fredag 26 februari 2010

Nu töar det

Satt i godan ro och tittade på TV igår när jag hörde hur det började smattra på takfönstret ovanför skallen. Det började att regna! Men vad fasen.. Istapparna ovanför köksfönstret rasae ner i en farlig fart och stod som spett i snön. Nu har de ialla fall kommit ner så att jag vågar öppna fönstret igen utan att vara rädd för att få ett isspett rakt genom rutan.

Idag ska jag fara runt med dammvippa och snabeldrake några varv innan det är dags att välkomna min gamla studiekompis M (ja, hon är inte särskilt gammal). Det ska bli jättekul att ses igen. Imorgon blir det troligen en tur till Västervik för att träffa den tredje musketören i vårt lilla gäng som tillsammans satt och slet med vår kandidatuppsats när det begav sig.
Hoppas nu bara att det inte blir ashalt när M ska köra hit. Det tar ju trots allt en stund. Ta det försiktigt M, jag ser hellre att du kommer fram hel.

T ska jag hämta nästa lördag och han har redan packat! Nu börjar han yra om att ta en resväska till. Jisses, hur mycket kläder behöver han egentligen? Eller är det alla mina födelsedagspresenter som kräver plats:) Den bästa presenten är att han kommer hit, det ska bli så kul.

Såg för någon dag sedan att den nya Sex and the city-filmen kommer att ha världspremiär den 28 maj. Det ska jag absolut inte missa. Så alla ni som gillar SATC, skriv in detta datum i kalendern.

Dags för lite kaffe innan det är dags att ta itu med dagen.

Tjingeling

torsdag 25 februari 2010

Vinnare och förlorare


Måste säga att jag tycker att medlajerna i detta OS är väldigt snygga. Stora och tunga, precis som de ska vara.
4 stycken av den ädlaste valören hängdes ju runt halsen på herrstaffettlaget igår. Vilka grabbar säger jag bara! Det var väldigt spännande, och rättvist.
Nu fick ju norrbaggen Northug, som har en mun som glappar ständigt, så han teg kan man ju hoppas. Men jag måste säga att jag var grymt imponerad av hans åkning.
Tack grabbar för spännande underhållning här hemma i soffan!
Ikväll blev det dessutom klart att curlingdamerna spelar final mot Kanada. Jag tror i och för sig att Kanada kommer att bli en väldigt svår motståndare. Men en silvermedalj är inte heller illa. Återstår att se hur det går.
Andra som det inte gick lika bra för är Tre Kronor som imorse förlorade mot Slovakien. Jag såg inte hela matchen, men det jag såg var väldigt spännande. Synd att det gick som det gick, men så är det ibland.
För Anja gick det inte heller bra i storslalom. Men jag tycker inte att hon ska vara alltför deppig. Hon klarade sig ju med livhanken och alla ben i behåll efter den där otäcka kraschen i störtloppet. Jag gillar Anja skarpt för att hon har ett så stort fokus och inte ger sig.
Själv tog jag mig in till stan och besökte stadens bokhandlar idag. Det blev två böcker som fick följa med hem. Har redan börjat läsa den ena och allt jag kan säga att den kommer nog att bli mycket bra med tanke på hur den har börjat.
Nej, nu ska jag gå och lägga mig och hoppas att jag kan bota min huvudvärk som just nu plågar min arma skalle.
Godnatt

Solen visade sig. Tro det eller ej

Vilken underbar dag det var igår! Äntligen visade sig solen, hela dagen faktiskt. Åhh, vad fint det var ute med snön som gnistrade som ett diamanttäcke. Det är så det ska vara lite oftare på vintern.
Idag är det tillbaka till det normala, dvs molnigt. Men det gör inte så mycket för solskenet gav mig mer energi. Jag hoppas på fler soliga dagar.

Gårdagen spenderade jag med bästa väninnan K, hennes man och vovve. Det var dags för att bli lite "beautyfied". På programmet stod klippning och nya naglar. Det blev jättesnyggt, som alltid. Helt rätt med lite vår och sommarkänsla tycker jag. Det kan ju behövas nu när jag har fått nog av det här med snöande.



Vi tog en liten promenad för att spana in en lägenhet som de varit och tittat på. Himmel, så kallt det var! Vi frös nästan ihjäl. Men vilket läge, precis vid vattnet. Vilken härlig utsikt! Hoppas att säljaren accepterar deras bud. För jag kan definitivt se oss sitta på uteplatsen med ett glas vin en varm sommarkväll och filosofera över livet medan solen går ner över Kalmarsund:) Håller tummarna K & F!

Idag kör ju bokrean igång så jag tänkte att jag skulle ta mig in till stan och spana runt lite på årets utbud. Kanske hittar jag några fynd. Det återstår att se.
Lite andra butiker lär jag väl också titta in i. Just nu är det lite trist innan det verkligen smäller till med vårkläderna för fullt. Men jag har sett att en av mina favoritfärger, karamellrosa, är inne nu så jag måste bara kolla om det finns något fint som jag kan lägga vantarna på.
I eftermiddag står tvättning på agendan. Och det tycker jag faktiskt är grymt tråkigt. Som tur är så har vi snabba tvättmaskiner i tvättstugan. Men att fara upp och ner som en skållad råtta i en hiss tillhör inte mina favoritaktiviteter om man säger så.

Nej, nu är det dags för en kopp kaffe innan det är dags att göra en raid i stadens bokaffärer.

Återkommer nog senare under dagen.

Tjingeling för nu

tisdag 23 februari 2010

Silver x 2

(Foto Jeff Vinnick/Getty Images)

Två sådana här silvermedaljer vann Charlotte Kalla och Anna Haag igår i sprintstafetten i längd. Bra jobbat tjejer! De ledde mer eller mindre hela tiden utom på upploppet då tyskan körde om som om hon hade raketer under skidorna. Men ingen ska vara ledsen för att det inte blev guld. Tjejerna på ett strålande humör och deras leenden kunde nästan smälta en glaciär. Det är ju så det ska vara.
Man blir ju på ett strålande humör när man ser dessa tjejer som är som värsta vitamininjektionen. De gjorde ett jättebra lopp igår. Och kan inte dessa två fungera som förebilder och inspirationskällor så kan nog ingen det.
Det ska bli spännande att se nästa lopp som dessa två ställer upp i. Jag fortsätter att hålla tummarna.

Grattis och HEJA SVERIGE!

Turism & resor

Från och med nästa år kommer Hertz även att hyra ut elbilar. 5 pers ryms och laddas med en sladd till vanligt eluttag, väldigt praktiskt. En laddning räcker 16 mil och bilen kan snabbladdas på 30 min. Något att tänka på kanske om man bara kommer att göra kortare resor och vill köra miljövänligt när man är ute och reser.

Tydlien finns det svenskar med gott om kulor som vill ta en tur till rymden med Virgin Galactic. Första rymdfärden är planerad till nästa år och en liten tur kostar 1,2 miljoner. Tre svenskar har bokat och betalat varsin resa med rymdfarkosten.

Att bo på hotell när man reser kan gräva djupa hål i plånboken. Men allra dyrast är ett rum i Moskva, i snitt 3081 kr, följt av Abu Dhabi och New York. Köpenhamn kommer på en "hedrande"8:e plats på listan. Med andra ord så kan det löna sig att göra efterforskningar innan man ger sig iväg, för vem vill lägga nästan hela reskassan på boende?

Vill man semestra billigt så ska man ge sig iväg till Mexico City, som har blivit utsedd världens billigaste storstad. Eller vad sägs om följande för 2060 kr: rum för två på förstklassigt hotell, trerätters middag med vin för två,, taxi, hyrbil, teaterbiljetter och kommunala transporter.
Känns inte Mexico City lockande kanske tvåan på listan, Kuala Lumpur gör det istället



Kaos & irritation

Snön fortsätter att komma ner i större eller mindre omfattning. Detta har ställt till väldeliga problem för SJ. Eller ja, de problemen har faktiskt hållt på ända sedan jul men nu är det värre än någonsin. Tåg är försenade, stannar mitt i ingenstans och nu är mängder av avgångar inställda.
Det verkar inte finnas någon ände på kaoset. Resenärerna är rent ut sagt skitförbannade, kanske inte så mycket på förseningarna men på den bristfälliga eller icke-existerande informationen. Det kan jag faktiskt förstå, för det finns väl inget mer frustrerande än att inte veta när eller om man överhuvudtaget kommer fram. Hur ska man då kunna meddela folk som ska hämta en eller jobbet eller vad det nu kan vara?
Nej, skärpning SJ se till att få ordning på informtionsflödet ialla fall! Det verkar ju vara en enklare nöt att knäcka än att snön fortsätter att vräka ner.

Det verkar som om varenda inlägg nu innehåller snö. Lite trist så nu ska jag sätta mig och klura ut något annat som kommer under dagen, förutom OS-uppdateringen då.

Tjingeling för nu

måndag 22 februari 2010

Surprise, surprise..

Hann väl knappt in och tina upp så råkar jag titta ut och vad får jag se? Jo, det snöar..igen. Det är väl bara att ta tjuren vid hornen och snart ge mig iväg till affären för att införskaffa lite förnödenheter så att jag inte svälter ihjäl. Tror inte att den risken är direkt överhängande precis, men det är ju dumt att chansa eller hur?

Vad som hänt i OS

Dagens OS uppdatering måste ju börja med Tre Kronors match mot Finland.
Nu måste jag faktiskt erkänna att jag bara såg sista perioden. Jag hade inte hunnit vakna innan för matchen började ju 06.00 svensk tid.
Men det gjorde absolut ingenting för det är ju resultatet som räknas, eller hur? Och det behöver minsann Tre Kronor inte skämmas över, 3-0 blev det. Så nu väntar antingen Norge eller Slovakien i kvartsfinal och Kanada eller Ryssland i semin. Det kommer att bli spännande matcher att titta på, beroende vilken tid på dygnet de spelas förstås. Annars får jag väl titta på dagtid då SVT visar allt som hänt under natten. Inte illa.

Som jag skrivit tidigare så är ju många vintersporter helt ofarliga, och en som tillhör denna skara är bob. Under nattens tävlingar inträffade inte mindre än 4 krascher! Allra värst gick det tydligen för det brittiska laget där en av de tävlande kastades ur bobben. Ordentliga skrubbsår blev resultatet av den färden, men som väl var inget värre än så.

De svenska curlingdamerna fortsätter att vinna, igår mot USA med 9-3. Bra sopat tycker jag. Av sex matcher har de vunnit fem, så det verkar gå framåt mot en medalj i bra, jämn fart.

Skidskyttedamerna hade ingen strålande dag precis, även om solen lyste.

Idag blir det väl främst att kolla in längdåkning för både damer och herrar, där jag främst håller tummarna för Charlotte Kalla.
Tjejkronorna spelar mot semifinal mot USA. Och det kanske jag kastar ett getöga på också.

HEJA SVERIGE!

Brr..det är kallt

Fy sjutton vad kallt! Termometern visar -11, men den kan man inte riktigt lita på så förmodligen är det ännu kallare. Givaren har nämligen hamnat antingen under en tegelpanna eller bakom någon plåtbit och kan visa de mest bisarra temperaturer. Eller vad sägs om 45 grader på sommaren.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser har jag nu äntligen fått iordning på min virkning, och nu går det framåt i bra fart. Det blir nog en present till mamma. Hon läser inte här så det är lugnt att avslöja lite hemligheter.

Ok, nu hörde jag precis på vädret att det är -25,7 på vissa ställen i Kalmar. Jag kommer nog inte att gå ut förrän det blir lite varmare under dagen, om det nu gör det. Nu snackar vädermänniskan om mer snö idag och under veckan. NEEEJ, jag vill inte ha mer snö nu!

Nu är det bara en helg kvar innan det är dags att hämta T på Kastrup. Han har haft nedräkning de senaste 35 dagarna eller så. Mycket kryss har det blivit på hans almanacka. Det ska bli så himla kul! Men jag vet ju hur vansinnigt trött man kan vara efter en nattflygning så lördagen kommer att bli väldigt lugn med middag hemma och en film bara.
Sedan får vi väl se vad som händer. Vi har inte så mycket planer, men ska nog kunna fylla dagarna ändå. Det finns ju massor att titta på i Kalmar och runt omkring.

Nej, dags för en kopp te och så ska jag tända lite ljus, även om det bara är förmiddag. Men det är mörkt här i igloon och vad är då mysigare än att ha en massa tända ljus?

Inte omöjligt att jag återkommer under dagen.

Ha det gott.

Tjingeling från igloon

söndag 21 februari 2010

Ny musik


Köpte en ny cd häromdagen när jag och K var ute och shoppade lite. Ibland hittar man guldkorn och ibland inte.
Men nu måste jag säga att jag hade verklig tur. Donkeyboy, ett norskt band har spelat in en cd som heter "Caught in a life". Vilken platta! Jag älskar den verkligen!
Så nu kommer den att snurra här hemma och i bilen, ofta.

Inte mer snö nu, tack

Nu får det minsann vara nog med detta evinnerliga snöande tycker jag.
Kom in för ett tga sedan efter att ha ägnat en lång stund åt att gräva fram bilen. Nu återstår det bara hur jag ska få ut den från parkeringen. Plogningen på min lilla återvändsgata är i princip icke-existerande.
Tungt som sjutton var det för det verkar som om det kom ner något blött elände från molnen igårkväll innan snön började vräka ner igen. Följden blev ju att det satt som berget på bilen, både snö och is.
Nej, jag har fått nog av snöande nu. Hör ni det vädergudar!

Idag blir det mer tittande på OS, vad annars. Men även lite SATC bara för att det är en så härlig serie. Ett riktigt maratontittande tänker jag ägna mig åt.
Med andra ord så kommer det att bli en riktig avkopplande söndag.

Hoppas att ni också får en riktigt skön söndag.

Tjingeling

Nära hjärtsnörp.. men åh vilket race!

Att jag inte höll på att få hjärtsnörp under herrarnas längdåkning som avslutades bara för en liten stund sedan. Vilket lopp! Spänningen var ju helt olidlig. Satt och bet på naglarna (nästan) när Johan Olsson drog ifrån och var i ledning hur länge som helst. Oron att han skulle klappa ihop lurade hela tiden. De andra svenskarna försökte att hålla de nadra på avstånd från Olsson, snacka om teamwork. Men när de kom in i stadion så var Marcus Hellner i ledning.
Det hela slutade med guld för Hellner och brons för Olsson, helt makalöst.
Alla kommentatorer bölade så det bara stänkte om det. Per Olofsson fick knappt fram ett ord medan tårarna bara sprutade. Jag måste erkänna att jag också fällde en tår, och det är jag nog inte ensam om.

Kungaparet och Carl Philip fanns också på plats och de kunde väl inte ha valt en bättre dag att tajma in sin ankomst. Nu ska de ju vara med till slutet och då brukar det ju gå bra.
De var ju och hejde på Anja i Super G också, men där gick det inget vidare idag. Och det är väl kanske inte så konstigt efter den där vurpan häromdagen. Men hon var verkligen skitbesviken så det kommer nog att bli fullt ös i storslalom. Det kan nog bli en annan rysare.

Men vad stolt jag är att vara svensk! Det här är ju bara inte klokt vad duktiga de är. Och så fick norrbaggarna en liten knäpp på näsan. De har ju varit grymt kaxiga de senaste dagarna.
Det känns som om detta OS är det bästa för Sverige på länge när det gäller medaljer.
Man blir ju helt bortskämd med medalj var och varannan dag. Men det blir jag så gärna:)
Känner mig helt uppskruva nu så sängen får väl vänta ett tag. Istället ska jag kolla curlingdamerna en stund.

Tjingeling

lördag 20 februari 2010

Nej, nej inte igen!

Igår var det tyvärr en ny, läskig krasch. Och den här gången var det Patrik Järbyn som hade oturen att stå på skidorna och krascha så där illa att hjärtat stannar för ett tag inne i bröstkorgen. Jag tycker att det är lika otäckt att se sådana olyckor varje gång.
Patrik hade väl, precis som Anja, någon liten ängel som vakade över honom. Visserligen fick han en hjärnskakning och var medvetslös, vilket inte är alls konstigt om man mer eller mindre landar på huvudet, plus en massa skarpsår från snön i ansiktet. Men han lever och förutom det rredan nämnda skadorna verkar det inte som om han har brutit något. Super G verkar vara minst lika tufft som störtlopp. Jag måste säga att jag beundrar dessa atleters mod.

Nu var det ju inte bara tråkiga grejer som hände under gårdagens tävlingar. Curlingdamerna vann sin match, och är nu obesegrade. Även curlingherrarna vann, de slog ju självaste världsmästarna vilket måste ha känts skönt. De är ju dessutom helt otippade för någon medalj vilket kan vara en fördel.
Tre Kronor lyckades också vinna, om än knappt. Låt Henke vakta målet varje match. Det tycker jag ialla fall.
Anna Haag stod för dagens medalj i längdåkning. Silver blev det, vilket var mycket bra tycker jag. Heja Anna, åk nu för allt vad tygen håller nästa gång! Vi vet ju att du kan.
Tyvärr råkade någon åka på Charlotte Kalla så att hon ramlade, sen var det helt kört för hennes del. Men det kommer ju fler tävlingar, och då fortsätter vi att heja. Hon är ju livsfarlig när hon har segervittring.

Ikväll blir det att spana in Anja när hon drar nedför backen i Super G, om hon nu bestämmer sig för att ställa upp. I så fall kommer ialla fall jag att hålla både tummar och tår.

Heja Sverige och alla duktiga aktiva!

Rapport från igloon

Snön vräker ner utanför, istapparna hänger som gardiner utanför köksfönstret och snöplogarna kör i skytteltrafik. Det är ganska mörkt härinne nu när takfönstren är igensnöade så idag gäller det att brassa ljus i mängder. Att gå ut är ju inte att tänka på såvida man inte vill bli förvandlad till en snögubbe. Och det har jag faktiskt ingen som helst lust med. Så istället kommer jag att ägna mig åt läsande, virkande (om det nu funkar som det ska) och lite mer bloggande hade jag tänkt. Men som vanligt så kommer det väl inte att bli som planerat, men det gör inte så mycket för det är jag van vid.

Just nu läser jag en hyfsat bra bok, men den tänker jag inte avslöja namnet på förrän den hamnar i boktipset:) Måste ju ha kvar lite ämnen till de dagar då inspirationen tryter.

Nu måste jag bara få klaga lite. På Arla. Vem sjutton har kommit på att det skulle vara enklare att få upp mjölkpaketen med en plastkork?! Det är ju helt idiotiskt! Häromdagen fick jag bryta mig in i mjölkpaketet med en kniv då korkskrället inte gick att få upp. Det var VÄLDIGT nära att det blev blodutgjutelse kan jag meddela.
Nej, jag ska nog gå över till att köpa mjölk från Emåmejerier istället, även om den är dyrare, för den har minsann inga vansinniga korkar på förpackningen.
Så, nu känns det bättre:)

Ikväll blir det väl återigen risk för fjärrkontrollstumme då det är både OS och melodifestival att följa. Men missa Super G med Anja tänker jag absolut inte göra. Aldrig i livet!

Återkommer kanske senare under dagen.

Ha det gott.

Tjingeling



fredag 19 februari 2010

Snöstormsvarning

Jahaja, så var det dags igen. En ny snöstorm är på väg och det redan börjat snöa, men än så länge så är det ganska lugnt. Men väderfolket pratar om att det kan komma mellan 30 och 50 cm. Vi får väl se hur det blir. Men det är nog inte läge att fundera på några längre bilfärder om man inte är absolut tvungen. Jag för min del ska parkera mig framför TV:n och kika på Charlotte Kalla, Tre Kronor och samtidigt försöka kasta ett getöga på Let's Dance på fyran. Risken för fjärrkontrolltumme är överhängande:)

Känner mig lite risig idag, som om det är någon förkylning som ligger och lurar. Hoppas att jag kan må lite bättre efter en kanna te med honung. Det ska nog ordna sig med det.
Jag åt föresten en semla igår med K. Åhhh, vad god den var! Med precis rätt mängd mandelmassa och grädde. Jag njöt verkligen:)

Nej, nu ska jag fixa en kanna te och bädda ner mig i soffan.

Tjingeling

Vilken tjej!!!




Vilken makalös människa denna Anja Pärsson är! Jag tror ta mig tusan att hon är i det närmaste övermänkslig! Hur kan man annars förklara den bragd som hon gjorde igår då hon tog brons i superkombinationen efter att dagen innan ha kraschat så illa under störtloppet att man trodde att OS var över för hennes del.
Nu har hon ju dessutom gått och blivit historisk då hon nu har 6 OS-medaljer.
Jag måste säga att jag faktiskt undrade om hon inte slagit i huvudet ordentligt när jag hörde att hon skulle tävla igår. Hon måste ju ha varit blå som en smurf över hela kroppen, för att inte tala om hur ont det måste göra. Men hon är en stentuff tjej med ett psyke som få.
Ett jättestort Grattis till Anja för en bragd som går utöver det vanliga! Men så är hon ju en högst ovanlig tjej också, den där Anja från Tärnaby.

onsdag 17 februari 2010

Krascher i mängder

Ja, det var det i störtloppet för damer. Åkare föll som käglor till höger och vänster. Vissa klarade sig rätt långt och en hann knappt ens starta innan det gick åt skogen.
Tyvärr kraschade även Anja i sista hoppet. Riktigt synd då hon hade riktigt bra fart och just då låg på en andra plats. Nu återstår att se om hon har fått någon skada. Det såg ialla fall riktigt läskigt ut.
Stackars Anja.

Även i sprintkvalet när det gäller längdskidor blev det också några fall, och det värsta var väl det där en av damerna helt gled av banan i en kurva och rakt ner i något slags hål. Hon bara försvann. Dessutom verkade hon ha fått någon skada efter fallet och försvann även ur tävlingen.

Curlingdamerna fortsätter att vinna och det är ju kul. Det verkar vara en ganska ofarlig sport i jämförelse med många andra vintersporter. Tur att det finns några sporter där man inte riskerar livhanken så fort man tävlar.

Nu återstår det att se vad herrarna kan göra i sin första hockeymatch senare ikväll/natt.

OS & oväntat besök

Kör väderuppdateringen först (så får jag det gjort): mer eller mindre SNÖFALL.
Jag skulle faktiskt bli glad om det händelsevis skulle kunna komma lite sol den här veckan, men det verkar inte särskilt troligt. Väderguden har radarn inställd på snö så då är det bara att gilla läget.

Eftersom jag nu har förvandlats till en slags OS-junkie så får ni stå ut med lite surrande om detta spektakel så länge det håller på.
Kommentatorerna tycker jag är hur festliga som helst. Snacka om människor som jagar upp sig så till den milda grad att rösten går upp i falsett på gränsen till att den nästan spricker. Här är det inte snack om några blyga och försynta svenskar, nej här kommer svensken verkligen till sin rätt. Känslorna bara svämmar över alla gränser, det finns egentligen inga gränser..alls.
När Björn Ferry igår vann sin guldmedalj och dessutom stod för en stor bragd i och med att det var första gången på 50 år sedan det hände på herrsidan sist trodde jag nästan att kommentatorerna skulle få slag och svimma eller något liknande.
Stoltheten över att vara svensk är faktiskt helt legitim dagar som dessa, men jag tycker att det alltid ska kunna vara så. Det kanske tillhör den svenska mentaliteten att inte vara stolt över sitt land och ursprung. Men det är faktiskt jag och det hoppas jag att alla andra också är, varje dag.
Att vissa då börjar yra om främlingsfientlighet och annat trams tycker jag är alldeles helsnurrigt. Tyvärr finns det ju sådana tokar, men dom tycker jag att man ska sätta munkavle på. Eller skicka iväg dem till en obebodd vulkanö någonstans i tjotahejti.

Ojdå, nu kom jag helt ifrån ämnet. Men det är sånt som händer. Det brukar ofta bli så när jag sitter och spånar:).

Jag får väl ge mig ut och sopa av bilen och dra iväg till affären en sväng. Kylskåpet ekar det i när jag öppnar dörren. Men det är ju tur man inte har det lika besvärligt att skaffa mat som de vilda djuren har det nu.
Mamma fick oväntat besök av ett rådjur häromkvällen. Det hade traskat upp på trädäcket utanför sovrummet. Tänk om mamma hade kikat ut precis då och stått öga mot öga med ett hungrigt rådjur. Himmel, jag skrattar nästan ihjäl mig när jag tänker på vilket ansiktsuttryck hon hade haft då. Risken finns väl att det stackars rådjuret hade svimmat av skrämsel, de är ju rätt lättskrämda de där djuren.

Inte omöjligt att jag återkommer senare.

Tjingeling för nu

Man lär så länge man lever

Läste igår att den äldsta personen på Facebook är hela 104 år!
Denna lilla engelska dam har upplevt två världskrig och var i 80-årsåldern när Internet slog igenom ordentligt. Och nu har hon gett sig in i det största sociala mediet, dessutom har hon strax under 5000 vänner på FB. Himmel, det är ju hur många som helst! Kul att hon har fått nya vänner för tyvärr så finns nog inte så många av hennes gamla kvar i livet.
Det verkar som om hon har fått blodad tand, för nu har hon börjat twittra också.
Häftig tant tycker jag.

tisdag 16 februari 2010

GULD..IGEN!!!

Idag var det dags för guldmedalj nummer 2. Denna gången stod Björn Ferry för en formidabel föreställning. Stort grattis till honom!
Helt otroligt att man kan hålla huvudet så kallt under ett OS. Tror att det är väldigt lätt att få stora skälvan, kanske främst om det är första gången man är med.

Men vad är det som händer under jaktstarten? Det verkar vara helrörigt med folk som startas i fel ordning och det är åkarna som påpekar felet. Vilket störningsmoment det måste vara. Skärpning av funktionärerna är ju det minsta man kan kräva eftersom de borde ha tränat ordenligt på just detta.

Mer positiva nyheter är ju att damlaget i hockey är klara för semi-final. Inte illa alls. Hoppas att de fixar till ytterligare en medalj.

Imorgon blir det ju ännu en dag med spännande tävlingar för oss svenskar. Anja ska köra störtlopp, sprint i längdåkning (damer & herrar), curling, ishockey och mycket annat som kanske inte har några svenska deltagare men som är kul att titta på ändå.

Jag måste säga att jag är glad att OS går på SVT istället för någon reklamkanal, jag hade blivit galen om de brutit för reklam stup i kvarten.

Nej, nu ska jag titta lite på snowboardcross. Det är rätt kul faktiskt.

Tjingeling

måndag 15 februari 2010

GULD!!!!

Vilken tjej hon är, Charlotte Kalla! Debut i OS, med stora förväntningar på sina axlar och så bara PANG, så kör hon så det ryker och fixar en guldmedalj.
Helt otroligt! Vad kommer hon att göra i de följande tävlingarna? Mycket spännande ska det bli att följa tjejerna nu. Jag tror att alla kan komma att prestera bättre efter detta, för bättre inspiration går ju inte att få.

Stort Grattis till Charlotte för att ha grejat den första guldmedaljen!

Ny vecka - nya överraskningar kanske

Halloj världen! Ny vecka ligger framför oss som ett oskrivet blad och bara väntar på att fyllas med innehåll.
Jag hoppas att den otroliga trötthet som jag känt i helgen har dragit någon annanstans. Och så hoppas jag faktiskt på lite sol. Det var så längesedan sist. Kanske är det därför jag har varit så trött. Men jag hörde på vädret att det ska komma in något nytt snöoväder under veckan. Jag måste säga att jag börjar få nog av detta nu. Superhalt blir det ju och på nyheterna pratade de om att många planerade operationer har fått ställas in för att hinna med alla arm- och benbrott på folk som halkat omkull.

Nu är det snart dags för bokrean och jag ser fram emot alla kataloger som brukar dimpa ner i brevlådan. Det är alltid kul att kolla in vad som finns, och har jag riktig tur så kanske jag kan göra några fynd. Spanade lite på reautbudet på en sida på nätet och hittade några som ev kan bli beställda.
Just nu är jag inne i en läsperiod och då gäller det att ha lite böcker på lager.

OS följer jag med stort intresse. Visserligen har det varit lite trista tävlingar än så länge, men nu kommer det att räta till sig. Idag ska det bli spännande att följa Charlotte Kallas framfart i skidspåren. Hoppas att det går bra för henne, det finns ju faktiskt en chans till medalj för henne förutsatt att vädret inte blir lika ombytligt som igår när herrarnas skidskytte startade.

Nu är det dags för en kopp kaffe medan jag sitter och klurar ut vad nästa inlägg kommer att handla om. Det kan ju förvisso ändras under dagen.

Tjingeling

söndag 14 februari 2010

Happy Valentine's Day


Alla Hjärtans Dag sa jag spendera med älsklingen via Skype. Det vore självklart trevligare att mysa hemma tillsammans med en god middag och en massa levande ljus, men det gäller att göra det bästa av det. Ljusen kommer jag ialla fall att ha. Det är standard varje kväll.
Nu är det 18 dagar kvar innan han hoppar på ett plan hit. Himmel, vad tiden går långsamt! Önskar att jag kunde skruva fram tiden och sedan stanna den när han är här. Men men..
Nej, nu är det dags att kolla lite på OS.
Ha en riktigt skön dag.
Tjingeling

lördag 13 februari 2010

Melodifestival del 2

Jahaja, så var det då dags för andra deltävlingen, i Örnsköldsvik den här gången.

Det var väl sådär halvbra. Någon, för mig, helt okänd grabb var den första som gick vidare direkt till Globen. Inte så konstigt kanske, varenda tjej under 20 ringde väl och röstade. Dessutom fick Andreas Johnson en direktbiljett till finalen. Men jag väntar fortfarande på låten som direkt sätter sig som ett segt tuggummi i skallen. Hoppas att den kommer.

Christine envisades med att fortsätta ha kort kjol. Tydligen har ingen talat om för henne ännu att hennes ben är på tok för smala. Jag menar, det är inte snyggt när människan ser ut att ha ben som en flamingo. Ja, ni fattar vad jag menar.

Måns var ju som vanligt, charmig till tusen. Dessutom hade de rufsat till honom lite i håret för att tuffa till honom lite antar jag.

Dolph syntes bara i ett förinspelat inslag. Synd för han är helt klart värd att vara med i varje deltävling.
Nu är det bara att se vad nästa deltävling har att erbjuda, men hittills har jag faktiskt inte varit direkt impad vilket är lite trist.

Nu är det igång

Ja, OS i Vancouver alltså. 16 dagar av tävlande i alla möjliga vintergrenar och jag ska försöka att se så mycket som möjligt.
Jag vaknade faktiskt upp vid 04.30 och tänkte att jag ju ändå kunde kika lite på invigningen, ialla fall tills jag somnade om. Men jag höll mig vaken genom det hela. Måste säga att jag tyckte att det var en väldigt fin tillställning som spegalde mycket av detta vackra land.
Tyvärr så hade en rodelåkare från Georgien omkommit i en otäck olycka under ett träningspass tidigare under dagen. Detta uppmärksammades på ett fint sätt under invigningen.
Hoppas nu att det slipper bli fler olyckor.
Redan idag kör det igång för svensk del med störtlopp för herrar och skidskytte för damer, sprint tror jag att det är. Tyvärr visas det senare mitt i natten här. Så det får nog bli att se det imorgon istället.

Nej, nu ska jag sticka hem till mamma och hjälpa henne att skotta lite efter nattens snöfall.

Tjingeling

fredag 12 februari 2010

Back online

Igår satt jag i godan ro och komponerade ett långt inlägg. Helt plötsligt såg jag att det inte gick att spara det skrivna. Vad sjutton hade hänt? Blev himla ledsen faktiskt då jag kommit en bra bit på väg i skrivandet om kryssningsjobbet. Så typiskt, och irriterande. Startade om både dator och modem utan framgång. Provade att ringa, telefonen var stendöd. Inte ens en enda liten ton.
Ringde den ömma modern på mobilen (jag lyssnar ju aldrig någonsin på lokalradion, men hon har den på hela dagen) och hon sa att de hört på radion att fler tusen hushåll var utan telefon i Kalmar. Jaha tänkte jag. Fick också information att det hela skulle vara fixat till kvällen. Skönt tyckte jag.
Blev det så, icke sa nicke.
Vi var två hus som hade drabbats av ett helt annat problem.
Förra veckan körde något ljushuvud till snöplogare ner en lyktstolpe utanför mitt hus och igår hade de grävt ett hål för att sätta ner en ny. Ljushuvud nr 2 hade lyckats med konststycket att gräva av telekabeln! Jag undrar faktiskt om det inte var samma människa.
Nu inser jag först hur trist det är att inte ha Internet, faktiskt. Kände mig helt avkopplad rån omvärlden. Inte kunna läsa andra bloggar eller tidningar. Riktigt trist faktiskt.
Det tog över ett dygn men nu är jag med i världen igen. Skönt det.

onsdag 10 februari 2010

Bestulen hund

Det är inte bara människor som blir bestulna tydligen. Eller vad sägs om jycken som blev bestulen på sin hundvinterjacka. Jodå, det är alldeles sant. Jycken stod bunden utanför en affär i Brooklyn, NY medan matte kilade in snabbt för att köpa lite mjölk. Under tiden passade någon mindre nogräknad person, det kunde ju inte ha varit en annan hund, på att stjäla vovvens vinterjacka. Helt tydligt att det inte bara är människor som fryser i vintervädret.
Tur att de lämnade kvar hunden ialla fall.

måndag 8 februari 2010

Hur var det då?

Ny vecka och nya melodifestivaldeltagare som kommer att valsa runt i pressen från onsdag eller så.

Hur var premiären av detta årliga spektakel då? Rätt kasst tyckte jag. Inga låtar som stod ut alls. Trots det skrala utbudet så lyckades ialla fall de två bästa bidragen kravla sig vidare direkt till Globen.

Programledarna då? Ja, Christine Meltzer hade ögon stora som tefat mest hela tiden och artikulerade så väl att jag nästan trodde att det handlade om en rättstavningstävling för lågstadie-elever. Så hoppas jag att de hänger på henne en längre klänning på lördag. Människan har ju ben som en trana, långa och sååå smala. Ja, ett tag såg de faktiskt genomskinliga ut!
Måns Zelmerlöv var precis som man kan förvänta sig, väldigt bra. Finns det något den mannen inte kan? Jag bara undrar. Maken till avslappnad och mysig person får man väl leta efter.
Sedan har vi Dolph Lundgren, ett kapitel för sig. Vem hade trott att han skulle dyka upp i Melodifestivalen? Inte jag ialla fall. Men jag måste säga att han är mycket proffsig och skötte sig väldigt bra. Sjöng och dansade gjorde han också. Oanade talanger.. Om filmrollerna slutar att komma hans väg kanske han kan satsa på att vara med i melodifestivalen, som tävlande alltså. Han verkar ha gått hem i stugorna och folk verkar ha drabbats av Dolph-feber. Han kommer visst att vara med via länk från LA på lördag. Och så snackas det om att till och med Sylvester Stallone ska vara med på ett hörn. Det ni!
Jag gillar faktiskt Dolph, särskilt efter att han var med i Skavlan (detta kanonprogram på SVT 1 på fredagar) där han visade en väldigt privat sida av sig själv.
Fortsättning följer med andra ord.

Nu till något helt annat.
Körde över till Öland till den ömma modern en sväng idag. Kalmarsund är helt isbelagt med bara några små hål där mängder med fåglar simmar runt och försöker att överleva. Lite längre bort satt, som vanligt, ett gäng med havsörnar och spanade in lunchen. Det är ovanligt att se dessa stora fåglar, men just nu har de slagit ner sina bopålar på isen för att ha nära till maten. Det är inte lätt att vara djur och hitta mat denna vintern, vare sig man är rådjur eller fågel. Så ta gärna med lite bröd ut till fåglarna om du kan.

Nej, nu är det dags för lite te och en kik på dumburken.

Tjingeling

lördag 6 februari 2010

Del ett av årets spektakel

Ikväll är det dags. Ja, för första deltävlingen av melodifestivalen alltså. De senaste åren har ju tävlingen blivit otroligt populär. Annat var det förr när man knappt ville erkänna att man kollade in spektaklet. Vad man än tycker om tävlingen så har ju en hel del artister fått sitt genombrott här. Eller vad sägs om Pernilla Wahlgren (vem kan glömma hennes uppträdande?) eller Carola. Även mer kända artister har ju medverkat såsom Tommy Körberg och Anne-Li Rydé. Till och med Magnus Uggla har ju dykt upp.

I år har man tydligen inte mindre än tre programledare. Dolph Lundgren, Måns Zelmerlöv och Christine Meltzer ska hålla i trådarna. Detta ska bli intressant, främst då kanske Dolph som man mest sett på film som en stor, tuff snubbe.

Älsklingen meddelar att det har kommit mängder med snö hemma hos honom. Jycken verkar älska detta och skuttar runt för glatta livet och ägnar sig åt något som närmast kan beskrivas som snödykning. Hon kör med andra ord ner hela skallen i en snödriva och kommer upp lagom till det är dags att andas.
Grannen har snöslunga och T är glad för att han får låna denna. Det kan behövas med en lång uppfart. Nu är de visst ute och skottar för fullt och hjälper även en annan granne som har fått väldiga problem med några fingrar. Bra det så slipper hon vara helt insnöad.

Nej, nu är det dags att göra iordning lite snacks till melodifestivalen.

Tjingeling

fredag 5 februari 2010

Veckans klavertramp

Läser i AB att Carola har dragi till Haiti för att hälsa på sitt fadderbarn och själv se all förödelse. Inget fel i det alls. Men sen är det något som går fel, väldigt fel. Vad har hon med sig till fadderbarnet? Jo, en present i form av en parfym!! Ehh, ursäkta men jag blir nästan mållös.. och det händer inte så ofta kan jag lova. En parfym! Hur tänkte människan egentligen? Hade det inte varit bättre att ta med sig något vettigare som frystorkad mat eller liknande?
Inte nog med det, i gårdagens tidning kläcker den lilla sångfågeln ur sig att hon inte är förvånad över jordbävningen på Haiti för det står i Bibeln att det här ska ske i sluttiden. Men nu får hon väl ändå ge sig! Det uttalandet har visst orsakat ett väldigt rabalder, med rätta.
Kan ingen sätta munkavle på den damen..?

torsdag 4 februari 2010

Aj som tusan

Ryggslutet och baksidan av benen värker. Några panodil och vila i soffan kanske hjälper...

Från rymden till havsdjupen

Richard Branson, vd för flygbolaget Virgin, är en mycket påhittig man. Inte nog med att resenärer nästa år ska kunna ta sig en tur ut i rymden med VSS Enterprise, givetvis till ett hutlöst pris, nu har han kommit på en ny affärsidé. Nästa projekt blir att resenärer ska kunna ta en tur till havsdjupen med ett slags flygplan under vattnet. Ner till 40 meter ska farkosten kunna dyka och turen beräknas ta ca 2 timmar. Ett krav är att man ska ha dykarcertifikat ifall något skulle gå galet med ubåtsplanet.
Detta är dock inget för folk med en normaltjock plånbok. För att få möjlighet att ta en tur i havsdjupet måste man hyra in sig en vecka med boende på Branson's lyxkatamaran vid hans privata ö i Karibien. Och bara den veckan går loss på 620 000 kronor, sen gäller det att punga ut med ytterligare 170 000 kr om man vill åka ner under vattenytan.
Som sagt var, inget för den som har lite skral kassa. Men i jämförelse med Picasso tavlan som precis såldes för 94 miljoner kronor är det ju rena vrakpriset, eller hur?

Ny attraktion i Stockholm

Bild: globearenas.se

Senaste attraktionstillskottet i Stockholm måste vara SkyView som har premiär imorgon (om nu inte snön ställer till det). Det är glasgondoler som går utanpå Globens utsida, upp till toppen och ner igen. Hela färden tar ca 20 min och kostar 120 kr för vuxna och 90 kr för barn över 4 år. Jg tror att man kommer att ha väldigt bra utsikt över Stockholm däruppifrån.
Det går att boka diverse paket och man kan till och med hyra en egen gondol med plats för 16 personer till en kostnad av 1 600 kr.
Man kommer att ha öppet 360 dagar om året så det är ingen stress om man vill ta tillfället i akt att se Stockholm lite från ovan.

Bokning av biljetter och information finns här .

Snökaoset fortsätter

Vintern fortsätter att hålla landet i ett järngrepp. Jag myser här i min lilla igloo, jag fönstret har snöat igen toatlt igen efter senaste snöfallet, men jag antar att många andra inte tycker att det är lika mysigt. Folk som åker tåg t ex. De där tågskrällena är ju antingen sena eller inställda och med rådande vinterväder kan jag väl kanske förstå det, men då undrar jag vad anledningen är de andra tiderna på året när det inte finns någon snö.
Sedan få man se upp när man är ute och promenerar på stan, ja så att man inte får någon istapp i skallen alltså. Detta samtidigt som man är tvungen att kolla ner så man inte halkar omkull. Ett par extra ögon uppe på huvudet vore bra att ha just nu.

Ilskan över T's fd arbetsgivare har lagt sig nu på båda sidor av pölen. De kommer nog att få vad de förtjänar i slutändan då de lider av väldiga ekonomiska problem. Så kan det gå när man inte har koll och dessutom har en personalomsättning som ligger på ca 80-90%.
Nu fokuserar vi på hans resa hit och har nedräkning. Skönt att februari är en kort månad för nu vill vi att tiden ska gå fort, i raketfart allra helst.

Häromdagen tänkte jag börja virka på en duk. Rotade fram en beskrivning som var fin och körde igång. Men den virkbeskrivningen verkade det vara någon vajsing med. Det såg ju inte klokt ut. Rev upp och började om, fem gånger! Sen gav jag upp. Så när jag var hemma hos mamma med A häromdagen så lånade jag med mig några virkbeskrivningar, så nu är det bara att köra igång igen. Förhoppningsvis med en som funkar denna gång.

Dags för lite kaffe känner jag.

Ha en bra dag & njut av snön (de som har det), ni andra får njuta ändå.

Tjingeling

tisdag 2 februari 2010

Ensam igen

Idag kom min syster och svåger hem från Stockholm och givetvis var systerdottern A väl medveten om detta faktum. Så efter timmar av förfrågningar när de skulle komma så begav vi oss iväg till tågstationen, jädrans vad kallt det var! Men A rusade fram emot föräldrarna när hon fick syn på dem, full rulle som vanligt.

Nu sitter jag här helt ensam. Ja, jag har visserligen snacka med T som var extra nere idag. Hans helt idiotiska chef gav honom sparken, så är det i amerikat om man inte jobbar för ett företag som är fackanslutet. Helst sjukt, jag vet. Men jag antar att det är priset för den så kallade friheten som amerika står för. Enligt mig är det bullshit. Vad är det för frihet? Ja, för företagen kanske, men definitivt inte för de anställda. Dessutom var alla de anledningar de gav helt påhittade. Allt kan han dessutom motbevisa, hur smart är man då?
Hur som helst kommer han hit som planerat, mamma kommer att hålla det stora talet om att flytta till Sverige, jag vet. Här finns det ialla fall lagar och regler, sen kan folk tycka vad de vill. Men de funkar, till skillnad från det stora landet i väster där man kan bli kickad som en vd, förutom lönen. Jag trodde slaveriet var avskaffat för längesedan, men tyvärr verkar det leva kvar i form av arbetsgivare. Efter detta vet jag faktiskt inte om jag har någon lust att flytta västerut. Ok, jag har en hög utbildning. Men att bli behandla som mindre vetande och behöva knipa käft när jag tycker något är fel är inte riktigt min stil.
Kanske flyttar vi någon annanstans, vi får se, världen är stor.

Ska krypa ner i snarkofagen och fundera över dagens händelser och dessutom sova gott i min egen säng. Hoppas jag.

Good night all my friends.

måndag 1 februari 2010

Ridning och pulkaåkning

Här är det full rulle med systerdottern på besök i tre dagar medan min syster och svåger är i Stockholm.
Igår var det verkligen kallt, -20 grader, när de hämtade mig kl 8 så att jag kunde ta med deras bil hem till mig från tågstationen. Jag frös som tusan. Och inte blev det bättre när A och jag åkte iväg till ridhuset på eftermiddagen för hennes ridlektion. Det tog ca 3 timmar för mig att tina upp efter det. Men det var kul att vara med för de hoppade över små minihinder för första gången. De var väl ca 10 cm höga, men för en femåring är det ju hur stort som helst att få prova. Ponnyn skuttade glatt över och det hela gick bra, A var väldigt stolt efteråt. Helst hade hon velat stanna kvar i en timma eller så när lektionen var över. Och det hade väl varit ok om jag nästan inte hade frusit fast på läktaren. Det får vi ta en annan gång då det är varmare.

Idag var det tack och lov inte lika kallt. Så dagen har vi spenderat i pulkabacken tillsammans med mamma/mormor. Varm oboy, bullar och apelsiner stod på fikamenyn. Det behövdes efter ett tag. Det var väldigt brant att trava upp med pulkan och på vissa ställen ganska halt så det blev som ett helt träningspass. Vi åkte pulka alla tre och roligast var när min kära mamma åkte iväg rakt över ett gupp, pulkan for åt ett håll och hon åt det andra. Jag skrattade så jag låg dubbel. Synd att vi inte fick det på film.

Vintervädret fortsätter och tydligen är detta den längsta vinter med snö och kyla som vi haft i denna delen av landet sedan 1987. Och det är inte slut än. Det snöar mer eller mindre varje dag, och nu ska det visst komma in något nytt snöoväder under veckan.
Men jag måste säga att jag föredrar detta mot slask och regn. Det är ju vinter och då ska det ju vara snö:)

Vad vi hittar på imorgon innan föräldrarna till denna lilla tjej kommer hem vet jag inte. Men vi ska nog kunna aktivera oss med dockskåp, barbie och ev muffinsbak. Nu gäller det bara att få det lilla livet att somna. Jag är nog tröttare än vad hon är:)

Tjingeling