fredag 29 januari 2010

Hur tänker de egentligen??

Ja, de som cyklar när det är mängder med snö och slirigt som tusan alltså.
Har de ingen självbevarlesedrift när de hoppar upp på hojen och vinglar iväg? Det värsta är att både dessa personer med någon slags inneboende dödslängtan och fotgängare inte fattar att det ibland i detta väglag kan vara nästan omöjligt för en bil att stanna när de lite käckt bara tar sig över gatan. Oftast utan att se sig om. Det är lite typ här kommer jag och bilarna SKA stanna. Jo, det ska de förvisso men det är inte alltid helt lätt när föraren vill stanna men inte bilen.
Cykla ska man göra när det är barmark, inte när det är 40 cm snö! Annars hade cykeln varit utrustad med medar istället för hjul.

Tjingeling

onsdag 27 januari 2010

Snöstorm


Nu har ovädret kommit. Och vilket oväder sedan då. Snön vräker ner och blåsten, ja den blåser.... väldigt mycket.
Jag tog ett kort på fönstret som är under ett av mina takfönster efter ca 2 timmars snöande. Nu dröjer det nog inte länge förrän det är helt täckt med snö = noll utsikt åt det hållet.
Men jag tycker faktiskt att det är jättemysigt att sitta härinne med en massa tända ljus och höra vinden vina utanför.
Kvällen kommer att ägnas åt ett broderi och TV-tittande (eller lyssnande kanske). Det där broderiet är ett sånt där projekt som inte har något slutdatum. Men någon gång ska den nog bli klar frågan är bara när.
Nej, nu måste jag fortsätta att kolla in Halv åtta hos mig.
Hörs imorgon.
Tjingeling

tisdag 26 januari 2010

Blev det någon semla?

Idag är det nya tag som gäller. Har faktiskt hittat en väldigt bra grej att ha nu när jag snart ska köra igång min följetong om livet på ett kryssningsfartyg. Men... det kommer inte idag. Måste komma på var jag ska börja med först.

Idag var det besök på VV med bästa väninnan K. Det går sakta men säkert åt rätt håll. Viktminskningen denna veckan var inte mycket att skriva om. Det beror nog på att jag var väldigt hungrig hela förra veckan. Men jag höll mig borta från godiset i alla fall och det är jag mest nöjd med faktiskt. För mig är det en bedrift, gottråtta som jag är:)

Jag hade ju tänkt att käka en semla idag för att fira bloggens första år, men istället för en smaskig gräddfylld bulle så lockades jag gräsligt av de mumsiga kardemummabullarna. Guuud, vad de luktade gott!! Så det fick bli två sådana i en påse och sedan hem med K för fika. Ja, vi köpte varsin så att ingen nu tror att jag fick fnatt och tryckte i mig två stycken alldeles själv. Men det hade jag kunnat göra, men icke.
Efter fikapausen drog vi iväg till Ikea för lite shopping. Redan då började det bli väldigt kallt i luften. Visserligen visade termometern inte mer än -3 men det kändes som -15 allra minst.
Nu väntar jag bara på snöstormen som ska dra in över denna delen av landet inatt eller imorgonbitti. Blåsigt ska det visst bli också, kulingvarning längs varenda kuststräcka. Underbar kombination eller hur?

Just nu tittar jag på Mästarnas Mästare på SVT1. Ett rätt så intressant program faktiskt med ett gäng gamla idrottsstjärnor som tävlar i olika grenar. I år tävlar bl a Patrik Sjöberg och Stefan Holm. Det är ganska kul att se de båda smågnabbas hela tiden. Och Patrik brukar alltid få in en känga på Stefan att han minsann har hoppat högre och haft världsrekord, något som Stefan inte har. Men det hela är med glimten i ögat.

Nej, nu kommer jag faktiskt inte på något mer att skriva om just idag. Återkommer imorgon.

Tjingeling här ifrån ostkanten

måndag 25 januari 2010

En ettåring idag


Ojdå, det är redan ett år sedan jag började mina trevande försök att blogga.
Inspirationen går upp och ner, och det kommer säkert att fortsätta så. För fortsätta kommer jag att göra, med samma saliga blandning av åsikter, tips och resor & turism.
Jag har en del ideér om vad som kan komma. Och Annika, du kan vara lugn det kommer att komma lite om kryssningsjobbet. Det kommer säkert att bli flera inlägg om det. Finns ju en hel del att skriva om det äventyret:)
Jättekul att också ha fått möjlighet att hitta så många intressanta bloggar som blir som en helt ny typ av nätverk. Det är jättespännande.
Tack alla trevliga människor som ibland lämnar ett litet avtryck i form av en kommentar!
Det blir ingen tårta idag, men kanske kommer det att slinka ner en liten semla imorgon. Får väl se.
Ha det gott alla läsare
Tjingeling

lördag 23 januari 2010

Helvetet på jorden

Ingen i västvärlden kan ju ha missat att en katastrof av helt ofattbara mått har drabbat Haiti, detta lilla land som redan innan var mycket fattigt, ja alla utom Gunde Svan då. Det är nästan komiskt att han inte hade någon aning om vad som hänt när Expressen ringde upp honom. Han ska ha en eloge för att han på stört bestämde sig för att skänka 10 000 kr.

Helvetet på jorden måste vara Haiti. Redan innan jordbävningen har landet plågats av politiskt våld och dessutom är landet det fattigaste på västra halvklotet.
En jämförelse i förödelse kan göras med jordbävningen i San Francisco 1989 som hade samma styrka, 7,0, där det dog 63 personer. På Haiti räknar man med 200.000. Minst.

Inatt visade TV4 och Kanal 5, i direktsändning, stödgalan för Haiti som George Clooney var initiativtagare till, och ikväll kör SVT densamma.
Just nu har Nyhetsmorgon lördag en specialdag om Haiti. Svenska människor och företag skänker mycket pengar för att hjälpa människorna där och insamlingen kommer att pågå till slutet av maj, tror jag det var.
Behovet av hjälp är ju enormt och det kommer det att vara i många, många år framåt.
Det är ju faktist nästan obegripligt för oss som är förskonade för svält, naturkatastrofer och allmänt nationellt kaos.

Jag har skänkt pengar och jag uppmanar alla mina läsare att göra detsamma. Storleken på summan är ointressant, bara att man gör något.

fredag 22 januari 2010

Lika kall som en isglass

Kom precis in efter en timmes promenad och fy tusan vad kall jag är. Osmart som jag var hade jag ju glömt mössa. Trodde att öronen skulle ramla av efter ett tag så det var bara att fälla upp kapuschongen. Tur att jag hade en sådan i alla fall, för när jag kom ner till vattnet på Ängö så blåste det inga varma vindar precis. Så nu sitter jag med en kopp te och tittar på EM i konståkning från Tallin.
Det är den vackraste sport jag vet. Och jag måste säga att jag är grymt imponerad över hur de kan göra alla dessa piruetter och allehanda hopp.

Snart är det dags att ta en svängom med snabeldraken och senare ikväll ska jag titta på andra som rör sig till musik i Let's Dance. Förra veckan blev det ju fotbollstjejen Victoria Svensson som fick lämna tävlingen. Återstår att se vem som får ta av sig dansskorna ikväll.

Återkommer kanske senare.
Tjingeling

torsdag 21 januari 2010

Övervikt på flyget

Att man får betala om har övervikt när bagaget är för tungt på flyget är ju ingen nyhet precis. Men från den 1:a februari inför Air France nya regler för överviktiga personer, alltså de som inte ryms i ett säte. Därför kommer Air France att uppmana sina överviktiga resenärer att alltid boka två säten annars riskerar resenären att bli strandsatt om flyget är fullt. Skulle nu planet inte vara fullbokat så får däremot resenären tillbaka pengarna för den extra bokade platsen.

Choklad är bra för hälsan

Läste idag en den lokala gratistidningen att choklad har en rad hälsofrämjande effekter. Eller vad sägs om följande:

  1. Skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar
  2. Förebygger cancer
  3. Skyddar mot sjukdom och slitage i allmänhet
  4. Förstärker det naturliga försvaret mot sjukdomar och bygger upp det efter längre tids sjukdom
  5. Kombinerar avstressning och stimulering

Med andra ord så behöver man inte ha dåligt samvete om man nu skulle peta i sig en liten chokladbit, även om man försöker förlora några kilo bara man inte vräker i sig i okontrollerade mängder. Så det ska nog bli en liten chokladbit för mig i helgen :)

onsdag 20 januari 2010

När man får oväntat besök

Man kan väl minst sagt säga att de boende på ett vårdhem i Norge fick ett besök de absolut inte hade förväntat sig när en älg brakade in genom ett fönster. Istället för att använda dörren klev alltså älgen in genom ett fönster och tog en promenad inne i en korridor. Då fick den syn på en person som satt inne på sitt rum och åt frukost och bestämde sig för ett litet besök. Patienten lyckades ta sig ut ur rummet och slå larm. Det blev kanske lite trångt med älgsällskapet. Patienten klarade sig utan skador men för älgen slutade besöket inte lika bra, den slutade sina dagar inne i rummet, det såg en jägare till.
Kanske var älgen bara lite sugen på en kopp kaffe.

Snö ute, sol inne

Utanför faller snön och det ska fortsätta att vara grått hela vecckan enligt väderfolket, men härinne lyser solen. Hur är det möjligt kan man ju undra. Jo det ska jag tala om. Jag och T har nedräkning nu. Den femte mars kommer han att hoppa på flyget till Köpenhamn och dagen därpå kommer vi äntligen att ses igen. Denna gången i Sverige. Första gången för honom så det ska verkligen bli jätteroligt.
Julen blev ju inte alls som vi hade planerat tack vare en fullkomlig idiot till arbetsgivare, men det ska vi ta igen nu.
Tiden kan inte gå nog fort nu. Det är ju alltid så när man väntar, och jag vill ju helst att allt ska ske genast eller helst igår.
Så under tiden får jag väl försöka att fördriva tiden så gott det går. Jag har precis börjat läsa en ny bok och den har efter bara några sidor visat sig vara bra så jag hoppas att den kommer att fortsätta i samma stil.

För den som undrar hur det går med Viktväktarna kan jag meddela att det går åt rätt håll. Inga dramatiska viktminskningar, 2,2 kg på två veckor. Jag är nöjd med att det rullar på i lite lagom fart. Jag är allra mest nöjd med att jag nästan har blivit av med suget efter godis och annat onyttigt. Men en semla ska det ialla fall bli i februari, det har jag lovat mig själv.

Nu ska jag ta en kopp kaffe, men jag återkommer säkert under dagen.

Tjingeling

måndag 18 januari 2010

Nailzzz


Förra veckan var det dags att fixa till naglarna så jag for över bron till bästa väninnan K. (Bilden blev inte den bästa ser jag nu). Rött glitter med snöstjärnor blev det. Väldigt fina tycker jag. Tack snälla K för att du alltid ser till att jag blir fin:) Massor av prat och knaprande på pepparkakor hann vi också med. Det gäller ju att bygga upp snällhetsförrådet inför året.

Efter några dagar utan snöande så har det nu kört igång igen. Lite mysigt tycker jag allt att det är. Känns som om det var evigheter sedan det var en riktig vinter så det var verkligen på tiden. Och snö är verkligen att föredra framför regn på vintern.

Igårkväll kikade jag på filmen Johan Falk - Vapenbröder på TV4. Jag tror att de har spelat in 6 filmer i den här omgången. Några filmer om Johan Falk har det ju blivit tidigare bl a Livräddarna. Svenskt kriminaldrama när det är som bäst tycker jag.

Helgen har bara flutit förbi utan några större händelser. Jag har bara varit. Låter kanske trist, men den här helgen var det faktiskt ganska skönt. Jag har bara softat med en massa tända ljus och lite Japanmix. Jag har ju faktiskt inte käkat mer än en pytteliten bit choklad på två veckor, det måste banne mig vara rekord. Imorgon är det dags för en ny vända till VV för vägning. Det gick ju bra förra veckan så jag hoppas att det blir positivt besked imorgon också. Det återstår att se. Men jag märker ju att jag inte är lika hungrig längre och att jag äter mindre så något måste väl ha hänt tycker jag. Jag får väl se.

Nu är det dags att plocka ihop grejerna för veckans tvätthändelse.

Tjingeling

fredag 15 januari 2010

Varsågoda



Idag är det visst tulpanens dag så jag tänkte dela med mig med en bukett tulpaner till alla läsare. Det hade ju varit trevligt att kunna skicka en bukett till mina läsare, men ni får helt enkelt hålla tillgodo med en bild.
Det finns ju en massa dagar för allt möjligt nu för tiden, kanelbullar och gud vet vad. Undrar vem som kommer på alla dessa dagar.
Däremot vet jag efter dagens shoppingrunda att priset på tulpaner skiljer sig väldeliga åt. De dyraste som jag såg var 70 kr, men jag hittade ett gäng tulpaner för 29kr. Så de fick följa med mig hem.
Nu är det dags för veckans avsnitt av Let's Dance och ikväll är det dags för första dansparet att röstas ut. Vilka de blir har jag ingen aning om, än ska jag nog tillägga. Det återstår att se.
Nej, nu är det dags att luta mig tillbaka i soffan med en näve japansk mix och ett glas ramlösa.
Tjingeling



torsdag 14 januari 2010

Nu är den på G

Ja, min orkidée alltså. Den lilla blomrackarn tog minsann tid på sig, men nu har det kommit lite knoppar. I två år har jag funderat på om jag skulle slänga ut den, men hela tiden har jag undrat om jag kunde få den att blomma om. Och nu miraklet inträffat, eller ja den har ju inte börjat blomma ännu.
Lite spännande tycker jag att det är för det här med växter som blommar inne är ju inte min starka sida precis. Gröna växter brukar inte vara några problem men de där blommade växterna brukar av någon märklig anledning inte vara någon större succé.
Kanske ändras det nu.
Jag håller tummarna.

Tjingeling

Märkte hon ingenting??

Ja, det kan man verkligen undra när man läser om kvinnan som körde på en älg. Inte nog med det. Älgstackarn fastnade under bilen och kvinnan fortsatte att köra i en halv mil med älgen släpande under bilen!! Det var först när hon stannde vid en stoppskylt och skulle köra vidare som hon märkte att det gick ovanligt trögt. Tro fasen det med en älg under bilen!! Jag menar, vad väger en älg? Jag vet inte riktigt men skulle väl gissa på 400-500 kilo allra minst.
Föresten, stannar man inte om man märker att man kört på en älg?
Ja, du milde säger jag bara.

Simma lugnt.

Första boktipset 2010


Årets första boktips är Lucky One av Nicholas Sparks (en av mina favoritförfattare).
Boken handlar om Logan, en marinsoldat som hittar ett kort på en kvinna i sanden när han är ute på sin förläggning i Irak. Det ska visa sig att fotot kommer att fungera som en lyckoamulett för honom, något hans goda vän Victor hela tiden påtalar för Logan. Och när han kommer hem beslutar han sig för att försöka hitta kvinnan på bilden.
När han väl finner henne blir ingenting som han hade kunnat föreställa sig. Ska han kunna berätta sitt historia för henne utan att hon tror att han är en komplett galning?
Istället för att slåss för sitt liv möter han nu en helt annan kamp. Och den pågår både inom och runt omkring honom.
Boken var, som alla böcker av Nicholas Sparks, en som griper tag och man vill bara fortsätta för att se hur det hela slutar.
I sista delen av boken är dramat på högsta nivå och då är det helt omöjligt att sluta läsa.
En helt klart läsvärd bok, och gillar man Nicholas Sparks så var denna en av de bästa.

onsdag 13 januari 2010

Filmdag


Med gråtrist och disigt väder bestämde jag mig för att kolla på lite film idag.
Ett av valen blev filmen om Coco Chanel. Vilken fantastisk film om en av världens allra största ikoner inom mode! Det var inte helt lätt för henne att slå sig fram i en värld där kvinnors kläder skapades av män och där männen beslutade vad kvinnor skulle klä sig i.
Ett fascinerande livsöde som var intressant att få en inblick i.
Shirley MacLaine spelar den äldre versionen av Coco vilket hon gör alldeles utmärkt.
Jag kan verkligen rekommendera filmen för den som är nyfiken på människan och skaparen av modehuset Chanel.

Punktlighet..

Att flyga med bolag som ofta har förseningar kan vara något som verkligen kan sätta tålamodet på prov. Men nu visar det sig att SAS var det punktligaste flygbolaget i Europa 2009. Dessutom var SAS tredje bäst i världen på att hålla tiden. Bara två japanska flygbolag låg före. Inte illa.

måndag 11 januari 2010

Måndag & svammel..

Måndag och ny vecka igen. Får väl se vad den här veckan kan bjuda på.
Jag är faktiskt lite sugen på att se lite film. Det var ett tag sedan nu så det är ju inte omöjligt att det blir en tur till videobutiken senare idag för att kolla in utbudet. Det finns ju några som jag vill se, om jag nu bara kommer ihåg vilka de är när jag väl står där framför hyllorna.
Eller så kanske jag tittar på någon som jag har liggande här hemma. Vi får väl se.

Vädret idag bjuder på sol med iskalla vindar som viner. Det har för övrigt blåst mycket hela helgen, och här i min lilla lya under takåsen så tjuter det som en flock vargar när vinden far runt alla skorstenarna på taket. Fast lite mysigt är det faktiskt.

Nu har alla juldekorationer åkt ner i den gigantiska kartongen och jag tycker att det blev lite tomt som alltid. Så idag får jag väl ägna mig åt lite städning nu när alla dammråttor kryper fram ur hörnen.
Trist jobb men desto roligare när det hela är färdigt.

Hoppas ni alla får en skön måndag.

Tjingeling

fredag 8 januari 2010

Dansskorna på...

Ikväll drar Let's Dance igång igen på TV4. Och det måste jag ju se. Några av årets deltagare är: Stefan Sauk, Gudrun Schyman och Agneta Sjödin (som ju tidigare ha varit programledare av detta program). Det är alltid kul att se hur en del utvecklas mycket medan andra verkar vara födda med två vänsterfötter.
Klockan 20 kör spektaklet igång och jag kommer att sitta bänkad med en kanna te.

Dagen har jag spenderat med bästa vännen K. Vi startade med en långpromenad med Bella. Så skönt att gå på små skogsvägar och spana lite på husen som dök upp längs vägen. Kallt var det så jag hade tagit med mig termobyxor, mössa och extra vantar. Och det hade jag verkligen glädje av. Efter ungefär halva rundan kom solen fram och det var skönt då det inte har varit en enda liten solstråle på hela veckan. Allt blir så himla fint med snö och sol i kombination. Snön som gnistrar, knarr under skorna och trevligt sällskap - bättre kan det knappast bli.

Dags för en lite återblick nu.
För fem år sedan började det blåsa rejält på kvällen. Det skakade i takpannorna och tjöt som en ångvissla i fläkten. Och värre skulle det bli under natten. Stormen Gudrun (som faktiskt var en orkan) slog till med full kraft. När folk i Småland vaknade upp dagen därpå var mycket av landskapet helt förändrat. Träd låg i ett enda virrvarr. Det var som om en hel hög jättar hade ägnat sig åt att spela plockepinn. Och det var ju inga små träd precis, nej istället var det granar och tallar som var kanske sisådär en 30-50 år.
På en enda natt blåste det ner lika många träd som avverkas i Sverige under tre år!
Några veckor efter stormen körde jag till Göteborg och tog vägen via Halmstad för att väglaget var så dåligt. Den synen som mötte mig kommer jag aldrig att glömma. Träd låg uppslitna med rötterna, träd som var knäckta rakt av och mitt i all röran en liten röd stuga som ingen någonsin innan kunnat se från vägen. Och helt mirakulöst så verkade inte ett enda träd ha träffat det lilla huset. Helt ofattbart.

Dags för att ladda tekannan nu.

Tjingeling

torsdag 7 januari 2010

Inget skräp alls


Mycket som visas på TV är faktiskt rena skräpet tycker jag. Men sedan några veckor tillbaka visar SVT Damernas Detektivbyrå. Vilken härlig serie!
Precious, som är Botswanas enda kvinnliga privatdetektiv, och hennes sekreterare/assistent Mma Makutsi löser tillsammans en hel massa vardagliga problem. Särskilt Makutsi är helskön tycker jag som den hypereffektiva men samtidigt en aning vimsiga sekreteraren. För Precious är inget fall för litet utan hon slänger sig rakt in i det hela med liv och lust.
Jag har inte läst böckerna även om jag har funderat på att göra det länge. Det har liksom inte blivit av. Men jag förstår nu varför de har blivit så otroligt populära. Kanske ska jag nu snart börja att läsa dem.
Så har ni inte sett något avsnitt ännu så tycker jag att ni ska ge serien en chans och kika på ett ialla fall. Jag gillar att det är avslutande avsnitt varje gång så att man inte behöver sitta som klistrad varje söndag.

Köldrekord

Himmel, vad det snöar! Vaknade av att snöplogarna körde i skytteltrafik här ute på gatan. Och med tanke på att snöflingorna är i storlek av mindre kaffefat, kanske en grov överdrift men ni fattar, så lär de i snösvängen nog ha en hel del att göra hela dagen.
Själv tycker jag att det är ganska mysigt. Som tur är så är snön av den lätta, fluffiga typen.
Termometern visar ca -6 grader och jag måste säga att jag är glad att jag inte bor i Hemavan där de imorse hade -41! Fy tusan vad kallt! Det måste ju vara rent ohälsosamt att gå ut i den kylan.
Tydligen är det vinterns rekordnotering vad det gäller kyla. Än så länge är väl kanske bäst att tillägga.

Gårdagen spenderades i horisontalläge på soffan med en hejdundrande huvudvärk. Huvudvärkstabletter käkade jag som om de vore M&Ms. Ingen höjdare precis, men idag är allt tillbaka till normalläge som tur är.

Nu är det dags att sticka ut och gräva fram bilen för att sedan ta en tur till affären.

Tjingeling för nu

tisdag 5 januari 2010

Ny utmaning

Jaha, nu är det dags för nya utmaningar. Jag och bästa väninnan K har nämligen börjat på Viktväktarna idag.
Borta är tänket med prickar och sparande av points. Nu får man äta hur mycket frukt och grönsaker man vill. Sen finns det tydligen något som kallas för bonuspoäng som man kan använda under veckan.
Jag har aldrig provat VV tidigare, inte några andra viktminskningsprogram heller för den delen. Men nu har vikten skenat iväg helt okontrollerat under några år. Det ska det bli ändring på nu. Massor av goda recept fick vi, så jag känner mig full av tillförsikt.
Jag har delmål på vägen så det ska nog greja sig. Skönt att vara två också så att vi kan stötta varandra.
Nog om det.

Vädret är riktig vinter. Det snöar ute och i Dalarna är det riktigt kallt. Och värre ska det tydligen bli, det talas om -40 grader! Tror att det gällde nattetid, men å andra sidan blir det ju ingen värme direkt på dagen. Brrr!! Tur att man inte är där, jag som inte gillar alltför mycket kyla.

Kommer ni ihåg den lilla killen som åkte iväg i en ballong i oktober men det hela visade sig vara helt falskt? Nu har tydligen hans föräldrar dömts till fängelse. Pappan i 90 dagar och mamman i 30 dagar tror jag det var. Dessutom har pappan fått en villkorlig dom i 4 år. Helt rätt tycker jag.

Nej, nu är det dags för lite TV-tittande innan det är dags för snarkofagen.

Tjingeling

lördag 2 januari 2010

Nytt år, igen

Jaha ja, nytt år igen. Vart sjutton tog det förra vägen? Tycker att tiden går med raketfart. Är det ett tecken på att jag börjar bli äldre eller känner alla likadant?
Nu ska jag inte gräva ner mig i någon slags deppig period. Herregud, varneda årshoroskop yrar ju om att detta kommer att bli det bästa året någonsin.

Utanför snöar det som bara den nu och Bella (lånehunden) ligger här i knät och myser. Ska bli skönt med lite sällskap. Måste bara ner i källaren och försöka att hitta min mössa så att jag inte fryser öronen av mig när vi ska ut på promenix.

Nyårsafton var mycket trevlig, även om T inte var här.
Starten på det hela var nyårsfyrverkerierna vid slottet. Lokalblaskan hade lyckats bra i år med ett väldigt fint fyrverkeri. Kallt som sjutton, men det hör ju till. Efter det var det dags att åka hem och tina upp innan det var dags att fixa till sig lite innan det var dags för kvällens stora begivenhet. Iväg på en middag med fem människor och lika många hundar. Vad mysigt vi hade det med spel, massor av mat och givetvis massor av prat.
Skaldjursplankor stod på menyn. Så väldigt gott, och mycket. Jag har försökt att lägga upp några bilder, men det krånglar lite för tillfället och de laddas inte upp. Bättre lycka nästa gång.

Nu känner jag att det är dags för lite frukost och så ska jag titta på en av mina favoritfilmer "The Holiday". Sedan ska vi ge oss ut i snön.

Tjingeling