måndag 30 augusti 2010

Förbaskade hosta

Idag skulle vi äntligen träffas, bästa väninnan och jag. Sagt och gjort så drog jag hem till henne, men efter knappt två timmars pratande fick jag världens hosta som absolut inte ville ge med sig. Så det var bara att åka hem och hälla i mig hostmedicin. Huvudvärken kom som en explosion över ena ögat efter kraftansträngningen.
Så himla synd när vi äntligen hade tid att ses, men vad gör man när hostan överröstar allt annat ljud och det inte går att få någon ordning på eländet trots en hel drös med Vicks blå och vatten i mängder? Nej, vi får helt enkelt ta och göra om det snart, utan hosta allra helst förstås.
Förkylningseländet har ju hängt med i ungefär två veckor nu, men inte brutit ut ordentligt. Jag hoppas att det blir ändring på det nu.

Idag har någon slags flygövning med Jas kört igång här. De ska hålla på hela veckan och det lär visst också bli en del nattflygningar. Det tackar vi ödmjukast för. Jag hörde ett himla liv i eftermiddags när ett plan lyfte så vi får väl se. Har jag tur sover jag som en gris och kommer inte att höra ett smack när de drar iväg på uppdrag.

Tjingeling

söndag 29 augusti 2010

Skogsexpedition


Eftersom dagens väder blev rätt skapligt så beslutade jag mig för en liten expedition ut i skogen. Det var skönt att bara lyssna på ljudet från träden när jag vandrade runt där. So rogivande.
Det blev en del blåbär som fick följa med hem. Stora, fina bär. Det blir gott både i paj och med mjölk. Dessutom är de ju extremt nyttiga, proppfulla med antioxidanter som de är.
Lingon fanns det också, inte i några mängder men ändå. Dem plockade jag inte för det hade tagit en evighet. Det blir kanske nästa gång.
Alla pratar ju om att det finns massor med svamp men de som jag såg vågade jag mig inte på att plocka. Det kunde ha varit precis vad som helst. Det här med svampar ligger väldigt långt från mitt kunskapsområde om man säger så. Såvida de inte finns i grönsaksavdelningen i affären vill säga.
Det blir nog ytterligare vandringar i skogen på jakt efter blåbär och lingon under veckan de dagar jag är ledig, om vädret tillåter vill säga.
Tjingeling

Massor av kräftor.. mums

Jahaja, nu är årets kräftskiva avklarad. Det var väldigt roligt med en massa god mat, snapsvisor och trevligt sällskap. Däremot fick vi ställa in den årliga kubbtävlingen då de regnade mest hela tiden.
Det började redan på vägen dit och det var säkert en syn för gudarna när jag krånglade mig ur bilen med handväska, tröja, pajform och paraply i händerna samtidigt som jag försökte låsa bilen i hällregnet. Som väl var lugnade regnet ner sig en aning efter ett tag annars hade vi väl fått använda megafon för att överrösta regnet där vi satt i pensionärskuvösen. Nu behövde vi tack och lov inte det.
Kräftorna var väldigt goda och många hade riktigt stora klor. Jag fullkomligt älskar skaldjur så det var himmelskt att bara kunna hugga in på de röda små djuren, dessutom hade någon vänlig själ satt hela kräftfatet rakt framför näsan på mig. Lyckan var total;)

Nu tog vi det lite lugnare med dricka och bilkörning än vad killen i England gjorde. Han blev nämligen tagen av polisen för rattfylla när han for runt hemma i kvarteret i en eldriven rosa Barbiebil! Som väl var kom inte vrålåket upp i några hysteriska hastigheter då toppfarten är 6 km/h, en permobil går faktiskt fortare. Både föraren Och Barbiebilen fick följa med till polisstationen och straffet för att ha kört rattfull i en rosa leksaksbil blev indraget körkort i tre år och tusen pix i böter.
Undrar om de som måste använda permobil och tar sig ett glas eller två också riskerar att åka dit för rattfylla? Då kanske risken finns att folk som sitter i rullstol också riskerar att åka dit för rattfylla. Ja du milde tid. Eller var det bara för att det fanns en ratt på Barbiebilen som gjorde att han åkte dit? Hursomhelst så fick nog poliserna sig ett gott skratt när de fick syn på det knallrosa vrålåket.

Idag är lite blandat väder men än så länge är det ganska hysat. Kanske blir det en tur ut i skogen för att se vad jag kan hitta. Tydligen ska det finnas både lingon, blåbär och svamp. Måste bara över till mamma och låna ett par stövlar och en bärplockare.
Bäst att jag ger mig iväg om jag ska få något gjort.

Tjingeling

lördag 28 augusti 2010

Kräftskiva


Dags för den årliga kräftskivan hemma hos den ömma modern med man idag. Det är alltid ett lika trevligt evenemang med en massa god mat och förstås kräftorna. Det är ju liksom höjdpunkten på matorgien. För det brukar det minsann bli. Mamma radar som vanligt upp en massa mumsig mat och man äter tills dte känns som om magen står i fyrkanter, men vad sjutton det är ju bara en gång om året. Själv bidrar jag i år med en Västerbottenpaj som jag har fixat nu på förmiddagen.
Dags att hoppa in i badrummet för att göra mig klar inför eftermiddagen och kvällens begivenheter. Lite kubb blir det kanske också om det inte börjar att regna. Men just nu skiner solen så jag håller tummarna att det fortsätter så resten av dagen även om molnen ligger runt omkring och lurar.
Ha en trevlig lördag allesammans:)

Boktips


Jag har precis läst ut Guccikrigen av Jenny Gucci och den var riktigt intressant läsning.
Här handlar det om familjen Gucci eller kanske rättare sagt männen i familjen och Jennys relation till Paolo, en av sönerna.
Att dessa män lyckades att skapa ett av modevärldens största märken är ett smärre mirakel med tanke på att ingen av dessa herrar drog åt samma håll. Mängder av intriger och otaliga stämningar står som spön i backen. Dessutom verkar de ha haft en fullständigt ohälsosam relation till varandra. Jenny och Paolo lever ett liv i lyx med ständiga resor och vackra saker och kläder. Men när Jenny vill ha skilsmässa efter att hon kommit på att Paolo har en affär med sin sekreterare så börjar helvetet. Paolo verkar vara långt ifrån det normala och hans tillstånd förvärras under resans gång.
En väldigt intressant bok där man får en inblick i modevärlden från insidan. Helt klart läsvärd tycker jag.

fredag 27 augusti 2010

Äntligen fredag

Äntligen fredag och jag kan se fram emot en ledig helg. SÅ skönt. Jag är ganska trött nu efter att ha jobbat 7 dagar på raken. Dessutom fick jag världens hostattack mitt i natten och det höll i sig ett tag. Men nu har jag laddat upp med Vicks blå ifall samma sak inträffar igen. Då är jag riggad till tänderna och ska nog lyckas få styr på den envisa hostan.
Solen har till och med visat sig idag, men det var definitivt ingen värme när jag stack ut nosen imorse, 12 grader brrr. Men jag måste faktiskt säga att molnen som nu drar in är väldigt vackra mot den annars klara himlen. Jag hoppas på en fin dag imorgon.

När jag kikade i min brevlåda när jag kom hem blev jag väldigt glad för nu har den äntligen kommit. IKEA-katalogen förstås. Som jag har väntat. Jag vet att de i USA har fått den för flera veckor sedan. Till och med den ömma modern fick den innan mig. Jaja, nu ligger den här bredvid mig i soffan och bara väntar på att jag ska bläddra. Och det ska jag var så säkra:)

Ikväll blir det bara slapp i soffan och hyfsat tidig vandring till sängen, nåja känner jag mig själv blir det väl inte på denna sidan midnatt. Och sedan ska jag fortsätta läsa min bok, det är inte många sidor kvar nu. Jag har lagt upp ett litet lager som nog ska räcka ett tag.

Nej, nu kallar IKEA-katalogen. Ska kika i den och lyssna på Mix Megapol för de kör sån himla härlig mix av musik. Gamla godingar och den nyaste.

Ha en härlig fredagkväll:)

torsdag 26 augusti 2010


Ett fång med rosor till min älskade pappa som idag skulle ha blivit 70 år. En bukett som jag istället lämnade i minneslunden medan jag satt där och pratade med honom.
Pappa jag saknar dig vareviga dag, våra dagliga samtal om vad som händer i världen, din klokhet och ditt stora hjärta.
Tiden helar sägs det, men det går väldigt långsamt för mig att bli hel igen.
Jag önskar att du vore här så vi kunde fira din dag tillsammans.
Jag älskar dig pappa.

onsdag 25 augusti 2010

Höst redan?

Ja, jag undrar faktiskt om sommaren verkligen redan är slut eller om det kommer att återkomma några dagar med lite sol och värme innan det är dags för hösten att ta vid. Men idag tror jag min själ att hösten åtminstone har visat sig för första gången för i år. Det började redan inatt med väldigt hård vind. Det skramlade och tjöt överallt häruppe under takåsen. Som om inte det var nog vaknade jag ett odefinerbart ljud vid fem-snåret. Det var brandvarnaren som talade om att det var dags att byta batteri. Efter allt detta oväsen var jag helt slut när jag vaknade i morse. Vinden har inte visat några tecken på att avta på hela dagen, snarare har det känts tvärtom.
Jag är lite frusen och trött. Halsen kliar och jag nyser som den värsta prosit. Den där förkylningen bryter inte ut som den ska och jag har känt mig halvrisig i över en vecka nu. Jobbigt värre.

Ska titta lite på TV nu innan det är dags att slå igen ögonen för lite skönhetssömn (haha).

Tjingeling

tisdag 24 augusti 2010

Antikt eller inte

Här i stan vimlar det ju av antika saker och byggnader, men idag utökades det rätt så rejält av en massa folk som hade dammsugit vindar, uthus, källare och loppisar i jakten på en stor eller liten grej att släpa med sig till slottet. För där har nämligen Antikrundan hållit till under dagen. Det verkade vara en hel drös med folk där med tanke på antalet bilar som hade invaderat området runt omkring. Ja det var så trångt att någon någon vänlig person med svår avståndsbedömning hade parkerat så nära min bil att det tog en evighet att försöka komma ut. Eller ja, i verkligheten kanske det tog några minuter.
Vissa verkade ha släpat med sig ett flertal saker som de ville ha värderade av experterna. En man jag såg hade med sig en hel vagn med prylar. Och med tanke på att det stod i tidningen att man rekommenderades att ha med sig stolar att sitta på samt fika för att inte svälta ihjäl i kön så krävdes det ju minst två personer för den här typen av expedition. Så tro sjutton att det var mycket folk. Hoppas nu att merparten av de som hade rotat runt efter en massa gamla grejer, köat och fikat innan det var dags för allvaret inte bara släpat med sig en massa värdelösa föremål utan att det även funnits några riktiga fynd.
Det återstår att se.

I Malmö har någon galning skjutit mot ett flertal bussar och taxibilar hör jag på nyheterna. Jag förstår mig ärligt talat inte på vad det är för folk som gör sådana saker. Helt vettlöst. Hoppas att polisen får tag på den eller de som ägnar sig åt sådana livsfarliga aktiviteter snarast innan någon blir skadad eller ännu värre.

Nej, nu ska jag krypa ner i snarkofagen med min bok om familjen Gucci.

God natt

måndag 23 augusti 2010

Snacka om köproblem

Att köa är väl bland det tråkigaste som finns. Och hur många svär inte när de sitter i bilkö. Men att sitta i kö ett tag är rena barnleken i jämförelse med den bilkö som nu har bildats in till Peking. Den är 10 mil lång och vissa har suttit fast i den i, håll i er nu, 1 vecka! Och inte verkar det vara någon ljusning på köeländet heller, för i samma veva som kön bildades körde ett vägarbete igång och gjorde kön om möjligt ännu värre. Dessutom förväntas vägarbetet pågå i en månad!
Det enda positiva i eländet är att lokala köpmän har insett att här finns en ny inkomstkälla och säljer därför förnödenheter till de stackarna som sitter fast i kön, fast priserna är inte direkt låga och folket i bilkön är väl inte sådär sprudlande glada precis men nöden har ingen lag. Det är bara att handla om man inte vill sitta hungrig. För vem vet när de kommer att komma fram dit de ska.

Kanske något att tänka på när irritationen stiger och köerna känns långa:)

Kul återseende

Ny vecka och nu ikväll blir det återkomst för några gamla program på TV4. Nu ska jag kolla på Gunde Svan när han med stor inlevelse hejar på deltagarna i Fångarna på Fortet. Vem kan glömma hans glada tillrop: "skynda skynda" när de tävlande ser ut som om de håller på att fullständigt krokna. Det ska bli kul att se de 6 helt nyinspelade avsnitten. Givetvis är Agneta Sjödin åter Gundes vapendragare. Kvällens två lag som tävlar är Svenska Mästare mot Fortets Mästare. Ska bli kul att se dessa supertaggade idrottsstjärnor i en massa märkliga grenar som att exempelvis gissa gåtor. Och den som står för gåtorna i denna version är ingen mindre än den hyperstressade pappan i Vi hade iallafall tur med vädret. Hans namn kommer jag tyvärr inte på, men vad gör det för ingen kan väl glömma hans färd över biltaket i biltvätten? Det är ju en klassiker.
Nu är det hans tur att kläcka en gåta till de två tävlane som ser ut som fågelholkar.
Herregud, hur ser karln ut?! Han ser ut som en sådan där sliskig smörsångare med gigantiska skjortsnibbar på kragen och ett guldhalsband som väger 3 kilo. Hahaha, du milde!

Vädermässigt har dagen varit helt okej, men inatt ska det visst dra in något regnoväder. Dessutom ska det visst blåsa ordentligt också. Rena höstrusket med andra ord. Men den där hösten hoppas jag håller sig borta ett tag till. Visst kan hösten vara fin, men sen vet man ju att det som väntar är mörker, kyla, snö och is i flera månader. Och det lockar inte mig det minsta.

Nej, nu är det nästan kolsvart så jag ska nog tända en massa ljus och bara slappa framför TV:n. Måste ju se vem som vinner kampen om skatten på fortet.

Tjingeling

lördag 21 augusti 2010

Skön sömn

Har sovit rätt så bra inatt och inte blivit väckt av någon envis hosta. Däremot började det att spöregna så det var bara upp och stänga takfönstret över fotändan på sängen. Jag vill inte ha översvämning i sängen. För det har jag råkat ut för tidigare och det är ingen höjdare kan jag meddela.

Nu sitter jag här med en kopp kaffe och mår gott. Vädermässigt verkar det som om dagen kommer att bli ganska skaplig. Skönt det. Regna får det gärna göra på natten men dagarna får gärna vara torra. Och kanske särskilt idag då det är ytterligare ett bröllop på jobbet. Det är ju inte så kul för dem när regnet står som spön i backen.

Återkommer säkert ikväll.
Ha en trevlig lördag.

Tjingeling

fredag 20 augusti 2010

Ett litet paket

När jag kom hem från Öland och mamma fanns det ett stort kuvert i min brevlåda. Trevligt med något annat än fönsterkuvert för de kommer ändå vare sig man vill eller inte.
Älsklingen hade tydligen hittat någon liten teknisk pryl som han tyckte att jag skulle ha. Det är någon slags elektronisk hjälpreda. Väldigt snällt av honom att skicka en sådan liten pryl till mig. Den är liten och smidig och kommer att passa i min handväska. Nu ska jag bara få den lilla manicken att funka som jag vill. Tilläggas ska att han formligen älskar sådana prylar. Och jag kan väl också tycka att de är kul, men det får inte vara för invecklat för då tappar jag intresset. Men den verkar inte vara alltför knepig som tur är:)

Hostskrället håller i sig och har jag riktig otur så kör det väl igång som värst när jag ska sova. Och efter att ha suttit hemma hos mamma och pratat i några timmar så känns hela halsen helt raspig. Kanske lika bra att vara tyst nu i några timmar innan det är dags att säga godnatt till T. Innan dess ska jag kolla på filmen Efter Bröllopet med Rolf Lassgård och Mads Mikkelsen som går på ettan ikväll. Jag har sett den förut och tycker att den är riktigt bra.
Föresten är ju Mads med i Fritidsresors nya reklamfilm, det ni.

Nej, nnu är det dags att slänga upp fötterna i soffan och ägna mig åt lite film.

Tjingeling
Ledig idag också sen är det ytterligare sju dagars jobb på raken. Det gillar jag inte, det är ju alldeles för lång tid och när man väl är ledig så är i varje fall jag helt slut.
Idag ska jag städa ur bilen. Det var ett tag sedan jag dammsugade och torkade av inuti så det är välbehövligt. Sedan blir det lite mat hos mamma. Skönt att slippa äta ensam för det är så grymt trist.
Gårddagen ägnade jag mest åt läsning och med jämna mellanrum tog jag en tupplur. Det kändes som om jag behövde det. Kroppen känns inte hundra med den här förbenade förkylningen som inte bryter ut ordentligt. Inatt har jag säkert vaknat 10 gånger av att jag hostat som bara den. Det är inte så trevligt att få nattsömnen störd stup i kvarten.

Nej, nu får jag väl köra igång så jag får något gjort.

Tjingeling för nu

onsdag 18 augusti 2010

Nu är han fast igen

Den där 79-åriga pedoifilen som jag skrev om igår har tydligen hamnat bakom lås och bom igen. Hoppas nu att ingen halvtokig typ inom psykvården får för sig att denna person någonsin mer får möjlighet att få bevakad permission. Och tydligen hade han två vårdare med honom när han besökte kyrkogården. Mne ursäkta mig, kunde inte någon av dessa två ha jaga ikapp en person närmare 80?! Jag undrar hur dålig kondis folk måste ha för att få vara ledsagare?!

Vilkwn tur att inget barn hamnade i hans klor..
Jag kan knappt tro det, men jag är ledig torsdag och fredag! Vad jag ska göra har jag aning om ännu. Vila förmodligen, för jag antar att helgen lär bli lika kul som de senaste sex dagarna. Så det är bäst att vara mentalt förberedd.

Idag tog jag en tur hem till den ömma modern efter jobbet. Lyckadess snika till mig en liiten bit ugnspannkaka, ja jag fick ett par smörgåsar också:)
Efteråt tog vi en lång runda med jycken. Det var skönt faktiskt, även om jag inte gjort annat än sprungit runt hela dagen. Men bara promenera och prata med mamma är guld!
Innan vi hann meed en promenad var vi tvugna att ta in tvätten då hennes man var ute på en tur med gräsklipparen. Vi ville ju inte att han skulle sno in hela huvudet som en turban med kläder när han for runt tvättvinadan med åkgräsklipparen. Det hade varit en syn för gudarna:)

Läste lite i dagens utgåva av buffé som alla får som har kort hos ICA får. Inte visste jag att det fanns så många olika typer av tomater. Vem har hört talas om Organza, Zabrino eller Mazarinno? Inte jag iallafall, men jag fick läsa mig till hur de smakar etc. Spännande med nya ingredienser.

Herregud, vad är det som händer på planeten? I Ryssland hade de först de högsta värmen på 1000 år och sen kom mängder med bränder och nu kommer massor med regn och hagel. På andra ställen regnar det som aldrig förr, i Pakistan och Kina t ex. De som anser att det inte beror på global uppvärmning kanske borde tänka om. Saker händer med en förbluffande hastighet och det är faktiskt skrämmande om man tänker längre fram än vår egen generations överlevnad.

tisdag 17 augusti 2010

Men vad fasen??

Läste precis på Aftonbladets nätbilaga att en pedofil har rymt från en permission. Nu har det skickats ut rikslarm eftersom mannen som är 79 år räknas som en av Sveriges farligaste sexualförbrytare. Han har suttit inlåst i 43 år utan permissioner och nu helt plötsligt får han en bevakad permission, som han stack ifrån. Men herregud, hur svårt kan det vara att komma ifatt en man som är nästan 80 år? Eller satt vårdaren som var med på en bänk och sov medan han smet iväg? Jag bara undrar hur det hela gick till. Och hur i helsike kunde man helt plötsligt efter 43 år få för sig att låta en person som polisen räknar som farlig mot barn överhuvudtaget få permission?! Det verkar ju helt sanslöst.
Hoppas nu att de får tag på den här karln innan han ger sig på något barn.
Tyvärr finns det människor i samhället som har förverkat all sin rätt att vandra runt helt fritt på gator och torg som oss andra och då måste dessa hållas inlåsta för att skydda oss andra. Inget snack om saken. Den som beslutade om den permissionen måste nu känna sig som en komplett idiot, för att inte tala om de där vårdaren som var med honom och som han lyckades smita ifrån, hur det nu gick till.

fredag 13 augusti 2010

Brutala dagar..

...har det varit både idag och igår på jobbet. Sprungit som en gnu, uppför trappor och nedför trappor. Och lastad som en packåsna. Inte underligt att fötterna känns som de håller på att trilla av. Det där med åsna vore kanske en bra idé föresten, men jag skule nog tycka synd om åsnan och det hela skulle väl sluta med att jag både bär åsna och alla grejer. Det är så när man jobbar på ett ställe där byggnaderna är från 1800-talet. Hiss vad är det liksom.

Mycket bröllop har vi på hotellet också och det är ju trevligt.
Jag har dock observerat att den här typen av evenemang har en tendens att bli längre nuförtiden. Ok, sist jag var på bröllop, som förvisso var några år sedan, så var det själva bröllopsdagen och sedan brunch dagen därpå. Lite trevligt att kunna prata med folk som man inte träffat på länge. Men helgens bröllop håller på i tre (!) dagar. Vissa gäster anände redan igår, de flesta idag och resten imorgon. Dessutom ska bröllopsgästerna ha en massa grejer inlagda på rummen. Sånt tar lite extra tid. Och när alla inte kommer samtidigt så gäller det att ha koll så att alla får det de ska ha.
Hoppas nu att vädret håller i sig. Det har nämligen varit soligt, riktigt varmt och tyvärr ganska fuktigt de senaste dagarna. Det sistnämnda klarar jag mig nämligen utan. Kläderna efter en dag som bergsget klibbar fast på kroppen och istället för att vara luftiga, som säkert var tanken, så har de förvandlats till någon slags kroppsstrumpa. Ja, det känns faktiskt som att köra klädsim, minus vattnet då. Att försöka få av av dem på ett vettigt sätt kan man glömma. Istället är det den så kallade avkavlingsmetoden som gäller. Givetvis med efterföljande dusch.
Men det är tur att jag har rätt kul kollegor så att man kan skratta med jämna mellanrum.

Apropå bröllop så läste jag precis att Robbie Williams gått och gift sig i helgen. Inget stort evenemang utan bara de allra närmaste var inbjudna. Hoppas att frugan inspirerar Robbie att skriva lite mer härliga låtar. För vilken härlig entertainer han är vår käre Robbie. En konsert med honom är definitivt en upplevelse som jag gärna vill uppleva igen. Vilken röst den mannen har! Hoppas nu att allt går bra för de nygifta, det är ju trots allt ingen ny bekantskap eftersom de varit tillsammans i fem år.

Jag fortsätter väl lite på skvallerlinjen nu när jag ändå är inne på den linjen.
Rod Stewart ska tydligen bli pappa igen för sjunde gången. De tidigare barnen är mellan 4 och 46 år. Så kan det gå.
I grannlandet Danmark väntar kronprinsparet också barn, men inte ett utan två. När det väl blir dags för Victoria & Daniel lär väl tidningarna rapportera om det varje vecka tills vi alla är helt uttröttade.
Väldigt bissart tycker jag faktiskt att det är att någon betalade 360 000 kr för en röntgenbild föreställande Marilyn Monroes byst och lungor. Undrar om personen tänker hänga upp bilden på väggen?

Senaste nytt när det gäller sim-EM är att det blev guld och brons för de svenska damerna på 100 meter fjäril idag. Helt klart är att svenskarna är klart bättre i sim-EM än de var i friidrotts-EM. Bra gjort tjejer!

Nej, nu ska jag faktiskt titta lite på just friidrott.

Tjingeling

onsdag 11 augusti 2010

Det blev en VÄLDIGT dyr framfart

Undrar om den svenska mannen hade gjort om samma sak idag om han vetat..
För hans fortkörning i Schweiz blev minst sagt kostsam. Nu var det ju så att han förmodligen trodde att han befann sig på en formel 1 bana eller liknande. För vilken människa med förståndet i behåll öser på i 290 knyck på en motorväg?!
Men säg den glädje som varar. Den fartglade svensken blev nämligen stoppad av polisen och blev av med både körkort och bil på plats. Men han hade nog inte räknat med boten på 7 miljoner kronor! DET tyckte nog inte ens han att det var värt.
Och jag tycker inte ett smack synd om honom.

tisdag 10 augusti 2010

Jisses, vad duktiga de är!

Idag har vädret varit riktigt skapligt så jag tog en liten tur på stan och spankulerade runt där en stund innan jag for hem till mamma en vända och fick med mig en bunt skvallertidningar. När det gäller förkylningen så känns halsen som ett sandpapper och nu har jag fått hosta också. Men men imorgon är det dags att börja jobba igen och sen är det bara att köra på resten av veckan. Får väl proppa i mig Vicks honung med jämna mellanrum och hoppas att det lenar lite.

Igår körde EM i simning igång. Och svenskarna har redan utmärkt sig på ett positivt sätt. Igår tog både dam-och herrlaget brons och idag var det åter dags. Therese Alshammar knep en guldmedalj och i simhopp blev det en silvermedalj för Anna Lindberg. Fin utdelning efter två dagars tävlande eller hur?

Nej, nu ska jag kolla på en dokumentär innan det är dags att inta horisontalläge under täcket.

Tjingeling

måndag 9 augusti 2010

En sommarpratare med bössa

Som jag berättat tidigare så har jag ju snöat in på Sommar programmen på P1.
Nu var det ett tag sedan jag lyssnat på något program så idag kände jag att det var en helt perfekt dag att botanisera i P1s sommararkiv. Sagt och gjort scrollade jag igenom en massa namn tills ett fångade mitt intresse, Natasha Illum Berg. Det ringde någon klocka i mitt bakhuvud att jag hört talas om denna kvinna förut.
Efter lite letande i hjärnkontoret, som idag inte arbetar alltför snabbt pga förkylningssymptom, så plingade det till. Jag hade ju sett henne i en talkshow i våras eller så. Hon verkade spännande så henne ville jag höra lite mer om.
För er som inte känner till henne kan jag tala om att hon är den enda kvinna som är licenserad storviltjägare i östafrika och dessutom författare.
Att lyssna på berättelserna från Tanzanias vildmark var väldigt spännande.

För er som, liksom jag, gillar att lyssna på Sommarprogrammen kan varmt rekommendera Natasha Illum Berg.

Ny vecka igen

Ny vecka och jag börjar den med att vara ledig i två dagar och sen blir det jobb resten av veckan. Som läget är nu med en förkylning som inte bryter ut ordentligt så är det bara bra att vara hemma och se om det blir bättre innan det är dags för mer jobb.

Idag har jag inga planer alls förutom att jag ikväll ska pipa över bron till Öland och bästa väninnan K för att bli klippt och snacka lite. Det är alltid mysigt, och sen måste jag ju spana in de senaste möbelfynden som de köpt.
Förutom det så blir det nog ytterligare en dag med näsan i en bok. Och det har jag inget emot alls då min energinivå känns som om den är i botten. Allt går långsamt och jag tänker absolut inte stressa.

Läste precis på lokalblaskans hemsida att man sett en ubåt utanför Ölands norra udde. Det finns till och med bild på den. Undrar om det är ryssar som är ute på en liten resa. De är ju inte kända för att vara så duktiga på att navigera precis. Om inte annat så blev vi ju varse det när en ubåt dök upp på ett grund i Karlskrona skärgård för en herrans massa år sedan.
Vi får väl hoppas att det är en svensk ubåt som bara stannat till för en liten kaffepaus. Bildbeviset går att se här.
Återstår att se om det kommer några nya uppgifter om den mystiska ubåten under dagen.

Det är inte bara ubåtar som man får se upp med på havet nu. På Grönland har nämligen en gigantisk is-ö brutit sig loss från en glaciär. Och här kan man verkligen snacka stort, fyra gånger större än Manhattan är jätteisberget som nu flyter runt i havet. Med andra ord så gäller det att hålla korpgluggarna öppna om man nu skulle råka befinna sig på en båt i de farvattnen. För vem vill komma i närkontakt med ett isberg, och särskilt inte ett i den storleken?

Nej, nu ska jag dricka en kopp te och läsa lite.

Tjingeling

söndag 8 augusti 2010

Näsan i en bok

Ledig helg och kasst väder. Inte världens mest lyckade kombination, men vad gör man? Jo, jag läser. Det är så skönt.
Men idag mår jag sisådär. Känns precis som om jag håller på att bli förkyld. Men de senaste gångerna har eländet inte brutit ut utan istället har jag mått halvrisigt ett tag. Måste säga att jag faktiskt föredrar att eländet bryter ut istället så att man sedan kan må bra igen snabbare.

Helgen har jag som sagt var tillbringat med näsan i en bok. En väldigt bra sådan dessutom, Live To Win - Låtarna som skrev mitt liv av Andreas Carlsson.
För oss här hemma i Svedala är han kanske mest känd som en i Idol-juryn. Men främst är han känd som en otroligt skicklig låtskrivare till flera stora artister som Céline Dion, Backstreet Boys, KISS och Britney Spears för att nämna några.
Boken ger en väldigt intressant inblick i musikindustrin och en resa som inte bara varit spikrak. Däremot lyser en stor ödmjukhet igenom i boken och att man kommer igenstans utan hårt arbete. Om man verkligen brinner för det man gör så har alla en chans att bli framgångsrika, det gäller bara att inte vara rädd för att misslyckas på vägen är det budskap som verkligen slår en när man läser.
Språket är verkligen noggrannt och det märks att Andreas är en person som inte gör något halvdant. Det är en njutning att läsa boken. Dessutom får man en inblick i hur det var att jobba för Cherion-studion där Denniz PoP var kapten på skutan och där så många hits kom till och kreativiteten flödade.
Jag kan verkligen rekommendera boken till den som är nyfiken på hur det funkar bakom kulisserna inom musikindustrin och hur en helt vanlig kille får möjlighet att genom en massa slit skriva hitlåtar som vi alla någon gång har gått och nynnat på.

Nu är det dags att göra en kopp te och försöka att svetta ut den sk förkylningen som har intagit min kropp.

Tjingeling

onsdag 4 augusti 2010

Vad bra den var!

Såg precis ett avsnitt av den danska serien Livvakterna på SV 1. Vad bra den var!
Gillar man andra danska serier som Mordkommissionen och Anna Pihl så kommer man definitivt att gilla denna.
Hoppas nu bara att det inte var näst sista avsnittet eller något i den stilen för jag vill se mer av denna serie. Nästa vecka är fortsättning på vad som hände i kvällens avsnitt och det kan bli en spännande upplösning.

Dags att varva ner lite mer nu innan det är dags att slå igen korpgluggarna för idag och samla krafter inför morgondagens jobb.

God natt

Beslutsamhetsångest

Idag har jag varit ledig så jag började dagen med en liten sovmorgon. Ja, jag vaknade 6.30 men då hade jag verkligen ingen lust att gå upp. Så det var bara att vända om i sängen och sussa vidare ett par timmar.
Vädret har varit skönt med omväxlande sol och lite moln. Först hade jag tänkt att ta en tur till södra Öland men de planerna övergav jag när jag kom på att jag hade satt upp tvättid på eftermiddagen. Istället tog jag en tur till Elgiganten. Hade spanat runt lite på deras hemsida innan och kommit på att en ny kaffebryggare var något som jag behövde då min gamla inte höll måttet längre. Värmemässigt alltså. Hittade en för 199 kr. Vilket kap tänkte jag och bestämde att en sådan skulle jag ha, i svart. Åkte iväg till varuhuset och kikade runt lite innan jag kom till kaffebryggarna. Hittade vad jag sökte. Men inte i svart! Där och då drabbades jag av något som för mig är ovanligt när det gäller inköp, jag fick beslutsamhetsångest. Drog hem och pratade lite med älsklingen innan det var dags för honom att ge sig av till jobbet. När jag berättade om mitt dilemma sa han: " men lilla hjärtat, det är bara en kaffebryggare. Inte ska du stirra på den medan den brygger kaffet. Köp du den vita istället". Sagt och gjort. Åkte tillbaka och inhandlade den i vitt.
Himmel, har jag blivit helsnurrig eller vad?! Jag menar, strunt samma om den är svart eller vit. Bara den brygger hett kaffe.
En liten promenix inne på IKEA, där jag nästan fick med mig vad jag skulle ha utan velande, hann jag också med innan det var dags att åka hem och ta itu med tvätten.

Nu ska jag kolla in den danska serien Livvakterna. Jag har inte sett den tidigare, men den verkar riktigt bra. Danskarna brukar göra bra serier så jag hoppas att dne här är lika bra som t ex Mordkommisionen. Återstår att se.

Tjingeling

tisdag 3 augusti 2010

Besökaren kolavippade på mitt köksgolv

Jag fick en oväntad besökare idag som jag definitivt inte bjöd på något kaffe. Nej, istället rotade jag fram den största och tjockaste tidning jag kunde hitta. Och sen slog jag till på besökaren som krälade runt på golvet. Flera gånger faktiskt tills besökaren inte rörde en enda liten fena.
Nej, det var ingen inbrottstjuv. Utan en högst otrevlig medlem ur Dalton-ligan, dvs en bålgeting. Andra mindre släktingar brukar jag jaga ut men den här fick avsluta sitt liv på mitt köksgolv och sen blev varelsen nedspolad för att vara på den säkra sidan.
Hoppas att budskapet har spridit sig till polarna så att de inte försöker nästla sig in här. För då kommer tidningen fram, bara så att ni vet!

måndag 2 augusti 2010

Finns det inga gränser längre?

Här har vädret idag varit riktigt skapligt förutom att det känts klibbigt. Ja, hela helgen har det faktiskt varit skönt. Imorgon ska det tydligen bli regn. Men sen ska det tydligen räta till sig under veckan.

Läste som vanligt tidningarna på nätet idag. Varför köpa dem när man kan läsa så många fler gratis?
Det som har slagit mig den senaste tiden är att det verkar som om antalet våldsbrott ökar med en skrämmande fart. Det är folk som blir skjutna eller knivskurna. Många gånger med dödlig utgång. Det känns skrämmande tycker jag. Ibland är det helt oprovocerat som i fallet med en 19-åring som blev skjuten med två skott i ryggen häromkvällen på en skolgård i en Stockholms-förort. Ibland verkar det vara uppgörelser mellan olika gäng, och då kan någon komma i vägen som inte har ett smack med det att göra. Lika tragiskt är det oavsett.
Vad är samhället egentligen på väg? Har folk inga spärrar längre? Springer det runt en massa galningar överallt? Har man bara tur som inte har stött på någon av dessa?
Man läser om vad som hänt och förfasas men efter ett par dagar så kommer man knappt ihåg vad som hänt. Det rinner av en som vatten på en gås. Är det för att det hela tiden kommer nya hemskheter och man inte orkar ta in allt och bry sig? Eller har man blivit luttrad?
Den tanken är nästan lika skrämmande som de brott som begås. Eller vad tycker ni? Jag tycker att det är en otäck utveckling och hoppas verkligen att det snart svänger åt ett annat håll. För det är helt enkelt inte okej.

Själv tänker jag nu ta och krypa ner under täcket och läsa Mia Skäringers bok för att koppla av lite innan det är dags för John Blund att strö lite sovglitter i mina ögon.

God natt

söndag 1 augusti 2010

Att slå till när det gäller

Ja, det gjorde Emma Gren verkligen idag i höjdhoppsfinalen i friidrotts-EM. Och inte nog med att hon vann en silvermedalj dessutom så slog hon sitt personliga rekord. Inte bara en utan två gånger på raken!! Det är verkligen något för henne att vara stolt över. För de övriga svenska deltagarna hade inte mycket att komma med i dessa tävlingar. Det var sjukdomar (?), skador och alltmänt dåliga insatser. Och då i de sista självande timmarna slog hon till. Det absolut sista svenska hoppet. Och som hon gjorde det. Helt suveränt.

Stort Grattis till Emma! Du är grym tjejen:)