tisdag 31 mars 2009

Mobiltrassel

Upptäckte att något mystiskt hade hänt med mobilens ringsignal. Alltså jag hörde inte ett smack när den ringde vilket ju gör att det blir svårt att veta när någon ringer. Vad som hänt har jag ingen aning om, men efter mycket pillande fick jag ordning på mobilskrället och tur var väl det. För precis när jag som bäst höll på så ringde kompis J och frågade om vi skulle ta en liten tur in till stan. En väldigt bra idé då vädret visade sig från sin allra bästa sida.
Trots vandring runt i olika butiker kom jag bara hem med ett födelsedagskort till mamma.
En liten paus på ett fik var vi ju bara tvugna att hinna med också. Om några veckor kan man ju sitta på en uteservering och titta på folk, men inte riktigt ännu. Så vi gjorde det näst bästa, parkerade oss längs fönstret så att vi hade full uppsikt över de som passerade utanför. Nu var det ju inte direkt något gatlopp utanför men några traskade trots allt förbi. Det mest uppseendeväckande var väl en kille med knallrött hår. Han såg ut som han hade en ryamatta på skallen.

Nu är det dags för en liten kvällsmacka med falukorv och stekt ägg.

Tjing Tjing

måndag 30 mars 2009

Det finns hopp...

Mz. Olsson skrev att de på TV:n sagt att 40 är det nya 20. Genast blev min smygande 40-års kris lite lättare. Ja, det är ett helt år kvar men det ska ju börjas i tid som det heter.
Så nästa år kommer jag ju att vara super-hipp!!
Undrar vad jag ska hitta på då? En tur till en ö i Karibien hade faktiskt inte suttit helt fel måste jag säga. Ligga på en strand med en paraplydrink i handen och bara njuta med älsklingen. Måste säga att det verkar vansinnigt lockande. Får väl se...

Idag tror jag att min hjärna har tagit ledigt. Inte många tankar har snurrat därinne under dagen. Lite konstigt känns det allt då det oftast är full aktivitet där uppe. Kanske är det så att även tanke verksamheten behöver en paus ibland, vad vet jag.

Nu blir det lite avkoppling framför TV:n.

Tjing Tjing

Läckert med blått




Var hos min goda vän K igår kväll och hon fixade till mina naglar. De blev blå den här gången med svarta dekorationer. Supersnyggt tycker jag. Hon har en massa fina bilder på naglar som hon gjort på sin blogg. Jag har fått lov att "knycka" bilden på mina :)
T tyckte att de blev urläckra! Tack K för att du alltid gör mig så fin.
Som vanligt blev det en massa prat medan hon filade och fixade. Det var längesedan vi sågs nu så det var jättekul. Nästa gång kanske vi drar iväg på en liten korvgrillningstripp. Hoppas att vädret är bra i påskveckan bara.

Fick paket från min älskling idag. Ett par nya Reebok skor var det och lite andra saker. Så himla gullig han är. I'm such a lucky lady :)

Ska läsa lite restidningar nu. Det är alltid lika intressant. Hoppas att få läsa om lite andra resmål än Thailand och Kanarieöarna, det börjar minst sagt bli lite tjatigt.

Ha en bra dag

Tjing Tjing

söndag 29 mars 2009

Sommartid

Som vanligt när det gäller stöket med att flytta klockan 1 timme bakåt eller framåt blir jag lite lätt förvirrad, eller kanske LITE mer än vanligt :)
Den här gången verkar det ha gått ganska bra. Väckarklockan fixade jag igårkväll så jag åtminstone skulle veta vad klockan var när jag vaknade. Det har hänt att jag har råkat göra fel ibland och helt plötsligt haft 3 olika tider!! Självklart med total förvirring som följd innan ordningen blivit återställd.

Kan meddela att solen skiner som värsta kvartslampan och det kan ju få vem som helst på ett strålande humör. Nu ska jag njuta av en stoooor frukost, minus juice som jag glömde köpa.
Återkommer senare.

Tjing Tjing

lördag 28 mars 2009

I skenet av en massa ljus & med massa minnen

Hoppas att ni alla har anammat Earth Hour och släckt överallt i en timma. Själv är jag duktig, kör laptopen på batteri och använder mobilt bredband. Noll energiåtgång här :)

Var hemma hos min kära mamma på middag och precis när jag skulle köra över Ölandsbron (nedan) på väg hem så släckte de ner den. Blev med andra ord kolsvart.







När jag började närma mig Kalmar tyckte jag att det såg ovanligt mörkt ut, det visade sig att varenda gatlyse i hela staden är släckt. Måste säga att det känns lite mysigt att det är becksvart ute och härinne är det bara skärmen och alla ljus som lyser upp.



Dagen har för övrigt varit ganska jobbig då det idag är 1 år sedan min älskade pappa gick bort. Jag och min syster åkte till minneslunden där han ligger, tände ett ljus och satte 20 röda rosor där. Vi pratade mycket om honom och med honom.
Jag kommer aldrig att glömma de sista två dagarna i hans liv då vi var på sjukhuset och såg hur han kämpade för sitt liv. Det är för alltid inpräntat i mitt minne, liksom alla de ljusa minnen som jag har av honom.
Min pappa och jag var mycket nära varandra och jag saknar honom oerhört, varje dag.
En mycket god vän sa till mig att sorgen blir lättare att bära så småningom men att den ibland gör sig påmind och att man blir ledsen, och att detta kan komma när som helst. Det är så sant. Och idag är en just en sådan dag.

Ta vara på tiden och de som står dig nära. Slösa med orden jag älskar dig & lev livet till fullo.

C

Gårdagens värdiga vinnare

Vilken final det blev i Let's Dance! Jag hade nog trott att Laila Bagge skulle ta hem glasskon (priset) för att hon varit så himla duktig under hela säsongen. Men jag tyckte faktiskt att det var helt rätt att Magnus vann. Om man bara ser till utveckling så är ju han den som, utan konkurrens, har utvecklats allra mest. Och att kunna få en så pass stor kropp att bli smidig, mjuk och dansant är en prestation.

Jag säger bara vilken kropp den mannen har!! Det är ju rena ögongodiset. Med andra ord godis var helt överflödigt igår kväll. Jag hade fullt upp med att njuta med blicken så det kändes helt meningslöst att försöka pilla i mig några små bitar av godsaker. Hade nog missat munnen ändå :)
Kände liksom inte för att städa en gång till.

Ha en bra dag där ute

fredag 27 mars 2009

Dans & fåglar...

Äntligen fredag och final i Let's Dance. Vem kommer att vinna? Laila Bagge, som ingen visste vem hon var innan hon i höstas dök upp som en av jurymedlemmarna i Idol, eller Magnus Samuelsson, världens starkaste man? Det återstår att se. Förutsättningarna för dessa båda finalister är ju minst sagt olika. Den ena liten och lätt som en fjäder, den andra två meter lång och har en vikt på 150 kilo.
Hur som helst kommer det att bli en spännande final.

Vad är det föresten för en idiot som har planterat glas i djupfryst kyckling?! Att det skulle funnits där från början verkar ju helt orimligt då kycklingar inte direkt är några fakirer som käkar glas. Hoppas att företaget får rätsida på eländet och helst får tag i den eller de som har gjort detta. De skulle själva få smaka på kyckling med glas i. Tydligen finns det galningar överallt som utan att använda insidan av skallen gör saker som kan få hemska konsekvenser för andra än de själva. Jag fattar inte hur de funkar.

Hur fick jag ihop det, dans och fåglar? Ingen aning.
Någon som kommer ihåg fågeldansen föresten? Omåttligt populär blev den och lika hemsk att kolla på, hihi. Ja du milde tid. Alla verkade ju flaxa med armarna, svänga på rumpan och skutta runt, gammal som ung. Tur att denna "dans" har lagts i malpåse. Lika bra att den stannar där om ni frågar mig.
Själv tog jag mig en svängom med snabeldraken för en stund sen. Dans är kul och bra motion, så grabba tag i första bästa människa eller snabeldrake och sväng runt de lurviga ett tag.
Ha en trevlig kväll.

Tjing Tjing

torsdag 26 mars 2009

Visste du att...

.. världens största hamburgare, enligt Guinnes Rekordbok, går att beställa på Mallie's Sports Grill & Bar i Michigan, USA. Skapelsen räcker till att mätta mer än en hungrig själ då hela rasket väger, håll i dig, 74,75 kilo!!!
Undrar hur stora tallrikar de har? Hur många servitörer det krävs för att denna monsterburgare ska landa på bordet??
Hela kalaset går på cirka 3200 kr. Undrar om man måste betala extra för dricka om man beställer denna skapelse? Jag tycker faktiskt att det borde ingå.
Själv ska jag ha några mer modesta köttbullar till middag.

So long

onsdag 25 mars 2009

Bambi på hal is? Absolut inte

Nu har VM i konståkning börjat som är en av mina favoritsporter att titta på.
Himmel vad duktiga åkarna är när de seglar fram över isen! Själv kan jag väl knappt stå på ett par skridskor längre.
Jag måste säga att jag är grymt imponerad över vad dessa atleter kan åstadkomma på ett par sylvassa skrillor på ett underlag som är halt som en ål. Kommer i alla fall att sitta som klistrad framför TV:n och kolla in dessa otroliga iskonstnärer.
En svensk kille är faktiskt med och kämpar. Han är inget medaljhopp precis, men bara att få vara med i ett VM är stort, där de bästa i världen är motståndarna.

Nej, nu måste jag fortsätta att titta.

God natt

Våfflor & vad hände med våren??

Det blev våfflor hemma hos mamma precis som jag skrev tidigare. Det var sagolikt gott måste jag säga. Dessutom serverade hon nykokt hallonsylt till smaskigheterna. En barndomsvän till hennes man var också där, en rolig prick. Jag skrattade så mycket att jag fick ett vansinnigt hostanfall och nästan höll på att kvävas på kuppen :) Så kan det gå.
En promenad i det vackra vädret hann vi också med. Första på flera veckor känns det som, ja ialla fall två veckor.
Men kallt var det trots att solen gjorde sitt bästa för att försöka värma mig. Men men.. Som tur var hade jag utrustat mig med en varm jacka och handskar för att stänga ute den värsta kylan.
Innan jag åkte till mamma pratade jag med älsklingen. Jag kvittrade på om att det var underbart väder med strålande sol. Fem minuter efter vi slutat prata traskade jag glad i hågen nerför trapporna och ut i.... fallande snö!! Vad fasen hände med våren?
Hoppade in i bilen med snön yrande omkring. Men efter att ha kommit halvvägs över Ölandsbron så upphörde snöyran. Vilken tur!!

Vad händer annars då? Ja inte så mycket precis. Har börjat läsa en ny bok som jag kommer att skriva om när den är utläst.
Ska se om jag kan få med mig en hårt arbetande kompis på bio i helgen. Marley and me har premiär på fredag. Den skulle jag vilja se, verkar kul. Det kan jag behöva på lördag.
Vi får se vad som händer.

Ha en trevlig kväll

Tjing Tjing

Våfflor, mums...


Våffeldagen är här!! Passa på att låta det slinka ner en våffla eller flera idag, själv ska jag åka hem till mamma i eftermiddag för lite frosseri. Åh vad det ska bli gott!
Nu blir det lite frukost och sedan ska jag fundera på ämnet till ett längre inlägg.
See ya later

tisdag 24 mars 2009

Senaste nytt

Fy sjutton vad kallt det har varit idag! Var tvungen att ge mig ut och höll nästan på att frysa fast i ytterdörrens handtag (bara LITEN överdrift). Var ju inte så smart att jag tog med mig handskar. Skulle ju bara ut en snabb sväng. Så det tog en halvtimma att tina upp fingrarna efter den upplevelsen.

Har ni hört det senaste? Det är nyttigt att sola!! Ska visst motverka risken för någon sjukdom som jag inte kommer ihåg. Men samtidigt är det ju farligt att sola, man kan ju drabbas av hudcancer. Jag får inte riktigt ihop det där måste jag erkänna.
Så det gäller väl att vräka på med solkräm, för att inte bli sjuk, och ge sig ut i solen, för att inte bli sjuk av den sjukdom jag inte kommer ihåg vad det var.
Det kommer hela tiden nya rön. Kaffe ska visst vara ett av 20 livsmedel som är bra för hälsan. (Läste oxå det någonstans) För ett tag sedan var det ju mer eller mindre livsfarligt att dricka kaffe. Tur att man nu kan dricka kaffe med gott samvete.

Så njut av allt du gillar, det kan vara farligt ena veckan och hälsosamt nästa.

Tjing Tjing

Kung Bores återkomst


Vad hände? Jo Kung Bore och snön gjorde comeback i natt. Några centimeter verkar det ha kommit. Kallt och blåsigt är det också. Visserligen skiner solen, åtminstone då och då, men jag tror inte att det kommer att bli några längre promenader utomhus idag.
Så det får väl bli lite inomhusaktiviteter istället. Funderar på att baka lite muffins. Kan vara gott att krypa upp i soffan med smarriga muffins, en kopp te och en bok.
Måste ju prova muffinsen när de är klara för att se att de är ätbara, vilken bra ursäkt :)
Dags för lite frukost nu, kaffet är klart och sprider en ljuvlig doft i hela lägenheten.
Återkommer lite senare.
Tjing Tjing

måndag 23 mars 2009

Istid i hjärnan..

Har läst en hel del bloggar nu medans jag varit sjuk (är inte bra än, men känner mig bättre ialla fall). Det är alltid kul att läsa vad andra skriver och hur de har utformat sina bloggar. Jag gillar också att använda mig av dem som inspirationskälla. Ibland råkar jag ut för brain freeze, eller ja det kan faktiskt kännas som en permanent istid däruppe i vissa fall. Åtminstone under den senaste veckan.
Herregud, hur mycket kan man snyta sig egentligen? Ett tag var jag lite orolig att hela hjärnan skulle komma ut också. Som tur var stannade den kvar. Istället råkade hjärnan ut för en "istid", men nu har upptining kört igång ordentligt och tankeverksamheten börjar så smått komma igång igen.

En annan som verkar ha drabbats av istidsfenomenet verkar vara LO-ordföranden. Idag kläckte hon ur sig att hon inte hade förstått vad hon hade godkänt när det gäller löner, bonusar och pension i AMF. Men hallå om hon inte fattade, vad gör hon då i en styrelse?!
Ja du milde, vad ska man säga? Jag är helt mållös. Visar bara att många människor uppenbarligen är på fel plats.

Ska nog ta en liten nattmacka nu så jag slipper ligga i snarkofagen med en kurrande mage sedan.

God natt alla glada läsare.

Lite skvaller..

Har haft lite brain freeze vad det gäller skrivandet på sistone men jag hoppas att det börjar tina lite nu.
Läste i helgen om en svensk grevinna som är gift med någon amerikansk miljadär och nu vill ha 1 miljard kronor, de ligger i skilsmässa. Tydligen gör människan av med 450 000 kr i månaden! Det verkar ju helt vansinnigt. Vad spenderar hon pengarna på? Ja inte vet jag. Hon kanske skulle behöva lite privatekonomisk rådgivning eller något i den stilen.
Fortsättning lär nog följa i detta drama.

Har ni hört/läst att Michael Jackson funderar på att adoptera ytterligare ett barn. Tydligen ser han sig själv som en "idealisk adoptivförälder". Ja herregud, vad ska man säga? Karln verkar ju inte ha alla hästar hemma, åtminstone inte på samma gång.
Kanske skulle han kunna ta anställning som clown om han nu vill roa barn. Fast med tanke på hans bakgrund när det gäller barn är han nog mindre lämpad för detta uppdrag.

Ha en bra dag

Tjing Tjing

söndag 22 mars 2009

En liten list stöld...

Surfade runt bland lite olika bloggar idag. Har drabbats av brain freeze när det gäller skrivandet. Hittade en lista som jag tyckte var bra, och snodde den helt fräckt. (Undrar om man verkligen får göra så, men vad fasen..)

Höger- eller vänsterhänt: Högerhänt.
Humör just nu: Lugn
Är det nåt du absolut inte äter: Inälvsmat, fy tusan gillar jag absolut INTE.
Kläder just nu: Svart klänning
Musik just nu: Ne-Yo
Vad sa du senast: Ha det bra. Vi hörs
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Vet inte om jag skulle vilja leva i en annan tidsepok, gillar nuet.
Längd och vikt: 163 vikt lite för mycket
Hur många kuddar sover du med: Två.
Favoritväder: Solsken och värme
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: min pojkvän (ok han är ingen sak, men ändå..), champagne & hängmatta för 2
Spelar du nåt instrument: Inte längre
Morgon- eller nattmänniska: Kvällsmänniska
Spara eller slösa: Lite av bådaa tror jag
Vem är viktigast för dig: Älsklingen & sen familjen
Bästa film: Många.. men gillar Forrest Gump starkt
Tror på liv på andra planeter: Vet inte vad jag ska tro
Kommer du ihåg din första kärlek: Jag tror det
Har du några homosexuella vänner: Inte för tillfället, vi tappade kontakten..
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Javisst
Hur många barn har du/vill du ha: Två hade varit trevligt
Bio eller promenad: Både och, beror på humöret
Snarkar du? Enligt systerdotter A, 4år, absolut inte. Så jag tror på henne :)
Rädd för insekter? Nej, men gillar inte getingar
Äckligaste insekten: Kackerlackan
Bästa bok? Svårt val har många som jag gillar. Men Where The Heart Is är bra
Vad vill du jobba som? Något som utvecklar mig hela tiden.
Pizza eller hamburgare? Båda
Stökigt eller välstädat? Välstädat, eller jag nåt mittemellan..
Gungar du på stolen? Nej.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Aldrig i livet!!!
Hur många syskon har du? En
Vad är du mest rädd för? Är rädd för mycket, men försöker aldrig visa det
Är du rädd för blod? Nej, men är rädd för att gå till doktorn
Saltar du på maten? Efteråt? Eller när den tillagas? Ibland.
Gillar du att sjunga? Jajamensan, sjunger hellre än bra
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Livsmedlesteknisk linje inriktning servering. Var skoltrött och ville gå en praktisk linje. Har ju fixat till det senare & även klarat av 4 år på högskolan :)
Anser du att du är stark? Ja, men var starkare för några år sedan.
Brukar du sola? Japp
Vad gör du om du får hicka? Gör? Hickar så klart.
Röker du? Ja tyvärr
Snusar du? Nix
Kaffe, te eller inget? Kaffe & te

Ber om ursäkt för stölden, men hoppas att det är ok att sprida bra saker :)

Ha en bra dag

Tjing Tjing

torsdag 19 mars 2009

Klurig rubrik..

Läste en rubrik som jag tänkte dela med mig.

" 8 sätt att bära cardigan"
Jag visste faktiskt inte att man kunde bära den mer än på två sätt, antingen i handen eller på kroppen :)
God natt

Hur funkar vissa människor?

Idag har två domar i uppmärksammade rättegångar kommit. Den ena gällde mordet på Carolin i Gällivare trakten och den andra gällde den hemska pappan, Fritzel i Österrike. Båda åtalade fick livstids fängelse. Helt rätt tycker jag. För en gångs skull verkar rättssamhället ha fungerat alldeles utmärkt.
Båda fallen handlade om yngre kvinnor varav den ena blev mördad av, för henne, en okänd man och den andra har fått hela sitt liv förstört av sin egen pappa.
Vad är det som händer med folk? Har de tappat all sans fullständigt?
Hur tänker man om man berövar en annan människa livet eller förgriper sig på sitt eget eller andra barn? Något måste ju vara fel i skallen på dessa människor. Något som förmodligen inte går att förklara.
Visserligen verkar det vara så att många som förgriper sig på barn har själv varit utsatta för det själva i barndomen. Men jag anser inte att det är något försvar. Det är ju ungefär som om en affärsinnehavare som blivit rånad själv går och rånar en bank. Och till sitt försvar säger att denna själv har blivit utsatt för rån. Man hör ju bara hur orimligt detta resonemang låter.

Vart leder detta resonemang? Jag har faktiskt ingen aning. Det var bara tankar som har snurrat i mitt huvud under dagen och som jag bara kände för att få ur mig.

Tjing Tjing

onsdag 18 mars 2009

Rudolph & sommarlängtan

Jahaja, nu har jag förvandlats till Rudolph's syster eller något. Har iallafall fått samma färg på nosen som denna berömda ren. Enda skillnaden är väl att min svider som tusan.

Vilket vackert väder det har varit idag och det får mig att längta till sommaren. Det är min absoluta favoritårstid. Det är så skönt att kunna gå barfota i gräset, ligga på en strand med en god vän, bada och äta glass. Sitta på en uteservering och titta på folk. Åka iväg och ta ett kvällsdopp när solen går ned. Och att grilla förstås.
Vem längtar inte efter detta? Ja det enda som jag inte längtar efter är ju myggen då. Men det får man väl stå ut med. Finns ju så mycket annat positivt som överväger dessa små blodsugande vampyrer.
Våren och sommaren kan inte komma fort nog nu.

Ha det gott

Tjing Tjing

Ny glass mmm....



Har provat en av säsongens glassnyheter, Solero Berry. Mycket god och känns så där frisk och fräsch. Inte alls sötsliskig som en del glassar med bärsmak kan vara.
Kommer definitivt att bli en av mina favoriter i sommar.

tisdag 17 mars 2009

Happy St Patrick's Day



Idag är det helgdag på Irland och folk går man ur huse för att spendera timmar på den lokala puben. Där kan man, om man har tur, dricka Guiness dekorerad med en grön treklöver på skummet. Parader brukar också förekomma både här och där och i Dublin går det livat till som sig bör. Folk klädda i lustiga hattar, gröna tröjor och med den irländska flaggan med på ett hörn klämmer in sig på närmsta vattenhål. Det brukar bli mer eller mindre smockfullt på pubarna. Men stämningen är det minsann inget fel på.
Man firar det irländska skyddshelgonet St Patrick och det finns en hel del historier om denna man. En av dem är att han var den som slängde ut alla ormar från den irländska ön.

För min del blir det ingen grön öl ikväll, istället får det bli en slurk hostmedicin.

Ha det

Tjing Tjing

Sjukligt

Jaha, nu har jag väl blivit sjuk verkar det som. Det är mycket mystiskt då den här eländiga förkylningen inte verkar bryta ut ordentligt. Är sådär halvförkyld men känner mig riktigt dålig. Är svullen i halsen, har ont i öronen och runt ögonen.
Tycker lite synd om mig själv, det får man göra tycker jag.
Nog om mitt hälsotillstånd.

Vaknade tidigt, tänkte att klockan var sådär runt 7. Men nähä då, klockeländet visade 05.28!! Inte en chans att jag tänkte ens sticka ut en tå. Slog igen ögonluckorna för att försöka sussa vidare. Vila ska ju vara bra för att bli frisk. Inte en chans att sömnen infann sig. Tänkte ialla fall inte gå upp så grabbade tag i en bok och låg och läste en timma eller så. Vaknade senare med boken fortfarande i ett krampaktigt grepp.

Idag blir det nog mest läsning och filmtittande tror jag. Kanske syr jag ett par stygn på ett broderi också. Det beror på hur ont det gör i mina ögon.

Fy tusan vad jag beklagar mig, men nu är det gjort :-)

See ya later

måndag 16 mars 2009

Galna människor


Att ha fel arbetskamrater är tydligen livsfarligt. Så se upp därute.

lördag 14 mars 2009

Vann rätt låt?

Jag vet faktiskt inte vad jag ska svara på den frågan. Jag har aldrig gillat låten, den fastnar liksom inte vilket jag tycker är en förutsättning. Men visst den är ju annorlunda och har varit favorittippad i alla tidningar. But sorry not my cup of tea.

Men vad hade hänt med Charlotte Perelli? Hon såg ju ut som en överopererad transvestit! Jag blev helt vettskrämd när hon kom i bild. Undrar vad hon har gjort? Kanske skulle hon prova att gå upp några kilo. En tandpetare är ju bredare än vad Charlotte är.
Jag har inget emot henne, men hon var INTE fin.

Nej nu blir det en film tills jag förmodligen däckar i soffan. Gäller att borsta tanden innan det sker bara.

God natt.

Liten snark...

Nu börjar snart upplösningen på melodifestivalspektaklet. Det är väl bara att sätta sig tillrätta i soffan och kolla in vem som ska skickas till Moskva. Ärligt talat så har jag ingen favorit och det får bli som det blir.

Efter en liten inköpsrunda av diverse förnödenheter kom jag hem och började frysa något vansinnigt. Kände mig som en djupfrusen isglass. Händerna var som två isbitar, fötterna likaså. Letade upp en fleecetröja och kröp upp i soffan invirad i två plädar. Efter ett tag måste jag ha slocknat och vaknade plötsligt av något obestämbart oljud. Vad fasen var det? Efter ett par sekunder insåg jag att det var telefonen som skrällde. Mamma kvittrade i andra änden: "Hej vad gör du?". Ja inte sa jag att hon ringde och störde mitt i en fantastisk dröm precis. Nej istället blev det som vanligt: "Inget särskilt".

Varför låter man som om man absolut inte sover även om folk ringer och väcker en mitt i natten. Nej då, istället drillar man som en lärka. Och skulle nu någon mot all förmodan fråga om man sover, blir svaret: "Oh nejdå inte alls".

Är det bara jag som gör det eller??

Varför säger jag aldrig: "Jag sov som en sten, men nu är jag vaken". Har inget problem med att bli väckt, är jag bara tillräckligt trött så somnar jag om.
Ska nu försöka att hålla mig vaken under alla låtarna.
Tjing Tjing

Turbulens om bonusar & löner

Nu har löner och bonusar för vd:ar och andra kommit ordentligt i hetluften. Och många tycker nog att det är på tiden. Även jag.
Det är faktiskt inte meningen att det är bara arbetstagarnas "skyldighet" att få frusna löner eller till och med sänkt lön för att behålla jobbet medan olika chefer direkt eller indirekt får höjd lön.
Bonusar kan man ha många åsikter om. Jag anser att om man har gjort ett bra jobb som leder till att företagets mål har överskridits kan bonus vara ok. Inom rimliga gränser förstås. Det jag inte fattar är hur bonus kan delas ut utan något som helst prestationskrav. Om ett företag gör en förlust är det absolut inte ok att chefer får bonus. Dessutom ska samtliga inom företaget omfattas av bonussystemet. Det är ju faktiskt inte bara chefernas förtjänst att verksamheten går med vinst.
Det senaste i den här cirkusen är ju SEB:s omförhandling av chefslöner, vilket ledde till höjd lön för vd:n. Nu tog ju banken sitt förnuft tillfånga, men inte utan att ha fått utstå massiv kritik från både kunder, allmänhet, aktieägare och politiker. Hur detta har skadat bankens varumärke kan man ju bara spekulera i. Men att det inte är positivt kan nog var och en räkna ut.
Nu i morse hörde jag på nyheterna att AMF är den senaste ut i bonuskarusellen. Dessutom hade företaget gått back med ca 17 miljoner förra året. Hur tänker man då? Media för ju värsta korståget när det gäller bonusar och lönehöjningar nu, ingen kommer undan. Bra tycker jag. Löneskillnaderna är på tok för stora vilket innebär att chefer befinner sig på ljusårs avstånd från "vanligt" folk. Visst ska det vara löneskillnad men det får ju finnas någon måtta.
Kan man inte klara sig på 7 miljoner om året ska man nog gå en kurs i privatekonomi.

Nu har jag klarat av att få ösa ur mig lite om detta brännheta ämne. Att ha åsikter innebär att man tänker.

See ya later

fredag 13 mars 2009

Fredagen den 13:e

Jaha, idag ska man väl se upp med allt så att det inte går helt åt skogen. Eller...?

Skrockfulla får spader om de ser en svart katt gå över gatan, man ska inte lägga nycklar på bordet mm. Dessutom ska man inte gå under stegar.
Nej det är ju klart, om man har lite självbevarelsedrift så försöker man undvika det. Stegskrället kan ju ramla ner i huvudet på en. Har inget med skrock att göra utan sunt förnuft.
Själv har jag oftast haft mina mest tursamma stunder just fredagen den 13:e. Så idag blir det till att köpa ett gäng skraplotter och se om storvinsten ligger där och lurar.
Däremot finns det iallafall två personer som har haft otur idag.
Älsklingen råkade köra på ett trasigt lastbilsdäck på väg till jobbet med följden av att den främre nummerplåten flög av. Efter 30 min letande längs en väldigt trafikerad motorväg hittade han den med livet i behåll. (Tror att han fick lite av min tur där)
Person nummer två måste vara den man som backade rakt in i en bensinpump med en begravningsbil för några timmar sedan. Lite fräck var han allt, hoppade ur bilen och kollade efter skador. Såg väl inga, på bilen iallafall. Hoppade sen in och körde iväg. Kvar stod pumpen helt sned. Inte nog med det, han var ju inte precis ensam där och en hel hög vittnen såg vad som hände . Folk är inte lite fräcka. Så han förtjänade fatiskt att ha otur.
Så nu vet ni, strunta i katterna men håll koll i backspegeln.

Tjingeling

Tips


Måste bara tipsa om den senaste cd som jag fick av min syster. Verkligen en kanonbra cd! Har faktiskt bränt ett ex som jag kan ha i bilen. Det är föresten ett tips till alla. Bränn av era cd & ha dem i bilen istället för orginalen. Vid bilinbrott får man i princip inget för de cd som blir stulna. Det var faktiskt ett tips jag fick av polisen efter att ha drabbats av ett bilinbrott för några år sen. Tänkvärt..

torsdag 12 mars 2009

Kyliga svenskar? Inte alls

Debattprogram är alltid kul att titta på tycker jag.
Dessa typer av program följer alltid ett mönster. Folk babblar i mun på varann, de blir avbrutna, de svarar inte på frågor, de blir ofta upprörda känslor etc. Detta är ett intressant fenomen då svenskar generellt anses vara tillknäppta och lite kyliga. Men om någon anser detta så har de aldrig sett ett svenskt debattprogram. Där blommar minsann svenskarna ut och har åsikter om allt mellan himmel och jord. Känslorna svallar ibland så mycket att man nästan kan ana att smockan hänger i luften.
Att ha med politiker i någon debatt är i princip helt meningslöst då dessa mest ägnar sig åt käbbel om vilken sida som är skyldig till vad. Och att försöka få ett rakt svar från dessa folkvalda personer är näst intill omöjligt. Med andra ord så blir man inte mycket klokare när de väl snackat klart.
Och att blanda politiker med vanligt folk leder nästan alltid till att stämmningen närmar sig kokpunkten. Särskilt då icke-politikern ställer en fråga till en politiker, och inte får ett ordentligt svar. Finns väl inget som retar mer än en politiker som slingrar som en heltokig orm.
Som sagt, var debatter kan hetta till ordentligt och visar att svensken inte alls är en kylig typ som man kan tro.

Tjing Tjing

Large = small??!!

Läste en artikel i Aftonbladet om att klädstorlekar i princip aldrig stämmer. Det kan till och med vara så illa att ett par byxor i large kan vara mindre än small!! Men hallå, hur hänger det ihop?
Är det underligt om folk blir frustrerade när de ska ut och prova kläder? Märkningscirkusen innebär ju att man är tvungen att släpa med sig varje plagg i typ 3 olika storlekar in i provrummet. Och hur ofta har man bara ett plagg med sig? Ni fattar ju hur mycket kläder man måste dra med sig in. Tungt blir det, och inte minst trångt.
Vissa butiker skulle behöva att bygga större provrum. Det är inte helt enkelt att se hur kläderna sitter när det känns som om man mer eller mindre har fastnat i en råttfälla. Inte nog med det, om man mot förmodan skulle vända sig om för att kolla in passformen där bak så finns en överhängande risk att man får ett öga utpetat av en galge som sticker ut som ett spjut mellan alla kläder.

Jag fattar inte heller varför de hippsomhapp ändrade storlekarna från ex 38/40 till 40/42. Inget passar ju, antingen för stort eller för litet.
Men snart ska det tydligen bli någon slags enhetlig storleksmärkning över hela Europa. Sedan är väl förvirringen total.

Var en sväng på stan igår och kollade runt lite. Vad har hänt? Det var som att vandra runt i en spökstad! Visst är det kris i hela världen, men ändå..
Slank också in på ett av stadens alla fik för en kaffe. Normalt sett brukar det vara en hel del folk där, men det var bara jag och några andra modiga. Ganska trist faktiskt.
Det verkar som om de enda affärerna som går bra är de som säljer mat. Folk måste ju äta som tur är.

Tjingeling

onsdag 11 mars 2009

Ett år äldre & klokare?







Är bara tvungen att visa mitt lyckotroll som jag fick i födelsedagspresent av min kompis L igår. Så himla söt!!



Har jag blivit klokare? Jag vet inte det direkt, men man vill ju alltid tro det :) Det enda jag med säkerhet vet är att jag har blivit ett år äldre, även om jag kämpar emot så gott jag kan. Äh vad fasen, man är inte äldre än man känner sig. Och jag känner mig inte äldre än 27 :)


Virpi skrev ett inlägg om tidsperspektiv och hur snabbt tiden går så jag fortsätter lite på det spåret.
När jag var 20 kändes det som en evighet till jag skulle nå 30. Och 40 var ju bara inte att tala om, det var ju i en helt annan galax!!
Nu är det bara ett år kvar till det sistnämnda och tiden far iväg snabbare än en formel 1 bil. Ibland känner jag nästan panik över att det går så fort. STOPP, STANNA släpp av mig från den här karusellen som snurrar snabbare hela tiden!! Kan det inte finnas någon slags hållplats där man kan bara vara och där tiden står stilla ett tag. En månad eller så.
Det skulle inte vara så dumt.

Äh fasen, det är väl bara att njuta av dagarna som rullar förbi. Det är ju trots allt det som är livet.

Tjingeling

söndag 8 mars 2009

Tankar far hit & dit

Vaknade upp vid 06.30, men kände att det var alldeles för tidigt. Slog ihop ögonlocken och somnade om efter ett tag. Vilket misstag! Vaknade några timmar senare, som ett vrak. Sååå trött. Nu sitter jag här och försöker vakna till med en kopp kaffe.
Vädret är så himla trist, vem har beställt grått väder? Inte jag ialla fall. Jag vill ju helst ha sol och värme varje dag :)
Får väl trots allt ge mig ut en sväng senare då min nätverkskabel ger mig en hel del problem. Tack och lov så har jag tillgång till mobilt bredband i tre månader till så jag kan ändå vara uppkopplad mot världen :)

Idag är det visst Internationella kvinnodagen. Här i Sverige tycker jag att dagen inte får så mycket uppmärksamhet av förståeliga skäl. Jag anser dock att kvinnor och män ska tjäna lika mycket för samma jobb. Det är inte helt vanligt trots att vi lever i ett modernt samhälle. Dagen kan jag känna är viktigare för många andra kvinnor, som exempelvis är offer för trafficking och andra hemskheter. Då kvinnan mer eller mindre ses som en handelsvara och inte som en människa. Jag anser att kvinnor bör få samma respekt som män, alla är lika mycket värda.
Ja, förutom vissa personer givetvis. Massmördare och andra skumma individer skulle man istället för astronauter kunna skicka ut i rymden utan returbiljett. Skicka upp dem på någon gammal, utjänt rymdstation vet ja. Där kan de sitta och cirkla runt jorden och begrunda sina synder.
Hur kom jag in på det?! Som vanligt snurrar mina tankar i 1000 olika riktningar samtidigt. För mig är det ett sundhetstecken tror jag (hahaha). Ibland ploppar det bara upp idéer eller tankar och då gäller det att få ur sig dem snabbt som blixten annars är de borta.
Ja, du milde det är inte lätt :)

Nej, nu ska jag åka iväg och uträtta mina ärenden.
Ha en bra dag.

Tjineling

lördag 7 mars 2009

Melodifestivalfunderingar

Nu är det bara en vecka kvar på melodifestivalspektaklet. Måste säga att jag tycker att hela konceptet har blivit uttjatat med alla dessa deltävlingar. Ha i sådana fall fler bidrag med & kör bara en tävling.
Ringa ska man ju också göra femhundraåttiotolv gånger typ. Jag för min del ringer av princip ALDRIG när det gäller sådana tävlingar. Man kan ju inte ens vinna något.
Tänk familjer med en hel hög med barn som vill ringa och rösta på sina favoriter. Hundralapparna får helt plötsligt vingar (som om de inte hade det redan innan) och telefonräkningen snurrar på som ett tröskvärk i bästa form.
Sedan kommer den stora finalen, någonstans i Europa. I år är det visst i Moskva. En massa länder tävlar och då händer något mycket märkligt. Länder som skyr varann som pesten börjar helt oförhappandes att börja rösta på varandra! Musik kanske förbrödrar, vad vet jag?
Lite märkligt är det ialla fall.
Återstå att se om samma fenomen upprepar sig i år.

Tjing Tjing

Boktips



Where the heart is av Billie Letts är mitt boktips denna gången.

För 17-åriga Novalee Nation är siffran sju inte direkt någon tursiffra. Hon är gravid i 7:e månaden och har $7.77 på fickan.
För en timma sedan var hon på väg till Californien med sin pojkvän och nu befinner hon sig övergiven utanför en Wal-Mart butik i Oklahoma. Hon befinner sig i en hopplös situation, inget jobb och inga pengar, så i smyg flyttar hon in på Wal-Mart.
Vad hon inte vet är att det finns människor i denna lilla håla som kommer att ha stor betydelse i hennes liv. Hennes liv kommer aldrig mer att bli sig likt.

Jag älskade verkligen den här boken, och om man gillar berättelser som t ex Fried Green Tomatoes så kommer man definitivt att gilla denna underbara bok. Jag gillar att storyn tar olika vändningar, men aldrig tappar fokus.
PS. Den finns även på svenska DS.

fredag 6 mars 2009

Vad hände?

Vad hände egentligen i kvällens Let's Dance? Sämsta deltagaren som var kvar, och som jag var tvärsäker på skulle åka ut, lyckades på något mirkaulöst sätt klamra sig kvar ännu en vecka. Jag har fortfarande inte hämtat mig från chocken :) Så fel man kan ha, det bevisar bara att folk inte alls röstar som man tror. Nu vågar jag inte ens andas en enda rad om vem jag tror ryker nästa vecka. (Ok då, jag tror fortfarande att Elisabeth åker ut men säg det inte till någon).
Fortsättning följer på dramat nästa vecka.

Tjing tjing

Comeback & farväl på en och samma gång

Såg på nyheterna att Michael Jackson tydligen ska köra 10 konserter i London i sommar. Jaha säger jag bara. Karln har gjort en hel hög med hits, har släppt en platta som sålt mer än någon annan och inom musik varit superframgångsrik. Men... när han öppnar munnen och börjar prata blir jag helt stum. Karln låter ju som ett förvuxet barn!! Nu råkade han ju klämma ur sig att "This is it", med andra ord skulle dessa konserter vara slutet på hans karriär. Jag trodde att den redan var över, men vad vet jag.
Med tanke på rapporter som har kommit genom åren så har hans ekonomi mer eller mindre havererat så jag antar att detta är ett sätt att fylla på skattkistan lite så att han inte kommer att svälta ihjäl på sin ålderdoms höst.
Storsint meddelade han att han bara skulle spela låtar som fansen ville höra. Det gör han nog rätt i. Men jag får en känsla av desperation när det snackas om comeback och farväl i en och samma mening.
För den som är intresserad av se Michael Jackson uppträda i London så är det månaden juli som man ska vika för en tripp till London.

Nya naglar igen

Kvällen tillbringades med min bästa vän K. Vi lärde känna varandra då jag började att klippa mig hos henne. Vilken suverän frisör!! Och inte bara det, jag är så lycklig för vi har även kommit att bli superbra vänner. Vi umgicks mycket när hon bodde i Kalmar, men nu har tyvärr kärleken fört henne långt härifrån, men så är det.

Jag vill bara att du ska veta att jag saknar dig.

När jag väl flyttar västerut hoppas jag att du tar maken med dig & kommer över och hälsar på.



Så här fina blev mina naglar som K gjorde. Det tog ett tag men det är det värt:)
T kommer att älska dem:) Bara så att du vet.

Nej nu är det tajm för snarkofagen.
Imorgon funderar jag på att ställa frågor om resor till mina läsare, vi får väl se.

Good night where ever you are

torsdag 5 mars 2009

Mysko turister

Igårkväll satt och tittade på Semestersvenskar på fyran. En del märkliga människor figurerade i gårdagens avsnitt. Ett gäng hade en hel hög med klagomål. Ett var att det var alldeles för mycket avgaser! Undrar vad de hade tänkt att service personalen skulle göra åt det problemet. Ett annat gäng hade med sig kom radio för att kunna kommunicera med varandra. Himmel, var de tvugna att vara i kontakt med varandra hela tiden?! Tyckte faktiskt att det blev lite väl mycket.
För mig handlar resa om att upptäcka nya saker, platser och människor. Jag vill absolut inte vara uppstyrd utan kunna göra och upptäcka det som jag själv känner för. Men alla är ju olika.

Ikväll blir det en tur till Öland och besök hos min kompis K, lite nagelfix och en massa prat så klart. Det ska bli kul.
För övrigt kommer dagen nog att bestå av lite läsning och allmänt pyssel här hemma. Med andra ord inget särskilt.

Jag fick en utmaning av K som jag skickar vidare till alla som känner sig manade.

Ha en bra dag.

See ya later

Ännu en utmaning

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det? neråt,det var något nytt. Stella sträckte upp armarna mot..
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? Ryggstödet på soffan
3. Vad såg du senast på TV? Nyhetmorgon
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är? 11
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Lyssnar på en intevju med Lill-Babs
6. När du senast var ute, vad gjorde du då? Handlade lite av varje
7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen? Katjas blogg
8. Drömde du något inatt? Ja, men minns inte vad
9. När skrattade du senast? Igår när jag pratade med syrran
10. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? Flera tavlor samt ett kvinnoansikte i läder
11. Har du sett något konstigt på sista tiden? Biltvättar är ett ställe där man kan se konstiga saker hända
12. Vad tycker du om den här utmaningen? Kul
13. Vilken var den senaste filmen du såg? The Holiday (behövde det hmm)
14. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då? Ett stort hus på en tropisk ö
15. Berätta något om dig själv som folk inte vet om: Jag hatar ormar intensivt
16. Tycker du om att dansa? Japp
17. George Bush? Otäckt manipulerande
18-19.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka? Har inga barn, men gillar Jennifer & Christopher
20.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Har gjort det & snart blir det nog igen. Så helt klart
21. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? Vänd om, alldeles för tidigt (vill bli 100, minst hehe)
22. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor? De som känner sig manade

måndag 2 mars 2009

Ingenting särskilt

Måndag igen. Helgen flöt förbi mestadels i ett töcken. Har haft mer eller mindre konstant huvudvärk. Ingen höjdare kan jag meddela. Men idag är det ändå ganska skapligt.
Eftersom vädret inte direkt inbjuder till några utomhusaktiviteter så blir det mest lite pyssel här hemma och så ska jag fortsätta att läsa min bok som jag tipsade om i ett tidigare inlägg, The Guardian. Den blir bättre hela tiden. Ska bli spännande att se hur det hela slutar.

I lördags var J här och vi tittade på melodifestivalen. Agnes låt tyckte vi var klart bäst, man blir glad av den. Var det någon annan än vi som tyckte att hon var väldigt lik Beyonce?
Däremot begrep vi oss inte riktigt på den här opera-damen, vet inte om det beror på okunskap eller något annat. Men det var hursomhelst inte vår favorit och vi hade lite svårt att fatta varför hon gick vidare. Men som sagt, smaken är olika och tur är väl det.

Jag fick ett trevligt mail häromdagen från en vän som tyckte att det kändes som om jag skrev personliga mail till henne. Det blev jag väldigt glad för. Tack så mycket & stor kram. Du vet själv vem du är :) Däremot skriver jag inte alltför utlämnande, mina innersta tankar delar jag bara med mina vänner öga mot öga. Det gäller ju att sålla lite bland tankarna annars kanske mina läsare somnar av tristess :)

Ha en bra dag

Tjingeling

söndag 1 mars 2009

Utmaning

Utmaning!

Regler: Det här är svårare än du tror. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!



1. Vad heter du? Camilla

2. Ett ord på 4 bokstäver? Cell

3. Flicknamn? Caroline

4. Pojknamn? Charlie

5. Yrke? chefredaktör

6. Färg? cerise

7. Klädesplagg? cape

8. Mat? Crêpes

9. Sak i badrummet? clay mask

10. Plats/stad? Central Park

11. Orsak att vara sen? citykaos

12. Något man skriker? c u

13. Film? Chicago

14. Något man dricker? Champagne

15. Artist? Céline Dion

16. Djur? cikada

17. Gatunamn? Calle de ocho

18. Bil? Cadillac

19. Sång? Call me

20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? Cirkus

Jag utmanar Marie och Virpi. Kom igen tjejer, ni har ju enklare bokstav än jag har, hihi.

Ja, det var inte helt lätt kan jag säga, men det gick ju till slut.