fredag 25 september 2009

Bara mummel...

Annu en dag med harligt vader. Och utan fuktighet, underbart.
Idag har jag faktiskt inte gjort sarskilt mycket. En promenad med jycken och lasning av en massa tidningar som jag nu kan slanga. Och pratat med mamma. Och dar hade det minsann hant grejer. De har en bil staende i garaget, avstalld. Ja, jag vet det ar inte klokt men sa ar det. Av nagon marklig anledning sa har bakrutan pa den exploderat. Alldeles av sig sjalv! Ja, du milde vilket mankemang det blir nu da bilskrallet endast har garageforsakring. Med andra ord sa far man ju inte kora den. Men smart som jag var sa kom jag ju pa att sist de bytte olja pa den sa kom snubben och hamtade den och slangde pa grona platar. Hoppas de kan losa det pa samma vis denna gangen och slippa allt krangel.

Ikvall blir det kanske middag ute. Det ar alltid mysigt. Vi ska bara ta det lugnt for imorgon vantar en dag pa galoppbanan. Det ska bli kul. Jag ar en mycket forsiktig spelare och spelar endast for spanningen. Rakar jag vinna sa ar det bara en bonus.
Ha nu en riktigt trevlig fredag och helg alla darute.
Och ett stort grattis till mina kusiner, C som har blivit pappa for forsta gangen och M som blev farbror.

onsdag 23 september 2009

WOW...

Nu har Dancing With The Stars (Let's Dance) kort igang har over.
Under tva kvallar har man fatt se samtliga deltagare dansa. Igar var det tjejernas tur. I startfaltet finns en hel hog med folk som jag knappt kanner till. Och sa Kelly Osbourne!! Ozzy's mer eller mindre halvgalna dotter har hamnat i detta program. Valdigt intressant. Sa sjalvklart var jag nyfiken att se henne utfora en wienervals. Jag menar, det ar ju inte direkt sa att man, ialla fall jag, forknippar henne med den typen av klader precis. Ibland ser hon ju faktiskt ut som en fagelskramma!
Men sa fel man kan ha. In kommer denna tjej, i blonderat har och en midnattsbla klanning och svavar runt i en valdigt fin vals!! Jag trodde forbaske mig inte mina ogon. Vilken transformation!!
Ozzy och mamma Sharon satt i publiken och grat sa det skvalade. De trodde nog aldrig att de skulle fa uppleva nagot liknande. Inte jag heller om jag ska vara arlig.
Manga andra ar duktiga, men jag sager bara HEJA KELLY!

De kom fran ovan...

Det har varit ett stort ran mot en vardedepa i Vastberga, Stockholm rapporterar Aftonbladet.
Den har gangen har ranarna anvant sig av helikopter och tagit sig in genom taket pa byggnaden. Tyvarr har ju just den typen av ran blivit allt mer vanligt de senaste aren i Sverige. Ja inte att man anvander helkopter precis, men ran av vardedepaer och vardetransporter. Man kan ju undra over vad som ar orsaken. Ar det alltfor dalig sakerhet eller ar screeningen av anstallda undermalig? Ja inte vet jag, men nagot bor goras det ar helt klart.
Att nagra pesoner tar sig in med hjalp av helikopter maste ju dessutom tyda pa nagon slags kannedom om lokalerna. Att tro att det ar nagon form av insiderbrott ligger ju med andra ord valdigt nara till hands.
Nu har polisen tydligen fatt tag i en person som de tror har samband med ranet. Aterstar att se om de far tag i de ovriga, vilket jag faktiskt har svart att tro eftersom en sa har operation kraver mer an typ tre pers.
Som val var verkar de anstallda som befann sig i byggnaden inte ha skadats. Alltid nagot.

Boktips

Tankte jag skulle komma med ett litet boktips sa har pa hostkanten.

Modellsommar (A Model Summer) ar skriven av den svenska supermodellen Paulina Porizkova. Jag sag henne i en intervju i ett TV-program i somras och blev nyfiken. En fantastiskt rolig tjej med stor sjalvdistans.

Boken handlar om Jirina, en 15-arig svensk tjej, som far mojlighet att aka till Paris over sommaren for att jobba som modell.
Ingen vuxen foljer med, utan Jirina ar helt utelamnad at sig sjalv och modellagenturen. Inte helt latt att komma in i en varld som aven for en vuxen nog skulle upplevas som valdigt cynisk. En varld som bestar av allt fran atstorningar, drogmissbruk till glamorosa fester. Har ska Jirina forsoka att navigera utan att falla offer for allt runt omkring. Kommer hon att lyckas med det?

Paulina skriver rakt pa, och det gillar jag. Och det far mig att undra om det finns en hel del sjalvupplevt i denna berattelse..
Men det ar en bra bok om man ar nyfiken pa vad som hander innan de dar vackra bilderna hamnar i varldens alla modemagasin.

söndag 20 september 2009

Snart ar det jul....

Igar var vi pa bio. Sag Inglorius Basterds med Brad Pitt. Ett gott rad, spara era pengar om ni inte rakar vara ett extremt fan av Tarantinos filmer. Alldeles for lang och seg. Jag somnade nastan ett tag.
Nar vi kom ut fran bion passerade vi varuhuset Macy. Och vad fick jag se genom fonstret? Julgranar!!! Ja, ni laste ratt. Jag trodde att jag skulle smallla av. Nog for att jag tycker att de ar tidiga i Sverige med julgrejer, men detta tar priset!
Idag har vi fixat en ny rabatt med sten och allt. Blev riktigt bra. Tva rhododenronbuskar inhandlades och planterades samt en hel hog med lokar som jag hittade for ett tag sen.
Nej, nu ar det snart dags for lite mat.
Ha det gott.
Tjingeling

torsdag 17 september 2009

Ankan som blev en gam

Laste ett inlagg av Annika om lilla fru Anna Anka i Svenska Hollywoodfruar som gar pa TV3 i Sverige. Dar verkar debatten om henne rora upp hoga vagor, atminstone pa Aftonbladet. Men jag antar att det ar likadant overallt. ALLA har sakert en asikt om denna kvinna.
Sa efter att ha last och kommenterat pa Annikas blogg sa tankte jag att jag maste ju se elandet. Sagt och gjort. (Internet ar ju helt fantastiskt, som att det gar att kolla pa TV hemma fast man ar borta, eller hur?)
Jag var ju tvungen att se vad hon var for en typ helt enkelt. Om hon verkar vara den jag tror. Och mycket riktigt mina farhagor besannades. Bruden ar helt blast, enligt min mening. Noll empati och forstaelse utan mest gnall om hur jobbigt det ar att t ex packa for att aka pa alla resor som de maste gora. Men herregud, manniskan har ju en hel stab med folk! De kan val packa at henne!
Hennes kommentarer om att kvinnor maste gora allt for att behaga mannen hor ju hemma pa stenaldern.
En annan grej som retade upp mig rejalt var nar hon och maken Paul skulle dra ivag till Atlantic City for nagon show. Dar har manniskan mage att kritisera hans fans!! Men halla, vem tror hon betalar for deras livsstil?? Inte hon ialla fall den saken ar ju klar som korvspad. Det, om nagot, bevisar att denna varelse inte har fattat ett smack.

Nu finns det ju tva andra kvinnor med i denna serie ocksa. Och de verkar ju vara mer "grounded". Sarskilt denna Maria (tror jag hon heter) som var sa himla orolig for nagot som hon sagt om en god van. Nu loste det sig till det basta, men som hon sjalv sa att hon lart sig en laxa och aldrig mer skulle tala illa om nagon som varit i hennes hus.
Kanske borde fru Anka ga en liten kurs i respekt hos denna kvinna.
Sjalv tycker jag att fru Anka borde byta namn till fru Gam.

Tjingeling

Ruggigt...

Idag ar det riktigt ruggigt vader ute. Regnet hanger i luften och det kanns kallt. Det ar val sadar 16-17 grader, jag vet faktiskt inte riktigt. Men a andra sidan sa tycker jag ju att allt under 24 grader ar kallt:)

Dagens planer ar faktiskt att gora i princip ingenting. Jag har malat terrassen i tva dagar. Och igar befann jag mig mest under elandet, sa idag kanner jag mig ganska stel i ryggen. Trots att Tom masserade mig efterat. Men jag maste saga att syrran ar bra mycket battre pa den biten.
Jag har ialla fall tankt att dra med jycken ut pa promenad, om det inte regnar vill saga. Just nu ligger hon i sangen och snarkar for fullt.
Sedan ska jag lasa ut boken som jag haller pa med och pyssla med lite andra smaprojekt.
Just nu kanner jag inte sadar supermotiverad men det kommer formodligen att andra sig under dagens gang.
Aterkommer sakert under dagen.

Tjingeling for nu

tisdag 15 september 2009

Helgen som gick

Helgen blev som vanligt aktiv. Ingen lugn och ro har precis:)
I lordags akte vi till New York och gick pa American Museum of Natural History. En bra dag for ett besok dar da molnen hangde regntunga overallt.
Vi hade programmerat GPS:en, men vem behover en sadan., Jag hade ju specialstuderat kartan over NY och visste hur vi skulle kora (trots att jag aldrig varit i denna del av staden). Vi kom ratt med en gang:) Visserligen ar Tom uppvaxt i Brooklyn och kanner till stan val. Men nar det galler kartor ar det jag som ar skarpast.
Vi har insett efter nagra forsok att GPS i NY ar helt bortkastat da den lilla manicken hela tiden stors av for hoga byggnader. Sa att kunna lasa karta ar inte alls dumt. Later jag lite sotlt, eller mycket kanske? Ja, men det ska man ju vara om man hittar pa ett frammande stalle tycker jag.
Hursomhelst. Museet var mycket bra. For er som inte varit dar kan jag verkligen rekommendera detta. Vilket stalle! Fyra vaningar och hela byggnaden upptar ett helt kvarter! Har finns allt som ett Naturhistoriskt museum ska ha. Plus en hel avdelning om rymden.
Vi sag en film om solen och olika planeter, valdigt intressant maste jag saga. Och larorikt.
Men haftigast var nog dinosaurerna. Hur stora som helst!
Det har tradet hade tagit 13 dagar! for tva personer att hugga ner. Jag tycker nog att det borde ha fatt sta kvar, men pa slutet av 1800-talet tankte man nog inte likadant som man gor idag.


En massa djur fanns det ocksa att titta pa. Jag tror att jag tog narmare 50 bilder darinne. Som ni alla vet sa ar ju jag ingen masterfotograf precis. Men jag bestamde att nasta inkop av kamera ska bli en digital systemkamera. Far val se nar detta hander. Men jag vill kunna ha mojlighet att byta objektiv och kunna se bilderna innan jag framkallar dem.
Tom holl faktiskt med om detta. Sa om jag hittar en till bra pris sa slar jag kanske till. Kikaren far iallafall hanga med till Florida. Jag ska ju spana efter delfiner.
I sondags hade Tom fullt jobb med att byta panel pa ena sidan av huset. Jag hjalpte till sa gott jag kunde. Men stegar och hojder hor inte till mina favoriter precis. Sa jag stod pa backen och kollade sa att det hela blev rakt.
Himmel, vilken tid det tog! Sa istallet for att harja med middag mitt i det hela lovade jag att ta med honom ut och ata. Sagt och gjort sa drog vi ivag till Olive Garden efterat. Men det tyckte jag verkligen inte var nagon hojdare precis. Sa fler besok dar lar det inte bli for min del.
I eftermiddag, nar Tom kommer hem, ska vi mala hela terrassen sa vi har bestamt att ikvall blir det pizza eller liknande for hemleverans. Alsklingen kan namligen inte sluta jobba forran det hela ar klart. Jag skulle ha gjort det, men han glomde att lagga ut presenning och plocka fram fargen. Typsikt. Annars hade det varit klart nu.
Just nu ser vi verkligen fram emot att aka till Florida. Tom tycker att det ska bli skont. For nar vi ar hemma kommer vi alltid pa nagot att gora. Eller ja, HAN gor det. Tror manniskan har lite svart att sitta still. TV:n ar mest pa nar jag ar ensam hemma. Mest pa formiddagen faktiskt. Jag tar det lite lugnt da. Tack Nika, for att ha introducerat mig till The Wiew! Det ar verkligen bra. Forsoker kolla pa Oprah ocksa men oftast kommer Tom hem mitt i det hela, sa det blir nar det blir.
Igarkvall tog vi en promenad till glasstallet har. Mmmm, vilken god glass! Vi hade med oss Sadie ocksa. Jag tycker att det ar pa tiden att hon blir mer "socialiserad". Det maste ha tart pa krafterna. For hon var helt utslagen efter att ha gatt pa tva(!) promenader samma dag. Ett tag trodde jag nastan hunden var dod!!
Well doggy, relax now cause tonight you're up for another walkie;)
Far val ta det lite lugnt sa har i borjan. Men hon trippar pa bra, sa det ar inga problem. Men jag tror att hon inte fatt sa mycket motion som hon skulle behova det senaste aret. Men nu ar det andra tider:)
Nej, nu ska jag slanga mig i en dusch. Har suttit ute hela dagen, aven om solen bara visat sig sporadiskt.
Tjingeling


.

fredag 11 september 2009

Gevalia

Jag gillar verkligen kaffe och aven om kaffet har ar drickbart sa tycker jag trots allt att Gevalia ar godare. Gissa om jag blev glad da grannen borjade prata om kaffe och sa att hon tycker allra bast om Gevalia och bestaller det pa natet. Lyckan var gjord nar hon kilade in efter ett paket och gav mig. Sa himla snallt!
Sa alla ni som bor har i USA och saknar Gevalia klicka har sa kommer ni till sajten dar ni kan bestalla. Inte sa billigt precis, men lika gott som hemma. Det gar visst att prenumrera pa kaffe ocksa.

Rusk uppdatering

Fy vad det smaller och later har. Tror att huset snart ska bli traffat av nagot som virvlar runt i luften. Men jag har varit runt utanfor huset och plockat undan allt som kan yra runt. Grannnen daremot har inte gjort det och kommer inte att bli hyperglad nar hon kommer hem. Hela utemoblemanget har fart runt hela baksidan med forodelse pa vaxterna som foljd. Funderade pa att kila in dar och gora en insats, men jag var nastan dygnsur sa det fick faktiskt vara. Dessutom var jag tvungen att plantera om en kruka med vaxter som hade valt. Jord och vatten i kombination blir valdigt geggigt, sarskilt nar hundskrallet bestamde sig for att hjalpa till.
Far val skaffa en regnkappa till doggen sa att hon vagar sig ut dar det inte finns tak. Hon star mest och tittar pa mig med en blick som sager:"om du tror att JAG tanker ga ut i det dar far du allt tanka om". Jag for min del kanner mig inte sa lockad att traska ut utan paraply eller regnkappa. Paraply verkar foresten helt meningslost i blasten, om man inte vill att det ska forvandlas till en svamp vill saga. Dessutom snodde T med sig det till jobbet.
Men vara nya buskar maste alska regnet. Och jag slipper vattna, sa nagot positivt ar det allt:)

Rusk

Ja, det ar val det enda som man kan saga om vadret. Blasten gor att traden vinglar fram och tillbaka och regnet piskar pa rutorna. Pa grannens tomt har parasoller, bord och stolar hamnat i en enda rora. Lage att sitta inne med andra ord.

Pa TV kor de minnesceremonin for de omkomna vid World Trade Center. I Sverige tanker man ocksa pa att detta ar dagen da Anna Lindh mordades pa NK. Lika obegripligt som att tva flygplan far in i tva byggnader som kollapsar. Lika mycket ett verk av galningar.

Jag och jycken sitter inne och myser. Hon vagrar ga mer an ett par steg utanfor dorren innan hon vander om och kutar in igen. Jag forstar henne. Ingen av oss kanner sig manade att ta nagon promenad dar man blir dyngsur efter en minut. Sa den far nog vanta till det blir uppehall.
Istallet kurar vi i soffan med en massa ljus tanda och en bra bok.

Tjingeling

torsdag 10 september 2009

Resa inbokad

Igar kvall bokade vi en resa till Florida, och i oktober bar det av for en helg. Vi har blivit medbjudna pa en NHL-match av T's bror som bor dar. Det ska bli jattekul. Tydligen ar det nastan omojligt att fa tag i de biljetter som vi har fatt. Tur att T's brorson jobbar for laget:) Lite flax ska man ju ha, eller hur.
Jag har aldrig tidigare varit i Florida sa det blir spannade. Sa nu haller jag pa att kolla runt lite vad vi kan hitta pa.
T's bror har fixat in oss pa ett hotell i Fort Lauderdale som ligger mer eller mindre ratt pa stranden. Han kunde boka rummet mot halften vad vi skulle fa betala sa det sa vi forstas inte nej till.

I helgen som kommer har vi planerat att aka in till Manhattan en svang och ga pa museum. Annars har vi inte planerat nagot, utan det blir som det blir.

Tjingeling

onsdag 9 september 2009

Flygande varelser


Forutom flygplanen som far over har pa lag hojd (det ar inflygning till Newark(?) harover), sa finns det en hel del andra flygande varelser. Igar sag jag en kolibri pa terrassen. Vad sma de ar! Som en tumme ungefar. Den lilla fageln sog i sig naktar fran en av vara blommor. Snacka om snabba vingslag! Dar ligger snabbaste flakten minsann i la .
Idag tror jag alla pippina har fatt spatt for det ar ett valdigt liv utanfor. Detsamma gallde ett flygplan igar som jag trodde skulle landa rakt i tradgarden, vilket liv!!
Men det kom nog ner dar det skulle. Tur det.
Tjingeling

Helgen som gick

Har i det stora landet i vaster har det varit langhelg. Typ som 1:a maj. Men utan demonstrationer. Kanske de borde gora det mera har. Sarskilt i NJ dar en hel hog med politiker ar genomkorrupta. Harvan som nystades upp for ett tag sen har det varit markligt tyst om nu. Undrar vad som hande med det egentligen. Den som lever far se.

Helgen var full av aktivitet. I fredags kvall var vi ute och at med grannarna tvars over gatan. Valdigt trevligt hade vi. God mat, massor av prat & skratt. Aven bandet som spelade var bra. Det ar skont nar det klickar sa med folk omedelbums, det hander ju inte dagligen precis.
Men jag maste saga att alla grannar har ar valdigt bra.

I lordags var vi med grannarna, pa andra sidan staketet, pa baseball. Vi sag Staten Island Yankees (som ar farmarlag till NY Yankees) kla ett lag fran Vermont. Rena utklassningen faktiskt. Bilden blev inte den skarpaste upptacker jag nu, men det far ni sta ut med. Blev val lite val uppspelt efter att ha vrakt in en massa mat. Grannen har sasongsbiljetter och da ingar mat & dricka sa mycket man bara orkar. Det staende skamtet for kvallen var fragan om man var hungrig. Jag var sa matt att jag holl pa att spricka.


Stadion lag jattefint med utsikt over Manhattan. Vadret visade sig fran sin allra basta sida och nar solen gick ner var det som guldstank i fonstren pa en del skyskrapor pa Manhattan.
En mycket bra kvall helt enkelt.

Pa sondagen hade vi (jag) tankt att bara ta de lugnt. Men ack vad jag bedrog mig. Ut kommer T slapande pa en massa penslar och farg. Dags att mala grunden pa huste samt skorstenen. Den sistnamnda fick T ta hand om. JAG tankte absolut inte klattra upp pa nagot tak! Sa jag holl mig pa markniva istallet. Och tur var nog det, for efter ett par timmar i gassande sol blev jag helt yr i knoppen och var tvungen att uppsoka skugga ett tag.
Men det blev valdigt fint nar det val var klart. Som beloning for vi ivag till en italiensk restaurang och at middag. Portioner i megaformat, men valdigt gott. Jag bestallde kalv och T lax. Mums.

I mandags tog vi en tur till Ikea for att handla det som vi missade forra gangen. Och dar hittade jag dem, krukorna. Sa nu ar alla krukor likadana, det gillar jag skarpt:)
T ar helt salig och springer ut pa kvallarna for att kolla in fonstren med vaxter och lampor. Och jag kanner mig som varsta proffsinredaren (hmmm..). Inget markligt tycker jag, men han ar alldeles lycklig over hur bra det blev. Sa har ju alla svenskar det dar hemma i fonstren. Har ar det hur exotiskt som helst. Fast jag maste saga att det ser bra mycket trevligare ut an alla dessa fordragna gardiner eller persienner och kolmorkt, som alla andra har.

Nej, nu ska jag ta en runda med jycken innan det borjar regna igen. Sen ska jag nog lasa och bara lata mig.

Tjingeling

fredag 4 september 2009

Bio

Var pa bio haromkvallen och sag Julie & Julia med Meryl Streep.
Aven om jag inte riktigt fattade vem denna Julie var, forran T forklarade det efterat, sa var filmen klart sevard. Manga roliga repliker och scener.
Julie, for er som inte vet, bodde i Paris med sin man som var diplomat. Da bestamde hon sig for att ta en kurs i fransk matlagning och skriva en kokbok for amerikaner baserad pa franska recept.
Meryl Streep var som vanligt valdigt bra. Nar ar hon inte det foresten?
Helt klart sevard tyckte vi bada.

Helgplaner

Har precis avnjutit en kopp kaffe pa terrassen pa baksidan. Solen har kommit dit och det var sa himla skont.
Den har helgen ar det ju langhelg har och vi har en del inplanerat. Ikvall ska vi ut och ata med grannarna tvars over gatan. Det ska bli kul. Tydligen har de livemusik pa det stallet sa det kanske blir riktigt bra drag.
Imorgon har vi blivit medbjudna pa baseball i New York av en annan granne. Massor med mat och dricka tydligen, och allt ar gratis! Inte illa.
Pa sondag ska vi nog mala lite. T ska mala skortstenen och jag sjalv haller mig pa markniva. Dvs, jag ska mala grunden pa huset:) Terrassen ska vi ocksa mala. Nu har den nagon hemsk rod farg. Och kanner jag T ratt sa kommer detta ocksa att ske i helgen. Inte mig emot for jag tycker att det ar ratt kul att mala.

Pratade lange med basta kompisen K igar. Tack gode gud for telefonkort! Det var mysigt. Jag saknar dig vet du. Tycker att du borde komma hit pa lite rekreation och shopping. Eller ja, det ar ju samma sak:) Stor kram.

Slangde ett oga pa grasmattan nar jag var ute. Jag tror banne mig att det ar dags att klippa den igen. Det verkar som om graset har vaxer ovanligt fort. T fick for sig tidigare att han nog skulle slanga pa godning. Det satte jag som val var stopp for. Da hade val hundstackaren fatt utrustas med styltor for att ta sig fram & jag hade fatt klippa graset en gang om dagen.

Vad mer som hander i helgen har jag ingen aning om an, men vi tar det som det kommer.
Vi bara njuter av att vara tillsammans och mar sadar oforskamt bra. Vi och vovven:)

Tjingeling

onsdag 2 september 2009

Plantor i massor

Nu borjar jag komma ikapp med att lasa alla bloggar & kommentera. Sa nu ar jag nagorlunda i fas:)

Har precis avnjutit em kopp kaffe i solen pa terassen pa baksidan. Det ar fortfarande kyligt i luften, men det verkar bli en skon dag. Ska slanga mig i en solstol med en bok nar varmen kommer framat formiddagen.

Igar hade grannen varit ute pa en fisketur med bat. Enligt honom, skulle han nog inte gora om det fler ganger. Han hade namligen blivit valdigt sjosjuk och spytt i nastan 4 timmar! Stackars manniska.
Kommer ihag nar jag borjade att jobba pa ett kryssningsfartyg och kom ombord pa Barbados. Jag var sjuk i en vecka. Fy tusan sager jag bara. Men sen vande sig kroppen, och da var det istallet nastan laskigt att ga iland istallet. Det gick ju knappt att ga rakt pa land. Gissar att man sag ut som ett fyllo nar man forsokte vackla runt pa diverse platser som vi besokte.

T och jag har drabbats av vaxtnoja. Vart vi an gar koper vi vaxter. Vi graver och planterar sa grannen undrar om vi har fatt mullvadar i tradgarden. Men det ar kul. Dessutom gor vi en massa fynd av nagon anledning. Det ar mycket rea pa plantor har nu. Forra veckan var vi ivag pa vaxtexpeditioner tva ganger. Och varje gang var bilen fylld till bradden med vaxter, krukor och jord. Dessutom ar T:s bil inte liten precis.
Igar kom han hem med nagon palm i gigantiskt format, men den far bo inne. Han hade kopt den for $10 sa det var helt ok.
Det enda trista ar att det verkar vara svart att hitta fina ytterkrukor att ha inne har. Men men.. Vi har iallafall tillverkat egna fonsterbrador och det blev verkligen kanonfint.
Imorgon tror jag att jag kanske ska ta och mala en massa dorr-och golvlister. Vi far val se hur det blir med det.

Dags for lite frukost.

Tjingeling for nu

tisdag 1 september 2009

Mitt storsta fan

Detta ar min "skugga" eller mitt storsta fan. Sadie heter hon och gillar inte alls att bli fotad, men gillar mig valdigt mycket:) Oftast vander hon bort huvudet nar kameran kommer fram sa att det blir nan slags profil bild. Hon kanske tycker att hon gor sig battre i profil, vad vet jag. En sak ar saker, nagon hundmodell lar hon aldrig bli:)

Nu ska vi ut och sola lite. Sadie fick vara inne medan jag klippte graset. Det gar ju inte att ha en hund med som mer eller mindre attackerar grasklipparen.
Ikvall blir det grillning och innan dess ska jag smorja in hela mig med myggolja for de sma rackarna ar hemska. Syns inte, hors inte men betten kliar nat vansinnigt. Tur att de bara verkar bitas pa fotterna.
Jag som aldrig blir myggbiten hemma ser ut som en naldyna nu. Nagon som har bra tips pa anti-kli medel?

Tjingeling


Atlantic City



Utanfor Ceasar's Palace





Vi var en svang i Atlantic City i forra veckan. Vilket stalle! Precis som i Las Vegas ar allt uppbyggt runt casinospel. Vi hade bokat rum pa Tropicana dar T har varit flera ganger innan. Rummet var stort, men definitivt inget att skryta om. Dessutom visade det sig att toalettskrallet hade nagot problem och att stadet glomt en flaska i minibaren. Ja, jag vet att jag nog ar overpetig. Far val skylla pa arbetsskada sen tiden pa lyxhotell:)

Forsokte att ringa housekeeping & reception, men knapparna for dessa funktioner gav noll resultat. Bara att knalla ner till repan och klaga. Da sager den lilla manniskan dar att man maste sla nollan. Men halla, hur ska folk veta det om det inte finns nagon information?

Med detta ur varlden var det dags att se sig runt lite pa detta stalle.

Det var ju hur stort som helst. Jag har valdigt bra lokalsinne, men efter ett tag hade jag irrat bort mig totalt mellan roulettbord och plingande maskiner.


Sa forsta stopp fick bli en bar med en god drink och nagot helt sjukt gott tilltugg. Tror det var nagot honungsrostat. Mina smaklokar gillde verkligen det.

Efter lite pafyllning av vatska var det dags att spana runt lite.


Verkligen mysigt med en massa sma torg och gangar overallt. Kandes som att vara ute fast vi var inne. Och en massa sma affarer att kolla i, men dyra. Antar att de vill att folk ska spendera sina vinster dar.




Nedanfor boardwalken finns det en jattefin strand. Det blev inget badande, for hoga vagor da orkanen Bill orsakade stora vagor och mycket understrommar.


Om jag vann nagot? Joda, den blygsamma summan av $15. Men vi hade valdigt kul under tiden. Sag en snubbe som forlorade $500 i ett svep pa roulette. Inget for mig att spela om sa stora summor. Tror han var nan slags kandis eller sa for de stod en vakt bredvid honom hela tiden. Plus att han hade ett helt bord reserverat for sig sjalv.


Vi vrakte i oss en massa skaldjur fran en buffe innan det var dags att ga och se musikalen Fame. Den var helt ok. Men himmel vad kallt det var i salongen! Jag holl pa att frysa ihjal. Efterat var vi tvugna att ga ut for att jag skulle tina upp.

Atlantic City ar klart mycket finare pa kvallen med alla ljus som lyser upp. Slank in pa diverse kasinon for att se hur det sag ut. Och insag snabbt att vart hotell var klart finast av det vi sag.


Jag kan tanka mig att aka tillbaka dit, for det finns massor att gora, forutom sjalva spelandet.

Nasta gang kanske jag har storre tur.


Tjingeling for nu