onsdag 28 oktober 2009

Annat regn

Dag 2 med regn. Men idag vraker det inte ner utan istallet kommer det ner som fin mist. Ni vet sant dar regn som lagger sig som spray pa haret och det ser ganska hyfsat ut tills man rakar dra handen genom haret och det hela forvandlas till nagon geggig sorja.
Inte trevligt alls.

Chipmunken under uthuset har brada dagar nu och far fram och tillbaka som skjuten ur en kanon. Fyller val pa matforradet antar jag. Alla forbereder sig infor vintern nu. Sa aven T. I sondags var det valdigt fint vader, sa jag satt ute och pratade lite med mamma. Da far mannen for sig att baxa in grillen i forradet (alltsa ovanpa chipmunkens bostad). Det ar ju inte en liten kolgrill utan storsta mojliga version. Det verkade mycket bokigt sa efter ett tag undrade jag om han behovde hjalp. Det sag ju onekligen ut sa.
Sa till den kara modern i andra anden att jag bara skulle hjalpa honom att fa in elandet, och det tog 1 sekund for mig att lyfta in den. Han hade hallt pa i en kvart! Jag vet faktiskt inte hur han bar sig at.

Dagen kommer nog mest att besta av lasande. Och lite sudoku (har ju fastnat i det trasket). Jag ska bara ga ut nar jag maste. For det dar regnet kan jag faktiskt klara mig utan.

Ha det gott.
Tjingeling

tisdag 27 oktober 2009

Helt sjukt

Slokollade runt lite pa en resetidning pa natet, BortBra.se och hittade en del kul. Och galet, eller vad sags om foljande?

Hotellfrukostar kan ibland vara en total besvikelse, sarskilt den kontinentala med en liten torr fralla och kaffe. Pa Ritz-Carlton i Moskva behover man inte oroa sig for det. Har kan man namligen intaga varldens dyraste frukost. Tsarens frukost bestar bl a av gaslever och kaviar. Och vodka!! Det kanske man behover efter att ha hostat upp ca 10 000 kr for kalaset.

Ar man sugen pa en hamburgare i Las Vegas kan den med stor planbok traska ivag till Mandalay Bay. Det ar namligen inte vilken hamburgare som helst som serveras dar. Nej da, denna skapelse ar gjord av fars fran kobebiff, gaslever och svart tryffel. Pris: 33 400 kr.

Efter detta kravs en rejal drink. Och da ska man bege sig till Algonquin Hotel i New York, dar man kan bestalla en Martini On The Rocks. Ett litet rad bara, drick den forsiktigt, for istallet for is ligger det en diamant i glaset. Notan for en drink: 67 000 kr.

Inget snack om ekonomisk kris har inte. Snacka om galen varld.

Tjingeling

Regn, regn...

Regnet bara oser ner idag sa det blir en dag med massor av tanda ljus for att gora det lite mysigare. Inte sa dumt. Och enligt vaderfolket sa verkar det som om regnet ska fortsatta mest hela veckan.
Sa det blir lite pyssel inne idag. Vovven kanner inte heller for att ga ut sa henne far jag mer eller mindre dra ut. Det blir ett senare problem.

Igar var vi och handlade en massa godis infor Halloween. Har gallde det ju att tanka lite smart. Jag hade fragat grannen om det kom massor av barn forra aret, och svaret blev: "nej, inte sa manga. Typ 60 st."
60 st!!! Du milde tid! Men nu ar vi forberedda. Tur att jag fragde:)
Vi kopte en liten outfit till Sadie ocksa. Vampyr blev det. Det blir nog bra for hon skaller ju som en tok sa fort nagon narmar sig ytterdorren. Sa hon far nog vara ute pa lordag. Annars skrammer hon val slag pa alla ungar nar hon far runt i sin vampyrkostym skallandes som om det gallde livet.

Nej, nu ar det dags for kaffe och en macka.

Tjingeling

måndag 26 oktober 2009

Kaxiga ekorrar

Var ute pa promenad med skuggan (Sadie) for en stund sen och kunde da snabbt konstatera tva saker. Ekorrarna har ar mycket storre an de svenska (och gra), dessutom ar de mycket kaxigare an de svenska sma rackarna som flyr bara man slanger ett oga pa dem. Sadie och jag traffade pa tva ekorrar som for upp och ner i ett trad, antar att de haller pa att samla mat nu. Den ena trodde tydligen att Sadie var nagot slags trad ocksa och var precis pa vag att ta ett skutt upp pa hennes rygg nar jycken sag det hela i ogonvran, tog ett skutt at sidan och skallde till. Ekorren blev dodsforskrackt och for ivag som en raket. Snacka om nargangna!

Tydligen star tulpanlokar hogt i kurs pa ekorrarnas meny, for det verkar som om de har gravt upp de flesta pa framsidan. Men pa baksidan har de inte rort ett smack. Kanske beror det pa den helt otroligt effektiva(!?) vakthunden:)
Varfor kan de inte noja sig med kottarna i jumbostorlek,i storlek som en mindre hummer,
som finns har?

Chipmunks finns det ocksa. De ar val Piff & Puff figurerna i ett notskal. Snabba som fa. Har forsokt att fota en men det ar helt omojligt da forsvinner med blixtens hastighet. Men jag ar nastan saker pa att en har sin bostad under skjulet. Sadie brukar ligga och spana i de sma hal som den lilla varelsen har gravt for att ta sig in under skjulet. Man vet ju aldrig om den kommer ut sa att man kan halsa verkar hon tanka. Skulle inte tro det:)

Ska ta med en kopp kaffe och knackemacka, satta mig i soffan och forsvinna in i bokens varld ett tag. Jycken tar en powernap innan det ar dags for nasta aventyr.

Tjingeling

söndag 25 oktober 2009

Efter regn kommer sol

Idag ar det sol igen. Skont det efter gardagens skyfall. Vi tog en tur till Ikea nar T kom hem fran jobbet. Och av nagon anledning verkar det som om det ALLTID regnar nar vi kommer ut darifran. Sa vis fran tidigare erfarenheter inforskaffade jag ett paraply. Jag sager bara, vilken tur. Nar vi val kom ut stod regnet som spon i backen. Men det var ingenting mot vad som komma skulle. Pa vagen hem vrakte regnet ner sa pass att det i princip var som att kora i varsta dimman. Lite laskigt nar man kanner hur hjulen pa bilen slapper trots 4WD pa. Men vi sag inga olyckor som tur var. Kanske folk blev lite mer forsiktiga nar de knappt kunde se.

Val hemma kollade vi pa klipp med Jeff Dunham, komikern med dockorna. Han ar ju sa himla rolig. Det skulle vara kul att se honom live. Kollade upp hans turneschema och insag att han varit i NJ i fredags!! Men vad fasen!! Snacka om otur. Vi funderar lite pa om vi ska dra till Baltimore idag och se honom dar. Det ar sisadar 4 tim bort. Sa jag tror faktiskt att vi hoppar over det och aker och shoppar istallet.

Nu ska vi ut och rensa hangrannor. Det blev oversvammning i dem igarkvall sa T var tvungen att kliva upp pa taket i morkret och ta bort det varsta. Men nu ska de bli rena igen.

Tjingeling

lördag 24 oktober 2009

Andrade planer...

Idag var det meningen att vi skulle ha tagit en tur till New York men sa blev det inte. Istallet jobbar T, pga gaslackan som de fortfarande inte har hittat. Nu ar det ingen fara att hela byggnaden ska flyga i luften for gasen ar avstangd. Men det ar ju tvunget att bli fixat for folket som bor dar.

Nu gor det kanske inte sa mycket att det inte blev nagon tur for vadret ar inte det allra basta. Det regnar i omgangar men det ar varmt iallafall, 20 grader. Sa det kanns verkligen klibbigt ute.
Loven trillar av traden i allt snabbare takt nu. Och grasmattan ser precis likadan ut som den gjorde for nagra dagar sedan innan jag krattade. Sa det ar val bara att gora om samma procedur nagon dag nasta vecka.

Eftersom dagens planer blivit installda sa ska jag fortsatta att lasa den bok som jag borjade med for ett par dagar sedan. Den har hittills varit mycket bra sa det ska bli intressant att se hur fortsattningen blir. Mer kommer om den nar jag har last klart.

Pa tisdag blir det ev bio. Det ar halva priset har pa tisdagar, nagot som jag verkligen gillar. Jag vill garna se filmen Amelia, om Amelia Earhart - den forsta kvinnan som flog solo over Atlanten. Det ska bli mycket intressant hur filmen portratterar denna banbrytande kvinna.

Nej, nu ska jag ta en kopp kaffe och krypa upp i soffan tillsammans med min bok och vovven.

Tjingeling

fredag 23 oktober 2009

Shopping & gaslacka

Hela veckan har det varit jattefint hostvader har, men nu ar ordningen aterstalld. Gratt och blasigt med andra ord. Riktigt hostlikt.

Igar var jag och grannen ivag till en affar med namnet Christmas Tree Shop i Freehold. Jag hade faktiskt ingen aning om vad det var for ett stalle och tankte att de saljer nog bara julgrejer. Men dar fanns allt mojligt. Billigt ocksa. Jag fick med mig nagra julgrejer bland en del annat. Kopte bl a 2 stora tavlor med svartvitt foto fran Paris. 70:- styck, och eftersom jag inte kunde bestamma mig for vilken jag gillade bast sa fick bada hanga med i kundvagnen.

I krokarna runt Freehold ar man verkligen pa historisk mark for dar utkampades tydligen manga stider i inbordeskriget. Inget jag hade en aning om men som grannen upplyste mig om. Det var riktigt spannade att aka dar och fundera pa hur det var da. Man har ju sett Nord & Syd nar den serien gick pa TV:n for en massa ar sedan.

Pa T's jobb var det minst sagt drama pa hog niva igar. Brandkaren hade upptackt att det nagonstans i byggnaden finns en gaslacka. Sa dar var bade polis, ambulans och brandkar nar han val kom till jobbet. Brandisarna hade varit tvugna att bryta sig in i en dorr i kallaren da det visade sig att det rummet var sa fullt med gas att hela huset hade kunnat explodera.
Idag ar det visst full rulle igen da det ar folk dar for att lokalisera vart lackan finns nagonstans och laga den. Jag maste saga att jag tycker att detta med gas ar liiite laskigt, for om det hander nagot sa ar ju risken stor for explosion.

Nej, nu ska jag kaka lite lunch, sushi, och sen blir det en tur med jycken. Hon ligger bara och myser sa hon behover allt rora pa sig lite.

Tjingeling

tisdag 20 oktober 2009

Harligt vader

Vilket harligt vader!
Jag har varit ute hela dagen. Rafsat lov och klippt gras. Det kanns i ryggen kan jag meddela. Men nu ar det gjort iallafall.

Biljett till T kopte vi for nagra dagar sedan, sa nu ska han fira svensk jul for forsta gangen. Det ska verkligen bli kul. Sa nu ar vi i full sving med att kopa julklappar. Det ar ju sa mycket billigare har sa de galler att passa pa. Han far ta med sig det mesta da det ar smidigare att bara slanga in vaskorna i bilen an att slapa pa dem pa en buss fran Stockholm och hem.
Sjalv aker jag tillbaka till Sverige den 15 november och just nu onskar jag att jag skulle kunna bromsa tiden. Men det gar ju tyvarr inte.

Imorgonkvall blir det ev en tur till Ikea. Vi maste fylla pa ljusforradet lite:)

Tjingeling

Tillbaka igen

Det var ett tag sen jag skrev nu. Har haft en forkylning som inte ville bryta ut med dundrande huvudvark som foljd.

Nej, vi stannade inte i Florida. Aven om jag mycket val hade kunnat tanka mig det.
Vilket underbart vader!!! Och sa mysigt dar vi bodde med restauranger och butiker bara ett stenkast bort. Och sa stranden 20 m bort. Battre kan det knappast bli! Sarskilt for mig som bara alskar att bada. Vi smog ner pa natten, efter att ha atit en fantastiskt god middag med massor av skaldjur, och tog ett dopp under stjarnorna. Det var som att hoppa i ett badkar. Njutningsbarometern slog verkligen i taket.

Pa lordagen hann vi ocksa med ishockey pa var mini-semester. T's bror hade biljetter till matchen mellan Florida Panthers och New Jersey Devils. Hemmalaget fick stryk, till T's stora gladje.
I ena pausen fick vi nya biljetter av T's brorson och fick mojlighet att aka upp till the club house, hogst upp. Dar fick man dricka och mat gratis.
Men jag maste saga att jag nastan fick lite svindel av att titta ner pa rinken dar uppifran. Det var hogt.
En hel del svenskar hade tagit sig dit for att titta pa hockey. Det satt en hel rad bakom oss. Det var lite kul att sitta och lyssna pa vad de pratade om. Som en fluga pa vaggen ungefar.

Innan matchen var vi pa en japansk restaurang som hade sushibuffe. Sa himla gott! Jag at sa magen stod i fyrkanter. Vi brukar bestalla hem sushi ibland, men denna var helt suveran maste jag saga.

Tyvarr gick tiden dar alldeles for fort och det fanns en massa saker som vi velat hinna med. Men for oss handlade det mest om att slappa och njuta. Sa det far vi ta nasta gang. For vi ska definitivt atervanda.

Den har veckan har vaderfolket lovat att det ska bli sol och sadar harligt hostvader. Det passar bra for det har regnat och blast en hel del nu. Sa idag blir det en tur ut i tradgarden for att rafsa lov och klippa gras. Ska bli skont att fa det gjort.
Och sen en lang promenad med skuggan (jycken).
Hoppas nu att alla forkylningar haller sig borta och att jag far kanna mig pigg.

Ha det gott

Tjingeling

fredag 9 oktober 2009

Florida here we come

Nu ska vi snart aka till Florida. Det blir bara en weekend, men det ska bli sa himla kul!
Imorgonkvall blir det ishockey och det ska bli spannande.
Nej, nu maste jag rusa.

Over and out

onsdag 7 oktober 2009

Redan vinter?

Laste i Aftonbladet att den forsta snon har singlat ner i Norrand, eller ja vrakt ner kanske ar mer ratt ord. Ungefar 20 cm har det visst kommit och mer ar tydligen pa vag. Verkar som om vintern kommer tidigt i ar.

En tankestallare i tiden

Vi var pa bio igarkvall och Michael Moore's nya film, Capitalism - A Love Story. Den var mycket sevard och en film som verkligen ligger ratt i tiden. Manga grejer var rent ut sagt skrammande. En grej som gjorde mig riktigt upprord var att foretag tar ut livforsakringar pa sina anstallda. Och det innebar inte att om den anstallde dor sa gar pengarna till dennes familj, nej de gar till FORETAGET!! Har nagon hort nagot sa snedvridet nagonsin?? En kvinna var med i filmen vars make dog av cancer. Han var bara ca 40 ar och foretaget fick, hall i er, 5 miljoner dollar fran den livforsakring som de hade tecknat!! Frun fick inte ett ore av dessa pengar. Detta fenomen talas det inte om och ingen vet i princip om foretaget tagit en livforsakring pa sina anstallda.
Man kan ju nu tro att det handlade om mindre nograknade foretag, men har pratar vi t ex om Bank Of America och andra storforetag. Att de inte skams!

Filmen far en verkligen att tanka till om hur girigheten har drabbat manga medan andra kampar for att bara leva ett dragligt liv.
Jag rekommenderar den verkligen till alla.

måndag 5 oktober 2009

Tankar om OS

I fredags var det ju dags att utse vilken stad som skulle fa arrangera sommar-OS 2016. Utnamningen skulle ske i Kopenhamn och det var fyra stader som var inblandade i kampen om att fa arrangera varldens storsta tavling. Tokyo, Madrid, Rio och Chicago.
Michelle Obama hade tagit sig hela vagen till Kopenhamn for att hjalpa till med att forsoka fa spelen till Chicago. Vad hon skulle kunna ha for inverkan vet jag faktiskt inte riktigt.
Nu blev Chicago snuvade pa OS da hela spektaklet kommer att ga i Rio. Forsta gangen nagonsin i Sydamerika sa det var val ett bra val.
Det basta var att hora kommentarerna pa nyheterna efter att det blivit kant att Chicago blev snuvade pa OS. Den mest spektakulara kommentaren var val att det mer eller mindre var en konspiration mot USA! Foljt av kommentaren att man tagit bort baseball fran sommar-OS, en sport som amerkaner ar valdigt bra pa. Ma sa vara, men denna sport utovas val inte sarskilt mycket nagon annanstans an just har. Vissa sporter provas och ibland ar de kvar och ibland forsvinner de fran det olympiska programmet. Om jag inte ar helt ute och cyklar sa ska val golf fa en chans i nasta OS.
Sen klamde manniskan i med att USA ger en massa pengar till OS. Ehhh, hur tankte de har da? Att man ska kunna kopa sig ett OS??

Kvallen innan utnamningen lyssnade jag pa en professor fran nagon handelshogskola har som talade om OS och de ekonomiska aspekterna for en stad som arrangerar detta spektakel.
Ekonomiskt ar det val i princip nastan alltid en forlustaffar da det kostar enorma summor att arrangera ett OS.
Sa kanske ska Chicago istallet vara glada for att de inte lyckades fa OS. Nu kan de koncentrera sig pa att ordning pa ekonomin istallet for att dra pa sig annu mer skulder.
Battre lycka nasta gang..

lördag 3 oktober 2009

Lite svammel...

Har varit lite skralt med uppdateringar fran mig. Sorry alla.
Men jag mar valdigt bra och livet traskar pa. Trodde jag holl pa att bli sjuk haromdagen da jag madde helkass, men som tur var vande det.

Forra lordagen var vi pa hastkapplopning hela dagen. Det var himla kul! Vi lyckades fa in nagra vinnare. Och det hela slutade med att vi gick plus minus noll. Min rost holl pa att forsvinna nar en av mina hastar forlorade med en noslangd, men jag hade garderat mig och spaelat den bade som etta & tvaa. T har valdigt kul at mitt satt att spela, men jag vinner ju lite sa det gor inget:).
Sondagen agnades at malning av hallen. Vilken tid sant tar! Men det kommer att bli bra nar vi far upp alla lister.

Idag ar det regnskurar som dominerar vaderbilden. Sa vi har nu betsamt oss for att aka en svang. Kanske hamnar vi i Philadelphia, man vet aldrig.

Annars laddar vi mest infor att dra till Florida pa fredag. Det ska bli skont med sol (forhoppningsvis) och varme. Mitt jobb ar att snoka reda pa lite sevardheter. Det kommer att bli full rulle, men tid for lite solning ska vi lyckas klamma in ocksa.

Ha en trevlig helg