torsdag 30 april 2009

Elden som försvann


Nu är det dags att hälsa våren men i år får Valborg firas utan brasa. Pga den extrema brandrisken här nere är brasor förbjudna i hela länet. Det är nog ett klokt beslut med tanke på att det inte heller är precis vindstilla. Lite trist är det men man vill ju inte att hela stan ska förvandlas till en majbrasa.
Föresten hörde jag i morse på TV:n att det faktiskt redan är sommar!!! Tydligen är det sommar om dygnsmedeltemperaturen överstiger +10 grader i en vecka. Hoppas nu bara att inte sommaren blir regnig och iskall.

Så istället får vi väl fira kungen på hans födelsedag. Och min goda vän N, som
övrigt ska slippa vara med på bild på min blogg. Skickar en jättestor grattiskram till dig i Göteborg, min gamla hemstad, och hoppas att du får en jättetrevlig dag.

När N var liten fick hon en grattis hälsning från kungen på sin födelsedag, och trodde att kungen skickade ut häslningar till alla som hade fyllde år på samma dag som han själv.

Snacka om besvikelse när hennes pappa senare avslöjade att han hade skrivit till kungen och att hon på så vis fått en hälsning. Ja vad ska man säga?!
Det är ju allmän flaggdag idag, något som grannarna i villakvarteren tvärs över gatan verkar ha missat, utom en. Det finns väl sisådär 20 flaggstänger i det området och annars brukar de minsann vara på hugget. Då är det som ett stort hav av blått och gult. Himla fint faktiskt att titta ut genom fönstret och se det.
Så alla svenskar utomlands, har ni en svensk flagga så är det dags att hänga upp den idag.
Trevlig Valborg

onsdag 29 april 2009

Lite av varje

Skuttade ur sängen pigg som en lärka, vad skönt det är att inte vara trött när man vaknar.

Frukost kommer att intas hemma hos min mamma, ska hjälpa dem att forsla bort en massa skräp. Så det kommer att bli en tur till återvinningscentralen efteråt. Jag kollade runt lite här hemma om det var något som jag skulle passa på att slänga och hittade lite prylar.



Hörde precis att brasorna på valborgsmässoafton är i fara. Det är snustorrt och råder eldningsförbud här nere längs ostkusten, så det verkar som om de blir inställda.



Muffins är alltid gott & lätt att ta med nu när man kan ha picnic. Hittade en websida med bara muffins, Dagens muffins där det finns över 800 recept. Smarrigt, nu är det bara att sätta igång och baka för fullt.



Tjing Tjing för nu

tisdag 28 april 2009

Härligt väder

Har lite dålig inspiration tycker jag. Det är ju lite tjatigt att skriva om vädret, men det är ju helt enkelt underbart med all denna sol.
Enligt väderfolket ska det bli en varm och solig valborgsmässoafton. Det blir ju trevligt. Hur många gånger har man inte stått vid en brasa iklädd en vårjacka och frusit så att man nästan är blå? Skönt att slippa det i år.

Återkommer imorgon då jag hoppas att orden bara flödar på det där sköna sättet som det ska vara när man skriver.

Tjing Tjing

lördag 25 april 2009

Pet Airways

Läste i tidningen att alla hundar i USA nu kan åka flyg utan att behöva åka i bagageutrymmet. De har nämligen fått ett alldeles eget flygbolag, Pet Airways.
Istället för säten finns det bara rymliga burar där hundarna får tillbringa flygresan. De blir rastade efter check-in och sedan finns flygvärdinnor som serverar mat och dryck, dessa står även för underhållningen. Undrar vad det kan vara?
Besök i cockpit tror jag inte är att fundera på, en nervös jycke kan nog ställa till en hel del oreda. Så det är nog lika bra att de snällt sitter på sina platser.
Matte och husse får däremot åka med människoflyg. Efter flygturen är det dags för rastning innan hund och ägare återförenas.
Än så länge gäller detta bara för inrikesresor. Måste säga att jag tycker att det verkar vara en bra idé, men den kanske skulle ha kommit för sådär 10 år sen och inte mitt i den värsta ekonomiska krisen någonsin.

Nej, nu är det snart dags för snarkofagen.

Good night

Ska det funka?

Dagens väder = sol. Helt makalöst hur länge solen har gått upp över Öland varje morgon och fortsatt att skina med oförminskad kraft. Jag njuter varje sekund.

Har haft en hel del krångel med min Internetuppkoppling som har drivit mig mer eller mindre till vansinne. Men idag tog jag mig i kragen och traskade iväg till Telia. Fick tag i någon halvdryg typ där, men efter att ha förklarat mitt dilemma, att med typ 1 min mellanrum får jag ett meddelande att nätverkskabel inte är ansluten.Givetvis är den det. Vilket i sin tur innebär att under den sekund eller så är jag inte uppkopplad. Det har ställt till mycket problem.
Han yrade nåt om att det kanske inte var fel på modemet utan datorn. Tur att jag då kollat på modemet och sett att en massa oranga lampor fladdrar som fyrar på ett mörkt hav. Aha sa mannen med stenansikte, verkar inte bra.
Till slut fick jag låna ett modem för att kunna kolla om samma hände med det.
Kopplade in lånemodemet och höll alla fingrar och tår.
Inte en enda gång har det hoppat ur. Så nu kan jag traska tillbaka på måndag och köpa ett nytt. Problem solved. Tack modemguden!

Eftermiddagen har tillbringats hemma hos min kära mamma. Supergod gryta bjöd hon på och någon slags glass till efterrätt. Det var skönt att sitta i pensionärskuvösen och njuta av värmen. En promenad med jycken blev det också, som alltid blir lika glad när jag dyker upp så hon ju nästan slår knut på sig själv i ivern att gosa:)
Snodde till mig ett recept på vit chokladcheesecake som jag hittade i en veckotidning. Såg helt oemotståndligt god ut på bilden. Så den måste jag ju bara prova någon dag.

Imorgon blir det en tur till min faster som ska hjälpa mig att fixa pappas sista deklaration.
Ska stanna till på kyrkogården på vägen också och sätta några blommor i minneslunden och prata lite med pappa. Tror att han hör mig däruppe bland alla andra änglar.

Tjingeling

fredag 24 april 2009

Drama, drama..

Ja, det var vad som mötte mig när jag kom hem från att ha utfört den ädla konsten shopping. En hel bunt med männsikor och bilar parkerade lite hur som helst på en gata som är rätt väl trafikerad. I mitten av folkhopen stod en gammal farbror med cykel. Tydligen hade farbrorn blivit påkörd eller kört på en (eventuellt) svängande bil. Jag tror att han hade kört på bilen med cykeln.
Rätt var det är blir det en himla aktivitet, brandkåren är först att dyka upp med ambulansen i släptåg. Sedan kommer polisen, i 3 bilar!!

Ambulansfolket snackar med farbrorn och försöker väl få med honom till sjukan för lite koll, men si det har farbrorn inte någon som helst lust med. Istället börjar han knata iväg med cykeln längs gatan med en ambulanskille i släptåg som försöker hindra hans framfart. Då kommer en polis och hugger tag i cykelns pakethållare. Det gillas inte alls av farbrorn som nog tycker att han är helt ok. Fler poliser och ambulansfolk ansluter och försöker prata med farbrorn, och när de väl får honom att släppa cykeln för en sekund bryter en kalabalik i miniformat ut. Farbrorn gillar inte alls att en polis håller honom i armen och försöker slita sig loss. Det slutar med att han har en polis som håller i varje arm.
Nu ska sägas att farbrorn säkert är någonstans mellan 80 och 90 år. Hela dramat slutar inte i någon tur i ambulansen utan istället i en polisbil. Förmodligen med en liten tur till akuten för att kolla att farbrorn inte har fått någon skada. Cykeln, ja den fick också åka polisbil.

farbrorn var nog mest skärrad och därför inte så vänligt sinnad, vilket kan vara helt förståeligt.
Själv blev jag påkörd när jag var sådär 14-15 år, och det enda mannen som körde bilen frågade var hur det gick med cykeln. Ja, ni fattar ju att han inte hade ens en liten mule av en häst hemma. Som väl var gick det bra.

Njut av det vackra vädret, cykla lugnt.

Tjingeling

torsdag 23 april 2009

Snedvridna kroppsideal eller?

Köpte en skvallerblaska igår och slogs av hur dessa kvinnor ser ut. De är ju så himla magra!!
Det började med Victoria Beckham som är så smal att hon ser ut som en superskinny Hello Kitty, lika stort huvud till en liten kropp. Bläddrade vidare och då dök Paris Hilton upp, i profil. Ursäkta, men hon ser ut som en planka med några benknotor som sticker ut lite här och där. Därefter såg jag en bild på en tjej i bikini där man kunde i princip se varje bröstben. Det var som att se ett skelett som någon hängt skinn på.
Dessa kvinnor är, enligt min mening, på tok för smala. När man i vissa fall läser att de säger att de äter som hästar börjar man ju faktiskt undra. Ja, det är klart att om man bara käkar isbergssallad eller gurka så kan man ju äta hur mycket som helst. Men vem kan leva på det?
Efter ytterligare lite bläddrande kommer ett uppslag med Jessica Simpson, hon som blivit anklagad för att ha blivit fet ni vet. Ja, i jämförelse med ovan nämnda kvinnor ser hon ju som en jätte. Men hon verkar ha en sund inställning till sin kropp och här finns det minsann inga utstickande benpipor. Skönt att se en kvinna som inte ser ut som om hon skulle blåsa bort i vinddraget från en svängdörr.
Läste någonstans att ett flertal av dessa berömda kvinnor väger under 50 kilo! En del så lite som 44 kilo!! Herregud säger jag bara.
Vad är det för kroppsideal tjejer idag växer upp med? Och hur påverkas de av att se bilder på dessa supersmala (magra) kvinnor? Jag vet inte, men jag kan bara ana.

Nej, nu ska jag ta en macka och sedan snöra på mig mina skor och ta en promenix längs havet. Det är en underbar dag.

Tjingeling

tisdag 21 april 2009

Boktips


Har precis läst klart boken Marley & Me. Jag vill gärna rekommendera denna underbara bok till de som inte läst den eller sett filmen.
Marley visar sig vara en hund som nog vem som helst hade blivit alldeles skogstokig att ha i sitt hem. Han far fram som en bulldozer i tillvaron. I hans gap försvinner allt från skor, kapysler och till och med guldhalsband. Ja, inget undgår hans nos.
Marley lyckas till och med bli utslängd från en lydnadskurs där han far fram som en tornado. Det verkar bara finnas två hastigheter på denna hund, antingen full fräs eller sovande.
Men hans charm gör att han är en högt älskad familjemedlem.
Många skratt bjuder denna bok på när man får följa Marley's äventyr.
Och familjens kärlek till denna bångstyriga hund genomsyrar varje sida.
Detta är en slags biografi över en hund och Marley har faktiskt funnits i verkligheten.
Så vill du ha ett gott skratt och kanske även fälla en tår så är detta boken för dig.
Enjoy

måndag 20 april 2009

Tillbaka till 80-talet

Någon som kommer ihåg radioprogrammet Rakt över disk med Clabbe som gick på P3 på 80-talet? Nu verkar det som om någon slags version av detta program kommer att återuppstå på Rix FM. Denna nyhet avslöjade Clabbe i ett morgonprogram på TV för någon timme sedan.
Vad kul! Det blir ju som att kastas tillbaka rakt in i 80-talet då man satt som klistrad framför radion varje fredagskväll. Ingen tidskapsel behövs heller, bara sätta på radion eller lyssna på nätet.
Clabbe måste nog ha världsrekord i att uttrycka flest antal ord per minut, hastigheten på hans svada är ju som en formel 1-bil som fått raketmotor. Jag undrar faktiskt hur karln hinner andas.
Tyvärr missade jag när programmet ska börja sändas.

Nu är det dags för lite lunch.

Tjing Tjing

Tips önskas

Jag skulle behöva lite tips om hur man får en orkidé att blomma om.
Blomskrället står ju bara där med gröna blad, men det händer liksom inte så mycket mer.
Jag tycker att orkidéernas blommor är vansinnigt vackra, men det går ju inte att köpa en ny varje gång som de slutar att blomma.
Så om det är någon som vet hur man får dessa att blomma om så dela gärna med dig av denna information till mig.
Då kanske min stackars orkidé slipper att hamna i soporna.

söndag 19 april 2009

Älskar vädergudarna

Vädergudarna måste ha parkerat en strålande sol här och vad skönt det är! Blir ju på ett ofattbart gott humör varje morgon som jag slår upp ögonen. Och dessutom verkar det som om sömnen har rätat till sig också. Så nu är det mesta på topp.

Igår var det meningen att jag skulle iväg på fest, men tyvärr blev den inställd pga sjukdom. Ja så kan det gå. Så istället blev det en kväll framför TV:n. Men jag måste säga att jag inte är direkt imponerad av de program som visades. Så istället länkade jag mig runt bland en massa bloggar. Det är lite spännande att läsa vad andra skriver. Kommer nog att fortsätta att läsa en hel del av dem.

Idag är inte skrivinspirationen på topp direkt. Så istället ska jag nu ge mig ut och tvätta bilen och efter det ta en promenad.

Ha en trevlig dag

Tjing Tjing

torsdag 16 april 2009

Skratt & sömnproblem


Var en liten sväng på stan idag och inhandlade födelsedagspresent till en kompis och passade på att ta en tur på Akademibokandeln. Fick med mig två böcker därifrån. När jag kom hem slängde jag mig i soffan och började läsa Marley och jag. Vilken härlig bok! Frasen " Ta livet av en blomma, köp en valp" fick mig att skratta, och detta hände på sidan 12!! Helt klart verkar ju den ha potential för fler gapskratt.
Har inte sett filmen så det får väl bli när den dyker upp på dvd istället.
Har råkat ut för lite sömnproblem, somnar som en sten men vaknar flera gånger under natten. Vansinnigt irriterande. Följden blir ju oftast att jag är som en sömngångare när jag väl vaknar på morgonen. Tur att jag har mycket kaffe då.
Natten som gick var inget undantag. Gick och lade mig vid 00.30 och tänkte att nu så kommer jag nog att sova som en gris hela natten. Trodde jag, haha vilket skämt.
Vid 02.45 vaknade jag första gången. Knep ihop ögonen hårt efter att ha konstaterat att det var ALLDELES för tidigt att vakna. Nästa gång samma procedur upprepade sig var klockskrället 5. Skam den som ger sig, det var bara att försöka somna om igen.
Vid 7.30 gav jag helt enkelt upp och släpade mig ur sängen och drog runt som en vålnad i nära 2 timmar innan jag hade vaknat till så pass mycket att det inte var risk för drunkning i duschen. Hur man nu kan lyckas med det i upprättstående läge?
Dags att snart slå ihop korpgluggarna för idag. Imorgon väntar en ny dag.
God natt

onsdag 15 april 2009

Senaste tillskottet...

Läste i tidningen att familjen Obamas nya medlem har haft sitt första möte med pressen.
Det är ju en hund för Guds skull!!!
När världens press samlas för att inspektera en hund undrar jag faktiskt ärligt talat hur stort nyhetsvärde detta kan ha. Förvisso ska denna lilla varelse bo i Vita Huset, men ändå.
Men kanske behöver världen lite nyheter av detta slaget när rubriker om finansiell nedgång och arbetslöshet står som spön i backen.

Jag har snart slut på mina böcker, ska börja på den sista idag och behöver lite tips på nya böcker att läsa. Alla förslag mottages tacksamt.
Ska bara gå ut en sväng för att insupa lite frisk luft innan det är dags att börja läsa.

Tjingeling för nu

Så spännande bok!

Har nu läst färdigt Nattfåk av Johan Theorin. Vilken bra bok! Den kan jag verkligen rekommendera. Precis som det ska vara kom hela upplösningen i de sista kapitlen. Och där hände det grejer kan jag lova. Inbrott, mord och oväntade vändningar.
Jag var bara tvungen att se hur det hela slutade så att sluta läsa var liksom inget alternativ.

Nej, nu är det dags för lite kaffe och sedan ska jag väl fara runt lite med dammvippa och snabeldraken.

Återkommer senare.

Tjineling för nu

måndag 13 april 2009

En enkel utmaning

Såg att jag fått en ny utmaning av min goda vän K, det måste jag ju bara fixa :)

Utmanad av : Katja

Svara på frågorna.Välj ut fyra stycken att utmana.Skriv till dem att de är utmanade.Skriv även till den som utmanade dig, att du har gjort utmaningen.Frågorna lyder:

*Vilken mat äter du ofta? Italienskt
*När du är på kalas, är du den som sitter, eller hjälper du till med att duka av? Hjälper till så klart!!
*Vart sitter du helst när du bloggar? I soffan
*Köper du triss/skrap-lotter ofta? Det händer
*Vilken stad eller land har varit din bästa semester? USA, där min älskling finns, men Prag var vackert.
*Vilken TV kanal tittar du mest på? Tv 4

Jag kommer att utmana Virpi, Mz.Olsson, Taina & Marie

Härligt väder & boktips

Jaha, nu var påsken slut för denna gången. Hoppas att alla har haft en bra påsk. Blev utan påskägg i år, men jag kanske får ett nästa år :)

Igår tog jag en promenad runt Stensö och det var otroligt vackert att gå där längs kanten till Kalmarsund. Vattnet låg helt spgelblankt, inte minsta krusning och det var så fint att se solen stråla i vattnet och öarna runt omkring speglade sig i vattenytan så att jag blev alldeles varm inombords. Dagar som denna känner jag mig väldigt lyckligt lottad att få bo där jag gör. Sverige är underbart. Men det finns ju andra vackra platser på jorden också. Och tur är väl det annars skulle vi väl bli alldeles kollriga och helt odrägliga.

Jag måste bara tipsa om den boken som jag läser nu, Nattfåk av Johan Theorin. Den är så spännande, men samtidigt lite sorglig. En gård på Öland är i fokus där det har hänt en hel del under mer än 100 år. Detta är något som i högsta grad kommer att påverka Joakim och hans familj när de flyttar in på gården från sitt liv i Stockholm. Det finns en sägen om gården att varje jul får den besök av de döda.

För er som inte vet så är fåk ett fenomen när en snöstorm slår till på Öland. Man kan i princip inte ta sig någonstans då meterhöga drivor blidas hela tiden. Man kan nästan likna det vid sanden i öknen som hela tiden flyttar sig, men när det gäller fåken sker det mycket snabbare. Plus att sikten är lika med noll.

Ha en skön kväll

Tjingeling

fredag 10 april 2009

Djur i olika former

Vilken underbar dag med strålande sol och rätt hyfsat varmt.
Levererade ett påskägg till min lilla systerdotter A. Det blev uppskattat och jag tror faktiskt att hon tyckte att klistermärkena med glittrande prinsessor och Bamse bokmärken var nästan bättre än godiset. En fika ute i solen blev det också innan jag rattade bilen tillbaka igen.
Nästa stopp var Stensö och en lång promenad runt hela ön. Det finns en sten där Gustav Vasa landsteg. Men jag knatade bara vidare, har ju sett stenbumlingen flera gånger förut.
Såg även senare ett rådjur som smög runt en bit in bland träden. Var ju bara tvungen att stanna och beundra detta djur. Tror att det också fanns några sälar som låg ute på stenarna och solade, men tyvärr var de för långt borta för att jag ska vara säker på att det var sälar jag såg. Det kan ju lika gärna vara ett gäng stenar. Kanske ska jag ta med mig kikaren nästa gång, då kanske jag kan få syn på en liten säl.
Annars kan det bli som en kväll för väldigt längesedan hemma hos mamma. Sent på kvällen kikade vi ut och tyckte att vi såg en igelkott som hade gått in på altanen. Publiken bestod av tre personer, och öppna ville vi inte då den lilla stackaren kunde bli skrämd och kila iväg. Efter att ha stått där säkert en 20 mmin eller så bestämde vi oss för att tända lampan eftersom kotten inte rört sig en endaste liten milimeter.
Sagt och gjort, lampan tändes och då upptäckte vi att vi hade stått och stirrat på en kullvält blomkruka!!!
Ett gott skratt blev det ialla fall.

Ha det gott

Glad Påsk


Hoppas att alla får en riktigt trevlig påsk.
Jag ska åka och leverera ett litet påskägg till min systerdotter nu på förmiddagen.
Vädret är alldeles fantastiskt så det kommer att bli en promenad längs havet också. Lite påskgodis kommer nog att slinka ner också. Ska bara njuta av dagen helt enkelt.

Tjing Tjing

Varför så stor skillnad i pris?

Häromdagen beklagade jag mig över hur dyrt det är att förvara bildäcken på ett sk "däckhotell". Jag fick en kommentar från min bloggkompis V och jag började att skriva ett svar, men det blev så långt att jag tänkte att jag fortsätter med det här istället.

Alla vet ju att det inte är precis gratis att ha bil, men ibland undrar jag över prisvariationer.
Jag betalade som sagt 740kr för att få hjulen bytta, tvättade och förvarade. De har säkert kostnader för att förvara mina däck till i höst och det är helt ok. Men när jag kom hem hade jag fått en tidning där man på ett annat ställe gjorde samma jobb för 200!! Vansinnig prisskillnad anser jag.
Efter detta visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta då jag bläddrade igenom ett blad jag fått från Saab. Där kan man också förvara sina däck tydligen. Här går man ett steg längre och talar om att det är konst att förvara vinterdäck. Självklart ska de tvättas men att de ska snurras ett kvarts varv en gång i månaden hade jag ingen aning om. Undrar hur många som gör det när det väl har baxat in sina däck i garaget?? Ursäkta, men det låter nästan som om däcken ska behandlas på samma sätt som champagne. Tur att däcken varar längre än en flaska champagne. Men håll med om att champagne är bra mycket roligare att spendera pengarna på.

Nu har jag bestämt att nästa gång det är dax för detta äventyr så ska jag ut på prisjakt.

onsdag 8 april 2009

Det finns levande änglar

Kollar just nu på en dokumetär om barn med helt otroligt vanställda ansikten som oftast kommer av tumörer. Dessutom bor dessa barn i fattiga länder och deras familjer har inga pengar för att kunna betala operationer. Där kommer en brittisk organisation in i bilden. Olika typer av kirurger och annan vårdpersonal ställer upp och opererar dessa barn, utan ersättning.
Måste säga att dessa kirurger är helt otroliga vad de kan åstadkomma. Barnens ansikten är ju ofta helt snedvridna. Dessutom blir det utsatta för massor av grymheter från befolkningen i de byar där de bor. En liten pojke kastade till och med de andra barnen sten på.
Dessa barn får chansen till ett helt nytt liv tack vare dessa personer.
De är, i mina ögon, levande änglar som tar sig tid att förändra livet för barn i en helt annan del av världen som har helt andra förutsättningar än vad vi i västvärlden har.

Nu till något helt annat. Åkte iväg för att byta däck på bilen idag. Eftersom jag bor i lägenhet så finns det inte riktigt plats för däcken i mitt förråd. Då är det ju himla käckt att man kan förvara dem på däckfirman. Inget kånkande på däck, bara att åka dit, rabbla upp reg numret och vips så trollar de fram däcken från gud vet var. Tyvärr är det hela inte precis gratis. Dessutom blev jag tillfrågad om jag ville ha hjulen tvättade. Ja, det är väl klart som korvspad att jag ville. De har ju rullat en hel vinter med salt sprutande runt om.
Hela kalaset gick på 740kr!!! Bara att betala och se glad ut. Fördelen är ju att man kan sitta lite vackert på en stol med en kopp kaffe medan de sköter hela alltet.
Nackdelen är priset. Ska nog ringa runt lite till nästa gång och se om det finns något billigare ställe.

Nej, nu är det snart dags för snarkofagen.

Sov gott

Tjing Tjing

måndag 6 april 2009

Lite skvaller & jordgubbar

Nu verkar det som om läslustan har återkommit. Och det är ju trevligt. Den senaste tiden har läsandet mest bestått av olika tidningar och websidor. Men nu verkar det lossna. Kanske är det våren som gjort att jag har vaknat upp ur vinterdvalan.

Läste idag en artikel om Britney Spears, och henne kan man ju ha många åsikter om.
Inte så underligt kanske att hon är som hon är, för hennes familj verkar vara långt ifrån det normala. Man kan väl tycka att föräldrar ska vilja det bästa för sina barn, men Brittans mamma och pappa verkar mest vara intresserade av att hon far land och rike runt med sina barn i släptåg för att genomföra sin turné. Och tjäna mer pengar. Jag blev nästan mörkrädd när jag läste vad hennes föräldrar har i lön. Och det är hon som betalar. Eller vad sägs om att pappan får 1,6 miljoner kr per år för att vara hennes förmyndare, brorsan får lika mycket för att se efter hennes ekonomiska intressen och så mamman som får 1,4 miljoner per år, för vad är det väl ingen riktigt som vet.
Med andra ord så är ju familjen ekonomiskt beroende av Britney. Hur sjukt är inte det??
Jag säger bara: snacka om blodsugare.
Tyvärr verkar ju tjejen inte ha något vidare stöd av sina föräldrar. Kanske borde de vara mer intresserade av hennes mentala hälsa än av de pengar som hon kan förse dem med.
Undrar hur hela spektaklet kommer att sluta? Ja det återstår att se.

Föresten kan jag meddela att de första svenska jordgubbarna har skördats och sålts för det facila priset av 640 kr kilot!! Sugen någon?

Ha det gott.

Tjing Tjing

söndag 5 april 2009

Veckans roligaste rubrik

Aftonbladet läser jag både på nätet och ibland i pappersform. Idag blev det nätupplagan och där hittade jag veckans roligaste rubrik:

Japansk ananas rånad
Vem visste att det fanns japanska ananaser? Inte jag ialla fall.
Nu visade det sig att det var en japansk artist utklädd till ananas som var på en inspelning i Malmö och blev rånad. Ja herregud, jag undrar varför han var utklädd till ananas?
Tjing Tjing

Födelsedagsmiddag & bloggande

Var hos min kära mamma på middag igår, hon fyllde år. Tre rätters middag och sedan tårta på det. Det var jättegott, som vanligt. Himmel, vad mätt jag var när jag åkte hem. Slängde mig i soffan och kände mig som en strandad säl. Tror inte att jag behöver äta så mycket idag faktiskt.
Varmt var det också igår. Enligt bilens display var det 17 grader! Hörde att en del personer kutar runt i shorts och T-shirt ute, men det tycker jag är ALLDELES för tidigt. Är ju som att be om en dunderförkylning och den håller jag på att repa mig ifrån, så det blir inget med det.
Idag verkar det som om solen har fått ett litet filter, dis. Men jag ska inte klaga, vi har ju haft sol i en hel vecka utan avbrott. Men det diset kan ju försvinna :)

Tydligen får man inte vara sjuk eller arbetslös och blogga samtidigt. Det finns folk som har fått sin ersättning minskad, det verkar ju inte riktigt klokt. Är bloggande att jobba? Ja det finns säkert de som kan livnära sig på det, men då måste man ju få betalt. Av det stora antalet människor som bloggar tillhör ju väldigt få denna skara. Blondinbella är ju en av dem, och efter att ha kollat in hennes blogg så fattar jag ärligt talat inte vad som är så himla speciellt med den. Jag tycker att den är ganska trist faktiskt.

Nej nu ska jag ge mig ut i det vackra vädret. Solen har faktiskt kommit fram :)

Tjing Tjing

fredag 3 april 2009

Äntligen vår

Vad jag älskar det härliga vädret!! Det är så härligt att se alla små blommor som har haft en skönhetssömn äntligen vakna till liv. Snart kommer musöronen på träden också och sen brukar det mer eller mindre explodera. Jag har tur som inte lider av några slags allergier och kan njuta av det hela utan rinnande snok och andra otrevligheter.
Har bara slöat lite i soffan ikväll och nu är det dags att krypa ner under täcket med min bok.

Tjing Tjing

Köpenhamnstips

Har du tänkt att besöka Köpenhamn och oftast gör det vanliga, en liten tur på Ströget och en öl nere vid Nyhavn, men känner att du vill se något annat också?

Då kan jag tipsa om ett bra museum. Varför inte ta en tur till Carlsberg? Här kan man se hur öltillverkningen har förändrats genom åren. Det är ett väldigt informativt museum som är intressant både för stora och små.

Det förekommer en hel del trappor, så muséet är väl inte direkt att rekommendera för barnvagnar och personer som har svårt att gå.

Efter att ha knatat igenom hela muséet är det dags för tur in i stallet, där man får tillfälle att hälsa på Carlsbergs berömda hästar. Inga små varelser precis.



Det hela avslutas i baren där man kan sitta ner och njuta av en öl, 2 stycken ingår i biljetten. För barn och andra som inte gillar öl finns det alkoholfria alternativ.
Givetvis finns det även en souvenir shop där man kan köpa allt möjligt.

Själv ska jag nog besöka Glypoteket vid nästa Köpenhamnsbesök.

torsdag 2 april 2009

Barnvagnsmaffian på G

Nu riskerar jag väl att få på skallen, men det struntar jag i.
Eftermiddagen spenderade jag och min vän J på Ikea. Allt gick bra och vi hittade lite grejer. J brukar shoppa en del och den här gången var inget undantag. Vi traskade runt i godan ro, det var inte så mycket folk vilket är skönt.
När vi närmade oss kassan inträffade det. Vi råkade ut för en barnvagnsmaffia in training (gravid kvinna med shopping vagn). Denna gravida kvinna mejade nästan ner J, det var bara tack vare en snabb reaktion hon lyckades hoppa undan innan vagnen körde över henne. Tror ni kvinnan sa ursäkta? Nej, just det inte ett pip kom över hennes läppar.
Snart kommer kvinnan ifråga att styra en farkost med en baby i, barnvagn, på stan. Kanske borde man skicka ut en varning till alla andra att se upp.
Detta fenomen kan skådas varje gång man tar en tur in till stan. Ett flertal kvinnor med barnvagn dundrar fram och alla som råkar befinna sig i vägen för deras färdväg gör säkrats i att slänga sig undan för att undvika att bli nermejade. Herregud, det är ju inte direkt en pansarvagn som de kör runt!
Blivande mammor kanske skulle behöva gå en kurs i barnvagnskörning.
Värsta exemplet var när två mammor vandrade fram på en trottoar med sina barnvagnar, i bredd förstås, och en gammal dam med rullator som de mötte fick köra ut i gatan för att komma förbi. Ursäkta, men saknar dessa personer all hyfs?
Detta verkar tyvärr vara ett kvinnligt fenomen då jag faktiskt aldrig sett män framföra barnvagnar lika illa.
Som tur är finns det ju kvinnor som beter sig vettigt.

Tjing Tjing

Seg som en koala

Känner mig lite sådär småseg som man gör om sömnen har varit ryckig. Somnade visst på soffan igår kväll och vaknade där vid 4-tiden. Det är ju så där lagom mysigt att behöva traska upp och släcka för att sen som en vålnad försöka att ta sig i säng.
Nu har jag ialla fall vaknat. Näktergalen, min vän K, ringde precis 1 minut efter att jag slagit upp ögonen. Hon kvittrade glatt medan jag mest kraxade och kände mig som en koala, de sover ju typ 20 timmar/dygn eller något i den stilen.
Nej, nu är det dags att ta sig i kragen. Ska ju hem till mamma och hjälpa henne att tvätta bilen. Hon är grymt oteknisk och har ingen aning om hur man använder en biltvätt, men det hoppas jag kunna ändra på idag. Får väl se om hon vågar sig in där i fortsättningen :)

See ya later

onsdag 1 april 2009

Lunch med en näktergal

Vid 8.30-tiden ringde telefonen, hoppade ur sängen där jag låg och läste lite. Innan jag hann få upp mobilen ur väskan hade den slutat ringa (ja, jag fick igång ringsignalen igår). Kollade vem som ringt och såg att det var kompis K, så jag ringde genast tillbaka då jag tänkte att hon var på väg till ett jobb.
Hon kvittrade glatt på i andra änden som vanligt. K är en väldigt morgonpigg person som mer än en gång har ringt och väckt mig på morgonen (det gör absolut ingenting), ibland även sjungandes :) Hon påminner faktiskt lite om en näktergal som sjunger alldeles fantastiskt fint på Öland. Denna fågel är faktiskt också väldigt morgonpigg :)
Vi bestämde att vi skulle träffas och ta en liten vandring på stan och kolla runt lite bland butikernas utbud. Som vanligt hade vi det mycket trevligt där vi spanade runt bland klädstänger och heminredningsprylar. Spaningsturen avslutades med ett besök på en av stadens kinarestauranger för lunch och mer prat.
Det var en skön dag och det känns som om våren äntligen har anlänt. Hoppas nu bara att det inte blir ett bakslag med snö och andra otrevligheter. Men man vet ju aldrig, april kan ju vara en nyckfyll månad när det gäller vädret.

Hoppas att ni inte har blivit lurade alltför mycket idag. Jag har faktiskt lyckats undvika detta fenomen :)

Tjing Tjing