måndag 24 augusti 2009

Skralt med uppdateringar just nu...

Blir lite skralt med uppdateringar denna vecka. T har semester och det ar full rulle hela tiden, eller ja nastan iallafall:)
Nasta vecka ar jag tillbaka i full sving igen, men just nu finns det massor av annat kul att gora. Det var ju ett tag sen alsklingen och jag sags.
Nu ska vi snart ivag till nagra garden centers for att spana in vaxter. Hittade superbilliga azaleor till tradgarden igar, ska handla fler idag plus en del annat.

Ha det gott sa lange.

Tjingeling

lördag 22 augusti 2009

Svenska templet...

Var en svang pa det svenska templet, dvs Ikea. Och ja, vi kakade kottbullar! Men vilka portioner, tror det var 20 st pa normalportion. Matta blev vi iallafall. Kopte en del bra grejer. Bland annat en ny kudde till mig. Jag kan ju omojligen sova pa en tegelsten! Gjorde det forsta natten och hade sa himla ont i nacken, men nu ar ordningen aterstalld:)
Somnen ja, den ar det lite si och sa med. Somnar som en gris och vaknar igen vid 3-snaret och sen ar jag vaken ett par timmar. Lite trist, men det ska val snart vanda hoppas jag.

Nar jag landade var det 100F (ca 36C?) och det kandes som om jag holl pa att flyta bort nar jag vantade pa att den lilla immigrationsmanniskan skulle bli klar. Gjorde ju inte saken battre av att 2 damer framfor inte hade fattat hur de skulle fylla i sina inresekort. Himmel, hur svart kan det vara? Det star ju exakt vad man ska skriva! Assisterade 3-4 folk pa planet i samma arende. Kanske en ny karriar for mig, hehe. Tror inte det.

Vadret igar borjade bra, men nar vi kom ut fran Ikea vet i tusan vad som hande. Himlen var kolsvart och traden lag nastan dubbelvikta av blasten. Sen, lagom till at T skulle hamta bilen, borjade det att osregna. Kan ju saga att jag var glad over att sta under tak.
Det regnar fortfarande, det ar visst nagon efterslang pa orkanskrallet Bill. Men nasta vecka ska solen atervanda sags det.
Skont for pa tisdag aker vi en svang till Atlantic City. Ska forsoka att spranga banken, inte for jag tror att den risken ar overhangande precis:)
Vi ska titta pa musikalen Fame, ata gott och bara ha det bra. Kanske blir det en liten svang till Cape Cod ocksa. Vi far val se.

Till kusinerna E-M & M, det var jattekul att ses!! Glomde ringa M, for jag somnade som en sten. Forlat. Hoppas det inte drojer flera ar till nasta gang.

Nej, nu ska vi ivag och spana i lite affarer:)

Ha det gott for nu.

Tjingeling

fredag 21 augusti 2009

Framme

Snabb uppdatering bara. Resan gick bra, men planet var packat till sista plats. Massor av barn som levde rullan. Och himmel, vad packning folk har!!
Nej, ska nu vi ata lite & sen blir det nog tidig snarkofag.
Har ingen dator med, utan lanar T:s. Darfor inga prickar:)

Ha det gott for nu.

Tjingeling

onsdag 19 augusti 2009

Off I go..

Snart dags att åka till Stockholm för vidare färd över Atlanten imorgon.
Ikväll ska jag ut och äta en bit med två av mina kusiner. Det ska bli kul.
Nu ska jag bara packa det sista och greja iordning lite här hemma.

Ha det gott tills vi hörs igen.

Tjingeling

tisdag 18 augusti 2009

Årets magplask

Följer i princip allt som sänds från friidrotts-VM och igår blev det en ordentlig skräll.
Världens bästa kvinnliga stavhoppare, Jelena Isinbajeva, som alla trodde var en säker guldmedlajör kom sist!!! Snacka om magplask.
Väldigt kul för polskan som vann, men trist för Jelena.
Sånt är livet.

Tjingeling

måndag 17 augusti 2009

Nedräkning..

Nu har nedräkningen börjat på allvar. På torsdag är det avfärd till älsklingen i NJ. Jag längtar efter honom så himla mycket.
Just nu känner jag mig mest som en höna som tappat huvudet. Springer runt och grejar med allt på en och samma gång. Dessutom har resfebern slagit till med full kraft. Det pirrar i magen och hjärnan känns som om den inte klarar fler tankar:)
Just nu tvättar jag och städar. Måste tvätta bilen också innan den lämnas till mamma för förvaring imorgon. Lite pengar ska också överräckas för att hon ska kunna betala mina räkningar medans jag är borta. Dessutom ska hon ju kolla till mina blommor någon gång i veckan. Hon är verkligen kanon, min mamma.
Oh fasen också, nu ser jag att jag inte har några nudlar hemma till middagen som jag ska hinna laga.
Dessutom vill jag hinna till kyrkogården för att prata lite med pappa innan jag åker.
Jag känner mig fullständigt ofokuserad och helt yr i skallen. Har en lista som är hur lång som helst med saker som ska hinnas med. Det är nog tur att jag har några listor att följa annars skulle väl hjärnan drabbas av en fullständig härdsmälta. Det är nära nu kan jag meddela.

Så nu vet ni alla varför mina inlägg kan verka vara helsnurriga, men det får ni ha överseende med:)

Tjingeling för nu

Renovering



Var ju hemma hos bästa vännen K i lördags för lite helrenovering innan avfärden, så jag tänkte att ni skulle få se det färdiga resultatet. Visst blev det läckert?
Vi gjorde naglarna lite kortare denna gången. Men jag gillar dem skarpt.
Tjingeling

Första ridlektionen

Både syrran och systerdotter A har börjat rida. Igår var det premiär för A. Givetvis var jag tvungen att hänga med för att titta.
Kidsen ledde ut hästarna, efter att ha blivit ekiperade med hjälmar och västar, tillsammans med en ledare. Inga problem. Upp kom de också och sen var det dags att skritta runt. Ingen trillade av som tur var. Ja, fast A var faktiskt nära då hon skulle få stopp på hästen och lutade sig för långt bakåt. Men ledaren rätade upp henne:)
En av dessa små shettisar hade klart fräckast namn: Gladiator! Och den var minst!
Hursomhelst, A tyckte att detta med ridning var jättekul. Hon kommer nog att fortsätta länge.
Imorgon är det dags för syrrans andra lektion. Och jag har tjatat mig till att få följa med mot att jag lovade att jag absolut inte får skratta. Det ska jag inte göra, jag red ju sjäv i 10 år och alla är ju nybörjare i början. Däremot tänkte jag ta lite bilder som hon kan få sen.

Idag är det full rulle som gäller. Tvättning av både bil och kläder, städning och en massa annat som måste fixas innan jag åker.

Tjingeling

lördag 15 augusti 2009

Sol, sol, sol....

Inget regn idag utan kanonväder, så då blev det en tur in till stan för att fixa nytt batteri till klockan bl a. Köpte lite andra grejer också. Det var skönt att traska runt där i några timmar och titta på folk. Vad mycket folk det var! Jag trodde alla turister hade åkt hem, men det verkar minsann inte så. Tur det för jag tycker att det är härligt när stan är full med liv och rörelse.

Imorgonkväll ska jag hem till bästa vännen K för lite helrenovering innan avfärden nästa vecka. Klippning och nya naglar blir det. Hon nämnde något om kräftor också. Mums!
Ska ställa mig och tillverka en vit choklad cheesecake för att ta med, jag vet att hon gillar den skarpt.

Imorgon kör ju friidrotts-VM igång också så jag ska kika lite på det mellan varven. Tyvärr är det väl inga svenskar som kommer att ta några medaljer, men det spelar ingen roll. Bara jag får kika på min favoritidrott så är jag nöjd:)

Nu kallar snarkofagen. Ska ta en av alla skvallertidningar som jag fick av mamma och läsa det senaste. Man måste ju hålla sig uppdaterad på alla fronter:)

God natt

torsdag 13 augusti 2009

Snacka om flax

Hade precis hunnit ut med en fot utanför dörren, skulle in till stan och fixa nytt batteri till min klocka, då jag hörde något smälla på taket. Slank in igen för att kolla. Tur det för ca en minut senare kom värsta skyfallet. Regnet formligen vräkte ner. Jag kunde knappt se huset mittemot (en liiiten överdift, men ni fattar).
Så istället svängde jag ihop lite mat och slängde mig på soffan med en bok.
Ibland ska man ha lite tur. Det blir en sväng in till stan imorgon istället.

Tjingeling

onsdag 12 augusti 2009

Dagens projekt

Har spenderat hela dagen hemma hos mamma med målarpenseln i högsta hugg, balanserandes på en skev stege. Fick ta assistans av mamma för att hålla i stegskrället. Den skranglade oroväckande när jag klättrade upp på vissa platser. Visade sig att stegeländet var en aning skev!! Åtminstone något positivt.

Dagens projekt var att måla hela car porten. Hur många plankor består en sådan egentligen av? Om någon frågar mig, alldeles för många. Dessutom ihopsatta i de mest märkliga kombinationer som gör det väldigt tidsödande att måla. Men bra blev det.
Det känns lite i ryggen efter alla underliga vridningar. Rätar det inte till sig eller blir värre får jag ringa syrran för lite massage. Det är skönt att ha en syster som förutom sjuksyrra även är massageterapeut:) Hon har hjälpt mig några gånger när ryggen krånglat.
En helkroppsmassage ska jag nog försöka att få snart igen. Huvudmassage & handmassage är gudomligt skönt som avslutning.

Nej, nu ska jag ta och stoppa min halvt ledbrutna lekamen i snarkofagen.

Godnatt

tisdag 11 augusti 2009

Trådgalge?

(Bild: expressen.se)
Himmel, hur ser Victoria Beckham ut?! Nog att hon de senaste åren har blivit allt magrare, men detta tar nog nästan priset. Snart kan hon väl komma i en Barbie dockas kläder.
Enligt Expressen ska Victoria hoppa in som tillfällig jurymedlem i Idol nu när Paula Abdul har bestämt sig för att inte vara med. Och fotot ska tydligen vara tagen i samband med detta.
Hoppas att de spänner fast henne i stolen med ett säkerhetsbälte, annars finns väl risken att hon blåser bort av vinddraget när de förhoppningsfulla tar ton.
En vän till Victoria säger tydligen att hon rör sig lika mycket som en idrottsman och därför inte går upp i vikt. Jaha, men om hon nu gör det så äter hon ialla fall inte lika mycket som de gör.
Nä Vickan, börja käka lite så vi slipper se dig med de andra medlemmarna i sytrådsföreningen.

Invasion


Det är nyckelpigsinvasion här.
De här små trevliga djuren har kommit i massor den senaste tiden och nu är de inte så trevliga längre. De bits! Värst verkar invasionen vara i Skåne, men även Öland har drabbats av dessa små prickiga varelser. Och visst är de söta, men inte när det landar en plus 10 kompisar på filten som man ligger och solar på.
Nu har det börjat regna, så väderfolket hade rätt, och då kanske de här små vareleserna inte tycker att livet är lika kul. Vi får väl se om de flyttar vidare nu.

måndag 10 augusti 2009

Kräftor i stora lass..




Kräftskivan hemma hos mamma i lördags blev mycket lyckad. Kräftor i stora lass, mums vad gott. Jag åt så magen stod i fyrkanter. Det gäller ju att passa på..
A hade fixat dekorationen genom att stå både på bord och stege för att kunna hänga upp ballonger och serpentiner, och dessutom dukat. Det blev jättefint. Inte så illa för en liten tjej.

Vädret var dessutom kanonfint, så det blev lite kubbspel också.

Idag har det inte varit någon jättesol precis, men värmen håller i sig. Enligt väderfolket ska det väl bli både svalare och regn. Vi får väl se hur det blir med det.

Nej, dags att greja lite med tvätten. Så himla trist, men nödvändigt.

Tjingeling



lördag 8 augusti 2009

Osmart värre

Skulle ha gjort en paj igår till mammas kräftskiva som vi ska ha idag. Men jag var alldeles för trött för att påbörja något sådant projekt igår. Himla synd, för nu skiner solen som bara den och jag står här inne och gör paj. Jaja, det är bara att bita i det sura äpplet :(
Men jag kan inte påstå att jag tycker att det var himla smart.... GRRRR.
Men så fort pajskrället är klar så bär det av till stranden.

Tjingeling

fredag 7 augusti 2009

Målning på is, stranden är the place to be

Gårdagens grillning var väldigt mysig, massor med prat och mat. Jättegoda grillspett. Kortspel blev det också. Det var kul, jag har inte spelat kort på jättelänge. Fick lära mig två nya spel. Efter ett tag fick jag kläm på det hela. Jag är ju ingen lysande kortspelare direkt.

Idag har målningen legat på is. Det är alldeles för varmt för att hänga på en stege med färg och pensel i högsta hugg. Istället har jag, mamma och A varit på stranden några timmar. A (4,5) är som värsta fisken. Nu har hon lärt sig flyta på ryggen, visserligen med armpuffar på men ändå. Doppar hela huvudet, hela tiden. Nu med munnen stängd. Igår var hon mest som en val, kom upp och spottade ut halva Östersjön.
Jag fick min beskärda del av motion då jag släpade henne fram och tillbaka, runt och runt tills jag var helt yr i skallen.
Att vara på stranden är det enda rätta stället nu. Idag visade tempen i bilen på 28 grader ute. Skönt att det fläktade lite på stranden då, annars hade jag väl fått bo i vattnet med den lilla sjöjungfrun :) Nu kunde vi ialla fall locka upp henne med bullar och saft.
Men vad är det med henne? Hon fryser och hackar tänder när hon kommer upp och ligger inlindad i ett badlakan som en baconrulle på filten. Man skulle ju kunna tro att det är iskallt i vattnet, men 20+ grader borde inte få någon att hacka tänder som om de vore kastanjetter.
Hon är helskön, min lilla trollunge till guddotter.

Nästa vecka återgår jag till målningen, om det inte blir alltför varmt.
Imorgon är en annan dag.

Ha det gott & njut av värmen.

Tjingeling

torsdag 6 augusti 2009

Måla, måla

Full rulle är det nu. Håller på att måla hemma hos mamma. Huset behöver lite ny färg och eftersom hennes man lätt blir yr i skallen så vågar vi inte ha upp honom på några stegar, så istället har den uppgiften hamnat på mig. Så igår hängde jag som en apa på en stege i några timmar. Svettigt värre kan jag meddela. Hade armar som gelé efteråt.
Idag blir det ena nocken och det ser jag väl inte fram emot så där värst mycket. Liiite högt tycker jag, men det ska väl gå bra.
Några timmars målning ska jag väl hinna med idag innan det är dags att dra hem och svida om inför kvällens grillning. Det ska bli jättekul att träffa en av mina kusiner som jag inte har suttit ner och pratat med på länge.

Nej, nu är det dags att dra. Frukost serveras hos mamma innan det är dags att grabba tag i målarpenseln.

Tjingeling

tisdag 4 augusti 2009

Finger, sax & ballong...

Tog en tur över till mamma på Öland idag. Systerdotter A är där i en vecka och det var kul att busa runt med henne. Vi blåste såpbubblor, cyklade och lekte med ballonger bland annat. Jag klantade mig och fastnade med fingern när jag skulle knyta en ballong. Fingerskrället blev nästan blå och jag fick ta assistans av mamma och en sax för att bli av med den. A tyckte att det var helfestligt och skrattade så hon höll på att kissa på sig. Jag tyckte inte att det var lika kul, men vad fasen... Jag har ju fingret kvar ialla fall :)
Imorgon blir det kanske lite husmålning hemma hos mamma. Beror på vädret som alltid vid sådana aktiviteter. Det gäller att ösa på nu om jag ska få det klart.
På lördag ska mamma och N ha kräftskiva och det brukar alltid vara trevligt. Jag har fått i uppdrag att göra ost & skinkpaj. Det blir nog en hel del smårätter och det gillar jag. Men jag har en känsla av att det kommer att bli mycket mat, precis som vanligt. Magen står väl i fyrkanter när det hela är över :)

Nej, nu är det dags att kolla in morgondagens väder.

Tjingeling

måndag 3 augusti 2009

Dagens goda gärning..

Igår gjorde jag nog veckans goda gärning.
Hade precis hoppat ur bilen vid mitt hus när ett par i 50-års åldern kom fram till mig. De var turister från Norge och hade ett litet problem. De hade nämligen parkerat sin bil någonstans i stan, men visste inte riktigt vart. Då var det lite svårt att säga hur de skulle gå, så istället sa jag" hoppa in i bilen så ska vi nog hitta den".
Frågade vart de hade varit, och jodå de hade varit på slottet. Så vi åkte dit först, men det visade sig att de hade parkerat bilen på en helt annan parkering mitt i stan.
Inga problem, vi hittade bilen och ett par mycket tacksamma norrmän kunde åka vidare.
De ville ge mig pengar för besväret, men det blev det inte tal om.
När jag kom hem och skulle ta ut min tröja i baksätet hade fru norrman lagt 100 kronor där.
Det var verkligen en överraskning.
Kul att kunna hjälpa dessa människor som dessutom var jättetrevliga.

Tjingeling