slå in julklappar.
Ha en bra dag.
Tjingeling

måndag 20 december 2010

Shop til we drop

Idag lägger vi in högsta växeln och ska snart ge oss ut i affärsdjungeln för att inhandla de julklappar som fattas. Hmm, det verkar bli en hel del kan jag meddela. Men som väl är behöver jag ju inte bära runt på allt själv:)
Jag har nog nästan aldrig varit så sen med inköpen av diverse presenter. Men idag så ska det bli klart.
Julskinkan ska också inhandlas för att göras iordning imorgon.
Mycket att göra men vi har så kul.

Igår var vi hos lilla hästen och red med bästa väninnan K. T krånglade sig också upp på Riskas. Det måste vara snällaste hästen jag träffat på. Man kan bara parkera honom lös i ridhuset och han rör inte en fena. Däremot när T satt på honom gick jag några meter före och Riskas följde mig som en hund. Han är ju för kul.

Ok, nu har jag inte tid att sitta här och knappa. Dags för shopping!!

söndag 19 december 2010

4:e advent, snökaos & vattenbrist

Äntligen är livet som det ska vara!
T har kommit och bloggen lär väl bli lidande ett tag framöver, men jag hoppas att ni har överseende med det. Ska försöka att åtminstone plita ner några rader i veckan i allafall.

Som vanligt blev det ju strul med resandet. Denna gången på svensk mark. SJ är ett klart överreklamerat företag som jag faktiskt inte fattar hur det överhuvudtaget överlever med tanke på hur urusel service de ger sina resenärer.
Det hela började med att tåget på sista delsträckan blev inställt. Det löste jag med Sj här på plats. Allt frid och fröjd, trodde jag i min enfald. HA!!!
10 min innan SJ's bokning stängde i onsdagskväll får jag ett sms om att tåget på delsträcka 2 var inställt. Ringde upp och hamnade i telefonkö, 45 min väntetid sa de. Efter 10 min kommmer en ny röst: "Tyvärr har bokningen stängt". Vad fasen??!!
Som väl var fick jag i sista minuten tag i T och sa till honom att ta tåget till Lund där jag hämtade honom.
Vädret var ju ingen höjdpunkt kan jag tala om. Snöstorm hela vägen hem! Sikten var typ, i bästa fall 20 meter och snabbare än 60km/h var inte att tänka på att köra. Så hemfärden tog sin tid. Och mina ögon sved som om jag fått ett helt grustag i dem.
Men nu är det mer eller mindre glömt. Ja, förutom att det fortsätter att snöa här då.
Vi sitter inne och myser förutom då vi behöver sticka ut nosen. Idag ska vi ta en tur till pållen vi lite ridning. Men sen blir det nog hem och en god middag.

Igår hade vi inget vatten här i stan. Någon huvudledning hade gått sönder. Diverse hinkar och flaskor grävdes fram för att traska ner till parkeringen där kommunen satt ett gäng med vattentankar. Smidigt att det var så nära. Helt omsidigt i övrigt att vara utan vatten. Tänk vad beroende man är att bara kunna sätta på kranen och ut kommer hur mycket vatten som helst. Fick mig att tänka på alla kvinnor i Afrika som vandrar hur långt som helst med vatten på huvudet. Jag är väldigt glad att vi slipper det här.

Nej, dags att hitta på något.

Ha en trevlig 4:e advent.

Tjingeling

onsdag 15 december 2010

Imorgon så...

Nu drar jag in i slutspurten av fixande, tvättande och julklappsköpande till T. För imorgon kommer han äntligen!!
Däremot verkar det som om det ska bli ordentligt snöfall i hela södra Sverige imorgon så jag hoppas att flyg och tåg går som de ska. Men det ska väl ordna sig.

Igår var jag runt med mamma på stan för hennes julklappsrunda. Det hela började med en försening då hon inte kunde komma in i den bilen som stod ivägen för hennes egen. Den hade frusit ihop totalt. Så det var bara att susa iväg över bron och hämta upp henne så att hon fick köpa det hon behövde. Och som vanligt for vi runt som två yrväder genom butikerna. Eller rättare sagt, jag bar och mamma handlade.
Det känns i mina händer och fingrar idag som värker som bara den. Den här kylan gör det ju inte bättre heller precis.
Och som det blåste igår! Mössa var ett absolut måste om man inte ville gå miste om öronen. Tur att pållen har ett tjockt vintertäcke så att han inte fryser.

Kom just på att det är sista dag att skicka julkort med julfrimärke imorgon. Hög tid att skriva dem och lägga på julkorten i de röda brevlådorna alltså.

Dags att köra igång med alla projekt så att jag blir klar i tid.

Tjingeling

tisdag 14 december 2010

Vilken natt!

Jag känner mig så himla trött.
Ja, nu handlar det inte om att jag varit ute på galej precis. Nej då, istället har jag fått min skönhetssömn (hihi) störd av ett evinnerligt blåsande. Det har tjutit och skallrat i alla ventiler och fläktar som om ett gäng vargar flyttat in.
Nattsömnen blev väldigt ryckig då jag vaknade flera gånger. Vid fyra-snåret blev jag helt plötsligt pigg! Vad sjutton det var ju mitt i natten!
Bara att grabba tag i en bok och krypa ner långt under täcket för att låta orden söva mig igen. Och det funkade, tack och lov.
Men nu känner jag mig mest som en vissen julgran. Hoppas att dagen kan råda bot på detta sömngångaraktiga tillstånd.

Ha en bra dag.

Tjingeling

måndag 13 december 2010

Och så låg jag bara där

Snön fortsätter att komma ner här med jämna mellanrum och med tanke på att det är rena isbanan under så var det väl bara en tidsfråga innan jag skulle dratta omkull. Och det gjorde jag idag, på jobbet. Utanför ingången till receptionen.
Plötsligt låg jag bara där som en flatsill och sprattlade. Inget brutet som tur är men ena låret gör ont, men det ska nog ordna sig med det. För om bara några dagar kommmer T och då går det ju inte an att ligga och beklaga sig över ett blåmärke.

Nu är det ju som sagt bara 2 dagar och ett uppvaknande innan han kommer och jag far runt som en virvelvind här hemma. Det är en del att fixa i sista minuten och sedan måste ju julklapparna till T vara fixade innan han dyker upp. Idag tog jag en snabb tur på stan efter jobbet för att fixa några presenter. Och fasiken vad kallt det var! Trodde nästan att öronen skulle ramla av. Lärdomen av den turen blir att inte lämna hemmets värme utan en mössa i fickan.

Nej, nu ska jag kika lite på de svenska vardagshjältar som hyllas på fyran.

Tjingeling
Ha en riktigt trevlig lucia med lussekatter & pepparkakor. Och givetvis skönsång av lucia med sina tärnor.

Ny stjärna


En ny stjärna har tänts på hundhimlen. Vår älskade lilla hund somnade in i lördags. Skönt för henne då hon blev väldigt sjuk de sista två dagarna. Vi visste att den dagen skulle komma sen vi fick veta att hon led av cancer.
Men saknaden är stor och minnena många.

Sov gott lilla hjärtat.

Helgen som gick har inneburit både roliga och mindre roliga händelser.


Lördagen började med jobb för att sedan snabbt hem för att rigga om för julbord på slottet med jobbet. Väldigt trevligt med fördrink på jobbet för att sedan promenera den korta biten till slottet. Halt som sjutton var det då det regnat och snöat under dagen. En halkade omkull på vägen dit, inga skador som tur var.
Maten var god och stämningen på topp. Godast var nog faktiskt Janssons, som annars ute brukar ha en förmåga att vara alldeles för torr. Men denna var krämig och god, precis som den ska vara.
Därefter drog vi in till stan för att fortsätta på Harry's. Mycket trevlig kväll måste jag säga.

I lördags var tidningarna fulla av spekulationer om Victoria är gravid eller inte. Det återstår väl att se. Och när det är bekräftat kommer väl Svensk Damtidning att gå i spinn fullständigt och mer eller mindre bombadera sina läsare med artiklar om den väntande lilla bebisen.

Tidningarna som i lördags var fulla med bilder och reportage från Nobelfesten var istället under söndagen fulla av artiklar om de två explosionerna i Stockholm som inträffade i lördags eftermiddag.
Det verkar som om det är en man som sprängt en bil och sedan sig själv. Förmodligen en ensam man där allt helt klart inte stod rätt till ovanför nacken. Tragiskt, men tur att inte fler omkom i förödelsen. Det kunde ju ha slutat mycket, mycket värre.

fredag 10 december 2010

Till Alfred Nobels minne

Då var det dags för den största årliga tillställningen där det glittrar värre än någon dag på året i Blå Hallen. Och i TV givetvis. För självklart är jag ju tvungen att kolla in damernas klänningar. Herrarna är det ju inte så mycket att orda om för de ser ju alla likadana ut i sina frackar. Som ett gäng pingviner faktiskt.
Hur ser då damerna ut? Jo, drottningen har valt helt rätt färg tycker jag, smaragdgrönt som passar henne så bra. Victoria har en jättesnygg blåsa, fast den kanske borde varit lite mer färgglad. Damen som sitter bredvid Carl Philip måste ha kvällens vassaste puffärmar. De ser mest ut som två sköldar som sticker upp. Filippa Reinfeldts klänning är faktiskt väldigt fin i blågrönt.
Hittills har jag inte sett någon alldeles förfärlig kreation, men det kommer nog. För vem kan glömma blåsan som Birgit Friggebo hade en gång i tiden? Helt förfärlig och nog allra mest omskriven då det gäller riktiga bottennapp.

Imorgon är det dags för julbord på slottet med jobbet. Det ska bli väldigt kul. Och idag har jag haft fullt upp med att lista ut vad jag ska ha på mig. Som alla vet är det ju inte direkt varmt här. Istället skulle jag kalla det svinkallt. Så alltför tunnklätt kommer det inte att bli. För då lär de väl få bryta loss mig från stolen:) Som ni förstår är jag en frusen typ och detta med snö och kyla passar mig faktiskt väldigt illa då jag fryser mest hela tiden och har väldigt svårt att bli varm då jag väl börjat frysa. Med andra ord så känner jag mig faktiskt mest som en vandrande isglass under den kalla delen av året.

Nej, nu ska jag fortsätta att knapra pepparkakor och lyssna på pristagarnas i många fall roliga tal. Och spana in fler klänningar.

Tjingeling

onsdag 8 december 2010

Bara en vecka kvar nu:)

Nu dag som innebär möte på jobbet, ridning och lite annat smått och gott. Ska nog köra igång storstädning här hemma för att sedan släpa upp den gigantiska kartongen från källaren full med julpynt.
För nu är dte hög tid att ta itu med detta så att det hela är klart till T kommer. Han åker ju om en vecka. Det ska bli så himla kul att ha honom här i nästan en hel månad!! Han har redan packat och packat om ett par gånger så risken att han ska glömma något är väl i det närmaste obefintlig:) Bara han får med sig julklapparna till mig så;)
Julklappar till honom måste jag också inhandla och slå in för att sedan gömma dem på ett säkert ställe, vilket troligtvis kommer att bli i källarförrådet. Han är nämligen otroligt nyfiken.

Så här i jultider rinner ju pengarna ut i en väldans fart.
Inte nog med att elpriset kommer att rusa i höjden nu när snön har svept in hela Sverige i ett vitt täcke och kylan slår till, även bensinpriset har nu rusat i höjden. Tydligen har det aldrig någonsin varit så dyrt i december att tanka bilen. Det märkte jag minsann igår då jag faktiskt trodde att det var något fel på bensintanken då summan drog iväg något förfärligt. Jaja, det är bara att betala och se glad ut:(

Dags att ta itu med lite av dagens projekt.

Tjingeling

måndag 6 december 2010

Maximal otur

Det hade båda personerna inblandade i en helt osannolik olycka i samband med en älgjakt.
Jägaren fick syn på en älg och sköt. Vad som hände sedan var helt märkligt. Skottet gick rakt genom älgen och träffade en skidåkare. Både älgen och skidåkaren dog.

Det måste vara den mest märkliga olycka som hänt i samband med jakt.
Tragiskt men sant.

lördag 4 december 2010

Uppe med tuppen

Vaknade sådär astidigt efter att ha sovit ganska mycket igår. Drabbades av en gräslig migrän som började redan i torsdagskväll och visade sig vara av den sorten som absolut inte ville ge med sig trots att jag knaprade huvudvärkstabletter som om de vore godis. Hela gårdagen låg jag utslagen som en halvdöd fisk. Som tur var börhade det att släppa på eftermiddagen så jag kunde kila över till pållen på kvällen för lite mys med denna.

Så vad gör jag när klockan står på 06 och det är omöjligt att somna om? Jo, jag sitter här och pillar ner ett litet inlägg.

Äntligen har vi kommit in i julmånaden! Jag måste säga att jag verkligen älskar julen. Klart bästa högtiden på året. Jag gillar allt, precis allt som har med julen att göra. Adventsljusstakarna är tända så mycket det är möjligt och snart ska jag köra igång med att sätta upp julpyntet. Förr gjorde jag det till Lucia, men från förra året började jag tidigare. Typ andra advent. I år hinner jag nog inte riktigt det, men på måndag tänkte jag att det skulle bli av.

En liten väderuppdatering tänkte jag skulle pigga upp er dag lite. Vi har väldigt mycket snö här nere på kusten. Snön har formligen vräkt ner i dagar. Ja, det snöar faktiskt nu också. De som jobbar i snösvängen är ju inte direkt arbetslösa. Men något som förbryllade mig lite var när jag läste i tidningen hur mycket som är budgeterat till snöröjning. 3,5 miljoner avsätts tydligen till denna verksamhet varav 2,5 miljon är fasta kostnader. Bara 1 miljon kvar till att röja snö. Detta ska tydligen räcka till 2 snöfall. Nu har det snöat i över en vecka, non stop! Ehh, hur tänker de? Vi bor faktiskt i ett land med vinter som i många fall innebär snö.
Ett litet mirakel har faktiskt inträffat i snösvängen. De har plogat min lilla gata! För första gången denna vintern. Men jag har inga större förhoppningar att det kommer att bli ett ståenden inslag då de bara plogade den en enda gång förra vintern. Och det var när det börjat töa i mars! Det vore kanske en bra idé att ta den någon gång ibland plus den stora grusplanen som vi har för det är inte helt lätt att hitta någonstans att parkera.

Dags att snart ta itu med tvätten. Sen ska jag koka en massa ägg som jag ska ha med till julfesten i stallet ikväll. Det är knytis så det ska bli trevligt.