söndag 31 oktober 2010

Snart ny vecka. Och precis som jag önskade så lyfte dimman lite. Åtminstone då jag och bästa väninnan red ut på våra hästar. Det var superskönt att bara njuta av den höga luften.
Nu ska jag rida pållen 4 dagar i veckan istället för 3. Det blir bra träning för mina ben som jag känner inte alls har samma styrka som de hade förut. Och samtidigt blir det bra träning för hästen att kuta runt med mig på ryggen:) Mitt mål är att få honom riktigt varm nästa vecka. Jag är genomsvettig efter varje pass. Tror det beror på att min benstyrka har reducerats betydligt, hur nu det hände.
Men himmel vad kul det är att umgås med dessa magnifika djur igen! Jag njuter hela tiden!!

Dimman kommer krypande och morgonen kommer att bestå av dimma om det fortsätter likandant under natten. Kanske läge att tvätta bilen imorgon. Det är väl behövligt kan jag säga.

Imorgon skulle jag behöva kila in till stan efter jobbet innan det är dags att tvätta. Hoppas att jag kommer ihåg det innan jag åker hem. Kanske borde jag ta med mig lite sushi hem också till middag. Det vore inte helt fel då vi har en bra sushirestaurang här i stan. Och jag är så sugen.. Och ett par mackor från Subway's eftersom jag nog inte kommer att ha tid att laga mat på tisdag då det bara är hem och byta om innan det är dags för att åter bege sig över bron för lite hästmys och ridning. Det skulle sita fint helt enkelt. En tur till Ikea för att inhandla diverse ljus finns också på agendan för morgondagen.

Men nu är det dags att krypa ner i snarkofagen.

Godnatt

HAPPY HALLOWEEN TILL ALLA

Vintertid

Så var det då dags igen, att ändra tid alltså. Idag har jag som väl är full koll på tiden annat var det ett år för en herrans massa år sedan. Då hade jag nog inte riktigt koll på om jag skulle skruva fram eller tillbaka klockan. Det hela slutade med att jag hade tre olika tider på mina klockor och förvirringen var total. Efter ett samtal till Fröken Ur så var problemet ur världen.

Jag tycker att det känns skönt att det blir lite ljusare på morgnarna nu ett litet tag för jag har varit så himla trött på morgnarna den senaste veckan och har haft svårt att komma upp och igång. Men snart kommer det mer eller mindre kompakta mörkret, ja förutom några timmar med dagsljus då.

Nu på morgonen ligger dimman som ett lock här över stan. Och som det ser ut så verkar det inte vara någon lättnad i sikte. Men det spelar ingen roll för jag ska iväg och rida lite senare. Och det ska bli mysigt trots dimman.

Dags att fylla på koffeinförrådet lite nu innan det är dags att träffa bästa väninnan för lite shopping innan vi ger oss av till stallet.

Tjingeling

fredag 29 oktober 2010

Hundraåringen


Den här boken av Jonas Jonasson är bland det mest underhållande jag någonsin läst så därför måste jag ju givetvis tipsa om den.
Allan Karlsson fyller 100 år och sitter på äldrehemmet där snart en hel delegation från kommunen ska fira honom. Men sånt spektakel har Allan ingen lust med alls så istället kliver han helt sonika ut genom fönstret, iförd tofflor, och försvinner. Nu är han helt plötsligt på rymmen, både från äldreboendet och sitt eget födelsedagsfirande. Och inte nog med det han får dessutom med sig en resväska i farten och har nu både polisen och tjuvar i hälarna.
Nu börjar en resa både i nutid och genom Allans, minst sagt, händelserika liv. Detta är inget vanligt Svensson-liv Allan har levt, långt ifrån. Men händelserikt är nästan en underdrift i fallet.
Ni som inte har läst denna helt underbara bok måste bara susa iväg till närmsta bokhandel och införskaffa ett ex. Ni kommer inte att bli besvikna, jag lovar. En helt osannolik bok med ett härligt språk.

Det blir mörkare

Vaknade upp till ännu en härlig dag. men jag känner att det blir svårare att vakna nuförtiden och jag tror att det beror på att det är så himla mörkt. Och inte kommer det att bli bättre nästa vecka eftersom det är dags att skruva tillbaka klockan på söndag.
Nu är det snart dags att pipa iväg till jobbet, ska bara skriva ut nästa veckas schema så att alla vet hur de ska jobba. Men dte brukar ändras en eller två gånger under veckans gång. Det är mer eller mindre omöjligt att göra ett schema som gäller hela veckan för de som jobbar extra nu. Beläggningen far som en jojo, fullt ena dagen och mindre nästa. Dessutom ökar antalet bokningar varje dag vilket är väldigt kul.

Efter jobbet ska jag bara hem och svida om och sen bege mig till hästen för att pyssla och rida lite. Det är absolut bästa sättet att koppla av hjärnan. Dessutom är det ett helt utmärkt ställe att befinna sig på om jag känner mig stressad. Hästarna har en lugnande inverkan på mig.

Ikväll blir det bara mys framför TV:n. Jag ska bara slappa och ta hand om mig själv med ett glas vin och något gott att äta. Vad det blir har jag ingen som helst aning om ännu, men det löser sig nog.

Dags att fixa det sista innan det är dags att ge sig av.

Ha en skön fredag.

Tjingeling

tisdag 26 oktober 2010

Vilken kväll!!

Har precis kommit hem från en helt galet rolig kväll. Tillsammans med mamma var jag och tittade på Claes Malmberg Live här i stan. Och det säger jag bara, att gillar ni honom och har chans att se hans show nu när han är ute på turné så ska ni bara inte missa denna show.
Skrattade redan 2 minuter inpå showen och sen fortsatte det i samma stil i 2 timmar, med några avbrott lite här och där då herr Malmberg tog ton och sjöng. Och det var faktiskt små välkomna avbrott så att smilbanden och skrattmusklerna i magen fick några minuters paus innan det dags för nästa skrattattack.

Dags för lite sömn för imorgon lär det bli full fart på jobbet.

God natt

torsdag 21 oktober 2010

Det händer saker både där och här

I Malmö är det någon galning som vandrar runt och skjuter folk. Det senaste dådet hände ikväll då vå kvinnor blev skjutna genom ett fönster. Hur denna människa är funtad kan man ju verkligen undra, men en sak är helt klar och det är att folk i Malmö inte kan gå sökra någonstans tills den där dåren är infångad och förhoppningsvis inspärrad på obestämd tid. Som tur är har ingen blivit dödad, än så länge. Men det är illa nog att någon vettvilling springer runt och skjuter folk på måfå.

Här i Kalmar är vi inte heller förskonade från tokstollar. Senast idag har vissa delar av stan varit avspärrade pga en man som hotade med att han hade en sprängladdning. Det mest komiska i hela situationen är att knäppskallen vandrade runt med den misstänkta bomben utanför det fd polishuset. Kanske var han inte informerad att polisen flyttat till en ny fin byggnad några hundra meter från mitt hus ( jag är rätt dålig på att uppskatta längdmått, bara så att ni vet, men i detta fallet är det iallafall under 700 meter tror jag) och att Max hamburgerställe har flyttat in precis där han var. Kanske hade han fått en taskig hamburgare eller nåt vad vet jag. Hur som helst gav han till slut upp och sitter nu i tryggt förvar hos polisen. Ett tag iallafall.
Som tur var verkar det inte som om det var en bomb utan bara ett skrämskott av en människa som inte har alla hästar hemma.

Nej, nu är det dags att hoppa i snarkofagen innan värsta blåsten som är utlovad slår till och håller mig vaken.

God natt

Vaknade upp..

..till snö!! Men vad fasen, det har jag verkligen inte beställt. Vad hände med hösten? Jag vill ha tillbaka dagar med sol och hög luft, inte snö. Vintern får gärna vänta ett par månder till. Eller helst inte alls dyka upp. Någon repris av förra vintern står absolut inte på min önskelista.

Återkommer senare för nu är dte snart dags för en ny dag av jobb med trevliga kollegor.

Tjingeling

tisdag 19 oktober 2010

Regn idag och det kan ju vara mysigt om man ska sitta inne med en massa ljus, men inte om man måste kuta runt bland en massa olika byggnader hela dagen.

Snabbt hem efter jobbet för att byta om och åka till hästen. Han hade nog ägnat sig åt gyttjebad eller liknande för han hade lera ända upp till öronen. Så det var bara att slita extra med bortsningen så att han blev ren igen innan det var dags att rida. Och idag hade han nog fått någon slags vitamininjektion för han tyckte att det var jättekul att trava runt, annars kan han vara ganska bekväm. Tack och lov att det finns ridhus där för annars hade vi blivit dyngsura.

Igår råkade jag ut för något otrevligt i min mat. Jag käkade en räksallad och magen blev helt uppsvullen och sen körde det hela igång. Tänker inte gå in på några detaljer, men ni fattar. Inte helt trevligt kan jag säga. Och imorse var jag superhungrig. Skönt att det inte höll i sig längre än en halv dag, men det räckte gott och väl.

Ikväll blir det bara lite mys här hemma och så ska jag gå och lägga mig tidigt och läsa en bok. Det är väldigt avkopplande och skönt att förflytta sig till en annan värld med hjälp av skrivna ord. Nej, jag tror faktiskt att jag redan nu ska hoppa i loppelådan och läsa ut min bok.

Tjingeling

söndag 17 oktober 2010

Släpet som släppte

Körde hem från jobbet häromdagen och såg en bil stående i den andra filen utan någon bil framför. Så jag undrade vad som hänt. Uppenbarligen hade bilen framför inte kollat att släpet suttit fast ordentligt. Med andra ord blev släpet stående mitt i filen medan bilen fortsatte. Tur att den efterföljande bilen inte körde rakt in i släpet. Folket i bilen for ut som raketer åt alla håll. Hoppas att de fick på släpet ordentligt efter den upplevelsen.

Jisses..

Kallt, men underbart väder

Vilken underbar dag det har varit idag. Solen sken och det har varit sådär underbar luft som det bara kan vara på hösten. Och ingen blåst. Tack för det:)
Vad passar då bättre än att ta en lång tur i skogen på en hästrygg med bästa väninnan. Sagt och gjort. Iväg åkte vi till stallet. Ja, jag hyr en häst nu 3 dagar i veckan och det känns helt suveränt att äntligen återuppta ett gammalt intresse igen. Jag får sån ro i själen när jag är i stallet med hästen. Den lilla stackaren har varit halt och inte gjort många knop på en månad innan jag fick OK för att hyra honom. Jag delar honom med en annan tjej som jag kommer bra överens med så det känns bra. Så nu handlar allt om att bygga upp muskler och få ner honom i vikt. Ja, han bantar faktiskt:) Men lite morötter får allt slinka ner. Det är ju rena hälsokosten.

Men hästar är konstiga varelser ibland. Som idag då vi red ut i skogen. Allt kan vara farligt, till och med en blomma vid sidan av vägen. Men efter mycket om och men så kom vi iallafall in på en ridstig där hästarna och vi bara njöt av stillheten och vädret.
T var också med hos hästen när han var här och det var kärlek vid första ögonkastet, så Riskas (som hästen heter) fick nog en överdos av morötter när jag inte såg.

Att det var nästan -5 grader när jag vaknade hade jag kanske inte förväntat mig men jag hoppas att det kommer att bli lite varmare nästa vecka då jag har ett fönsterputsarprojekt på jobbet.

Nej, nu ska jag kolla in Rallybrudar på 4:an. Jag gillar svenska filmer. De är lite mysiga tycker jag. Fretsen så håller de på att spela in en Änglagård 3 och den ska bli väldigt intressant att se.

Tjingeling

onsdag 13 oktober 2010

Knaprar..

..på honungsrostade cashewnötter och kollar in speed datingen på Bonde söker fru.
Mumsigt värre. Nötterna alltså. Tur att T vet vad jag gillar:)

Tjingeling

Härliga höstdagar

Äntligen har vi fått en såndär underbar höst med solsken och hög luft och även om det är kallt så njuter jag. Annars brukar jag inte gilla hösten sådär väldeliga, mest beroende på att det är början på en period av mörker och kyla. Och jättelångt till sommaren, tyvärr.
Men nu tycker jag att det är fantastiska dagar med härliga färger och fint väder. Och så kan man rida utomhus utan att frysa ihjäl.

Nu får äntligen de som suttit instängda i en gruva i Chile komma upp till ytan igen. Det måste vara en otrolig lättnad för dem att återigen kunna andas frisk luft och få återse sina nära och kära. Man undrar ju vad som gått runt i huvudet på dem under den tid som de har fått tillbringa där nere i underjorden. Hoppas nu bara att inget händer under tiden de hissar upp dem så att alla kommer upp.

Dags att pallra sig iväg till jobbet nu för att ta tag i nya projekt och färdigställa andra.

Ha en skön dag.

Tjingeling

söndag 10 oktober 2010

Nu är jag åter tillbaka här även om hjärnan och hjärtat befinner sig någon helt annanstans. T sitter på ett tåg på väg till Köpenhamn och själv sitter jag här med en kopp kaffe och ser solen gå upp och jaga iväg dimman som svept in Kalmar i en gråkall filt under natten.
Tiden har gått så fort. Varför kan man inte stoppa tiden, åtminstone bara för ett litet tag? Jag avskyr verkligen dessa avsked, det sliter i hjärtat och hjärnan känns som om den är fylld med vadd och tankarna går trögt.
Planen är att han ska komma tillbaka innan jul och stanna i tre veckor. Vi tittade på flygtider och priser häromdagen. Men just nu känns det som en evighet tills dess. Men samtidigt vet jag att åtminstone den närmaste vecka kommer att formilgen flyga iväg då jag massor av projekt på jobbet att både påbörja och slutföra. Dessutom hyr jag numera en häst tre dagar i veckan, ett gammalt intresse som jag nu har återupptagit. Så jag ska nog få tiden att gå.

Som jag skrev senast så var hans flyg försenat. Ganska rejält dessutom. Grejen var ju den att flyget till USA var försenat av någon anledning och de kom iväg efter 19 istället för 17.25. Jag flängde upp kl 4 på morgonen för att kolla vilken tid de beräknades att landa och efter detta beslutade jag att jag nog inte behövde köra nästan 4 timmar för att hämta honom. Han hade ju bestämt sig för att åka tåg, trots mina protester. Piloterna hade öst på full gas på motorerna och hade tur med en bra medvind och lyckades få ner plåtröret på marken 8.10 istället för 07.25. T sa att det minsann blev lite stressigt då det tog tid innan väskan dök upp. Men som tur var kom han ju med tåget och jag kunde hämta honom som planerat här på stationen. Då var det bara att andas ut.

Vi har hunnit med en hel del utan att för den skull flänga runt som skållade råttor. Skönt faktiskt för det är minsann inte skönt att känna som om man bara far runt och inte får någon egentid tillsammans.
Vi drog iväg på Konstnatten på Öland under skördefesten och hamnade bland annat på Eketorps borg. Där blåste det riktigt kallt och desutom var det ju i det närmaste kolmörkt när vi traskade ut till borgen. Det där stackars ljuslyktorna som stakade ut vägen var väl bra, men det var inte helt lätt att se de andra som vi mötte. Mer än en gång gick jag nästan rakt in i någon, men det var ju lika för alla. Ja, förutom de som varit smarta nog att ta med sig ficklampa förstås. Men det är ju ingen sport:) En hel massa andra små ställen fick också besök av oss där vi kikade på diverse hantverk och tittade på konst. En del till hutlösa priser andra mer vettigt prissatta.

Vi har umgåtts med bästa väninnan och hennes man en del och haft fantastiskt roligt tillsammans. Bland annat blev vi bjudna på en väldigt god middag och hade en väldigt mysig kväll med skratt och prat.
Dessutom har T hängt med till hästen och tyckt att detta varit väldigt kul. Det känns skoj att han inte tycker att hästar är trista som många män har en tendens att göra.

Dagen kommer att bjuda på fint väder och senare under dagen ska jag ta en ridtur vilket ska bli skönt. Men just nu tänker jag lägga mig på soffan någon timma för att vila så att jag inte somnar på hästryggen. Jag sov väldigt dåligt under natten som jag alltid gör när vi ska skiljas åt.
Jag saknar honom så mycket och det är så tyst här hemma nu.

Tjingeling