lördag 31 januari 2009

Räkmacka mums..


Fixade till en riktig smarrig räkmacka nu ikväll. Intog min skapelse (som blev 100 gånger finare än den på bilden) med en öl i skenet av en massa ljus. Ute är det kallt och blåsigt så det passade ju bra. Det enda som fattas för att mysfaktorn ska slå i taket är en öppen spis, men man kan ju inte få allt. Ja och så T givetvis, men det är ju självklart.
Det känns lite som att sitta i en igloo med vinden vinande utanför. Som tur är har jag väldigt bra värme i min lya. En del besökare har klagat på att det är för varmt. Men som en älskare av värme har jag svårt att hålla med. Jag älskar att kunna gå runt barfota mitt i vintern utan att frysa om mina fossingar.
Dagen inleddes med en tur till Giraffen med kompis J för lite shopping och den obligatoriska fikan. Jag köpte inget särskilt, men slog ialla fall till på en ögonskugga. Provade den när jag kom hem och det blev snyggt. Ett par skor provade jag också som var nedsatta med 50%. Men det blev inget köp den här gången.
Hursomhelst så var det jättekul att träffa J då det var länge sedan vi sågs.
Ha det gott

Ett filmtips för helgen

Jag gillar att titta på film och romantiska komedier tillhör mina favoriter. Därför tänkte jag tipsa om en av mina favoritfilmer, The Holiday.
Den handlar om två kvinnor som har lika dåliga erfarenheter av män och via nätet byter bostad med varandra över jul. De båda hoppas att komma bort, men istället leder bostadsbytet till att de finner en ny romans. Inget som de varken förväntat sig eller önskat sig.
Både Cameron Diaz och Kate Winslet är väldigt bra i sina roller. Sen gillar jag också Jack Blacks roll. Och Jude Law är så snygg att det borde vara förbjudet.
En film med stor mysfaktor som gör att man både skrattar och gråter. Väl värd att se varje gång. Själv har jag tappat räkningen på hur många gånger jag sett den.

Enjoy

fredag 30 januari 2009

Att resa är inte riskfritt

För ett tag sen skrev min kompis K ett inlägg på sin blogg om hur trist själva resan till resmålet är. Jag kan bara hålla med. Det är alltid ett evinnerligt släpande på en massa bagage. Tänk om det fanns ett företag som hämtade bagaget vid dörren och så hämtade man det bara när man kom fram. Det hade varit väldigt praktiskt.
Att åka buss med bagage är helt ok. Släng in väskorna i bussens "mage", hämta dem när man kliver av. Tåg däremot är en helt annan historia.
Det första som möter en är ett flertal trappsteg för att ta sig ombord på tågeländet. Redan där börjar problemen. Att försöka baxa upp stora resväskor utan att tappa balansen är rent ut sagt livsfarligt. När man väl lyckats ta sig ombord på tåget med livet i behåll kommer nästa utmaning. Vad ställer man sitt bagage? På hatthyllorna får man inte ha resväskor, föresten skulle man ju inte orka få upp dem dit ialla fall. Har man tur hittar man en liten plats för bagaget i ena änden av vagnen. Och denna är mikroskopiskt liten med tanke på antalet passagerare. Hur tänker SJ? Att folk bara ska resa med ett litet handbagage?
Detta är nog anledningen till att jag inte gärna väljer tåg när jag har bagage.
Tacka vet jag flyg där man blir av med bagaget direkt vid incheckning. Sen är det bara att segla igenom säkerhetskontrollen, slå sig ner i en bar och njuta av en välförtjänt drink.

Nej nu är det dags att valsa runt med dammvippa och snabeldrake.

Ha det gott

torsdag 29 januari 2009

Boktips

Jag har alltid en bok bredvid min säng. I vissa perioder blir jag som värsta bokmalen.
Igår läste jag ut en bok av min favoritförfattare Nicholas Sparks. Tyvärr är dessa böcker svåra att hitta på svenska, så jag läser dem på engelska. Men även om man inte är van att läsa på engelska så ska det inte vara några problem för böckerna är lättlästa.
Den bok jag precis avslutade heter: A bend in the road, och handlar om Sarah som av personliga skäl flyttar till en liten stad på den amerikanska östkusten. Där bor Miles med sin son Jonah. Miles fru Missy har några år tidigare blivit påkörd och dödad av en smitare. Detta har satt djupa spår i både Miles och Jonah. Sarah lär känna de båda när hon börjar som Jonah's lärare.
Historien utvecklar sig på ett sätt som man inte förväntar sig och Sparks berättarstil gillar jag verkligen.
Flera av hans böcker har blivit film som t ex Dagboken och Message in a bottle.

Ha det gott

Solsken trots grått väder

Ibland händer saker som verkligen kan få en vanlig, grå dag att bli väldigt trevlig. Idag fick jag ett paket från min älskling som jag har väntat på länge. Det var paket nr 2 med julklappar som har cirkulerat runt i postsystemet ett tag men som nu äntligen kom rätt.

Nu behöver det ju inte vara att få paket, det kan vara ett trevligt telefonsamtal eller något positivt som händer.

Det kan även vara något roligt som man läser.


Själv läste jag idag en artikel om ett ny affärsidé. Tydligen kan man prova på att leva som en kändis för en kväll med paparazzis och hela köret. Vart kan man nu uppleva detta? Jo, bland annat i både Los Angeles och San Francisco. Företaget som erbjuder detta heter Celeb 4 A Day. Priserna varierar mellan $249 och $1499. Undrar hur många som nappar på detta? Men entreprenörandan hos de som kom på idén är det ju inget fel på.
Det finns säkert en hel hög folk som vill känna på hur det är att vara jagad av paparazzis. Jag tillhör i alla fall inte den skaran.

Häromdagen läste jag en annan grej. Henry, 111 år, och Mildred, 80, hade blivit föräldrar. Trevligt för dem. Lite gamla kanske. Nu är de ju som väl är inte människor, utan ödlor.
Ibland är det så lite som krävs för att förgylla dagen.
Som sagt ett gott skratt förlänger livet.

onsdag 28 januari 2009

Resor till udda & mindre udda platser


New York Times har publicerat 44 platser att besöka under 2009. Några ganska udda platser fanns bland de 44 som t ex Kazakhstan och Bhutan. Ok, jag vet inte om några av dessa länder skulle attrahera mig så våldsamt att jag skulle ens överväga att åka dit. Men det är ju alltid kul när det dyker upp nya, udda resmål.
En annan plats på listan var Beirut. Staden som för x antal årtionden kallades för "orientens Paris". Här gick det tydligen livat till då det begav sig.

Själv skulle jag kunna tänka mig att återvända till Prag. Vilken pärla! Det känns som att befinna sig i en saga i denna stad. Bekväma skor är ett måste & en liten varning om man vill gå upp till borgen. Det är j-t brant! Men värt promenaden.
Åker man till Prag ska man heller inte missa att gå till Folkets Hus bredvid operan. Här kan man snacka om café!! Vansinnigt gott kaffe och vilka bakverk sen. Har nog aldrig varit på ett bättre café i hela mitt liv där man blir serverad som på en riktig lyxkrog. Det kan vara skönt att bara sitta och vila fötterna lite medan man lyssnar på ljuv pianomusik från flygeln medan man mumsar Sachertårta i stora lass.
Att läsa resetidningar är något som jag gillar. Och jag kommer nog att dela med mig av tips som jag hittar i framtiden.
I år blir det kanske en resa till antingen Rom eller Barcelona förutom USA.
Ha det gott.

tisdag 27 januari 2009

Victoria S & kändisskap

Serien om Victoria Silvstedt på TV4 tittade jag på både förra gången och ikväll. Vad tycker jag då om detta program? Ja, vad ska jag säga. varför promenerar man ute på en gata om man inte vill bli fotad och igenkänd när man vet att fotograferna hänger en i hälarna? Det finns ju bil!! Å andra sidan är det väl det som gjorde henne känd, att bli fotad mer eller mindre utan en tråd på kroppen.
Det är ju smart att kunna bygga en "karriär" endast på att synas. Visst jobbar hon också. Men kom igen Lyckohjulet?! Det kräver väl inte alltför mycket att vända på några bokstavsskyltar?
Jag undrar om hon har funderat på vad hon ska göra sen. Att skriva barnböcker kanske inte är det alldeles självklara valet i hennes fall. Men å andra sidan vem trodde att Madonna, vår egen rebell, skulle ge sig till att skriva en hög barnböcker? Inte jag i alla fall.

Kanske vi en dag får se Victoria framställa sig själv mer som en kvinna som driver sin egen karriär målmedvetet. Eller kanske inte.

Lite skrämd kan jag bli när en del barn svarar att de vill bli kända när man frågar dem vad de vill bli när de växer upp. Vad hände med brandman, läkare och annat som barn ville bli förr?
Jag undrar vad de vill bli kända för? Kanske är det därför folk ställer upp i program som Big Brother och liknande?
Ärligt talat vad har Linda Rosing gjort mer än att vara med i Big Brother? Jag har inte en aning.

Om jag får några barn får de bli vad som helst, bara de inte blir kända bara för att vara kända.

Ha en bra dag.

måndag 26 januari 2009

Väder och en norrman

Igår var det sol ett litet tag men idag är vädret tillbaka till det normala, dvs grått. Nu ikväll har dessutom dimman dragit in i stora sjok. Känns lite som att vara insvept i en våt ullfilt. Då passar det bra att tända en massa ljus, brygga en kanna te och krypa upp i soffan och titta på TV.


Vädret ja, det måste väl vara svenskarnas käraste samtalsämne. Och det förstår man när man till och med gör filmer som "Vi hade ialla fall tur med vädret". Den första var ju enormt
kul och är väl näst intill kultförklarad.
Själv föredrar jag sol, värme, en och annan palm är inte heller helt fel.
När jag var i USA i somras var det ungefär 40 grader mer eller mindre hela tiden. Visst kunde det bli lite väl varmt, men för det mesta blåste det en skön bris. Särskilt vid havet där jag tillbringade några timmar varje dag. Min älskade hade väldigt roligt åt mig då tempen sjönk till 25-27 grader och jag sa att jag tyckte att det var kallt. Ja, jag är väldigt frusen och har flera gånger sagt till min mamma att jag måste vara född i fel land.


Äntligen har pratshowen Skavlan kommit tillbaka och denna gång i svensk version! Om du inte har sett denna norrmans talkshow tidigare så är det dags att göra det nu. Måste vara ett av de bästa program som visats på SVT. En helt suverän talkshow värd som verkar få gästerna att känna sig väldigt bekväma på ett lättsamt sätt.


På något sätt ska jag försöka att knyta ihop säcken för idag. Hur ska det gå till med väder och en norrman?
Det enda jag kan komma på är väl att Norge förmodligen har ännu mer regn än vi har så Skavlan borde vara van.
Sov Gott.

söndag 25 januari 2009

Första stapplande stegen i bloggvärlden

Jaha ja, nu har även jag sällat mig till skaran av bloggande personer.
Min kompis K var helt lyrisk efter att hon började blogga och sa: "att det måste du prova". Så här sitter jag nu.

Precis som bloggens namn kommer det att handla om allt och ingenting. Vad det blir får vi se.

Såg precis en trailer på TV om melodifestivalen. Jag måste säga att under de år som min vän M bodde här så avnjöts mer eller mindre samtliga finaler i hennes och vän L:s sällskap. En mycket givande tillställning kan jag meddela.
Glömmer aldrig när Carola vann med Evighet och M fick fullständigt glädjefnatt. Tror att hela huset hörde hennes lyckoskrik. Själv höll jag på att sätta i halsen av förskräckelse. Men som tur var avlöpte det hela väl.
Förra året tittade däremot jag och L själva på några deltävlingar och sa att det inte var samma sak utan M. Vad hände? Jo lagom till finalen meddelade M att hon och hennes kompis N tänkte komma tillbaka till vår stad på besök. Snabbt som tusan fixade vi ihop ett litet party. Detta kunde ju varken jag eller L gå miste om. Och vi blev inte besvikna. Vi hade till och med ordnat med egen omröstning. Det var allt ifrån kläder till framförande som bedömdes med hjälp av några kvällsidningars bilagor.
När hela spektaklet var avslutat beslutade vi oss att gå ut och göra stan. Vi hamnade på ett ställe där de självklart spelade Charlotte Perelli's låt och M sjöng med för full hals samtidigt som hon dansade för fulla muggar. Om jag inte missminner mig så höll hon på Sanna Nielsen, men vad spelade det för roll?
Låten var bra och M var i sitt esse.
Själv lyckades jag med nöd och näppe undvika att bli nerspydd av en kille som vakter bokstavligt talat släpade ut. Jag antar att hans bäst-före-datum när det gällde drickande hade överskridits för längesedan.

Jaha det här avlöpte ju väl. Och jag måste medge att det var ganska kul.
Vad det blir imorgon vet jag inte, det får vi se.