lördag 31 juli 2010

Sååå hungrig

Jobbar hela helgen. Det är mycket att göra. Ett bröllop och som grädde på moset så är det Kalmar Triathlon den här helgen. Med andra ord massor av tävlande med sina redskap dvs cyklar. Och dessa cyklar är ju inte vilka som helst, utan VÄLDIGT dyra sådana. Helst vill gästerna ha dem inne på rummet. Undrar om de sover med dem också.
Vädret är bästa möjliga för dessa tävlingar, kanske lite mycket vind. Men det är iallafall uppehåll och sol. Man kan ju inte få allt eller hur?

Just nu är det matlagning som gäller här. Inga kulinariska höjdpunkter precis. Idag står stuvade makaroner och falukorv på menyn. Gud, vad hungrig jag är!
Älsklingen håller på att bygga något slags staket däröver i NJ. Vi skypar, så han kommer tillbaka med jämna mellanrum:)
Dessutom kollar jag ju på friidrotts-EM samtidigt.
Så jag har en ganska bra kväll faktiskt.

Nej nu ska jag ägna mig åt maten.
Ha en skön lördag.

Tjingeling

torsdag 29 juli 2010

Vilda djur är alltid..vilda

Läste idag och igår i olika tidningar om att en man blivit dödad av en björn när han sov i ett tält i utkanten av Yellowstone Nationalpark i USA, en annan man blev överfallen av en isbjörn i ett tält på Svalbard och en tioårig flicka blev biten av en varg i en djurpark i Sverige.
I det första fallet vet de faktiskt inte varför björnen gick bärsäkargång i två tält och dödade en man och skadade två personer. Vanligtvis lockas de av mat men i detta fallet verkar det inte vara så. Kanske kom de bara in på björnens revir helt enkelt.
I fallet med isbjörnen så var det hela kanske mer logiskt. Isbjörnen är totalt orädd för människor och ser väl i princip allt som ett byte. Att få frukosten serverad mitt framför nosen har jag svårt att tro att någon isbjörn kan motstå. Nu överlevde han ju som tur var. Värre var det för isbjörnen som kompisen var tvungen att skjuta ihjäl. Sover man i tält på Svalbard så är det väl en risk man måste vara medveten om. Det vimlar ju av dem där.
Den sista händelsen med tioåringen är mer absurd. Vargstackarn var ju faktiskt i en inhängnad. Och där lyckades barnet få in foten och en hand. Vargen kanske kände sig hotad eller vad vet man. De kan ju inte tala. Men vad jag undrar är varför ingen vuxen sa till barnet att inte närma sig staketet? Det finns ju där för ett syfte. Visst är det synd om den lilla tjejen men å andra sidan kommer hon garanterat aldrig mer att närma sig ett stängsel till vilda djur.
Kankse en lärdom: Vilda djur är alltid vilda, oavsett om de är i naturen eller i inhängnad. Respekt krävs från oss människor.

Det händer inte så mycket..

Sommarvädret verkar ha tagit paus och efter två dagar med regn verkar det nu som om det spricker upp lite bland molnen. Hoppas nu att regneländet är över för ett tag.
Efter att ha varit ledig i två dagar är det nu tillbaka på jobbet och är ledig någon gång nästa vecka. Ingen idé att nu fundera på när det är, utan det är bara att köra på:)

Igår var en mycket trevlig dag trots vädret. Först blev det en tur med systern på stan med en fika på Hamnkafeét. De har stans bästa mackor där, helt klart. Sedan tog vi en liten tur i några inredningsaffärer. Bra för nu vet jag vad jag ska köpa till henne då hon fyller år. Därefter var det dags för ddagens tråkigaste syssla, handla mat. Och himmel vad folk det var! Jag trodde aldrig att jag skulle komma ut ur affären. När jag kom hem tog jag en liten powernap i soffan innan det var dags att åka till Öland för att träffa bästa väninnan K och hennes man. En pizza slank ner och så provsatt vi deras nya soffa och kollade in den nya stooora TV:n medan vi pratade. Mysigt:) En bok fick jag också med mig till min lilla hög. Nu har jag en massa härliga böcker att plöja igenom. Det är härlig avkoppling tycker jag.

Annars händer det inte särskilt mycket här. Jag fortsätter att spana på friidrotts-EM som jag måste säga inte har varit någon direkt framgång för de svenska atleterna. Bäst hittills har Linus Thörnblad varit i höjdhopp. Och det var faktiskt riktigt synd om honom då han råkade ut för någon skada när det fanns en medalj inom räckhåll. Nu slutade han fyra. Himla trist för honom. Däremot finns det en del andra som gör riktigt bra ifrån sig vilket är kul att se.

Nej, nu är det dags att bara slappa lite i soffan innan det är dags för snarkofagen.

Tjingeling

Det tävlas i allt

Det går tydligen att tävla i allt, inte bara sport. Det finns VM för kockar och för plåtslagare(!) till exempel. Och idag läste jag om ett annat, iallafall för mig nytt, Världsmästerskap. Nämligen VM i drill. I KalmarPosten, vår gratistidning här i stan, var det en artikel om en tjej från trakten som skulle delta i drill-VM. Tydligen är det första gången Sverige är med i denna tävling.
Nog visste jag att det fanns en drillklubb här, men att det fanns VM hade jag faktiskt ingen aning om. Man lär sig något nytt varje dag.
Undrar om det finns VM i stickning?:)

onsdag 28 juli 2010

Dagens skandal

Dagens svenska insatser i friidrotts-EM har väl inte direkt varit något att skriva hem om. Carro kom näst sist i längdhoppsfinalen och de båda svenskarna som var i final i slägga och diskus gjorde heller inga imponerande resultat.
Däremot inträffade en riktig praktskandal när Ulrica Johansson kollapsade i 3000 meter hinder då hon drabbades av en astma attack och inte fick någon hjälp på flera minuter. När väl några sjukvårdare kom fram till henne verkade de mest resonera med varandra istället för med henne. Den stackars männsikan hade helt klart problem med att få luft och behövde ju få lite hjälp med att andas. Jag anser att det är skandal att det tog så länge innan hon fick hjälp. Sånt borde inte hända i en stad som för inte alltför längesedan arrangerade sommar-OS. Man borde definitivt haft mer koll. Den mer eller mindre kassa insatsen från sjukvårdarna drabbade inte bara Ulrica. Innan dess hade en norska råkat ut för samma fadäs när hon råkade ut för en sträckning i baksidan av låret under ett lopp.

Återstår att se vad som händer imorgon. Hoppas att det inte blir fler incidenter.

Tjingeling

Unik utställning

(Bild: Östasiatiska museet)

Den 28 augusti är det dags för en helt unik utställning på Östasiatiska museet i Stockholm. Då kommer nämligen soldater ur Terrkotta armén och en stor samling av föremål som tidigare aldrig visats att finnas i ett bergrum under museet. Är man intresserad kinesisk historia är detta ett unikt tillfälle som man definitivt inte bör missa. Utställningen pågår till den 16 januari 2011.


Date med syrran & friidrotts-EM

Ledig idag, precis som igår. Så skönt. Jag behövde verkligen dessa två dagar då jag i måndags hade vansinnigt ont i ena knät. Det kändes ungefär som om någon körde in en skruvmejsel eller något liknande rakt in i knäskålen. Det var inte skönt alls.
Igår var det strålande sol här, men idag verkar det bli mer blandad kompott. Hoppas bara att det där eländiga regnandet har slutat. I lördags kom det 70mm!

Planerna för dagen är att åka in till stan och fika och även ta en tur i några butiker med syrran. Det ska bli mysigt för det var hur längesedan som helst vi gjorde det. Jag har varken haft ork eller lust för att gå och spana i butiker den senaste tiden. Jag som var i stan varje vecka förut och hade stenkoll på vad som fanns i varenda butik. Det måste bli ändring på det nu:)

Idag blir det väl också lite tittande på friidrotts-EM från Barcelona som drog igång igår. Jag tycker att friidrott är den sport som är roligast att titta på. Det händer ju saker hela tiden.
Svenskarna har hittills gjort rätt bra ifrån sig. Carolina Klüft (längdhopp), Linus Thörnblad (höjdhopp), Mattias Jons (slägga) och Anna Söderberg (diskus) har alla tagit sig till final. Det återstår att se om det blir flera. Idag är det tydligen 14 svenskar som tävlar. Det ska bli spännande att följa dem och se hur det går. Det gäller ju att hålla tummarna ordentligt för de blågula.

Återkommer senare under dagen.

Tjingeling
Jag kommer med all säkerhet att återkomma till hur det går.

lördag 24 juli 2010

Ovanlig biltjuv

Det blir en del vädertjat här märker jag, men det kan ju vara intressant för de som inte bor här. Hursomhelst. Idag är det höstliknande väder med regn som vräker ner med hjälp av vindar som får träden att nästan gå av på mitten. Bara en liiiten överdrift, men ni fattar:) Kom hem från jobbet som en dränkt katt. Hotellet har en massa små olika hus så det blir mycket spring hit och dit. Och ibland funkar det bara inte att ha paraply. Nåväl, nu har jag duschat varmt och fått i mig ett par koppar kaffe för att tina upp. Jag antar att förkylningen kommer att anlända som ett brev på posten ganska snart.
Jag tyckte faktiskt ganska synd om de brudpar som vi hade där idag. Sämsta tänkbara väder, särskilt med tanke på att det tidigare i veckan har varit tropikvärme.

Läste i AB om en minst sagt ovanlig biltjuv i Colorado, en björn! Nallen hade lyckats få upp den olåsta bildörren, klivit in och kommit åt tutan (som väckte bilens ägare) innan den lagt ur växeln och rullat iväg. Efter en inte alltför lång färd brakade bilen, med nallen som förare, in i ett buskage. Då smällde dörren igen och si det gillade inte nallen som gick lös på inredningen. Det hela slutade ialla fall lyckligt för nallen då polisen lyckades få upp dörren och björnen kunde återvända till sin egen hemtama omgivning. Mindre kul för bilägaren. Undrar om man får ut det på försäkringen? Och vad säger försäkringsbolaget när man talar om att tjuven och vandalen var en björn? De tror väl att man drabbats av någon slags hallucination. Jag tror inte att den nallen är så värst sugen på att åka bil något mer efter den vådliga färden.

Ikväll ska jag bänka mig i soffan och titta på Sommarkväll. Några ljus blir det också nu är vinden tjuter över taket.

Tjingeling

fredag 23 juli 2010

Here comes the rain

Ett avbrott i värmen kom imorse i form av regn. Inte ösregn utan sånt där regn som liknar hårspray. Men lika blöt blir man givetvis även om det tar lite längre tid. Tydligen ska dte fortsätta hela helgen. Jaja, vi får väl se.. Temperaturen har gått ner rejält. Ute alltså. Härinne i lyan är det fortsatt hett:)
Ikväll blir det väldigt lugnt, ska jobba hela helgen och dessutom är jag trött efter en stressig dag. Inget vidare på TV heller så jag ska nog krypa upp i soffan med en bok istället. Jag måste ju fortsätta att se hur många fler mord det kommer att bli. Och om de kommer att få fast mördarna. Spännande värre.
Men nu är det dags att lufta de kulinariska talangerna i köket. Idag kör jag sen middag precis som de gör vid Medelhavet. Fast kanske inte lika sent ändå:)

Tjingeling

torsdag 22 juli 2010

Fortsatt värme

Idag har det varit grymt varmt, +30 grader. Tur att jag varit ledig. Nu kl. 21.30 är det 25 grader. Fläkten brummar på högvarv men gör knappt någon nytta, såvida jag inte sitter rakt framför den vill säga.
Vilken sommar! Det är ju inte klokt alltså.

Igårkväll var jag iväg till Oskarshamn och träffade delar av släkten. Det var mycket trevligt med grillning och massor av prat och skratt. Det blir ju inte så ofta då alla bor på olika platser.
Jag har varit rätt trött idag eftersom jag kom i säng sent så idag har jag bara slappat, badat lite grann och så.
Jag passade även på att beställa lite nya böcker idag. Det ska bli spännande att se om de är lika bra som jag tror och hoppas. Återstår att se.

Nej, nu ska jag ta en kall dusch och försöka att svalna lite innan det är dags att inta sovläge.

Tjingeling

Ett minst sagt oväntat besök


(Bild lånad från aftonbladet.se)
Ett sånt här besök hade nog inte paret på segelbåten tänkt sig när de gav sig ut på en segeltur utanför Sydafrikas kust. Valen landade på båten och av masten blev det bara kaffeved kvar. Som tur var klarade sig seglarna utan skador och valen, den fick lite skrubbsår och alldeles säkert ett stukat självförtroende.

söndag 18 juli 2010

Jag har ett nytt begär

Idag är vädret varmt och skönt med både sol och moln. Istället för att ligga på stranden, som jag hade planerat från början, så har jag gett mig i kast med dammvippa och snabeldrake. Tvättar en hel hög gör jag också. Underbart att lägga in kläder i skåpen som luktar gott. Jag tycker att doften på sköljmedlet är viktigt och står därför där i butiken sniffandes på alla sköljmedel innan jag bestämt mig för vilken doft jag ska inhandla. Ja, jag vet att det inte är riktigt klokt. Men så är det.

Samtidigt som jag städar på alla möjliga och omöjliga ställen lyssnar jag på Sommar. Och det programmet har nu blivit mitt nya beroende. Så mycket intressant och spännande dessa olika personer talar om. Just nu lyssnar jag på Michael Bindefeld. Och det programmet är verkligen bra! Tidigare under dagen var det Christer Sjögren som strömmade ur datorns högtalare. Vilket program! Inte en enda dansbandslåt, men det han talade om var skönt att lyssna på.
Som tur är kan man botanisera i Sommars arkiv på webben och lyssna på program från tidigare år. Och det ska jag verkligen göra. Mycket skönare att lyssna på än de kommersiella radiostationerna som spelar samma musik mer eller mindre hela tiden. Och det tröttnar jag snabbt på. Det räcker med att lyssna på det i bilen för att ha någorlunda koll på vad som är mest på G just nu.

Lite käk snart skulle nog sitta fint känner jag. Måste bara ladda om tvättmaskinerna i källaren.

Ha en fortsatt skön söndag.

Tjingeling

lördag 17 juli 2010

Man kanske inte ska klaga sååå mycket

Att äga en bil är som alla vet dyrt. Det ska betalas bilskatt, försäkring,besiktning och inte minst bensin. Vilket är rätt kul när man är i USA och hör folk klaga på högt bensinpris. Om vi svenskar kunde fylla en tank för 30 dollar vore vi väldigt glada. Här kostar bensinen ca 13 kr litern plus minus beroende på vart man tankar och bor.
Men det är ingenting i jämförelse med att äga bil i Singapore. Där kan det kosta 200 000kr bara för att få tillstånd att skaffa bil. Och då har man inte ens köpt den!
Anledningen till detta är att det bor väldigt mycket folk i Singapore. Närmare bestämt 4,5 miljoner på en yta som motsvarar halva Öland! Snacka om trängsel.
Vägskatten i landet är inte heller att leka med, 4000 pix per år går den på. Utöver detta så måste man betala vägtullar, 11-16 kr per person beroende på vilken stadsdel man kör i under morgontimmarna. Dessutom har man budgivning på nummerplåtarna där utgångspriset är ca 5600 kr.
Tur att man inte tänker skaffa bil där det säger jag.

Blixtar i mängder

(Bild lånad från aftonbladet.se)

Jisses, vilket oväder det blev imorse. Blixtarna avlöste varandra så det nästan liknade röda mattan på Oscarsgalan. Och inte nog med blixt och dunder. Regnade gjorde det också. Något helt vansinnigt mycket. Här i Kalmar fick vi 40 mm på 30 minuter. Regnet sog så hårt mot taket att det var omöjligt att höra TV:n utan att ha en uppskruvad på en volym som annars mest brukar användas av personer som hör väldigt illa.
På väg till jobbet hade en del av gatan förvandlats till en 20 cm djup sjö. Det var bara ett gäng ankor som fattades.
En av mina kollegor tyckte att det var bra att det åskade för som hon sa: "efteråt blir luften så frisk och skön". Jo, tjena du. Istället för frisk luft har vi hamnat i något slags väder som mest påminner om ett våtvarmt omslag. Med andra ord blev det inget av med den friska luften. Inte ens åskväder nummer 2 på eftermiddagen rådde bot på det. Just nu vid kl 21 ligger luftfuktigheten på 91%, och det regnar inte ens.
En sak är då säker och det är att det kommer inte att bli skönt att försöka sova inatt trots att fläktskrället gör sitt bästa för att sprida lite svalka. Inomhustempen ligger likt förbaskat på 28,5 grader. Jaja, det är inte mycket att göra åt. Bara gilla läget.

Nu har jag precis sett första avsnittet av Anne Lundbergs eminenta talkshow Sommarkväll. Ikväll var det Lena Olin & Lasse Hallström som var huvudgäster med några andra. Riktigt bra precis som vanligt.

Nu blir det lite slötittande på TV. Mina fötter och min rygg har tagit mycket stryk idag. Men imorgon är en annan dag:)

Tjingeling
Idag kommer det inte att bli någon sol kan jag meddela. Kolsvarta moln drar upp söderifrån och jag hör konstant muller komma från den riktningen. Med andra ord kan det bli ett ordentligt åskväder. Inget jag ser fram emot alls faktiskt. Tur att jag ska jobba så jag har lite folk runt omkring. Shit det är redan här.

Återkommer senare.

Tjingeling

onsdag 14 juli 2010

En dag på stranden

Jag följde Tomas Ledins råd idag då jag var ledig och spenderade dagen på en öländsk strand. Helt underbart. 25 grader i vattnet och ca 30 på land.
Det talas om våldsamma åskväder i södra Sverige men här i Kalmar har vi inte sett röken av några åskväder. Tack och lov. Knappt något regn heller. Antar att värmen i havet håller alla lågtryck borta, på gott och ont. Bönderna ber säkert för regn medans turismnäringen håller tummarna för fortsatt höga temperaturer så turisterna inte rör sig så mycket. Det verkar som om många turister rör sig i denna riktiningen dock. Har nog aldrig sett så många norrmän här som nu. Jag tycker det äär spännande med alla dessa utländska turister och vad de tycker om "min" stad.

Vädret här kan man inte klaga på om man inte är bonde vill säga. De vill nog ha lite regn, men det kan de nog bara be för. Jag för min del trivs med värmen, förutom då jag jobbar. Men det vet alla nu hur varmt det är så jag tänker inte ens gå in på det.
Förhoppningvis är det "mikrosvalare" imorgon.

Nej, nu tänker jag ha en dejt med kudden.

Godnatt

måndag 12 juli 2010

Karusell i skallen

Fortsatt hett idag och det var väldigt nära att jag blev helt däckad på jobbet av värmeslag tror jag. Svettigt värre har det varit. Det är inte särskilt skönt när det rinner över hela kroppen precis, om det inte är vatten i en dusch förstås. Inte en chans att jag hinner dricka nog med vätska under dagen. Och det kände jag idag. Rätt var det var började det snurra som sjutton i skallen och svetten formligen forsade om mig. Efter att ha öst i mig lite mer än en massa vatten snabbare än en elefant slutade det ialla fall att köra karusell i skallen. Men efter det blev jag seg som ett tuggummi och allt kändes som om det gick väldigt långsamt att bara gå.
Nu känns det helt ok igen och jag har druckit hela kvällen, allt som jag har kunnat komma över. Återstår att se hur morgondagen blir.

Ikväll ska jag hoppa i snarkofagen tidigt och bara ligga och läsa en bok. Och vila. Men varmt lär det nog bli, som vanligt. Fläktskrället går på högvarv vid sängen men ändå är det svårt att sova.
Jag njuter varje sekund av det fina vädret, när jag är ledig vill säga. Hoppas ni alla också gör det.

Tjingeling

Värme och tropiska nätter

Helgen har varit väldigt varm här med temp på över 30 grader. Att jobba utan ac är definitivt ingen höjdare. Har sprungit runt på jobbet som en iller. Och så fort man bara rör sig så rinner svetten i floder. Igår var det 30 grader redan vid 9 på morgonen.
Härinne i min lya är det konstant runt 30 grader, fläkten går på högvarv men den gör faktiskt inte så himla mycket nytta. Tropiska nätter har vi också, dvs när tempen inte understiger 20 grader. Då är det rätt svårt att sova tycker jag och idag känner mig helt slut. Det får väl bli några koppar kaffe innan jag vaknar till.

Det är lite för varmt för att sätta sig ner och komma på något halvvettigt att skriva om nu. Men jag återkommer:)

Tjingeling

torsdag 8 juli 2010

On the beach

Nu när jag är ledig i två dagar ska jag utnyttja dem till fullo med sol och bad. Idag var jag, mamma och min systerdotter A på stranden. Givetvis fullastade som man är då man har en femåring i släptåg. Inte var det bara saft och bullar, utan ett stort grönt monster såg jag när jag öppnade bakluckan på mammas bil. Det visade sig vara en uppblåsbar sköldpadda! Den visae sig vara en hit. Så himla kul grej. Men roligast tyckte A att det var när jag skvätte ner henne med vatten i mängder. Det är oftast de små sakerna som barn tycker är roliga.

Igår var vi alla tre på Duran & Mollans Allsångsshow på Kalmar Slott. Det var verkligen bra. Riktigt drag för att vara en show som främst riktade sig till barn. Så även vuxna kan ha kul på detta evenemang som varar i en timma. Rekommenderas varmt till folk med barn som är i närheten av Kalmar.

Nu, vid 23-tiden , har det kommit ca 25 regndroppar. Och det är en hel del moln som har dragit in och väderfolket har pratat om att det kan komma in värmeåskväder vilket inte förvånar mig alls. Mitt huvud säger att det mycket väl kan komma ett åskväder vilket jag inte hoppas eftersom jag är väldigt åskrädd. Min fläkt går på högtryck, då det är varmare inne än ute, så att jag förhoppningsvis kan sova hyfsat inatt.

När det gäller Almedalveckan så är väl den största nyheten att arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin avgick med omedelbar verkan igår. Det var nog till och med större än Gudruns bränning av sedlar.

På den amerikanska östkusten är det tydligen extremt varmt. Runt 40 grader enligt rapporter från T. Jag måste säga att jag faktiskt är glad att jag inte befinner mig där just nu, även om jag gillar värme. Men luftfuktighet kan jag klara mig utan för det är verkligen jobbigt. Tur att vi har torr hetta i Sverige trots allt.

Nu är det snart dags att krypa ner i snarkofagen för att orka med ytterligare en dag på stranden. Jag undrar varför man är helt slut efer att ha bara solat och badat? Det är ju inte direkt jobbigt precis. Oh well.

God natt alla.

tisdag 6 juli 2010

Nu har det hettat till i Almedalen

I höst är det ju riksdagsval igen, något som inte har märkts av sådär våldsamt tycker jag. Men nu är det ju dags för Almedalsveckan i Visby som inleddes igår. Och nu ska det väl börja hetta till lite.

Och det gjorde det idag när Gudrun Schyman tuttade eld på 100 000kr! Jag trodde faktiskt ett tag att den kära Gudrun drabbats av värmeslag eller något liknande, för vilken sund människa bränner upp 100 000 pix bara sådär? Nu var det ju någon slags symbolhandling för att visa att kvinnor tjänar mindre än män. Men Gudrun, det visste vi redan. Det hjälper inte att sätta eld på en massa pengar för att kvinnor ska få samma lön. Det krävs helt andra åtgärder för det än att bränna upp sedlar.

Dessutom har det seglat upp någon slags hatkampanj mot Maud Olofsson. I dagens tidningar kan man läsa att hon ska avgå efter valet. Men det visade sig vara helt fel och ett påhitt från Socialdemokraterna enligt hennes pressekreterare. Den som lever får väl se om det ligger någon sanning i det påståendet.

Jag måste säga att detta evenemang på Gotland är det bästa då politikerna kommer nära sina väljare och att det även finns en möjlighet att springa på dem i Visby och kunna prata lite. Det tycker jag är viktigt för att politiker ska kunna en bättre bild av vanligt folks verklighet, som ofta skiljer sig avsevärt mot partiledarnas och andra politikers egen verklighet.


Det kommer säkert att bli en intressant valrörelse och utgången av valet har jag faktiskt ingen aning om. Det återstår att se.

Vädret idag har varit mulet, men fortsatt varmt. Imorgon ska solen återvända enligt väderkartorna.

Tjingeling

måndag 5 juli 2010

Sååå trött

Himmel, vilken dag! Jag är helt slut. Uttorkad känner jag mig också så nu har jag hinkat vatten i mängder. Hinner inte dricka tillräckligt på jobbet där jag svettas konstant. Det finns nämligen ingen ac i dessa gamla byggnader. Och med tanke på värmen ute så blir det minst sagt hett inne. Det jag önskar mig allra mest nu är kläder med inbyggd fläkt, det hade inte varit dumt alls:)
Väderfolket yrar om någon liten regnskur som kan komma in på imorgon bitti. Det blir nog inte så mycket med den. Oavsett vilket så ska det fortsätta med värme och sol. Skönt med en ordentlig sommar som omväxling tycker jag.

Nej mina vänner, nu ska jag ta en bok i näven och krypa ner under lakanen och lyssna på fläktens surrande. Jag måste säga att jag verkligen är vansinnigt tacksam för min fläkt som ger mig svalka nattetid.

Godnatt

söndag 4 juli 2010

Vad händer i Kalmar

Tänkte att jag skulle tipsa lite om vad som händer i Kalmar under sommaren. Det gäller ju att marknadsföra sin egen stad lite för att locka besökare. Och bloggen är ju ett perfekt ställe att göra detta. Dels för dem som varit här en eller flera gånger förut och förstagångsbesökare.
Ok, nu kör vi. Är du inte intresserad så bara bortse från detta inlägg:) No hard feelings.

Vill man se teater så finns det några att välja på i min stad.
Zpanska flugan med Peter Dalle, Robert Gustafsson och Suzanne Reuter spelas på Kruzenstiernska gården i Gamla Stan. Här sitter man utomhus i en underbar gammal trädgård och tittar på föreställningen. Spelas 1 juli - 1 augusti.

Musikalen Grease spelas på Bastionen från den 10 juli - 14 augusti. Föreställningen spelas onsdag, fredag, lördag under perioden.

På Bastionen har man även föreställningar för barn. Och i år är det Karlsson på Taket som gäller. Premiär är måndagen den 12 juli och sen kör man måndag & tisdag varje vecka till och med den 10 augusti.

På Kalmar Slott kör man Fem myror är fler än fyra elefanter. Alla vi som är uppväxta med denna pedagogiska TV-serie får förmodligen världens nostaligkick, men den vänder sig främst mot barn och då kan det ju vara kul att ta med sig ett eller flera barn i lämplig ålder.

Det finns mer för barn på slottet.
Duran och Mollan t.ex som spelas på slottet kl 17 måndagar och onsdagar fram till den 11 augusti.
Dessutom fortsätter Kalmar Slott med sin satsning på barn även i år. Här kan barnen bli riddare eller prinsessa i ett riktigt slott. Det ni. Ute på borggården och inne i salarna väntar en hel del olika utmaningar som t.ex fly genom Gustav Vasas dass, prova tornerspel och andra hjältedåd. Avslutningsvis får man dra svärdet ur stenen och bli prinsessa eller riddare.

Kalmar Slott har även äventyr för vuxna. Vrakagillet är ett sådant. En gastronomisk tidsresa tillbaka till 1684. Här serveras revbensspjäll, sill i ättika, inlagda körsbär och höna med fänkål. Under hela kvällen berättas det skrönor från trakten och är en möjlighet att resa tillbaka i tiden.

Det var lite för nu, men jag återkommer senare med flera tips.
Har du aldrig varit här så rekommenderar jag verkligen ett besök.

Tjingeling

Härlig helg

Jag har haft en sådär härlig sommarhelg som man vill ska fortsätta hela sommaren. Bästa vänninnan K och jag har umgåtts hela helgen. Solat och badat med hunden Bella som är omdöpt till wienerschnitzeln, eftersom hon efter badet gillar att rulla sig i sanden. Våt som hon är så kan ju alla gissa hur hon ser ut efteråt:) Panerad typ.
Idag vågade jag mig i för säsongens premiärdopp. Och himmel vad skönt det var! 23 grader i vattnet är ju riktigt behagligt.
Lite röd blev jag på ryggen igår så idag solade vi mest framsidan. Öste på med solskydd för att undvika en hummerlikanande kulör.
Nu har jag faktiskt lyckats smörja in ryggen med hudkräm och det vet ju alla hur svårt det är att göra det själv. Men hettan har försvunnit så jag måste ha lyckats göra ett bra jobb:) Undrar om det finns after sun lotion i sprayform som inte behöver strykas ut, precis som det finns solskydd? Det vore ju väldans bra för oss som inte har någon som kan assistera med det, ialla fall på ryggen.

Igår efter att ha solat hela dagen drog vi iväg till Borgholm för att kolla lite och äta en bit mat. Men vad har hänt där? Det var ju mer eller mindre stendött! Annars brukar det ju vimla av folk. Kanske har inte den värsta tillströmningen av turister anlänt ännu. Får väl se vad som händer vid Victoria-dagen då det brukar vara startskottet för den stora invasionen. Däremot verkar det vara bra fart på tillströmningen av turister till Kalmar, och det är ju kul. Jag minns sommrar för sisådär 15 år sedan då det var stendött i Kalmar under sommaren. Det fanns knappt en kotte här. Nu brukar det vara smockfullt på hotell, campingar och i gästhamnen här i stan. Mysigt med lite folk som livar upp.

Nej, nu ska jag bara slappa lite och försöka komma i snarkofagen i hyfsad tid. Imorgon är det dags för nya tag på jobbet. Jag räknar med att det blir svettigt värre, som vanligt.
Värmen ska fortsätta även nästa vecka. Och solen. Sommar på riktigt med andra ord.

Ha det gott.

Tjingeling

torsdag 1 juli 2010

Full fart & svettigt

Busy som ett litet bi just nu.
Hoppas få lite tid och ork att skriva ikväll då jag har lite i hjärnan som behöver komma ut.
Härlig värme här, men oj så varmt på jobbet där det inte finns någon ac. Svetten lackar.

Måste rusa.

Tjingeling