tisdag 30 mars 2010

Godis är gott...

Var iväg och handlade förut och passade på att köpa ett påskägg och godis till systerdottern. DET var nog inte min smartaste idé idag. Var tvungen att provsmaka lite.
Får nog snart köpa nytt godis tror jag för det var ju gott.

Vädret är kalas med 10 grader varmt, men vad gör det när jag far upp och ner som en jojo till tvättstugan. Tack och lov att det finns hiss här i huset. Men jag ska ge mig in till stan imorgon för lite shopping så jag hoppas att det fina vädret håller i sig då.

Nej, nu ska jag bege mig ut på ytterligare en hissfärd.

Tjingeling

Vilken högvinst

En man från Helsingborg spelade lotto för 70 kr och vann 214 miljoner! Vilken gigantisk summa alltså. Tänk om någon ringde hem och talade om att man vunnit det, då hade jag nog svimmat.

Själv vann jag 10 kr på en tialott. Alltid något. Och jag svimmade inte.

måndag 29 mars 2010

Inget särskilt alls

Det där solskenet som jag skrev om i fredags försvann igår och ersattes av regn och blåst.
Usch, vad jag avskyr sådant väder.

I lördags var det dags för Earth Hour igen. Jag drog mitt strå till stacken genom att släcka ner allt som gick och satt i skenet av en mängd ljus i en timma. Lagom till 20.30 började det störtregna vilket bidrog ännu mer till mysfaktorn. Här i stan släckte kommunen ner varenda liten gatlampa så det blev verkligen kolsvart. Ölandsbron blev också becksvart, och det är en annorlunda känsla att köra över där när det inte är tänt. Det gjorde jag förra året under Earth Hour. Då var jag en bit ut på bron när det plötsligt blev kolsvart. Det tog en liten stund innan det hade malt klart i hjärnkontoret och jag hade listat ut vad som var på G.

Ikväll åker helggästen hem och det blir väldigt tomt när det inte finns någon liten hund som hela tiden är i närheten och vill leka hela tiden. Det enda jag inte saknar när nattgästen åker hem är att gå ut när det regnar. Då stannar jag gärna inne med en massa ljus tända.

Nu är det snart påsk och jag ska ge mig ut denna veckan för att fixa påskägg till A och födelsedagspresent till mamma som fyller år på söndag.
Tyvärr får jag inga besök av några små påskkärringar här. Det är lite trist tycker jag för det är en rolig tradition som tyvärr verkar vara på tillbakagång. Eller kanske beror det på hur man bor, jag vet inte riktigt.
Förra veckan var det ju trandagen då barnen får godis i en strumpa från tranan under natten. Jag vet inte om det är något som man bara gör här eller som finns på andra ställen, men här i stan är det något som är mycket vanligt.

Funderar på att hyra några filmer nu i veckan. Det finns en hel del som jag vill se, eller rättare sagt det finns massor som jag vill se. Får väl se hur det blir med det.

Nu ska jag ägna mig åt två gräsligt tråkiga aktiviteter, betala räkningar och köra 50 meter fritt i diskbaljan. Roligare kan man ju ha.

Återkommer nog senare idag.

Tjingeling för nu

fredag 26 mars 2010

Solsken och andra trevligheter

Precis som igår är vädret på topp. Solen skiner utan en enda liten molntuss på himlen och termometern kommer, precis som igår, att visa tvåsiffrigt. Härligt!

Den här helgen har jag bästa vännen K's hund Bella här. K är iväg på en mässa i Tyskland som har en massa trevliga grejer bl a till naglar. Det ska bli spännande att se vad hon får med sig hem därifrån. En massa inspiration kommer det helt klart att bli:)
Jag och Bella tog en promenix på en timma nu på morgonen och det var riktigt härligt ute även om temepen inte har hunnit upp så många grader ännu.

Igår var det våffeldagen, vilket jag lyckades glömma bort även om jag hade tänkt på det tidigare i veckan. Men det får jag väl ta igen någon dag. Jag tycker att våfflor är vansinnigt gott. Enligt mig ska de ätas med hallonsylt och vispad grädde. Men man äter det som man tycker om. Såg faktiskt på TV där de gjorde våfflor med annan smet och hade bl a skagenröra på. Det verkade väldigt mumsigt. Perfekt som en rätt till de kommade bufféerna eller som förrätt. Det är alltid kul med ny inspiration när det gäller mat. Det behöver ju inte vara krångligt för att bli väldigt gott. Man vill ju inte heller slita som ett djur i köket för att vara helt slut när gästerna väl dyker upp.

Himmel, det är ju redan fredag! Vart tog den här veckan vägen? Tiden bara flyger iväg i raketfart. Jag hinner ju knappt med. En stoppknapp för tiden vore ingen dum uppfinning.

Ikväll är det final i Let's Dance och det verkar bli en strid på kniven om vem som kommer att ta hem glasskon. Det ska bli intressant att följa det dramat. Jag har faktiskt ingen aning om vem som kommer att vinna. Inte den minsta lilla magkänsla att gå på alls. Återstår att se med andra ord.

Nej, nu är det dags att ta itu med husdjuren (ja, dammråttorn alltså) som syns alldeles förskräckligt i solskenet. Jag fattar inte vart de kommer ifrån, och framförallt inte hur de kan uppstå så gräsligt fort. Nåja, det är bara att förvandlas till renlighetens riddare och attackera dem med snabeldraken.

Tjingeling för nu.

tisdag 23 mars 2010

Gårdagens TV

Har kollat lite på TV nu ikväll, men det var inget direkt att bli uppspelt över precis.
Annat var det igår. Då var det ju Saltön, denna underbara serie. Och vilket drama det var i gårdagens avsnitt. Jag satt som klistrad. Dessutom pratade jag med T samtidigt och återgav för honom vad som hände. Det var riktigt festligt faktiskt.
TV4 hade den goda smaken att inte köra seriestarten av Arn på samma tid som Saltön. Tack för det.
Jag har ju inte sett Arn-filmerna, men första avsnittet av Arn igår gav mig mersmak så den kommer jag att följa helt klart. Nu ska det bli spännande att följa tempelriddaren Arn i några veckor. Hoppas jag inte blir besviken.

Nej, nu har John Blund strött sina små sovkorn i mina ögon. Dags att krypa ner i snarkofagen så att jag är redo för morgondagens utmaningar.

Tjingeling

Svårt dilemma

Just nu pågår en debatt i detta avlånga land om en kvinna som kallas Kim. Hon har skrivit ett brev till Socialstyrelsen om att hon vill avsluta sitt liv. Nu handlar det inte om något "vanligt" självmord. Hon lider av en sjukdom som har gjort henne sämre och sämre, nu kan hon inte ens göra något mer än prata . Hon har blivit totalförlamad och är i livet tack vare en respirator som andas åt henne. Kim är 32 år. Både hon och hennes läkare vet att hon aldrig någonsin kommer att bli bättre.
Nu vill hon dö. Genom att läkarna söver ner henne och sedan stänger av respiratorn.
Detta har blivit en het potatis och kallas av media för dödshjälp. Jag vet inte vad ni tycker, men själv tycker jag att den benämningen är lite fel faktiskt.
I Sverige har alla rätt att neka den vård som erbjuds. Det är ju faktiskt det hon gör. Kruxet är att den läkare som stänger av hennes respirator kan åtalas. Och det vill hon verkligen inte.
När jag hör begreppet dödshjälp ser jag framför mig någon som aktivt hjälper en människa att dö genom några slags injektioner. Det kan ju vara helt fel, men det är min inre syn.
Sådana här frågor är aldrig lätta.
Men jag tänker så här att utan respiratorn och all annan vård skulle hon inte vara i livet. Och vad för liv är det föresten? Att ligga som en grönsak och veta att man aldrig någonsin kommer att bli bättre. Det tror jag inte att det är någon som vill.
Visst, det var en kille som hade skrivit en artikel som jag läste och som blev förlamad från en olycka men som nu lever ett hyfsat bra liv.
Lite annorlunda än i Kims fall faktiskt. Hon har gradvis blivit sämre sen hon var 6 år och kommer aldrig någonsin bli bättre.
Knepigt beslut för Socialstyrelsen att fatta, minst sagt.

Men jag har min åsikt klar. Låt patienten få bestämma om det inte finns något hopp om att de någonsin kommer att bli bättre utan istället gradvis kommer att bli sämre. Lidande ska inte få vara ett skäl för att hålla liv i folk bara för att de ska dö på normalt vis. Det finns så många otäcka sjukdomar som läkarna vet att patienten aldrig kommer att överleva, ett exempel på detta är ALS. Det är i dessa svåra fall som jag anser att patienten ska ha rätt att själva få välja.
Här kan man hitta artiklar om fallet Kim.

Vad tycker ni?

måndag 22 mars 2010

Mumifierad

Ansiktsmask på.
Tur att ingen ser mig. Ser ju ut som en mumie och skulle skrämma slag på varje levande varelse. Men resultatet blir ju babymjuk hud:)

Säkra vårtecken

Då var det måndag igen och ny vecka. Undrar vad som kommer att ske under den här veckan, det återstår att se.
I lördags var jag hemma och hälsade på mamma och vi åkte iväg till köpstaden för att spana runt lite. Vi hittade inget särskilt alls. Jo, föresten jag traskade in i bokhandeln och hittade en bok med en massa cheesecake-recept för 29 kr. Halva reapriset, inte illa. Sådana fynd är alltid trevliga.
Igår var det mest grått och regnigt här så hela dagen spenderades inomhus. Idag däremot skiner solen. Så jag ska ge mig ut på en liten promenix när bara temperaturen har krupit en liten bit över nollan.

Några säkra vårtecken har jag faktiskt sett. I lördags såg jag några små gula krokusar som lyste som guld i det gråa gräset och när jag tittade ut genom fönstret för några minuter sedan for en sopbil som sopade gatan förbi. De som kör dessa fordon lär inte vara arbetslösa under de närmaste veckorna ialla fall. För det är ju mängder med grus som ligger överallt. Ibland känns det som om jag har ett mindre grustag innanför dörren. Dammsugaren är ett väldigt tacksamt verktyg i dessa dagar måste jag säga.

Nej, nu är det dags att ta itu med dagens aktiviteter. Har lite på listan som jag skulle behöva beta av idag.

Ha en skön dag.

Tjingeling

lördag 20 mars 2010

Envishet lönar sig

Igår begav jag mig ut på en liten shopping expedition. Jag hade bestämt mig för att det var dags att få tag i en hörnhylla till duschen. Fast ingen såndär som man måste göra hål i väggen för utan en med flera hyllor och en stång som går mellan golv och tak. Travade runt i flera butiker innan jag hittade en. Glad som en lärka åkte jag hem för att montera ihop mitt nyförvärv. Plockade ut alla delarna ur kartongen och tänkte att det kunde vara en bra idé att kolla in ritningen för hopmonteringen på baksidan.
Men ursäkta mig, vad är det för spån som de låter göra instruktionerna? De är ju omöjliga att begripa sig på! Pilar och grejer i alla omöjliga riktningar. Hela manicken skulle gå att använda mellan måtten 175-265 cm. Jag mätte och insåg att mitt avstånd var ca 203cm. Tror ni att det funkade eller? Nejdå. Jag var helt genomförbaskad efter att ha försökt montera ihop en trilskande makapär som föll isär så fort jag petade på den i över en timma.
Fick då den briljanta idén att jag kanske skulle såga av den lite. Ringde den ömma modern för att höra om de hade någon såg för metall. Jodå, sa hon, kom du hit imorgon bara så fixar vi det.
Så efter den konsultationen bestämde jag mig för att jag hade fått nog av trilskande pinnar för en dag. Trodde jag ja.

Vid 23-tiden var jag grymt trött och såg fram emot att krypa ner i sängen. Medan jag borstade tänderna tänkte jag att ett litet försök till skulle inte skada. Sagt och gjort. Lusstuderade ritningen och plockade bort en del grejer. Nu skulle jag prova om det funkade. In med hela skapelsen i duschen, och med lite milt (nåja) våld så fick jag den trilskande konstruktionen på plats.
Den kanske inte riktigt ser ut som den ska, men den har ialla fall inte rasat ihop ännu trots att jag har belamrat den med diverse flaskor och det får väl ses som ett mindre mirakel.

Lärdom från gårdagen: envishet lönar sig.

Ha en trevlig lördag.

Tjingeling

fredag 19 mars 2010

T & T (Tourism & Travel)

Dagens första inlägg kommer att handla om turism & resor, bara så ni vet:)

Välkommen till USA! Det blir $10 tack.
Från och med nästa år ska bl a vi svenskar (som inte behöver visum) få betala $10 för att få beöska det stora landet i väster.
Det är visst någon ny lag som kallas för Travel Promotion Act. Pengarna ska tydligen gå till att marknadsföra USA som turistland genom att skapa ett statligt bolag.
Många kommer nog att tycka att inte nog med att man måste fylla i en ansökan på nätet och bli intervjua av mer eller mindre tillmötesgående personal i passkontrollen som om man vore värsta typen nu ska man även behöva betala för att landet ska ha råd att marknadsföra sig ordentligt. Är det bara jag som tycker att det är lite motsägelsefullt?
Jag kan verkligen tycka att det är på tiden att USA får en ordentlig organisation som marknadsför landet i turismsyfte. Nu är det mest en hel drös med olika sajter på nätet, men ingen som har ett riktigt fokus när det gäller hela landet. Turism handlar till stor del om tillgänglighet. Är det för krångligt väljer många att åka någon annanstans. Något att tänka på för den nya organisationen kanske.

Prisvärdaste staden
I USA är det tydligen Atlanta. Detta beror på bra erbjudanden och låga priser på hotell och ett bra utbud av attraktioner och underhållning som inte gräver djupa hål i plånboken.
På andra plats kommer Orlando. Bra att veta för de som vill dra dit med hela familjen.

Boka bord hemifrån
Nu går det att boka bord på mer än 6000 restauranger i 19 länder direkt från din dator via den nya webtjänsten www.bookatable.com
Smidigt om man vill besöka en restaurang som kan vara svårt att få bord på innan man åker.

Sol & värme
Efter en lång och kall vinter bokar nu svenskarna sina sommarresor för att vara säkra på att de får sol och värme. Grekland ligger i absoluta toppen med Turkiet och Spanien som tvåa och trea. Solsängarna kommer garanterat att ha en strykande åtgång.

All-inclusive ökar
Alla chaterbolagen säger att antalet all-inclusive bokningar ökar. Säkert ett bra sätt att resa om man har med sig hela familjen med barn som vill ha dricka och glass i parti och minut. Men åker man utan barn och vill att lokalbefolkningen ska kunna försörja sig på turismen, då ska man välja ett annat alternativ.

torsdag 18 mars 2010

Hot, hot


Provade dessa, för mig, nya chips. Och vissa av dem var hot, very hot.
Fick ett litet chilikorn i halsen och höll på att hosta ihjäl mig. Vad göra? Jo, jag bäljade i mig ett glas vatten samtidigt som jag hostade som en tok. Och ni kan ju räkna ut resten själva. Undrar om mina smaklökar är ok efter detta, hmmm.
Men goda var de:)

Tillbaka igen

Jahaja, nu är jag tillbaka i bloggvärlden igen. Skulle ha skrivit igår var planen, men då låg jag däckad i feber. Idag är det lite bättre, tack och lov. Lite snuvig bara.

I måndags åkte T hem och det var inget någon av oss såg fram emot. Vi har haft en helt fantastiskt tid medan han har varit här. Dessutom har vädret varit helt underbart med sol varje dag.
Eftersom det var hans första besök i Sverige så blev det fullspäckade dagar. Vi var ju tvugna att kollla in staden och givetvis slottet. Det stod högst på hans önskelista över vad han ville se. Tyvärr är det ju stängt den här tiden på året, men man kan ju knalla runt på muren runt omkring. Kanonfint väder, men blåsten var svinkall! Men vad gör det, bara att bylta på sig en massa kläder. Nästa gång blir det ett besök inne i slottet och det är alltid trevligt.
Vi har också varit på massor av trevliga middagar med start i Kristianstad på vägen hem från Köpenhamn. Väldigt trevligt, och god mat. T är helt såld på den svenska maten.
Vi var även ute och åt med bästa väninnan K och hennes man. Kinamat stod på kvällens meny. Och då hände det! Precis innan desserten frågar han K om hon inte kunde ta en bild av oss och sa till mig att stå upp. Vad fasen, tänkte jag här är ju inget att ta kort på. Men innan jag hunnit resa på mig så faller han på knä mitt framför mig. Jag hör K i bakgrunden: "friar han?? Åh, jag börjar gråta". Jag höll nästan på att svimma. Det var absolut inget som jag hade väntat mig. Som tur var hade K is i magen så att vi fick lite kort på det hela. Jag själv hamnade nog i ett slags positivt chocktillstånd som varade resten av kvällen.
Men vilken vacker ring det är (bild kommer). Tyvärr är den lite stor (det är ju inte lätt med storlekarna, då de inte är samma i USA som här) så jag ska lämna in den för att få det ordnat. Och det var lite krångel med det eftersom det är så mycket stenar, men nu har vi kommit på att de ska lägga en annan ring inuti den. Det blir lite pyssel för juveleraren men som ansåg att det var det enda att göra. Jag litar på dem för de gör ett bra jobb. För mig innebär det bara att jag får en ring som har mer guld, men den kommer att se likadan ut.

En kväll var vi på bio och såg It's Complicated med bl a Meryl Streep. Den var klart sevärd tyckte vi båda. Lite kul att vi kunde se den på bio här, för när jag var där såg vi en trailer på den men vi kunde inte se den för den hade premiär där vid jul. Så kan det gå.

En tur till Kosta Boda gjorde vi också där vi ägnade oss åt lite shopping. Köpte två nya vinglas till och även 6 stycken snapsglas som skulle utgå ur sortimentet. Och de var verkligen dagens kap. Nedsatta från 99:-/st till 25 :- per glas. Glasen kommer nog att användas till något annat än snaps, likör t ex.
Jag hittade en hel del annat och var väldigt sugen på en fin skål, men det fick vara.
Kalops blev det till lunch vilket T uppskattade. Typisk svensk husmanskost som ialla fall jag tycker är väldigt gott.

Födelsedagen var väldigt lyckad. Vad kul vi alla hade! Systerdotter A hittade en ny kompis i Bella som gärna låg bredvid henne och fick en massa munsbitar i form av kyckling. Vilken lycka för en liten hund!
Jag fick en massa fina presenter, kort och blommor. Det är synd bara att snittblommor inte varar längre än de gör för jag tycker att de är så vackra.
Exotisk buffé stod på menyn och vin för de som kunde dricka det. Alkoholfritt för de som körde eller var små. Och citrontårta till dessert. Jag gillar den för att den inte är så söt. Annars är favoriterna hallon- eller jordgubbstårta.

T gillade Sverige så mycket att han nu vill flytta hit. Det är det enda han pratar om nu. Så det kommer nog att bli så. Här är alla eld och lågor över att han vill flytta hit. Mamma vill nog inte att jag flyttar utomlands igen så för henne måste det nog kännas extra bra.
Så nu får planeringen ändra riktning lite, men vad gör det? Huvudsaken är att vi får vara tillsammans.

Nu måste jag ägna mig lite åt den i särklass näst tråkigaste sysslan, tvätt. Det är ju ett evigt åkande upp och ner. Tur att vi har hiss i detta huset.

Tjingeling för nu

fredag 12 mars 2010

Utflykt

Idag drar jag, älsklingen och bästa vännen K iväg på glasbruksrunda till Orrefors & Kosta Boda. Får se om jag kan göra något fynd. Det har ju hänt tidigare:) Några glas får kanske hänga med hem ialla fall.
Igårkväll fick jag stryk i Uno, inte bara en gång utan TVÅ på raken! Får väl ta igen det idag hehe.

Nej, nu är det dags att göra oss klara här. Återkommer nästa vecka.

Ha en trevlig helg.

Tjingeling

onsdag 10 mars 2010

Jämt så det förslår

Kan inte påstå att jag sett fram emot den här dagen så där jättemycket, det där med att fylla 40 alltså. Men med T här så kan det inte bli så mycket bättre. Och solen skiner som bara den.

Dagen har börjat bra med en väldigt fin present i form av en klocka som jag alltid har önskat mig. Var ju tvungen att genast prova den. Och vad hände då? Jo, jag fattade inte hur jag skulle få upp den! Vilken kalabalik! Den ömma modern ringde för att sjunga lite och jag berättade om mitt lilla dilemma. Och hon var den som löste problemet. Jag måste säga att jag blev grymt imponerad för hon är annars totalt oteknisk.
Vansinnigt trevligt ska det bli att ha familj och vänner här senare idag. Så det blir inte illa alls faktiskt. Och jag känner mig lika ung som igår vilket är trevligt:)

Vi har det mycket bra tillsammans T & jag och jag tror faktiskt att han vill stanna här:) Väldigt kul måste jag säga. För även om vädret visar sig från sin allra bästa sida så har ju allt samma färg, grått.

Jisses, vad snurrigt detta blev. Men jag ville bara lämna ett litet livstecken till de som läser så att ni inte tror att jag har gått under jorden eller något.

Föresten måste jag bara tala om en annan sak. Jag har nu en väldigt vacker ring på mitt ena ringfinger också. Detaljer om det hela kommer senare.

Ha nu en riktigt trevlig dag alla, för det ska jag verkligen ha:)

Tjingeling

fredag 5 mars 2010

Nu är vi snart båda på väg

Vilken underbar morgon! Solen skiner och det enda som kanske inte är lika underbart är iså fall att det är ganska kallt. Men det ska väl räta till sig under dagen. På Östersjön verkar det vara lite problem med flera fartyg som sitter fast i isen. Isbrytarna kör i skytteltrafik för att få loss dem. Även Finlandsfärjor har fastnat och det kan inte vara dagens höjdpunkt att sitta där och vänta med is som knakar och brakar runt omkring.

Idag ska jag ge mig av söderut till Skåne för att passa på att hälsa på släktingar på rutten mot Köpenhamn. För imorgon bitti landar han äntligen! Det ska bli så himla kul! Men det pirrar lite i magen som det alltid gör, av förväntan. Det kommer att bli full fart redan från början. Men imorgon kväll ska vi bara ta det lugnt och vila. Det kommer han nog att behöva, jag brukar vara som ett vrak efter de där nattflygningarna.

Igår var jag och bästa väninnan K ute och promenerade ute vid havet. Riktigt soligt och vindstilla, tur det för det var ganska kallt. Vi gick ut till stenen där Gustav Vasa landsteg någon gång för ljusår sedan. Här i Kalmar vimlar det ju av historiska minnesmärken vilket gör att det alltid finns nya grejer att upptäcka för de som är intresserade av historia.
På hemvägen stannade vi till vid ett bageri och köpte färdiga baguetter och varsin smaskig bulle. Även den fyrbenta vännen Bella fick smaka lite.

Nu på förmiddagen ska jag bara fixa till det sista. Typ dammsuga som känns som om jag gör varje dag nu. Hur mycket grus kan man få med sig in under skorna egentligen? Det känns ju som jag vandrar runt i ett grustag mest hela tiden. Och vassa är de där gruskornseländena också! Häromåret gnällde cyklisterna på att gruset gjorde hål på ders däck. Jaha, det kan hända. Men jag tycker att det är värre att få in eländet för det förstör ju golv och mattor. Och att trampa på ett gruskorn är ju ungefär som att vandra runt på en spikmatta. Inte skönt alls med andra ord.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här och uggla. Ska försöka att skriva lite under tiden T är här, men det blir nog lite sporadiskt. Mycket att göra i några dagar nu innan födelsedagen är över blir det också.

Ha det gott.

Tjingeling

onsdag 3 mars 2010

V.I.D

VIP har väl alla hört talas om, men VID är ett nytt begrepp. Åtminstone på 51 Best Western hotell. Där lanserar man nu ett Very Important Dog-koncept.
Att ha med sig hund på hotell i vårt avlånga land har varit näst intill omöjligt om det inte har rört sig om en servicehund. Men nu ska det som sagt bli lättare, om man väljer på att bo på ett av de 51 Best Western hotell som ingår i det nya konceptet vill säga.
Hunden får ett eget litet kit vid incheckning som innehåller bland annat hundgodis och karta över promenadvänliga stråk (kanske främst för husse och matte).
Bra tänk tycker jag då alla hundar inte tycker om att bo på hundpensionat medan övriga famijen åker iväg.
Allergiker behöver inte vara oroliga för att hamna i ett rum där en hund har bott för det kommer att finnas särskilda hotellrum för de fyrfota resenärerna och deras sällskap. Så nu slipper hundägarna att smuggla in sina familjemedlemmar med fler ben än två.

Boktips


Jag köpte ju två böcker på bokrean och denna var en av dem. Det lömska nätet av Helene Tursten. En del har kanske läst hennes böcker eller sett filmerna om Irene Huss, som är huvudperson i alla hennes böcker.

Precis som alltid utspelar sig handlingen i Göteborg och redan efter några tiotal sidor har Irene Huss och hennes poliskollegor fått tre mord på halsen. Två av morden på unga flickor verkar ha ett samband medan det tredje är något helt annat, där mordet skedde redan 1983. Nu börjar ett intensivt arbete för att få fatt i mördaren innan denna slår till igen och fler flickor faller offer för galningen.
Under arbetet med att lösa mordet från 1983 visar det sig att man får kopplingar som går ännu längre tillbaka i tiden än man först trott.

Som de tidigare böckerna av Helene Tursten är detta en riktig sträckläsare som jag verkligen kan rekommendera, väldigt spännande från början till slut.

tisdag 2 mars 2010

Förberedelser...

Var ute på en riktigt skön promenad idag. Solen sken från en klarblå himmel och snön börjar nu försvinna så smått, men det kommer att ta tid innan det är barmark igen.
Tur att solen värmde för det blåste ganska kallt så en kopp te satt fint när jag kom in igen.

Nu har jag fullt upp med alla förberedelser inför Tom's ankomst på lördag. Det ska bli väldigt roligt. Det kommer att bli fullt upp med aktiviteter, ialla fall under den första halvan av hans besök. Sedan ska vi nog bara ta det som det kommer.
På fredag åker jag ner till Kristianstad för att hälsa på min farbror & faster innan det är dags för avfärd till Köpenhamn tidigt på lördag morgon. Tack snälla för att jag får sova över hos er! Det ska bli jättekul att ses igen!

Melodifestivalen har jag inte skrivit något om på länge. Denna tävling som man kan ha en mängd åsikter om. Jag tycker att det börjar bli för uttjatat med alla dessa deltävlingar och andra chanser och gud vet allt vad de heter. Nej, jag tycker att det är dags för förändring. Ha en semifinal och en final, det räcker gott och väl.
Dessutom måste jag säga att i år har det faktiskt inte varit en enda låt som jag tycker är en värdig representant att skicka till Norge. Så mitt intresse för vem det blir är tämligen svalt faktiskt. Men jag kommer nog att rapportera vem det blir ändå:)

Nu ska jag kolla in House för att sedan bädda ner mig med min spännande bok, som jag bara har några sidor kvar av.

Godnatt

Back to normal

Jaha, nu är både helgen och OS över. Måste säga att jag tycker att det känns lite tomt.
Helgen var väldigt trevlig med besök från M och att musketörsgänget återigen var återförenat på lördagen. Vädret kunde ha varit lite roligare, men så är det. När vi körde till Västervik så regnade det och det tillsammans med töande gjorde att vägen var väldigt blöt. På ett ställe såg det ut som lastbilen framför körde in i en biltvätt. Världens vattenpöl, eller rättare sagt sjö, på vägbanan. Inte så kul då vattenplaning inte är att leka med. Vi råkade som väl var inte ut för det.
Väl framme var det dags att attackera stadens alla butiker. Ja, vi hann med en del. Jag hittade ett par skor för halva priset, 250 kr. Inte illa för jag brukar inte hitta något på rea. Så nu har jag nya, fina skor att trippa runt i till våren. Om den nu kommer någon gång.
L måste vara världsmästare i att fynda. Jag tror inte att hon köpte en endaste liten grej till ordinarie pris.
Shoppinglunch hann vi också med, och sen hade L:s mamma fixat kaffe och semlor till oss innan dte var dags att styra söderut igen. Vilken mysig dag vi hade tillsammans alla tre. Det kändes som om tiden hade stått stilla.

OS blev ju riktigt bra för Sveriges del. Guld till curlingdamerna, som för övrigt försvarade sitt OS-guld från förra gången. Inte illa. Och så brons på fem-milen. Vem hade kunnat tro det? Ett brons i slalom för herrar blev det ju också.
Bra kämpat alla svenskar som har skapat sådan spänning för oss som suttit framför TV:n och hejat!
Avslutningsceremonin var precis lika imponerande som invigningen tyckte jag. Verkligen underhållande med massor av musik.

Idag skiner solen från en klarblå himmel, till skillnad från igår då det snöade och blåste som sjutton. Som tur var kom det inte mer än ca 1 cm snö här. Och nu ska det väl inte snöa mer, åtminstone inte på en vecka.
Jag ska ge mig ut på en liten promenad under dagen och njuta av det fina vädret.

Nej, nu kaffet bubblat klart. Så nu blir det en kopp och några sidor i min bok, spännande värre är den.

Tjingeling för nu